Last news in Fakti

29 Април, 2023 11:10 1 290 30

Росица Кирова: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са далеч от точката на замръзване

  • росица кирова-
  • герб-сдс -
  • п-дб

Заместник-председателят на парламента с коментар за актуалната политическа ситуация

Росица Кирова: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са далеч от точката на замръзване - 1
Снимка: БНТ

„Мисля, че сме далеч от точката на замръзване. Разговорите и работата на работните групи продължават. Има сериозна близост в политиките на двете коалиции и дори почти пълни съвпадения”. Това каза в ефира на „Събуди се” заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова по повод опитите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се споразумеят за съставяне на редовен кабинет.

„Към момента водените разговори са конструктивни. Трябва ясен план с разписани срокове, начини за финансиране и насоки за извършване на отделните дейности. Важно е да се разберем как ще управляваме държавата занапред, защото случилото се през последните две години се харесва на малцина”, коментира още Кирова.

Тя бе категорична, че политиката не трябва да е упражнение, а занятие.

Кирова коментира и твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ПП-ДБ са „изпуснали контролирано” списък с имена на евентуални министри, за да ги „чекират”.

„Увериха ни, че това не е вярно. Надявам се да е така, защото не сме в детската градина, за да си играем и да се тестваме. Имената, които се предлагат за проектокабинет с втория мандат, трябва да се обсъдят на лидерска среща, да се проведе сериозен дебат, да се поставят на масата конкретни задачи”, заяви Кирова.

Тя бе категорична, че единственото логично решение е и ГЕРБ-СДС да има министри в евентуалния бъдещ кабинет, тъй като е първа политическа сила според резултата от предсрочния вот на 2 април. Според Киров трябва да бъдат създадени и механизми за взаимен контрол между представителите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ във властта.

Заместник-председателят на парламента поясни, че от нейната партия не са поставяли ултиминатум, а са отправили призив към ПП-ДБ да представят свой проктокабинет до неделя.

Източник: НОВА


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    12 7 Отговор
    Да бе.....нали получиха разрешение , да гепят от държавата , в името на козяшките интереси !!!
  • 2 И тая дъртафльорцa

    18 1 Отговор
    май се ослушва да се пласира на парапета
  • 3 Ще гледаме още малко

    4 10 Отговор
    Драми и обрати, ама накрая ще е хепиенд и сватба. Ще се вземат младите. Обаче първо няколко серии драма, за да има напрежение. А и булката( ПП), трябва да покаже малко характер на зрителите, и че не е" лесна".
  • 4 Севда ТВ номер 2

    20 3 Отговор
    И тази мисирка тръгна да обикаля по телевизорите, да обяснява колко е велик тиквоча.
  • 5 СКАЛАТА

    21 2 Отговор
    ГербСдс мафия
  • 6 бай Ганьовица

    19 0 Отговор
    И тази е зам.председател на парламента?
  • 7 УРА,, Ура

    20 2 Отговор
    В ГЕРБ думата " ултиматум" много удобно е заменена с думата призив. Тия хора не разбаха ли, че ППДБ няма да подкрепят и да участват в правителство сГЕРБ. Просто и ясно! Какво не разбраха, та от един месец ни надуват главите по всички медии с всякакви варианти и сметчици?
  • 8 Лозев

    19 1 Отговор
    Тази с какво образование е? Да не е завършила видинския "университет", филиал на центъра на института към университета в лозята край Варна.
  • 9 Хаитянски сценарист

    8 7 Отговор
    Голям филм съм ви приготвил : " Красавицата ( ПП) и Звяра ( ГЕРБ). Първо действие- страх и отвращение от Звяра, после разбиране, съжаление, и накрая- щастлив край. Любов и сватба в името на Народа и неговото светло евро-атлантическо бъдеще. Приятно гледане.

    Коментиран от #13

  • 10 Службогонци от Иван Вазов

    13 0 Отговор
    Предполагам, че тази не е писател, нито професор, нито финансист-експерт, нито международник,нито дипломат, нито лекар. Вероятно продава гащи на видинския пазар, както личи по изразите и.Ама какви хора ни управляват, а?!
  • 11 бай Иван

    10 4 Отговор
    Прати малко бело през твойте познати на Кирчо и група и ще размразите отношенията. И за това ли да те подсеща човек.
  • 12 Дада

    16 0 Отговор
    Тази Врачанска м-:а-стия крадлива престъпна нагла Долна някой трябва да е гръмне час по скоро
  • 13 ПУТИН

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Хаитянски сценарист":

    а сватба без Кум , можна или ньет, так дальше будет кум СДС а кумицъй ДБ или абратна ? я можна дашьол в България и венчавался всих , но г-жа Мутрафанова забранила мнье , патамучта Ани букли ат других посолства натурили вйенчавку ат Козяк!!! .
  • 14 Монти

    12 0 Отговор
    Отиваме на нови избори. Не желаем правителство ГЕРБ - ПП.
  • 15 ПУТИН

    3 6 Отговор
    я пришол в Болгарий , на венчавки кагда , Костя наш въступает в длъжност , венчават с чиево коаалицйи с Карнелками БСП , так дальше можна присъствието и г-жа Мутрафанова и цяло Политбюро на КПСС и г-н Президент Републики Болгарий !!!.
  • 16 66 никolaos

    14 2 Отговор
    Откога мокра ще дава акъли да стои под шлифера на ББ и да си трае
  • 17 Българка

    11 3 Отговор
    Тази съучастничка на престъпления не разбра ли, чеможе дат еднакви политики по много въпоси, но са диаметрални в борбата срещу корупцията. ГЕРБ са част от корупцията, а ПП-ДБ се борят за справедливи наказания на грабителите и спиране на ограбването. И престъпленията не са евроатлантическа ценност
  • 18 българин

    8 2 Отговор
    Права е тази повехнала гербаджийска китка "ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са далеч от точката на замръзване", ами те мераците изгоряха бе моме, късно е за китка.
  • 19 СРАМОТА!

    13 0 Отговор
    Откъде ги намират тия ? Все пак, това е Парламент, висш законодателен и политически представителен орган на държавата, а не селски хоремаг или чакалня на гарата.
  • 20 Минева

    10 1 Отговор
    А тоя в кжя точка се е кюпнала
  • 21 разбрахме

    6 0 Отговор
    На колене ги молите да направят кабинет, че да се закачите там като пиявици и да им изсмучете рейтинга.
    Нима не сте го праивл ивече няколко пъти?
  • 22 проста като гъбено семе

    7 0 Отговор
    Тази пък и очила си турила, да изглежда по-интелигентна. За какво са и тези очила, като не чете?
  • 23 Кажи

    8 0 Отговор
    Последно в коя мафиотска групировка беше с твоя брат дружка на Таки.Тсзи се качи няколко пъти в джипката на Тиквата и веднага влезна в НС,че и диктува.Мафиот,милиционер,калинка това е политическия " елит" на ОПГ ГЕРБ.Тръгнали да диктуват и ултиматуми да дават нискочелата Деса и тази метреса и Теменуга националната предателка.Все нито карти.,политически табуретки.
  • 24 До Ком.23

    6 0 Отговор
    Да се чете все бити карти
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Горица Неспирова

    7 0 Отговор
    Сложи си още едни очила и ще бъдеш близо до точката на полуграмотност.
  • 27 Кабамилионеров

    7 0 Отговор
    Много поздрави на Таки и другите авери от н.ар.ко.тра.фика....
  • 28 Сексолог

    5 0 Отговор
    А дали са близо до G точката?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тази

    3 0 Отговор
    Е толкова посредствена.Миналата година има изказване пак същи репертоар детски и т.н.Ти как порасна и стигна от задната седалка на джипа на Бокича до НС.??? Много обясним преход като Мата Хари и физиологичните нужди на един джипксджия,сикаджия и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове