Last news in Fakti

23 Април, 2023 21:48 6 655 292

Мажд Алгафари: Трябва да погледнем националните си интереси

  • мажд алгафари-
  • поход за мир-
  • национални интереси-
  • война

Журналистът коментира днешния поход за мир

Мажд Алгафари: Трябва да погледнем националните си интереси - 1
Снимка: news.bg

За пореден път се проведе Поход за мир и неутралитет в редица градове у нас и в чужбина. По данни на организаторите около 12 хиляди души в столицата са се включили в протеста, който премина през целия център на града и завърши с автошествие.

"Основната цел на протеста беше най-вече за не въвличането на България във военната операция в Украйна. Въвличането ѝ под всякаква форма - предоставяне на оръжие, било то боеприпаси или жива сила, каквото и да е. До някаква степен най-вече да погледнем националните си интереси", коментира за "Фокус" журналистът Мажд Алгафари.

"Организацията на това събитие траеше повече от месец, абсолютно само с лични средства и дарения. Някои ни дариха сцената, други озвучаването, трети генератора, колкото да ги използваме за събитието. 99% от нещата бяха дарения. Дори въпросите за отпечатване на референдума бяха дарение от една печатница", обясни той.

Според Лилия Божикова, един от организаторите на протеста, 36 града у нас се включиха в похода, както и българи от Прага, Торонто, Нова Зеландия, Чехия, Канада и Норвегия.

По думите ѝ искането на гражданите е България да запази неутралитет. "Изпращайки оръжие към Украйна, ние не предизвикваме мир", каза Божкова.

Според организаторите на протеста, въпреки огромния брой хора и отправената покана, много малко медии са присъствали на похода и са отразили събитието.

Преди шествието да тръгне по централните софийски улици организаторите събираха подписи за организиране на референдум за мир и суверенитет, а в допитването имаше 6 въпроса.

Граждани, присъстващи на протеста, споделиха, че е било грешка, че организаторите са направили допитването с 6 въпроса заедно, а не един по един, защото по този начин съществува вероятност да има несъгласие от страна на хората с някои от въпросите в допитването. Въпреки това, те казаха още, че това не е спряло никого да даде своя подпис в подкрепа на каузата.

Мажд Алгафари коментира, че според него не е имало човек, който е присъствал на протеста и не се е подписал. " Подписването траеше много дълго време и на много пунктове", каза той.

Въпросите в подписката са:

1. Подкрепяте ли да се установи национална политика на военен неутралитет на България по отношение на всички външни за територията и конфликти?

2. Подкрепяте ли изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната във връзка с въоръжен конфликт да се решава само с национален референдум?

3. Подкрепяте ли пребиваването на чуждестранни военни формирования на територията на страната по повод външен за България въоръжен конфликт да се разрешава само с национален референдум?

4. Подкрепяте ли да бъдат променени изискванията за брой подписи за произвеждане на национален референдум, като при над 100 000 подписа Народното събрание задължително да взима решение за произвеждането му?

5. Подкрепяте ли да е налице решение на национален референдум, когато с повече от половината от действителните гласове е избран един от отговорите ДА или НЕ - и това мнозинство е поне една трета от участвалите в последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли национален референдум да може да се произвежда относно дългосрочни договори от компетентността не само на Народното събрание, но и на Министерския съвет, като те се ратифицират или сключват само ако има положително решение на референдума?

Алгафари коментира още, че организаторите са помолили всички присъстващи, без значение от коя партия са, да не се носят партийни знамена, а само и единствено българският трибагреник.

Следващият такъв поход за мир ще бъде на 21 май.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 141 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Веселяка

    18 156 Отговор
    Аз гласувах за русофилите и Волен само за майтапа 🤪 иначе въобще не ми дреме 😆 разбрахте ли, глупаци 🤣

    Коментиран от #160, #210

  • 3 Конспиратор

    81 171 Отговор
    Да носят българския трибагреник, ала зеленото много е посиняло от "българските" интереси редактирани от мутрфанка.
  • 4 ХАХАХА

    52 66 Отговор
    С походи и мирни шествия нищо не се постига ,не знам защо не се разбира това. В тях е тоягата и с мир нищо няма да се постигне .Всеки момент могат да предизвикат сблъсъци ,поне в това не се ли уверите? Нима Франция я забравихме?
  • 5 питам

    196 34 Отговор
    Мисирките и ТВ. си глътнаха езиците ли ,защото никой нищо не е споменал за такива протести !!

    Коментиран от #119, #249

  • 6 Хохо Бохо

    75 173 Отговор
    За да има мир,
    Путин трябва да спре войната
    Путин трябва да спре да убива украинците
    Путин трябва да се махне от територията на Украйна.

    И ЩЕ ИМА МИР!

    Дано този поход за мир да му повлияе.
    Поздравявам организаторите!

    Коментиран от #14, #19

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Копейкин

    53 142 Отговор
    Путлер взе да проси мир, но ще получи тояга.
  • 10 Така трябва

    187 51 Отговор
    България трябва да е неутрална и да има национални интереси, а не да изпълнява тези на САЩ!

    Коментиран от #207

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Винкело

    57 30 Отговор
    Значи, тъй както гледам, според нашите журналаи всяко събиране на хора в някаква точка от пространството се зове "протест"?
  • 13 ХАХАХА

    68 28 Отговор

    До коментар #1 от "това са орките на диктатора":

    Е га валяха центове не ревеше . Пазиш ли плакатите ,че може да ти потрябват или нови ви раздават,не щадят пари за агитациони материали.
  • 14 За да има мир

    143 42 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    Трябваше САЩ да си стои в тях! И сега война нямаше да има, нямаше да умират хора и ти нямаше да се продаваш за жалки центове!

    Коментиран от #18, #76

  • 15 Хахаха

    41 103 Отговор
    Много олшевишки вати живеели у нас бре.Взимайте им Бг паспортите.
    Да ходят в Бахмут.
  • 16 дон

    31 82 Отговор
    Съвети и мнения от човек на име Мажд не искам да чувам.

    Коментиран от #40

  • 17 Агата Кристи

    45 101 Отговор
    Мадж Алгафари - толкова българско име, че няма къде повече...
    ТОЯ явно е марсианец. И да се върне с с избухналата ракета на Марс.
    Тук е БЪЛГАРИЯ, а не русия !!!

    Коментиран от #29, #53

  • 18 Хохо Бохо

    40 95 Отговор

    До коментар #14 от "За да има мир":

    Нали е поход за мир срещу войната на Путин...
    Защо намесваш САЩ?
    Те не водят война...

    Коментиран от #28, #71, #129

  • 19 байХЪ

    58 44 Отговор

    До коментар #6 от "Хохо Бохо":

    А украинците ще спрат ли геноцида рускоговорящите в Донбас, ако Путлер си оттегли? Гаранция за това ????

    Коментиран от #264

  • 20 Айде бе...

    42 82 Отговор
    Според мен пъ всичките дарения са от Москва. Директно или по заобиколни начини Путин в Русия малтретира противниците си, а в чужбина финансира страшно много мероприятия на привърженици на агресията и опростачването на цивилизованите граждани.
  • 21 отегчен

    41 91 Отговор
    "Поход за мир"?! Пффф! Поне не ни обиждайте интелекта и го наречете с истинското му име. "Поход за Русия"

    Коментиран от #26

  • 22 Де Жа Вю

    28 39 Отговор
    При косовската криза тая полулегална безпартинознаменна партия организираше жълтопаветни протести в подкрепа на Милошевич и не на НАТО , но не се срамуваше от партийните си знамена - срама дойде после....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Стоян Александров

    77 28 Отговор
    Еййййй как пък я пуснахте тази новина бе ??....????????? А Канал 1 и думичка неказах, А ХОРАТА СА СТЧКУВАЛИ И ПРЕД ПТЕДАТЕЛСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ, А ТЯ ХАРЧИ МОИТЕ ПАРИ ЗА ДА ПОДЪРЖА НАЦИСКА ОКРАЙНА И ПОКВАРАТА НАТЮЮЮЮЮ.... МОГА МНОООООООГООООО ФАКТИ ДА НАПИША АМАААА ЗНАЕТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ НАЛИИИИИИ ??????

    Коментиран от #31

  • 25 Копейкин

    33 52 Отговор
    Заблудени хора
  • 26 мдаа

    25 6 Отговор

    До коментар #21 от "отегчен":

    Имаш интелект? Браво! Не ти личи, показвай го по-категорично, че изглежда да е обратното.
  • 27 Лавров

    33 32 Отговор
    Питате ме защо дъщерята е с американско гражданство.Ще ви отговоря веднага. Защото елита на Кремъл сме изпратили децата да воюват на първа линия срещу западния фашизъм и империализъм. Чета че Елиминира Митрофанова ви казва че сте най простият народ..спокойно има и по прости от вас.
  • 28 Аз не намесвам нищо

    30 8 Отговор

    До коментар #18 от "Хохо Бохо":

    А ти казвам причината за войната!

    Коментиран от #34, #38, #81

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 национален интерес

    70 6 Отговор
    Аз националния интерес така го разбирам - когато интересът ни съвпада със Запада с него, когато съвпада с Русия сме с нея. Нашите интереси не могат винаги и във всички ситуации да съвпадат с тези на Запада или с тези на Русия. Работа на нашите политици е да защитават българския национален интерес, не този на САЩ или Русия, работа да защитават интересите на САЩ и Русия е на техните си политици. Нашите имат задължение да защитават българският, никои чужди политици нямат такова задължение.

    Коментиран от #82

  • 31 А бе

    6 23 Отговор

    До коментар #24 от "Стоян Александров":

    Стояне,
    Две стотинки за свещ нямаш....
    За какви твой пари афишираш ???

    Коментиран от #57

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Мда

    60 14 Отговор
    Oтразяването на събитието по герб медиите беше нула. Няма проблем, Борисов се кри по калдъръмите и медиите не отразяваха протестите срещу него всеки ден, а го даваха да ръси акъл от джипката в помашките села. Това оглушително, дебело платено мълчание на герб медиите няма да продължава вечно...
  • 34 Митрофанова

    16 11 Отговор

    До коментар #28 от "Аз не намесвам нищо":

    Военна операция .

    Коментиран от #39

  • 35 ТТТ

    20 33 Отговор
    По- малоумни въпроси не можахте ли да измислите. Щото звучат като обичате ли путлер, ама много ли го обичате и т.н.
  • 36 УБАВО, ДЕ,ТИЯ КОМ'УНЯГ'И, КОП'ЕЙ'КАДЖИ'И

    20 53 Отговор
    ДЖЕНДЪРЛЯЦИ, РУШЛЯМИСКИ ПОДЛОГИ И ИЗМЕКЯРЕ,...СРЕЩУ ВОЙНАТА НА КОМУНЯГО-ФАШИСТА ... ПУСИН ЛИ ПРОТЕСТИРАТ?!?

    ИЛИ СРЕЩУ ПРАВОТО НА ВСЕКИ ЧОВЕК. ДА ЗАЩИТАВА СЕБЕ СИ, СЕМЕЙСТВОТО И РОДИНАТА СИ ?!?
    НЕЩО..НЕ МИ СЕ ВРЪЗВА,...ДА СИ СТЕЩУ...ВОЙНАТА НО ДА ПЛЮЕШ....ЖЕРТВАТА ?!?

    Коментиран от #48

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хохо Бохо

    18 27 Отговор

    До коментар #28 от "Аз не намесвам нищо":

    А би ли ми дал някаква разумна причина да те убия...
    Защото спред тебе Путин има разумна причина да убива украинците...
    Дано тези походи за мир да му повлияят...
    Поздравявам организаторите им!
    Всички средства срещу войната на Путин са добри.

    Коментиран от #43

  • 39 Ква

    13 6 Отговор

    До коментар #34 от "Митрофанова":

    операция те гони зеленчуко?
  • 40 фон

    41 12 Отговор

    До коментар #16 от "дон":

    Мадж е по българин от теб...А ти се записвай доброволец и бегай да се биеш

    Коментиран от #49

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Баро

    15 24 Отговор
    Тия кат са толко миролюбиви, що не минаха през най важната точка на войната на драган цанков?

    Коментиран от #47

  • 43 Ами

    38 17 Отговор

    До коментар #38 от "Хохо Бохо":

    ти къде беше като убиваха мирни граждани в Донецк?

    Коментиран от #54, #77

  • 44 Скоро оръжейниците убийци

    24 8 Отговор
    и политическите им покровители ще увиснат на въжето.

    Коментиран от #91

  • 45 Така трябва

    53 11 Отговор
    Смело напред, български народе, за мир и национален суверенитет.
    Ние, българите, пушечно месо и мишени не искаме и няма да бъдем.
    Пълен неутралитет. Войната в Украйна не е наша война и ние не трябва да вземаме страна.
  • 46 Макс

    22 40 Отговор
    Поход за мир само пред руското посолство. Всичко друго е политическо лицемерие и платени агитки с цел размирици.

    Коментиран от #52

  • 47 И какво

    7 11 Отговор

    До коментар #42 от "Баро":

    общо има това, че България трябва да запази неутралитет! Ко казва онуй на рамената илки още не е прочело ко да мисли?

    Коментиран от #106

  • 48 50% за Копейката

    8 18 Отговор

    До коментар #36 от "УБАВО, ДЕ,ТИЯ КОМ'УНЯГ'И, КОП'ЕЙ'КАДЖИ'И":

    на следващите избори. След това всичко на щатските подлоги ще ви се върже. Ще се превърнете в съвестни граждани.
  • 49 дон

    12 23 Отговор

    До коментар #40 от "фон":

    Мадж и ти първи ще избягате, ако се наложи да защитавате България. За него ясно защо а ти защото си женчо.

    Коментиран от #56, #59, #79

  • 50 Иска им се

    22 38 Отговор
    Бях там. 12 хил. души дръг път, повече от няколко стотин души нямаше и повечето бяха да питат за какво е протеста. Смях.

    Коментиран от #95

  • 51 ТЕЛЕВИЗИЯТА НА

    17 14 Отговор
    СУДАН СЕВЕРНА КОРЕЯ ИНДИЯ ЯКУТИЯ
    ЕРИТРЕЯ КУБА И АНТАРКТИДА ..
    ГО ОТРАЗЯВАТ НА ВСЕКИ ЧАС...☝☝☝
  • 52 Платените от сащ агитки

    29 16 Отговор

    До коментар #46 от "Макс":

    са тези на укронацитата, изцепките за руските паметници и тем подобни. Скоро грантаджиите ще са в затвора.
  • 53 Отговор

    31 14 Отговор

    До коментар #17 от "Агата Кристи":

    Сириец е.Виж как Сирия стана в руини от войната.Това ли искате?!Войната е най-лошото нещо,което може да се случи,а Зелето отказва мирни преговори,за да взима още пари.

    Коментиран от #68, #107

  • 54 Хохо Бохо

    24 17 Отговор

    До коментар #43 от "Ами":

    Ти се възмущаваш от убиването мирни граждани в Донецк, но не си против Путин да убива мирни граждани...
    Това ли казваш?
    Нали затова бе организиран този поход за мир?

    Коментиран от #61

  • 55 ТЕЛЕВИЗИЯТА НА

    9 8 Отговор
    СУДАН СЕВЕРНА КОРЕЯ ИНДИЯ ЯКУТИЯ
    ЕРИТРЕЯ КУБА И АНТАРКТИДА ..
    ГО ОТРАЗЯВАТ НА ВСЕКИ ЧАС...☝☝☝
  • 56 Не съди

    23 7 Отговор

    До коментар #49 от "дон":

    за другите, по себе си! Не сте много продалите си достойнството и честта на америка за България!
  • 57 Как

    11 4 Отговор

    До коментар #31 от "А бе":

    за кои пари. За неговите пари, с които плаща данъци. Та от парите на всички данъкоплатци се издържа националната (обществената) телевизия. Ти и това не знаеш

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Виж сега

    26 10 Отговор

    До коментар #49 от "дон":

    дай да защитим първо България от вътрешната заплаха, че тя е най-страшна - от продажните евроатлантически фашаги. После ще мислим и за външните заплахи.

    Коментиран от #126

  • 60 ТЕЛЕВИЗИЯТА НА

    10 6 Отговор

    До коментар #57 от "Как":

    СУДАН СЕВЕРНА КОРЕЯ ИНДИЯ ЯКУТИЯ
    ЕРИТРЕЯ КУБА И АНТАРКТИДА ..
    ГО ОТРАЗЯВАТ НА ВСЕКИ ЧАС...☝☝☝

    Коментиран от #90

  • 61 Къде видя това да казвам

    8 2 Отговор

    До коментар #54 от "Хохо Бохо":

    Толкова ли е трудно да прогледнеш и да се замислиш?

    Коментиран от #105

  • 62 Хохо секса

    10 16 Отговор
    Путин изгледа на живо този "Поход за мир" и... получи полюции

    Коментиран от #102

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 УН'ИЩ'ОЖЕ'НИЕТО НА АНТИХРИСТА-ХУ'Й'ЛО

    9 17 Отговор
    Е ПРАВО И ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ВСЕКИ ХРИСТИЯНСКИ МЪЖ И ВОИН !!!!
    ВОВА ХУЙЛО Е... ПРОКЛЯТИЕ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО!!
    С БОЖИЯТА ПОМОЩ ЩЕ ГО ОСВОБОДИМ ОТ МЪКИТЕ!
    БОГ С НАМИ
  • 65 Ооооох

    16 11 Отговор
    Аман от чегирихилядници. Как пък в някой момент не се сетиха, че са българи.

    Коментиран от #98

  • 66 Даммммм

    17 19 Отговор
    Тея един процент, искат мир, ама вълка(русия), да изяде агнето(украйна), това е мира за тях! Продажници и откровени без мозък същества!
  • 67 Ще има мир....

    14 24 Отговор
    Арсенал, ВМЗ Сопот и другите заводи от ВПК, ЕС и САЩ да засилят производството и доставките за Украйна и ВСУ като изпържи ушанките и ги нарита обратно в кочината им, тогава ще има мир.

    Коментиран от #84

  • 68 Агата Кристи

    16 16 Отговор

    До коментар #53 от "Отговор":

    А бе, "юнако",
    "Зелето " ли нахлу в МАТУШКАТА ти РУС ???

    Коментиран от #180

  • 69 Добре ,но

    33 15 Отговор
    Трябваше целият български народ да излезе на площадите спонтанно и да покаже на света ,че не иска да участва в тази война по никакъв начин ,че чак и нашите "ястреби"военнолюбци да го проумеят. Но какво се получи ? Медиите си затраяха, огласяването на дата и час остана вяло и недостатъчно, много хора се спотаиха все едно не се отнася и за тях ,да не обидят евроантлантиците , сакън да не нарушат еснафското си спокойствие. Така е било и по време на априлското въстание. Робска психика. Ако знаят Ботев и Левски за какъв овчи народ са дали живота си?
  • 70 Копейкин

    15 12 Отговор
    Много прост народ в тая държава.

    Коментиран от #85

  • 71 Жребец под наем

    17 5 Отговор

    До коментар #18 от "Хохо Бохо":

    Джуунайтед Снейкс вече не се и срамуват да казват,че това е тяхна прокси война.
  • 72 Да бе

    23 11 Отговор
    Къде са седесарите, дето викаха: уса, уса, когато в България дойде някакъв си щатски вицепрезидент? Имаше ли контрапротест на днешния, който е за неутралитет към конфликта в Украйна? ЕС заля ли ни със продукция от Украйна без мито? Полша първа би камбаната за украинския внос и го забрани. Трябва ли да си дадем всичкото си оръжие на Украйна - самолети, танкове, боеприпаси? Трябва ли да наливаме масло в огъня във всеки предизвикан от сащ конфликт?

    През това време в ЕС сума ти държави си получават газ от Русия. Съвсем официално по време на санкции, в рубли. А ние - не. Например Италия, както и да е...
  • 73 Бълнувай си

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Пак се били ти, баба ти, леля ти 2-3ма селски и..ти.
  • 74 питам се

    21 4 Отговор
    дали Кошлуков ще получи призовка за мобилизация или ще виси на колесника на някой партньорски самолет?!
  • 75 Митрофанова

    6 15 Отговор
    Съгласна съм със Сергей Лавров че има по прости народи от българите но като народ в европейския съюз са най прости .За това благодаря на Библиотекарския институт БАН и всички партий от последните години всички медий защото без вас сме заникъде.
  • 76 Ами

    7 7 Отговор

    До коментар #14 от "За да има мир":

    Те са си у тях. Само Пу не е.

    Коментиран от #80

  • 77 росомаха

    10 20 Отговор

    До коментар #43 от "Ами":

    Вярно е , че има такива . Аз познавах един, беше пазач в детска градина и една нощ пияни съселяни го убили за 20 рубли. Изкараха го жертва на укронацизма. Толкова за убийства , забрана на езика и други путлински измислици.

    Коментиран от #87

  • 78 Агата Кристи

    1 6 Отговор

    До коментар #63 от "Много тъпо изглежда":

    Напротив !
    Ти нищо не можа да защитиш в коментар 63 !

    Коментиран от #93

  • 79 Фон

    23 10 Отговор

    До коментар #49 от "дон":

    не съм женчо ! Жена съм ! И не искам българските синове и мъже да участват в тази война ! А ти, щом си такъв храбрец, записвай се доброволец и бегай. ..Но май ще се скриеш под полата на жена си.
  • 80 Ами не са

    8 1 Отговор

    До коментар #76 от "Ами":

    Отвори си очите и напъни онова на раменете да свърши нещо различно от пазенето на равновесие!
  • 81 Тази

    7 12 Отговор

    До коментар #28 от "Аз не намесвам нищо":

    Причина кремъл я измисли

    Коментиран от #101

  • 82 Е не може

    8 3 Отговор

    До коментар #30 от "национален интерес":

    И това в онова и душата в рая.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Хохо Бохо

    1 8 Отговор

    До коментар #67 от "Ще има мир....":

    Мечтай коньо за прясна трева.
  • 85 Макс

    2 7 Отговор

    До коментар #70 от "Копейкин":

    Щом му вярват , наистина е така .
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Браво паляк

    10 3 Отговор

    До коментар #77 от "росомаха":

    Сега не е лошо да се образоваш с някоя книжка, за да не си евтин зеленчук на сульо и пульо и да се излагаш по форумите!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Антарктик

    7 0 Отговор

    До коментар #60 от "ТЕЛЕВИЗИЯТА НА":

    Моля, моля,
    БЕЗ Антарктида !!!
    Това е ЧИСТА зона, без замърсявания !!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Козяк

    32 10 Отговор
    Жълтопаветната измет желае България да е във война с Русия.Софийските либерал — фашисти от ПП—ДБ ще ви изпратят да умирате в Украйна .

    Коментиран от #108, #134

  • 93 Защитава се

    8 1 Отговор

    До коментар #78 от "Агата Кристи":

    когато има какво! Евтини тъпотии, термини и опорки с детски интелект, говорят за някой продал се като зеленчук! С такъв мога само да се забавлявам!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Е това

    18 5 Отговор

    До коментар #50 от "Иска им се":

    не трябваше да го казваш, защото се издаваш, че тролиш за центове. И ние бяхме и видяхме!. От НДК до църквата "Света Неделя" бул. Витоша бе почернял от хора. Колко ли ще са ?
  • 96 дядото

    25 5 Отговор
    малка журналисти ли.то целия ден националните не отразиха по какъвто и да е начин похода.по бтв вести показаха няколко секунди и коментар - няколко десетки граждани се били събрали в софия.пълно информационно затъмнение за толкова многохиляден протест.нищо фа ша ги,утре ще бъдем двойно и тройно повече.народа не можете победи

    Коментиран от #128

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Васил

    18 6 Отговор

    До коментар #65 от "Ооооох":

    Аман от 20хилядници , абе тези от Нексо не фалираха ли, не ги ли арестуваха или още плащат на фашистите от ПП и ДБ и техните тролове???
  • 99 Македонец в космоса

    13 20 Отговор
    Войната е факт не заради САЩ, а защото Украйна спря да играе по свирката на раша и реши да става европейска държава. Русия в безсилието си винаги прибягва до война.
  • 100 България

    20 5 Отговор
    И Българите имат свои, български интереси.
    Те са по-важни от някакви си чужди войни.
    Тези българи, които заемат страна в украинския конфликт, предават българския интерес и по-добре такива, ако са мъже да заминават там на фронта в Украйна, а не да превръщат форумите в помийни ями.

    Коментиран от #137

  • 101 Това са фактите

    8 1 Отговор

    До коментар #81 от "Тази":

    които се случват пред теб! И не е нужно някой да ги измисля, а само да поглднеш случващото се и да напрегнеш онова на рамената да свърши нещо различно от пазенето на равновесие! Не е трудно!
  • 102 Дълбоковиждащия анализатор хохо секса

    4 4 Отговор

    До коментар #62 от "Хохо секса":

    Да не си бил наблизо,че хаивер ти се стича по лицето,въпреки,че го облизваш.

    Коментиран от #121

  • 103 Да ти го

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "Християнин":

    Трутунеткин у г...зо
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Не може

    0 4 Отговор

    До коментар #61 от "Къде видя това да казвам":

    Спазарил се е да не вижда и да не чува. Дал е дума да бъде послушен, за да папка сладко
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Славай Орком

    9 10 Отговор

    До коментар #53 от "Отговор":

    Че той зелето си брани страната ве промит купейкаджия
  • 108 Рико анаграмата

    13 3 Отговор

    До коментар #92 от "Козяк":

    Ами да ги пращат в Окрайна,тъкмо ще ни оттърват от отпадъка.
  • 109 На комунистите от БСП

    11 12 Отговор
    И комуниста ал-джафари ще кажа - знаете си много добре процентите които получихте на изборите, НИЕ ДРУГАРИ СМЕ В НАТО И ЕВРОПА И КОЛКОТО ИСКАТЕ ДА НИ ИЗКАРАТЕ ОТ ТАМ НЯМА ДА УСПЕЕТЕ ПРЕДАТЕЛИ
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Митрофанова

    4 11 Отговор
    В посолството ако направя анкета кой е най-простият народ в мире българите ще спечелят със 100 процента.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Мъка мъчи козяшкия трол

    16 7 Отговор
    Козяшкия трол пак е получил сл0вестна ди@рия, нещо не му понася на храносмилането, че българския народ лека полека взе да се събужда. Язък начи. Толкова милиарди се наляха в България за краварска пропаганда, а ето че българите за без пари излезнахме поне да покажем, че не сме съгласни с краварските планове да им бъдем пушечно месо и да вдигнем ръка срещу нашите братя
  • 115 Баро

    10 5 Отговор

    До коментар #88 от "Християнин":

    Къв християнин се,бе д жен дър сатанист.

    Коментиран от #132

  • 116 Ямболски Селяндур 👨🏻‍🌾

    10 9 Отговор
    И как ще върви държавата?
    Гледай колко безделници има! Тия от бюрото по труда ли ги събират? Я да им дам една мотика 8 номер и ще видите колко могат!
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Рада Дълбоката

    4 1 Отговор

    До коментар #117 от "Главата":

    Е защо така грубо,муцка.
  • 121 Хохо Бохо

    3 10 Отговор

    До коментар #102 от "Дълбоковиждащия анализатор хохо секса":

    Не! Ползвам информирани източници - копейките.
  • 122 Митрофанова

    3 6 Отговор
    Сега колегата Сергей ми подсказва че такава анкета и в нидерландското и австрийското посолство резултата ще е същият .Без вас сме загубени братушки .

    Коментиран от #124

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Объркал си се

    7 2 Отговор

    До коментар #88 от "Християнин":

    Не си никакъв християнин. Христос и онези, които го следват търсят мир и не пращат никого в Сибир.
  • 126 дон

    1 3 Отговор

    До коментар #59 от "Виж сега":

    Съгласих се
  • 127 ДНЕС ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА ПСИХИАТРИЧНА ПОМОЩ

    4 4 Отговор
    ИМАТ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
    ФИГ.1.....👆.....СРЕЩА НА„ ВЕТЕРАНИТЕ”
  • 128 бабата

    5 3 Отговор

    До коментар #96 от "дядото":

    Следващия път на 21-ви май. Всеки е добре дошъл !
  • 129 Както изглежда

    11 1 Отговор

    До коментар #18 от "Хохо Бохо":

    Както изглежда , за съжаление , не сте наясно как стоят нещата - относно тази война !
  • 130 ДНЕС ЦЕНТРОВЕТЕ ЗА ПСИХИАТРИЧНА ПОМОЩ

    5 7 Отговор
    ИМАТ ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ
    ФИГ.1.....👆.....СРЕЩА НА„ ВЕТЕРАНИТЕ”
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Българин

    1 5 Отговор

    До коментар #92 от "Козяк":

    Ма още ли не са ни пратили? Една година мина вече, какво чакат още? 😂

    Коментиран от #138

  • 135 Нито една чуждестранна медия

    20 7 Отговор
    Не излъчи този протест. Няма репортаж и в юту.б. Това следва да покаже категорично, че започва новата война, с информационното затъмнение. Нито една чужда държава не се интересува че българите искат суверинитет. Сами сме. Когато има протести срещу правителството, отразяват интригантите. Но сега когато българите си пазят държавата, пълно мълчание. Това трябва да заговори и на най-зомбираните демократични мечтатели, че думата "демокрация" е новата лъжа, с която искат да покорят робите.

    Коментиран от #150, #233

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 007 /агент/

    2 8 Отговор

    До коментар #100 от "България":

    Ти,
    От руският фронт ли прашташ дописки, та прашташ други на украинския ?

    Коментиран от #143

  • 138 Тъпи

    1 1 Отговор

    До коментар #134 от "Българин":

    мечти имаш!
  • 139 Митрофанова

    5 4 Отговор
    Утре ще кажа на Румен Радев президента на Бойко Борисов и Гергов . Направете временно правителство и вземете парите от Еврофондовете .После ще се чуем .
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Ти ко не разбра

    4 1 Отговор

    До коментар #137 от "007 /агент/":

    Коментарче като за първолаче и пак те затрудни!
  • 144 Интересът на България

    7 3 Отговор
    Като малка държава, интересът на България е да се спазва международното право! А не Турция например да си спомни, че историческите и земи са доста по назапад, или пък, че българските турци са репресирани. Няма нищо по важно за България от това...

    Коментиран от #151, #153

  • 145 Ерор 404

    1 1 Отговор
    Снимка на седмицата на агенция Ройтерс:
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 СОФИЯ

    7 1 Отговор
    Браво
  • 150 007 /агент/

    2 9 Отговор

    До коментар #135 от "Нито една чуждестранна медия":

    Според теб - демокрацията е някъде в лагерите в Сибир...
    Еееех, какъв началник би станал там....

    Коментиран от #156

  • 151 Ами

    7 3 Отговор

    До коментар #144 от "Интересът на България":

    тя Турция няма земи на запад бе айо! Учи тази история!
  • 152 Баро

    3 7 Отговор

    До коментар #86 от "Любо":

    Че тя витошка нон стоп е пълна с жители от къде ли не още от как желю махна жителството
  • 153 Васил

    9 3 Отговор

    До коментар #144 от "Интересът на България":

    Тогава защо България призна Косово извън нормативите на международното право?
  • 154 ПУТИН СКА СВОЛ ОЧ

    10 12 Отговор

    До коментар #147 от "Руското посолство":

    Ние сме държава в НАТО и ЕС, нормално е нашата политика да е сходна с тяхната.

    Коментиран от #161

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Ъъъъ

    7 1 Отговор

    До коментар #150 от "007 /агент/":

    туй де го прочете? Туй на рамената има и друга функция, освен пазенето на равновесие!
  • 157 На руснака комунист,

    9 11 Отговор
    Путанофил ал-джафари, трябва да му бъде отнето българското гражданство а да бъде екстрадиран с черен печат, там където му е мечтата - в руския мир - Сирия на асад или рассия на путятин
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 ЖИВОТЪТ Е РАДОСТ И ТЪГА☝

    6 9 Отговор
    ШЕСТ МИЛИОНА БЪЛГАРИ
    ДНЕС ЦЯЛ ДЕН ЩЕ СИ ГЛЕДАМЕ
    КЛИПЧЕТО ОТ ОКОПИТЕ НА БАХМУТ
    КЪДЕТО...ВСУ...ИЗСТРЕЛЯ ДНЕС НАИСТИНА
    ПЪРВИЯ МОСКОВЕЦ В КОСМОСА...👆👆
  • 160 Разбрахме,че...

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Веселяка":

    ...папагалиш,като папагал едно и също...!Но не си виновен-толкова си можеш...,а требе и акъл...!
  • 161 Нормално е

    10 1 Отговор

    До коментар #154 от "ПУТИН СКА СВОЛ ОЧ":

    да имаш национални интереси и суверинитет! А после политиката! А да нямаш национални интереси и суверинитет, те превръща в едно жалко нищо, което го ползват за всяка интрига! Нещо като сега! Казват ти, че си "умен", а те ти се радват как им играеш като панарджиска мечка! Та първо се научете да се уважавате, за да ви уважават!

    Коментиран от #181

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Митрофанова

    2 7 Отговор
    В България има 1 500 000 пенсионери осигурете им пенсиите защото внуците им ще ни избият.
  • 164 ЖИВОТЪТ Е РАДОСТ И ТЪГА☝

    4 8 Отговор
    ШЕСТ МИЛИОНА БЪЛГАРИ
    ДНЕС ЦЯЛ ДЕН ЩЕ СИ ГЛЕДАМЕ
    КЛИПЧЕТО ОТ ОКОПИТЕ НА БАХМУТ
    КЪДЕТО...ВСУ...ИЗСТРЕЛЯ ДНЕС НАИСТИНА
    ПЪРВИЯ МОСКОВЕЦ В КОСМОСА...👆👆

    Коментиран от #174

  • 165 Бгг

    9 1 Отговор
    Новината излиза във Факти в 21:48 часа , че е имало такъв протест. Аз знам , че не е лесно да се напише статия или интервю - но това е голямо забавяне бе журналя. А пък е неделя и вие сте уморени да пишете, е тогава може. То и докато проверите дали не е фалшива новина време е минало.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Неутрални

    7 10 Отговор
    Ами като искате мир ходете и манифестирайте в Москва. От там тръгна войната.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Име

    7 1 Отговор
    Ни така - ни така, САЩ направиха Виетнам, според мен - няма оправия.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Аха

    6 1 Отговор

    До коментар #158 от "Чупката бе!!!":

    Въпроса е да си изясниш нещата за агресори, войни, причини!
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Българските национални

    6 9 Отговор
    Интереси, не са интересите на мардж алгафари, сирия на асад, бесипето и фашистка рассия, интаресите на ЕС и НАТО затова към такива отрепкии и предатели трябва да сме безпощадни
  • 174 Дефекирал

    8 6 Отговор

    До коментар #164 от "ЖИВОТЪТ Е РАДОСТ И ТЪГА☝":

    Аз пък си гледам клипчето където руски танк с няколко изстрела събори
    напълно сграда с пълна с укровикинги.Да са живи и здрави хората.
  • 175 ВАНЯ ЛОМ

    5 1 Отговор

    До коментар #170 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ти си МЕНТЕТО ГРАД КОЗЛОДУЙ
  • 176 Митрофанова

    2 7 Отговор
    След пенсионерите трябва да нахраним ДАНС БАН и Библиотекарския институт после милицията.
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Нямаше видео

    4 1 Отговор
    От Иво Божков, жалко. И музиканта от Корал също липсваше. Явно ще ходят на война.
  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Отговор

    10 7 Отговор

    До коментар #68 от "Агата Кристи":

    А защо има война там и защо е нужно нас да ни карате да взимаме страна на конфликта им?Те даже не отговарят за прием в ЕС,защото един от критериите на Копенхаген е да закрилят своето малцинство.В продължение на 8 г. са го "закриляли" като са им пращали крилати ракети.Трябва да седнат на масата и да се разберат.
    Вече ще учат по училищата следното:
    "АЗ СЪМ БЪЛХАРЧЕ
    Обичам демокрация да има, подплатена с обеднен уран.
    Евроатлантик да се наричам-първа радост е за мен. Аз съм БЪЛХАрче васално, в край поробен аз живея, всичко укро и натовско любя, тача и милея. Аз съм БЪЛХАрче и расна в дни позорни, в джендърско време, син съм на земя изгорена, син съм на предателско племе."
  • 181 Да го ЗНАЕШ !

    5 14 Отговор

    До коментар #161 от "Нормално е":

    За рушНЯците "панджирски мечки" сме от 1800 и еди коя си година, та до днес...
    Все ни "освобождават", а всъщност ни заробват...

    Коментиран от #183

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 И ти да знаеш

    3 1 Отговор

    До коментар #181 от "Да го ЗНАЕШ !":

    Много тъпо е, човек да си затвря очите за истината, търсещ си причини в историята! Истинате днес е тук, утре там! Следвай я, а не си търси причини да я мразиш!
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Баро

    0 2 Отговор

    До коментар #179 от "Ветеран от Протеста":

    Може и ти да ме побараш.
  • 187 Ами ако можеше

    2 2 Отговор

    До коментар #184 от "Баро":

    нямаше да живе пропагандата! За жалост, туй мисленето мноо го мразите!
  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Баро

    0 3 Отговор

    До коментар #185 от "Баро":

    Падам си, дай да те видим. А с парите кво стана?
  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Да бе да

    0 5 Отговор
    Трима активни на 100% , а ти си бил четвъртийо 100% пасатор.
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Брау бе

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Веселяка":

    На две-три села в размера/бройката от 50-те години на едно място.Сигур е имало по няколко кебапчета с халба пиво"Ариана".Имейл кой балък ши го фанеш на митинг в тия трудни времена.Поход срещу войната.Добре.А трябва да има мир
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Слаб две по география

    3 7 Отговор
    На Организаторката Божикова слаб две по география: участвали българи от Прага, Торонто, Нова Зеландия, Чехия, Канада и Норвегия.
  • 216 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Баро

    5 0 Отговор

    До коментар #216 от "Нема за ко":

    Може да съм емоционален , но съм истински и откровен.

    Коментиран от #221

  • 220 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 221 Така е

    6 1 Отговор

    До коментар #219 от "Баро":

    Браво!
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 224 Колона №5

    4 1 Отговор
    Може да ѝ се насладите.
  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 Безсмислено

    0 3 Отговор

    До коментар #229 от "Баро":

    За очевадни неща, не се спори!
  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 237 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 Артилерист

    12 6 Отговор
    Похвално! Организаторите са ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ! Благодарение на това мнозинство, а това не са всички-много хора не се включват от страх от мутрите-работодатели, по здравословни причини и др.- българските партии на войната досега да са ни включили във войната и с жива сила, както публично взеха решението за предоставяне на сетните ни годни оръжия. Народът засега не ги изритва, ошашавен от пропагандата, но постепенно се осъзнава...
  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Ханс Балдунг

    5 8 Отговор
    Мнението на лице с име Мажд, чиито роднини са трафиканти на хора или соц агитатори не ни интересува, особено когато говорим за национални интереси. Да заминава при Асад и там да дава акъл.
  • 248 Димитър

    2 0 Отговор

    До коментар #245 от "Ханс Балдунг":

    Ханс ти ли си?Помниш ли как лудувахме в моята палатка на къмпинга в Слънчев бряг преди години ?Като се разделяхме ми подари сабо.Още го пазя.
  • 249 Да протестираш има защо

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "питам":

    Протест срещу войната.Ама,нали беше само специална военна операция?Иди си дамой в Москау,демек УХАДИ.Не си отиваш.С военни средства те гонят.Ква е тая война тогава?Натресал се Иван руснака в СВО.Гонят го от Украйна с украинска СВО.Ама ний протестираме за оставането му.Само дето ония не го искат и се гласят да го изгонят със западно оръжие.Стой та гледай сеира.

    Коментиран от #255

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 256 Хайдееее

    3 7 Отговор
    И този от рубладжиите.
  • 257 Предлагам

    6 11 Отговор
    Предлагам протестиращите борци за мир да отпътуват за Кремъл и там да се молят на путлер да си извлече пасмината от украинската земя.
  • 258 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 259 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 260 Уса

    11 4 Отговор
    Ако няма емигранти със САЩ и ЕС е свършено.Те винаги са разчитали на по бедните държави и подържали тяхната бедност изкуствено с купени политици.С изсмукваането на работната ръка и природните ресурси се подържа западната сила
  • 261 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 262 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 263 Да бе да

    1 3 Отговор

    До коментар #250 от "Баро":

    Да дойда да те утеша!
    Нямам нищо напротив , малка палавнице 🦩
    Аз разбирам че имаш нужда от ласки 😅 ще ти направя задника на терлък от зимните с надписче за спомен! Ти си палава и доста сладка
  • 264 Пак не си точен

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "байХЪ":

    Рускоговорящи са всички в СССР без католиците литовци и лутеранирежлатвийци и естонци.За рускоговорящи минаваха и молдованите,когато попаднат в нерускиговорвща страна.Или украинци,руснаци,белоруси,кавказци и т.н.там татари и деуги са рускоговорящи.Ако говорил за руснаците в изт.украйна,те избягаха от там в зап.и централна Европа и са много доволни.
  • 265 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 266 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 267 Алфа херинга

    11 1 Отговор
    Искам само да питам тези, които твърдят че хората от протеста и събиращи подписи за референдума са рубладжии, русофили и т.н., дали ще отидат на фронта в Украйна, когато ни натиснат да пращаме хора?
  • 268 Русия днес е -Злото на Планетата

    6 13 Отговор
    Какви протести, Какъв НЕУТРАЛИТЕТ искат българите бе...?

    Да бъдеш неутрален днес значи да подкрепяш и да ставаш съучастник на фашисткия режим на военнопрестъпника Путин, който пръв започна тази агресивна война с избиване на цивилно население, прогонване на милиони украинци като бежанци по света и разрушаване на градовете и продължава да живее в света на своята шизофрения със завоевателната война в Украйна, готви се да атакува и Молдова, а след което ще е и пълна заплаха и ще постави директен ултиматум на България за напускане на ЕС и НАТО и доброзорно присъединяване към "Русския свят" на мизерия, изостаналост и изолация в който българите вече живяха 50 години с по 50-60 долара заплата, а сега взимат по 800-1200 долара и много лесно забравиха че сега живеят несравнимо и в пъти по добре за да подкрепят русофилите и че Света трябва да се отърве веднъж завинаги от тия руски агресори, защото вече 105 години "Всичкото Зло" се ражда и идва от Кремъл !!!!

    Коментиран от #273, #292

  • 269 Гонзовица

    4 5 Отговор
    Въпросите са страшно яки, но зададени от грешните хора. Това са въпроси на популисти, които ако вземат властта писле хората ще реват още. Повече о няма да могат да се отърват. Винаги пътя към ада е посланик с добри намерения
  • 270 Сокола

    3 5 Отговор
    Тези сега искат референдум, а после като са на власт ще ни забравят. Така става винаги. Не се вързвакте.

    Коментиран от #271

  • 271 Алфа херинга

    5 1 Отговор

    До коментар #270 от "Сокола":

    Добре бе пич, мисли малко. Референдумът е за определено нещо, което явно не е приоритет за партиите изобщо. Хората, които го организират дори не са партийни, но дори и да станат, никой не те кара да гласуваш за тях. Ако ти се ходи на фронта в Украйна, добре отивай. Ама ако не, какво ти пречи да удариш един подпис?
  • 272 Сър Пичук

    2 9 Отговор
    Всички сме за мир.
    Въпросите са 3:
    1. При какви условия ,да се сключи този мир,
    2. Как да се гарантира той дългосрочно, след като е ясно, че международните споразумения не значат нищо за Русия и някои други страни.
    3. Как бихме разчитали на помощ ако бъдем нападнати, ако не помагаме и ние?

    Но организаторите срамежливо заобикалят тези теми.
    Много манипулативни въпроси, но нивото на голяма част от българското общество е такова, че те минават.



    И се чудя, къде бяха в първите дни на войната, когато Руснаците напредваха и наближаваха Киев?
    И биха ли искали мир и капитулация, като сега, ако ситуацията беше като при ВСВ когато Хитлер беше на 20км от Москва.

    Коментиран от #274, #275, #276, #283

  • 273 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 274 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 275 Отговори

    5 4 Отговор

    До коментар #272 от "Сър Пичук":

    1. При какви условия ,да се сключи този мир.
    При условията на референдуми и какво искат хората там, все пак не ти, не Урсула и не Байдън живеете там.

    2. Как да се гарантира той дългосрочно, след като е ясно, че международните споразумения не значат нищо за Русия и някои други страни.
    Споразумение ще е гарантирано ако в него не участва САЩ - ФАКТ.

    3. Как бихме разчитали на помощ ако бъдем нападнати, ако не помагаме и ние?
    Ако ни нападне Русия ще е заради нашите политици с задокеански господари, но пък гражданите ще ги посрещнем като освободители, а политиците ще са първите избягали, ако ни нападне САЩ ще се справим и сами, след като едни афганистански козари успяха значи и ние можем.

    Коментиран от #278

  • 276 Алфа херинга

    6 1 Отговор

    До коментар #272 от "Сър Пичук":

    1. Условията за мир ще си ги определят Украйна и Русия. Въпросът е, защо ние трябва да се намесваме в тяхната война? И не, не ми казвай защото ако Русия ни нападне и нас. Това е толкова слаб довод, че далеч по вероятно ме Македония, Сърбия или Турция да ни нападнат.
    2. Никъде не можеш да гарантираш дългосрочен мир.
    3. Ние сме в НАТО. Тоест ако Русия ни нападне, значи обявява война на целият алианс. Не че това ще ни спаси де.

    Коментиран от #279

  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 Сър Пичук

    3 6 Отговор

    До коментар #275 от "Отговори":

    1. През 1994г имаше референдум и хората решиха. Незаконните руски измишльотини, наречени референдуми, проведени под дулата на оръжията и организирани и отчитани от руснаци са опит да се узакони заграбеното със сила, а не израз на волята на хората там.
    2. Споразумението за териториалната цялост на Украйна беше нарушено от Русия - факт!!!
    След анекса на Крим имаше мир - факт.
    Това не гарантира дългосрочен мир и Русия пожела цяла Украйна и я нападна - Факт.
    Ако и сега Русия бъде оставена със заграбеното, след като си възстанови армията тя пак ще нападне. И това ще е факт!
    3. Русия ни напада с повод и без повод. Обикновено за да ни "освобождава"
    Въпросът е, че ако нямаме голям съюзник съседите ни с радост биха се възползвали. Ако не сме с НАТО и ЕС, а заобиколени от "вражески държави от ЕС и НАТО" какво следва?
    Турция ще си вземе Югоизточна България, Румъния - Добруджа, а Сърбия, Гърция и Македония ще си поделят Запада и Юга. Естествено, че сегашните пискащи за "неутралитет" веднага ще се обърнат за помощ към Русия, която пък ще разположи ядрените си оръжия у нас за да "се пазим". Сладко, а. Сладко, но за вас и Русия. Та за кого работите съзнателно или не? Ако не ви стига акъл да видите последиците от действията си по-добре си кротувайте и заминавайте да пасете овце, а не да решавате съдбата на България.
  • 279 Сър Пичук

    3 6 Отговор

    До коментар #276 от "Алфа херинга":

    Когато си в някакви договорни отношения имаш не само права, но и задължения. Т.е. да следваш общата политика на съюза и да допринасяш с каквото трябва за него. За съжаление не можем да си позволим да излезем от него и да сме неутрални, защото не сме в състояние да се опазваме сами - нито политически, нито икономически, нито военно. Дори от съседите си. А те имат нескрити апетити към нас.
    Колкото до нападение от страна на Русия, слушайки изявленията на Путин и кликата му, смятам че те са способни на всичко, ако са сигурни, че ще им се размине. И е много вероятно някой да успее да ги убеди, че това ще стане така, както ги беше убедил, че ще вземат Украйна за 3 -4 дена и там ще ги посрещнат с цветя.
    Путин не е първият, който си мисли, че е роден за да глътне света, но се надявам да е последния. Защото историята безмилостно показва, че всички тези "богоизбрани" грешат.

    Коментиран от #284

  • 280 Любо

    5 2 Отговор
    Бяха много повече от 12 хиляди. Всичко от пилоните на НДК по булевард Витоша до хотел Шератон беше пълно с хора от шествието. Не по-малко от 20 хиляди ! Хората отстрани с възгласи също подкрепяха исканията без да участват в шествието. България се пробужда от евроатлантическия си наркозен сън!
  • 281 Симо

    1 1 Отговор
    Поредният мъпет на Кремъл
  • 282 бай Иван

    3 2 Отговор
    Според БТВ такъв митинг не се е състоял . Отделиха му по малко време от излъчване за някакъв фризьорси салон за проблемите със заплащането. И това в новините от 19 часа. Освен това казаха , така между другото ,че имало присъстващи /може да не го цитирам точно / политици от БСП с което се опитаха да внушат ,че това е митинг на БСП. Аз от вчера вече съм се заклел,че НЯМА ДА ГЛЕДАМ НОВИНИТЕ ПО НИКОЯ ОТ ТРИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ БНТ, БТВ и НОВА. ще се информирам само от алтернативни източници. Аз съм свободен, мислещ човек , достатъчно добре образован, за да се водя от прокарваната през казионната журналистика политика защитаваща чужди интереси в България, да го кажем ЗА ПАРИ.
  • 283 бай Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #272 от "Сър Пичук":

    Много глупости изписани .
    1.Украйна не е в НАТО . Т.е не е нападната страна от НАТО на която да помагаме.
    2. Не Русия не спазваше Минските споразумения, а Украйна и гарантите по тези споразумения. Справка поне само от изказването на Меркел можеше да видиш, кой кого е лъгал.
    3. Европа иска всички страни с изключение на Русия в НАТО .
    4. Е да питам дали смяташ ,че между примерно 30 държави в НАТО няма да има конфликти . И кой кого и как ще защитава в тези конфликти ,че нещо се не сещам? Примерно ние нападнем една ТУрция или Северна Македония нас? НАТО ще праща оръжие и сили и на двете страни ли , за баланс? Тъпотии такива някакви си мисля , ама пък си викам , кой съм аз да ти противореча на безпогрешието на мисълта.
    Повече няма нужда да се отговаря .

    Коментиран от #285

  • 284 Алфа херинга

    5 2 Отговор

    До коментар #279 от "Сър Пичук":

    Никой в НАТО не е обявявал война на Русия и никъде няма официална заповед да се изпраща оръжие на Украйна, доколкото знам. за Турция и НАТО бъркаш, защото ако има спор между две членки на съюза, те не се намесват. Това вече се видя в споровете между Гърция и Турция. Русия няма да нападне България, защото няма никаква нужда от това. Не знам дали си забелязал, но коментарите им относно приемането на Финландия и Швеция в НАТО, бяха "да правят каквото си искат". Ситуацията в Украйна е съвсем различна, не само заради старите им бази там, а и заради това че щяха да спрат водоснабдяването на Крим, и да нахлуят в Донбас и Луганск. Самата Меркел си призна, че Минските споразумения са били само за печелене на време, докато се въоръжи достатъчно украинската армия. Но, основното от което аз се притеснявам, е че САЩ виждат голяма заплаха от БРИКС (бившите им приятели Турция и Саудитска Арабия вече са подали заявления за приемане там) и ще се опитат да отслабят всячески Русия в тази война. Което значи, че ще имат нужда от още хора, тъй като украинците вече започват да привършват. И не си мисли, че западняците ще си жертват техните хора. Първо ще гледат да хвърлят източноевропейските страни да попълнят бройките.

    Коментиран от #286

  • 285 Сър Пичук

    3 6 Отговор

    До коментар #283 от "бай Иван":

    Ти да не се мислиш за "Дядо Иван"?!?! ;)
    1. Ясно е, че Украйна не е в НАТО, но когато Европа и НАТО помага на Украйна, която е в беда и което би гарантирало бъдещият мир в региона, то е редно и ние да се включим.
    2. Ако Крим не беше незаконно анексиран и Русия не беше окупирала части от Лугансск и Донецк нямаше да има никакви Мински споразумения. Отделен е въпросът кой какво е спазвал и какво не.
    3. Европа не е субекта, който решава за НАТО.
    4. НАТО си има устави и механизми ра разрешаване на вътрешните конфликти.
    Малко глупавички въпросчета, но като за "Дядо Иван" е простено.

    Коментиран от #290

  • 286 Сър Пичук

    2 4 Отговор

    До коментар #284 от "Алфа херинга":

    Помощта за Украйна не е от НАТО, а от отделни държави. НАТО не е задължило нито една страна членка да помага. Отделен е въпросът, че НАТО стимулира тази помощ. Въпрос на морал и далновидност е да се "върже попа" за да се "умири селото". Защото примиряването с действията на Русия още от началото на 90-те години н миналия век показа, че това е неработещо и нещата вече ескалират опасно като дори се сипят ядрени заплаха. Ако сега се остави Путин да вземе каквото иска, какъв ще е следващия конфликт?
    Има документиран разговор между Клинтън и Елцин, където Елцин казва на Клинтън, че Украйна трябва да бъде дадена на Путин. Клинтън отвръща, че тогава той ще поиска и Европа, на което Елцин отвръща, че действително е така, но за това ще се разговаря в бъдеще.
    Въпросът с БРИКС не е военен и поне за момента не е толкова актуален.

    Коментиран от #287

  • 287 Алфа херинга

    5 2 Отговор

    До коментар #286 от "Сър Пичук":

    След като няма единна заповед от НАТО, всяка страна си решава за себе си. Нашите военни заводи работят явно на пълен капацитет и всичкото това се изнася за Украйна. Даваме и хуманитарна помощ. Защо обаче трябва да си даваме и оръжието? Ти наясно ли си, че след това трябва тези липси да се попълнят, което значи да се купува ново. Освен че това са огромни разходи, които ти и аз ще плащаме, вероятността да купим картинки, както стана с Ф16 е също много голяма. Големите държави нямат проблеми, изпразват складовете и после почват да произвеждат ново. При нас изобщо не е така. Ядрено оръжие?! Доколкото си спомням точно Зеленски плашеше с ядрено оръжие, преди началото на военната операция. Елцин е един от хората, които разсипаха Русия. Мнението му е пристрастно и далеч от обективно. Бъркаш много за БРИКС. Август ще имат събиране, където ще се обсъжда и създаването на нова валута, което значи край на долара, като световна разплащателна единица. Което пък значи край на Щатите, като единствен световен хегемон. Те, естествено няма да се дадат без бой. И този бой, ще го отнесат ние и Европа.

    Коментиран от #288

  • 288 Сър Пичук

    2 2 Отговор

    До коментар #287 от "Алфа херинга":

    Сигурно си пропуснал, но НАТО заменя безплатно изпратеното на Украйна оръжие с ново. Т.е. модернизацията на оръжието ще ни излезе безплатно.
    Колкото до самолетите - да не мислиш, че някоя държава има на склад военни самолети и само чака някой да си поръча за да им ги достави. От където и да бяхме поръчали самолети, все щяхме да чакаме. То за кола с клиентска конфигурация се чака, та камо ли за самолети. Същото е и в гражданската авиация. Веднага можеш да вземеш само употребявани такива.
    Не съм запознат какво е говорил Зеленски, но Украйна няма ядрено оръжие и реално не може да заплашва, докато заплахите на една ядрена държава не могат да се игнорират с лека ръка.
    За БРИКС - те са наоколо отдавна, дори си правиха и банка и все изместват долара и все нещо не им се получава. Навремето СИВ също търгуваше с рубли, но соц-държавите плачеха за валута по "второ направление". И нито на долара му стана нещо, нито СИВ прокопса. А беше доста по-силен от днешния БРИКС. Изобщо, това, което сега става, сме го виждали и чували преди, но в леко поизменен вариант.

    Коментиран от #289, #291

  • 289 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 290 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 291 Алфа херинга

    2 0 Отговор

    До коментар #288 от "Сър Пичук":

    Айде да видим, какво ще заменят безплатно. Аз се хващам на бас, че няма да има нищо общо. Аз за пръв път виждам, да се плаща нещо, което ще получиш след няколко години. Имаше доста по изгодни оферти от тази на американците, недей да изкарваш тази набутвация, едва ли не единственият вариант. За БРИКС и падението на долара, времето ще покаже кой е крив и кой е прав.
  • 292 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове