Last news in Fakti

28 Април, 2023 12:06 1 474 21

Обсъждането на Правилника за работа на парламента продължава със скандали

  • парламент-
  • скандали

Активни участници в споровете, заради които работата бе често прекъсвана, са депутати от "Възраждане" и от ПП

Обсъждането на Правилника за работа на парламента продължава със скандали - 1

Работата на парламента беше прекъсната заради скандал между депутатите на "Възраждане" и ПП- ДБ - при обсъждане на финалните текстове от правилника за работата на парламента, съобщи БНР.

Петър Петров предложи депутатите да получават безплатни карти за библиотека и до правно-информационните системи, както и тези, които са регистрирани като упражняващи свободна професия, като адвокати, да се осигуряват за майчинство и болничен. Искрен Митев от "Продължаваме промяната" определи това като облага:

"Значи това не му стига на г-н Петров, че той получава голяма заплата, иска да я увеличи, но иска и НС да му плаща безплатен достъп до библиотеката и читалнята! Браво, господин Петров"

Петър Петров отвърна:

"Това е карта за Народната библиотека. Не ми я плащат, сам съм си я платил. Начисленията върху възнагражденията се правят на база осигурителния стаж, което, за наше съжаление, е съвсем различно от трудовия. Аз съм един от тях, но, поради една или друга причина не се осигуряват за майчинство или т.н. "болничен".

Ескалация предизвика репликата на Цончо Ганев от "Възраждане":

"Това, че според вас мъже не трябва да се осигуряват за майчинство и за бременност, не значи, че преждеговорящият не прави опити за забременяване и трябва да се осигурява".

Последва и реакция от Искрен Митев:

"Това което предлагате не е за 200 000 човека, господин Петров, а е за вашата лична заплатка. Вие да искате да ви плаща Народно събрание - 300- 600 лв на година ви е таксата - е срам! Срам е за вас и срам за вашата парламентарна група.

В момента заседанието на парламента продължава.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Симитли

    5 4 Отговор
    Цончо Ганев от "Възраждане":

    "Това, че според вас мъже не трябва да се осигуряват за майчинство и за бременност, не значи, че преждеговорящият не прави опити за забременяване и трябва да се осигурява"......
    ...... И иже говорившия прави подобни опити, по 5 пъти на ден!..
    .... ВМ! Безделници!
  • 2 Цончо Ганев

    13 11 Отговор
    е една кокоша трътка.
  • 3 Историк

    20 14 Отговор
    Възраждане са в Парламента за да саботират парламентаризма, тъй че не е чудно,че се опитват да го опозорят с поведението си в зала. Това им е настоящата задача, точно каквато беше и на ИТН и всички подобни формации, изпратени в Парламента от пасольството, за да "показват" на бълграските граждани, че Чорапа е "правилната фигура" за промяна на конституционната ни система от парламентарна република в Радевшенковизъм.

    Коментиран от #15, #18

  • 4 Израждане

    14 12 Отговор
    са там, за да саботират работата на Парламента. Тази задача им е поставена от ГЕРБ и Мутрофайна Путлерова. Тези чуждестранни агенти трабва да бъдат извън закона, а не да предлагат законопроекти.

    Коментиран от #6

  • 5 Мошениците от Възраждане!

    13 11 Отговор
    Абе вие мошениците от Възраждане, до вчера ЛЪГАХГЕ НАРОДА, че ще се отказвате от държавната партийна субсидия, а днес вече не само, че я взимаге, но и схе алчни, не ви стигат и големите депутатски заплати, ами вече и за Безплатни превилегии ламтите! Не ви ли е срам, алчни лъжци тащива?!
  • 6 Така е! Прав си!

    13 9 Отговор

    До коментар #4 от "Израждане":

    Възраждане саботират Парламенга, създават скандали, интриги, нямат нищо градивно за България и Българите!
  • 7 Ами

    5 9 Отговор
    Късопишковци Сър.Честито на булките им.
  • 8 Срам и позор са Възраждане!

    10 7 Отговор
    Срам е за парламентарната група на Възраждане и срам за тези, които са дали гласа си за алчните си представители от Възраждане. Депутагите от Възраждане са отишли в Парламента не да решават въпросите и проблемите на тези, които са ги изпратили там, а са отишли да си гласуват Лични Облаги, безплатни лични средства!
  • 9 Алооо будалите, които гласуваха за Възра

    9 6 Отговор
    Алооо будалите, които гласувахте за Възраждане, затова ли ги изпратихте тези мошеници в народното събрание, да си уреждат превилегии?
  • 10 Възраждане са Конспиратори!

    8 4 Отговор
    Възраждане са лъжци, мошеници, саботьори, алчни за лични облаги и конспиратори.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Популисти и проруски Възраждане

    8 5 Отговор
    Ето падна им маската и на Лъжците от фалшивата партия Възраждане. Уж щяха да се отказват от държавните субсидии, преструваха се на патриоти и ала-бала, а сега вече искат ОБЛАГИ!!!
  • 13 Подли шменти капели Възраждане

    5 3 Отговор
    Излъгаха избирателите си, че ще работят за тях, а влязоха в Парламента и забравиха защо са там, гледат си Келипира!
  • 14 Контра

    5 5 Отговор
    На всички г....йевропейски дженд....рски партии.Браво Възраждане!

    Коментиран от #17

  • 15 Мнение

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    Викаш друго си е тиквите и канадците да бъдат оставени да се оженят на спокойствие (нищо че щяха да се опандизват преди това), за да продължат с правенето на бюджет с нови външни дългове, като междувременно приемат еврото (игнорирайки подписката за референдум) и изпратят бг войници на разположение на зеления наркоман?!

    Благодаря ви тролченца, но не успяхте да ме убедите в опорките си!!!
    Пак ще подкрепя анти-евроатлантици на сл избори!!!

    САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!!!
  • 16 Депутат

    3 1 Отговор
    Всеки божи ден си чешем езиците, ден да мине - друг да дойде, нищо не правим, но заплатата и далаверките си вървят, а вие духайте супата!!!
  • 17 Пффф

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Контра":

    Много ще ви подобри живота тънкопишковеца,с подобни простотии в народното събрание.Нали за това си ги избрахте?Чакай от умрял писмо.
  • 18 акъл

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    Историк, историческите ти източници тази зима в Кремъл ли ги писаха? Дават ли тестови бройки безплатно?
  • 19 Тома

    0 0 Отговор
    Най интелегентен в парламента е цончо защото носи очила
  • 20 Минаващ

    0 0 Отговор
    Сигурен съм че огромен процент от хората няма да имат нищо против да им платим картите за библиотеката. И ако 10 лв на година направят нашите "прекрасни" политици по умни и квалифицирани, то нека по няколко карти да вземат. Ноооо простия български политик акъл няма. А за болничните са си прави, много народ е ощетен.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове