Last news in Fakti

25 Април, 2023 13:25 898 11

КНСБ: Началото на май ще предложим вариант за балансиран бюджет с гарантирани приходи за пенсии и заплати

  • кнсб-
  • балансиран бюджет-
  • гаранция-
  • приходи-
  • заплати-
  • пенсии

"Има достатъчно буфери, които могат да доведат за балансиране на бюджета. При този  ръст на цените ние не можем да допуснем, че пенсиите не трябва да бъдат увеличени от 1 юли. Същото се отнася и за разходната част по работните заплати. Има достатъчни буфери, които могат да балансират бюджета, възстановяване на ДДС, увеличаване на корпоративния данък на 15%.", коментира Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания на синдиката 

КНСБ: Началото на май ще предложим вариант за балансиран бюджет с гарантирани приходи за пенсии и заплати - 1
Снимка: БГНЕС

КНСБ няма да приеме да бъдат орязани разходите за увеличение на пенсии и заплати в проекта за бюджет за 2023 г. Синдикатът ще предложи и преструктуриране на приходите от данъци, каза в интервю за Българското национално радио Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ.

"Ще предложим конкретна приходна и разходна част на бюджета с повече разходи за заплата и с премерени и преструктурирани приходи от данъци. Това е вариант, защото в предложения бюджет ние не виждаме политика по доходите. Няма да се съгласим с този вариант, а напротив, ние ще работим за увеличаване на работните заплати и за една устойчива политика по доходите."

В началото на следващия месец от КНСБ ще предложат вариант за балансиран бюджет с гарантирани приходи за пенсии и заплати и увеличаване на някои данъци, каза още Виолета Иванова.

"Има достатъчно буфери, които могат да доведат за балансиране на бюджета. При този ръст на цените ние не можем да допуснем, че пенсиите не трябва да бъдат увеличени от 1 юли. Същото се отнася и за разходната част по работните заплати. Има достатъчни буфери, които могат да балансират бюджета, възстановяване на ДДС, увеличаване на корпоративния данък на 15%."

Според Виолета Иванова само увеличението на данък печалба от 10 на 15% ще донесе приходи в бюджета в размер на 2,5 милиарда лева.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    14 0 Отговор
    Бойко 12 години краде и не вдига заплати, пенции, нищо не купи за армията, сега накуп всичко да фалира държавата 🤡
  • 2 НЕМА ЛАБАВО

    3 0 Отговор
    докато го има ПВУ-то !
  • 3 Тц тц

    13 0 Отговор
    Няма пътища, магистрали всичко е в руини дупка до дупка и бабуни.
  • 4 Асдф

    13 1 Отговор
    Най-лесно да вдигат данъците на хората щото са овце и си мълчат, а на кръчмар или зърнар да се опитат и веднага картелите излизат на протест и министрите пълнят памперсите.

    Коментиран от #6

  • 5 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 1 Отговор
    "увеличението на данък печалба от 10 на 15% ще донесе приходи в бюджета в размер на 2,5 милиарда лева."

    Точно така, даже данък печалба трябва да стане 20%-25%.
  • 6 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Асдф":

    "увеличаване на корпоративния данък на 15%."


    Това не означава вдигане данъците на обикновените работници/роби/, означава вдигане на данъците за ПОБОЛВЛАДЕЛЦИТЕ. Друг въпрос е, колко от обикновените работници/роби/ имат интелекта и образованието да го проумеят?

    Коментиран от #11

  • 7 цербер

    3 0 Отговор
    КНСБ:В Началото на май ще предложим
  • 8 завод

    8 0 Отговор
    Бойко е стиснат,той пари не дава. Трябва да има за него.
  • 9 шам фъстък

    5 1 Отговор
    Пари за пенсии няма. Яжте асфалт и се не бойте! Ходете пеш,боси! В Кърджали.
  • 10 Пенсионер

    0 0 Отговор
    АРТИСТИТЕ ОТ КНСБ СА ИЗВЪН ПЪТЯ...БЮДЖЕТЪТ Е ТРУДЕН ДА СЛЕЗЕ НА 3% ДЕФИЦИТ, А ТЕ БЪЛНУВАТ БАЛАНСИРАН, НО ПИПАТ ДАНЪЦИТЕ КОЕТО НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ БИ ГЛАСУВАЛА ПРЕДИ МЕСТНИ ИЗБОРИ!!!
  • 11 Дедо Пене

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ=БСП=ДПС":

    При увеличаване на данък печалба и малкото инвеститори ще избягат и "робите" ще станат "безработни роби" ! ТОВА Е ИЗМАМА, ЧЕ 5% ОТ ПЕЧАЛБАТА Е 2,5млрд.лв...ЗАЩО?..АКО Е ТАКА ТО ПЕЧАЛБАТА Е 50млрд.лв при БВП 188млрд.лв, което е 27% печалба от оборота, което не е постижимо и за японската икономика!!! АВТОМАТИЧНО ФИРМИТЕ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА КРИЯТ ОБОРОТ! Има финансисти и икономисти, които не се справят с елементарна алгебра, а те правят анализи???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол