Last news in Fakti

25 Април, 2023 13:11 2 121 46

Евгений Кънев: ПП-ДБ не трябва да отстъпват пред ГЕРБ

  • герб-
  • бойко борисов-
  • пп-дб-
  • лидерска среща

Преговорите ПП-ББ

Евгений Кънев: ПП-ДБ не трябва да отстъпват пред ГЕРБ - 1
Снимка: Архив

В следващите няколко седмици (вероятно началото на май) ще започне украинското контранастъпление, от чийто (не)успех ще зависи изхода на войната и бъдещето на Европа и България.

Това коментира във "Фейсбук" Евгений Кънев.

Геополитическата реалност е такава, че обектът на платформата ПП, заради който тя бе създадена е нужен сега като съюзник за решаване на ключови геополитически задачи.

Логиката е проста: корупцията у нас в тези мащаби - която ни прави аутсайдер в Европа - е възможна само с Русия зад нея. И няма как да се води успешна битка с корупцията без намаляване на руското влияние. А то не може да бъде ликвидирано, докато има огромна маса българи, готови безплатно или за няколко сребърника да го прокарват.

Както при всички успешни преговори с траен резултат - трябва и двете страни да се разделят с нещо леко недоволни, за да има смисъл сделката.

ББ ще запази контрол (чрез проксита) върху парламента, части от съдебната система и медиите. Срещу жертване на Гешев.

За да има баланс - ПП трябва да запазят ключовите лостове върху изпълнителната власт.

Това са най-вече Премиер, Финанси, МВР, отбрана, енергетика, икономика, служби (които в момента са на президента, но чрез промяна на законите могат вече да не са). Към тях трябва да добавим и регулаторите (БНБ, ВСС, КЗК, КФН, КРС, КЕВР, СЕМ(!).

Това е реалната власт, която може да ограничи руското влияние.

Да, всички знаем и си припомняме кой е ББ и как всички ще изиграе.

Само че играта се промени.

Слабото място на ББ е неговата нужда от западна легитимност, а тя върви с ангажименти. Вече я няма Меркел, ХДП не е на власт, а Вебер е пътник. Няма го и Тръмп.

НАТО води фундаментална битка за Европа и слабите звена се закриват. А ББ е слабо звено - с дълбока диря за съдебни преследвания, далеч не само у нас. С Магнитски като дамоклиев меч над него.

Затова не се учудвайте, че ББ е готов да подкрепи правителство на ПП във втория мандат.

ПП няма нужда да издига политици от ГЕРБ, но може да поканят някои експерти от кабинета “Габровски” за министри. Вече посочих кои министерства НЕ трябва да отстъпват.

Геополитическата битка за България навлиза в нова фаза.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    29 19 Отговор
    Кажи нещо за Възраждане бе,очиларко?
  • 2 Съдията Дред

    32 12 Отговор
    Боже, тия наистина си вярват , че барба Ганьос ще подпише пълна и безусловна капитулация пред променкаджиите, и ще остави някой друг да краде. Какви наивници!
  • 3 ужас

    31 12 Отговор
    Факти и те станаха като Дневник - големи евроатлантици. На този този големия авторитете глупостите му през ден ги гледам тук.
  • 4 Бай дан

    31 9 Отговор
    Този е кон с капаци, за експертизата му пък няма какво да се говори, пълна 0!
  • 5 ха ха

    9 26 Отговор
    ПП-рудките правят стратегическа грешка. Трябваше (и трябва) да сме в еврозоната през 2024. И при тях има руска/мафиотска колона. Еврозоната предполага здрав надзор на банките и затрудняване на паричните потоци на петата колона на Путин. Забележете, че еврото не е тема на разговор на ПП с Герб. Това означава само едно - дните на борда за преброени. Копейкин ще се крие в Максуда при 5 лева за евро.

    Коментиран от #21

  • 6 разбира се

    14 14 Отговор
    Никакво отстъпление!
  • 7 Бойко

    22 18 Отговор
    ГЕРБ никога няма да стане "придатък" на ПП! Престъпната мафия е хванала Кирчо и Кокорчо за гушите и те не могат да мръднат, защото ще бъдат удушени! Само бат Бойко може да ги спаси. (потънали са с милиардни задължения от престъпни спонсори)
  • 8 Град Симитли

    11 12 Отговор
    Мани го тоЪ!
    Къньо Русофобов, къде беше от 2009г насам?!
  • 9 Те и

    13 4 Отговор
    не мислят даже ! Така и трябва !
  • 10 Стига бе верно ли

    27 16 Отговор
    А как ти се вижда бе, глу.пак, наглостта им да искат да управляват сами? Като загубили изборите, със 64 депутати и след катастрофата, която ни докараха само за 7 месеца.
  • 11 Бай араб

    17 6 Отговор
    Тоз пък от къде го извадиха ?
  • 12 Доротея

    19 9 Отговор
    Всичко зависи от контранастъплението!? Контранастапление на кое? То няма настапление, че да има контранастапление!? Никога през воената история никой не е оповестявал месеци преди да започне някаква офанзива какви са намеренията му!??!?! Сега са на път НАТО да изпрати на Пригожин плана на контраофанзива на Зеленски, за одобрение и от Кремал!!!
  • 13 ....

    27 3 Отговор
    По добро от чилийското Лекарство няма,Стадион и после Калибър-7.62 за всички 200 червени фамилии които разграбиха България,само това е лечението,всичко друго е Мижи да те Лажим!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Нов €вроатлантик

    17 10 Отговор
    Все Русия ни виновна, на калпав у................. !
  • 16 Кънев, ти с всеки изминал ден

    23 10 Отговор
    все по-големи и по-големи мивки къртиш.
  • 17 Леле

    22 12 Отговор
    "Евгений Кънев: ПП-ДБ не трябва да отстъпват пред ГЕРБ" ....Каква връзка имат ПП-ДП-ГЕРБ с украинската офанзива? Искат да ни набутат във войната ли? Май на следващите избори Възраждане ще спечели с 90% от гласовете.

    Коментиран от #19

  • 18 Българин

    22 8 Отговор
    Тоз зеленчук минава за един от най-умните жълтопаветници. Яко конкуренция за банкянският интелект
  • 19 НЯМА

    15 13 Отговор

    До коментар #17 от "Леле":

    Дойде време за ВЪЗРАЖДАНЕ !!!
  • 20 Да бе

    14 7 Отговор
    Винаги ,когато надделее здравия разум ,изплува по едно такова ,миризливо и кафяво,дето да започне да обяснява ,как това не трябвало да е така...
  • 21 1234

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "ха ха":

    ЯВНО фалита на Гърците е поради строг надзор

    Коментиран от #38

  • 22 оня с коня

    9 11 Отговор
    Политикът от снимката хубо призовава ПП да не отстъпват,,но не пояснява че това слага КРАЙ на преговорите и ПАК няма да има Правителство.И да - обяснява С ЖАР че ББ е такъв и онакъв,пък не обяснява как така ВЪПРЕКИ ВСИЧКО се ползва с подкрепата на Преобладаващата част от избирателите.Има и нещо друго- че Кънев отказва да оцени предложенията на ГЕРБ подобаващи на бройката Депутати които имат в настоящото НС и НЕ ПРАВИ СМЕТКА че Трендът на Избирателната подкрепа за ПП е НАДОЛУ,което значи че при следващите избори ПОЛОВИНАТА избиратели на Кирчо и Кокорчо ЩЕ СЕ ИЗПАРЯТ И ПАРТИЯТА ИМ ЩЕ БЪДЕ НА ЕДНО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСТА!

    Коментиран от #30, #33, #37, #39

  • 23 Анонимен

    1 5 Отговор
    Подкрепа. Главите на простите в някои дълбоки провинции не им увират, защото им подхвърлил нещо дребно, а те не стават, защото са ограничени млади хора и плюят и пишат като папагали едно и също, кокоччо, кирчи, бебето. Не сме от никого. Нашият идвайки малък от война и като са пораснали или младежи запичват позиви, за 8 часов работен ден, безплатно образование и никакви облаги са нямали, както и ние не искаме нищо от България, но старията е едно към едно, а ако гн Борисов нещо е подразбрал, че ПП са дошли да крадат и да си заминат от Бг, нека кажат, а не разни розови балони по х и там други врати да ни показват. Това са лични неща и никой няма право да се бърка след работно време, бе ни го казал един Съдия на РС/Районен съд от град х, съдия
  • 24 Веселяка

    2 8 Отговор
    Аз искам пак избори и пак да гласувам за Волен само за майтапа 🤪 иначе въобще не ми дреме 😆 разбрахте ли, глупаци такива 🤣
  • 25 Хахаха

    3 6 Отговор
    Сто души сто разлипни мнения и не може народа, ако нещо зависи от тях да отидат до урните. Ако не, преди във всяко предприятие, фирма се знаеше кой работи и кой не му се работи и нека работохолици и умни останат в Нс, или ще кажете, олигарсите кво кажат. Крадете горе и си простете. Гласуват, ако изобщо зависи от народа, неграмотните, електората на дпсгерб от бкп дс
  • 26 Кочо

    13 9 Отговор
    Рядко нелицеприятен човек! Продал се веднъж за винаги и ще стои на амбразурата да защитава цивилизования свят! Евроатланническия! Грантаджия без морал!

    Коментиран от #29

  • 27 ЖивковИ

    7 9 Отговор
    А кой да отстъпи за да има правителство ГЕРБ защото са първи Или пак нови избори и още 50 60 милиона за избори които да покажат че ГЕРБ пак са първи

    Коментиран от #31

  • 28 Анонимен

    10 5 Отговор
    Псевдо анализ! Давайте думата и на хора, които виждат и по-далеч от носа си и спонсорите си!
  • 29 ха ха ха аха ха

    4 5 Отговор

    До коментар #26 от "Кочо":

    Не ти харесва нали, но е така и това се отнася и за теб и най-вероятно сорос и джендърите са виновни на теб да ти е криво.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Касапин

    4 6 Отговор

    До коментар #27 от "ЖивковИ":

    ВЯРНО Е НО ТОГАВА ВЪЗРАЖДАНЕ ЩЕ СА ВТОРИ И ЩЕ ИМ ДИШАТ ВЪВ ВРАТА А ИТН МОЖЕ И ДА СА ТРЕТИ НО ЗОМБИТАТА ОТ ПП ДБ НЕ ГО ПРОУМЯВАТ НЕ ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВО С ГЕРБ ЩЕ ГИ СПАСИ НО ЩЕ МОГАТ ОЩЕ 6 МЕСЕЦА ДА ЦИЦАТ
  • 32 слез от коня тиквеник

    4 5 Отговор
    за тиквата и тиквеничковчетата времето изтече, рашистан загива и заедно с него и путинците.
  • 33 ударен с мокър вестник

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Това са тези които по някакъв начин са облагодетелствани от тази партия и такива които по някакъв начин са принудени да гласуват за тях.
  • 34 Факти

    1 6 Отговор
    ПРсъд го е казал, не някой като мен глупак. След работно време не ме интересува, важното е, като дойдете на работа да се работи, а не по тоалетните да пушите, пене за теб, и да пишете бележки на вратите на тоалетните, заето,. Имаше ред, кво като е било оо вренето на есср, днес едни работят, а другите и те поне да са по умни обикалят света и не им е до никого. Малка е България, толкова ли ви е трудно. Хората на дпс си пистроиха в България тяхната България. Борисов е с дпс, а там са 3 етноса и 4 са българите. Сащ не знае, и ако знае за Бг, то е по учебник. Друго си е да си живял и с много опит и изял един чувал Със Сол. Бойко и дпс ще са с най много кметове. Мохамедани са за бб, а турците и ромите представящи се за Турци, зад пеевски. Всички работещи, бабите им миналия ден, как да имам настроение, като децата ни могат да останат без работа. Тя една работа на стол и след години от тоя стол и застоял живот на едно място ще плачат от дископатия и крака, както и шофьорите, освен дископатия и болни крака ще имат и запей, маясил и умряха, а работиха шофьори в цк на бкп. Мотиката калява, но бойко си даде мило и драго на комунистите, разбираено е, къде има полза, директори, милиционери, общини И днес са новите чорбаджии на ердоган, а ББ си бе с путун, ердоган, ЕНП, САЩ
  • 35 Доротея

    8 5 Отговор
    Здравия ум и почтеността диктуват - никакво отстъпление от заявените позиции! Както едно време в селото е трябвало да има поне една честна булка, за да не угасва вярата в морала и доброто, така и в политиката трябва да остане някой почтен, за да вярва народа, че не всичко е загубил! Затова всички сте толерантни към шавливите каки, които ,,кръшкат" с други съпрузи, но ако някоя кротка снаха един път се подлъже, я горите на клада и гоните от селото! В такава позиция на Жана д Арк ще се озове и Промяната, ако полегне безпринципно! Не тя да се отказва, а вие не трябва да искате от нея да става корвета, както останалите! Бог така иска! Има достатъчно други, достойни за слугини на Герб! Победителя да се оправя сам!

    Коментиран от #40

  • 36 мдааа

    9 2 Отговор
    Гербавите на спечелиха изборите, да си правят правителство с кого искат. Проблемът е техен, не на ПП и ДБ. Или е нужно отново и бавно да им се обяснява?
  • 37 Меси кьорфишека

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    33г. имахме правителства, що стана - отдавна копане дъното. Едни и същи играчи, политолози, експерти, анализатори! Едни и същи глупости: рестарт на прехода, контактни групи, експертни правителства, лидерски срещи, джентълменски споразумения.
  • 38 ха ха

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "1234":

    Когато гърците се набълбукаха нямаше никакъв надзор. И там правителството ги набълбука. Докато в нашия случай им частни интереси, които не искат еврото... КТБ напомня ли ти нещо? ;)
  • 39 Ужас безкрай

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Между принуда и свободен избор има някаква... не малка разлика.
  • 40 Доротей

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "Доротея":

    Честна булка? Ако е такава, значи някой не си е свършил работата, а само се е подпирал на парапета да кълне и мрънка! Мъжете са кът, та затова джендърмерията настъпва!
  • 41 Виктор Николаев

    7 6 Отговор
    Евгенийййй , нищо не стаа от теб , първо папагалите не отстъпват пред ГЕРБ , те трябва да отстъпят пред волята на суверена , второ не корупцията която тука повсеместно я измервате с усещане за такава а голямата инфлация която получихме след инфарктното управление на папагалите и естествено другата ръчна която идва от държанките на прецидента , куклата на решетников , големия дефицит който искат да ни натресат .... , от както го няма ГЕРБ , такива латерни като авторчето и бодобни него си изкарват хляба или копейките де да знам с плюене по ГЕРБ , да ама не , от тогава все по гладни и все по бедни стават българите , все по малко се чува и гласа и м в Европа и от тогава разгонените ватници като копейката намират все по здрава почва под кракат.... , смешник нещастен
  • 42 Абе

    8 2 Отговор
    всички ли с името Евгений са такива недоразумения или само тоз и Дайнов!?
  • 43 Дернев

    4 3 Отговор
    "Геополитическата битка за България навлиза в нова фаза." Каква БГ, каква Украйна или която и да е велика и по-велика европейска страна. Бит6ата е за Европа. Тя е тази, която единствена може да ни осигури мирът и бъдещето, от което се нуждаем. А това без Европа за европейците, Европа на съюза между СЕЩ И Русия/ОНД е невъзможно. Както и стабилен световен ред без третият полюс, Европа за европейците, не може да има. Тя ще е гръбнака на ООН. Не САЩ,, не Китай.
    Нашият принос за изграждането на Европа за европейците сега е проевропейско антинатовско правителство. БГ вън от НАТО, НАТО вън от Европа!
  • 44 КОСМАТ ГЕРБЕРАСТ

    3 2 Отговор
    ПРОЧЕХОХ НЕЩОТО УТРЕ ОТИВАМ ДА ЗАПИША СИНА В ПОЖАРНИКАРСКОТО УЧИЛИЩЕ ЩОТО КАТО СЕ ЗАМИСЛИХ ОТ НЕГО ИЗЛИЗАТ ДАЛЕЧ ПО РАЗУМНИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ТОЯ ПО ЛАНКТОН КЪВ ТРЪМП КВА МЕРКЕЛ АБЕ ТИ СИ БЕТЕР КОН С КАПАЦИ ДА СИ ЧУВАЛ ЗА КИТАЙ ИЛИ ВЕЛИКИЯ БАЙДЪН ЩЕ СЕ СПРАВИ С КОГО АМА ТАКА Е ДОБРЕ КОСТАДИНОВ ТРЯБВА ДА ГИ ЧЕРПИ ТАКИВА КАТО ТОЯ
  • 45 Касапин

    5 2 Отговор
    ТОЯ Е ЗАВЪРШИЛ ВИШИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНСТИТУТ КАРЛ МАРКС АМА ДА БЕШЕ ПРОЧЕЛ НЕЩО ОТ МАРКС ЩОТО ДА ГО ПРОУМЕЕ НЯМА КАК
  • 46 Е как корупция

    6 3 Отговор
    пък я прокарвали безплатно?!? Безплатна корупция!?! Краварският персонал в БГ винаги е бил отчайващ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове