Last news in Fakti

23 Април, 2023 15:35 995 21

Регионален зам.-министър: Близо 8000 километра пътища от републиканската мрежа са в аварийно или предаварийно състояние

  • николай шушков-
  • мррб-
  • пътища-
  • мрежа-
  • аварийно състояние

"АМ "Европа" закъснява по редица причини. Ще се опитаме до края на годината да усвоим максимално средства по оперативната програма, която финансира тази магистрала. АМ "Струма" - там се надяваме скоро да започнем строителството на пътния възел при град Кресна, от южна страна в посока София", допълни Николай Шушков 

Регионален зам.-министър: Близо 8000 километра пътища от републиканската мрежа са в аварийно или предаварийно състояние - 1
Снимка: МРРБ

"Близо 8000 км пътища от републиканската пътна мрежа са в аварийно или предаварийно състояние. Трябва да се продължат започнатите инфраструктурните обекти - доизграждането на АМ "Хемус", на скоростния път Ботевград - Видин, започване на нови обекти, които не търпят отлагане. Затова се надяваме да бъдем финансирани от бюджета".

Това каза пред БНР Николай Шушков, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството.

И допълни, че разширяването на АМ "Тракия" от София до разклона за АМ "Марица" е наложително, но за да се стигне до финансиране, трябва да се направят предпроектни проучвания и да се завърши проектирането. Затова тази година не се очаква да започне реализирането на този проект.
"АМ "Европа" закъснява по редица причини. Ще се опитаме до края на годината да усвоим максимално средства по оперативната програма, която финансира тази магистрала. АМ "Струма" - там се надяваме скоро да започнем строителството на пътния възел при град Кресна, от южна страна в посока София".

В предаването "Неделя 150" Шушков подчерта, че от декември досега с пътните фирми са разплатени над 1,3 млрд. лева:

"Това бяха стари задължения. Спорът в момента е за разплащания, които касаят основните ремонти, направени без необходимите строителни книжа, без разрешение за строеж, без съответния надзор... Нашето желание е обектите, изградени извън строителните норми, да бъдат обявени за търпими. Вече изградени пътища, ако спазим изцяло сега действащия закон, трябва да ги разрушим и отново да ги изградим. Нашето общество не може да си позволи това. Предложението се отнася само за обекти, които касаят инфраструктурно строителство".

Очакванията на зам.-министъра са отстраняването на повредата на мостово съоръжение на АМ "Тракия" да позволи движението да остане в аварийната лента и да не се налага цялостно затваряне до приключване на ремонта. Той обаче не се ангажира с краен срок за това.

По думите му към този месец са събрани 210 млн. лева от електронните винетки и от тол системата, което е близо с 34% повече от същия период на миналата година:

"За първи път от съществуването на този начин на таксуване в България тежкотоварният трафик плаща повече, отколкото винетните стикери".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешници

    11 0 Отговор
    Де вие първо завършете един път от край до край после мислете за друг...
  • 2 гълъбица Гица

    5 7 Отговор
    Бацката пак с жипа ще хвърля пачки на строителите на пътищата. Нищо,че пътищата не са достроени. Ремонт на ремонта.
  • 3 Шишков

    10 1 Отговор
    Само приказки, а пътищата лунен пейзаж.
  • 4 Говорит Москва

    9 5 Отговор
    Комунист път не строи, не подържа, само ползва

    Коментиран от #6

  • 5 Иво

    11 0 Отговор
    То цялата държава е в аварийно състояние.
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Говорит Москва":

    Това САШтиянците ли ти ги казаха ‼️‼️‼️‼️‼️‼️
    Щото ако имаш сиво вещество можеш да провериш кога е започната АМ "Хемус" и колко е построено от нея
    за 15 години БЕЗ ЕВРОПАРИ,
    и колко за е построено
    за 33 години СЪС ЕВРОПАРИ ‼️
    Може да не ми го пишеш, аз знам ❗
  • 7 истина е

    8 4 Отговор
    Ама започнатият за строеж път докато се завърши , първият километър е вече за ремонт !! Така работи главният магистрален архитект от Банкя !!
  • 8 Хахаха

    5 3 Отговор
    Пак си изберете най подготвения асфалтаджия с тънкия хасфалт.
  • 9 Тираджия

    3 1 Отговор
    Аааа ,знаем , че щом трябва да се усвои нещо нямате проблем. Платена магистрала,,Хемус " издърпахте парите назад и ги усвоихте няма проблем! Сега ще я финансирате на ново и пак ще усвоявате? Браво!
  • 10 всичко, като на длан

    4 1 Отговор
    Дори проблемите да не са толкова драстични, вече всички, всеки от своята си камбанарийка, ги вижда, като на длан. Където и да погледнеш - пътища, инфраструктура, здравеопазване, образование, доходи, престъпност, и още, и още - навсякъде проблемите са на макс.
    И е странно, и е необяснимо, и е неморално, и е подсъдно, нашите политици да казват - ние с този няма да управляваме, ние ще чакаме еди кой си мандат, ние чакаме решение на нашите избиратели, ние, ние .... Чуя ли такива изявления , буквално ми се ще да си събирам багажа за някъде. Такива политици, без политически интелект, без знания , без чувство за отговорност, наистина могат да обезлюдат държавата.
    Сега чакам да видя, ще допуснат ли да им се увеличат заплатите още, и още. Това е супер показателно, за това, че са там, за да протакат, да разтягат времето и да си взимат многото парички, да ползват привилегии и това е.
    Народът и държавата - те са за високопарните им речи.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 егати късмета и с кофти администрация 33

    1 2 Отговор
    Нема а се коркаш , Баце ни е настроил 500 милиона километра , ша джиткаме по другите , тия ги остаете .
  • 13 Светослав

    1 1 Отговор
    В събота вечер тръгнах в посока Велико Търново -Шумен.На 46км от Велико Търново ,на сцепен и повдигнат асфалт пукнах 2гуми.С автопомощ,смяна на гуми ми излезе 650лв.Нали и ние не се нуждаем от добри пътища в Северна България!Нека се направят,а тези които знаят и са против да вземат да спукат някоя гума посред нощ и ще го усетят!!
  • 14 Навсякъде разгром и разруха след

    1 2 Отговор
    12 години боковщина и служебни правителства. Ало, русофилите, вие не пътувате ли из Родината или си седите у вас и гледате Русия на картата? Руски депутат беше казал на времето:
    "Проблемът на руските пътища е, че няма пътища"!
    Така вие и вашите избраници ще ни докарате до същото положение !
  • 15 Погледнете го този, сякаш е излязъл

    3 0 Отговор
    от учебника по научен комунизъм ! Както казваха едно време:
    "Ако е научен, то не е комунизъм, ако е комунизъм, то той не е научен"!
    И по физиономиите ви личи московската закваска !
  • 16 мнение

    3 0 Отговор
    за две години какво съградихте.
    комитова брои камиони
    торбичков носи бетонови цилиндри по студиата с честната му дума че са автентични
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Плаче за да сучее!Цял живот този е играл роля,на бебе!Ще ми се да поговорим за пенсии и осигуряване с Един от факти дето .......уж се осигурявал,но колко години на каква ставка ,тайна...Та сметнете един 3категория,който се пенсионира на 64,6 години и стаж 39,4г един държавен служител,който го осигуряват на 2500лв и се пенсионира на 53г....при стаж 27г....Я да теглим калема да видим кой ще даде на ....бг повече пари.........Осигуровките на самоосигуряващ се за периода са 710лв.Процента ,който плаща самоосигуряващ се е 19,2% а процента който плаща държавата на своите служители по ДОО е 8%..Айде сега като сметнете да ми кажете ,кой плаща повече и защо държавния търтей взима такава пенсия ,а другия взима.....

    Коментиран от #19

  • 18 Ганьо

    0 0 Отговор
    За магистрали и пътища се обръщайте към баш майстора от Банки.
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Това го размислих днес,като се връщах от гроба на дядо ми..Най бавните 4,5километра пеша...днес е томина неделя и е хубаво да се посети гроб и дасе нахрани бездомна душа,може и куче,коте!И се размислих,защото имах и много време за мислене...Носи гледах в краката и...вървях като сапьор и по бавно та се размислих..Все говорят за осигуровки големи и малки и като почнах да ги въртя на ум ,числата излязоха почти Жуст за Време и стаж и като теглих наум калема излезе...Някакво Равенство.....Защо тогава на "Слугите"държавни им дават по-големи пенсии???Не е ли достатъчно ,че ги пенсионират по-млади??Това ,че аз имам трудов стаж над 42,5г,казвам над защото трябва да ми прибавят и януари тази година,нямаха решение и съм длъжен като ЕТ да се осигурявам докато излезе решение на нои за пенсиониране,както и вече не ми се занимава имах през живота си и товаро-разтоварач в кремиковци,което както и да го гледаш е 1ва категория ..товае до пещите,те го броят за втора...Са живи и здрави.то груби сметки трябва да живея до 88г за да Жустирам с НОИ...Това е почти невазможно.А за да си вълнем дадените пари на ........бг със съпругата ми и тя трябва да стигне горе долу 90г.Ако ги доживеем и без пенсия ще сме доволни,щото сигур ще станемПРадядо и прабаба,но ...Доенето е жестоко и още една лансирана от медиите лъжа,за осигуровките и Минимална или максимална -опровергах!!!Апропо ,ако се бях осигурявал на максимална на този процент за Самоосигуряващ и работник19,2% и 24%...Дори май не

    Коментиран от #20

  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дори май не съм точен е 19,4%,но на Макс щях да бъда Жестоко губивш!Тогава трябваше да живея повече от английската кралица с 10ина години!

    Коментиран от #21

  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Най голямата заблуда за ,гоите е:осигурявам се на максимум...Получавам максимум.........Не е така,както и когато "спечелите"на тото ви пишат ...милионер,но...в Действителност не е така!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол