Last news in Fakti

3 Май, 2023 12:11 1 380 27

Ген. Тихомир Стойчев: Защо Гешев сменя колата с по-защитената. Имало ли е предварителна информация?

  • взривно вещество-
  • версии-
  • главен прокурор

Рано е да се говори за веществата в взривното устройство без експертиза. Има различни съставки, които могат да бъдат закупени от селскостопански аптеки и да бъдат сглобени, каза той

Ген. Тихомир Стойчев: Защо Гешев  сменя колата с по-защитената. Имало ли е предварителна информация? - 1

Има неясноти дали взривното устройство е било насочено срещу главния прокурор и кой би имал интерес. Ако някой е проучвал маршрута му и го е проследил при цялата му охрана от НСО. Неясно е защо сменя колата, като преминава в по-защитената. Имало ли е предварителна информация в Службата? Нито една версия не може да бъде изключена. Това каза ген. Тихомир Стойчев, бивш директор на Централната служба за борба с организираната престъпност пред Нова телевизия.

По думите му в момента не се знае кой е секретаря на Съвета за сигурността. "Там има представители на всички служби, които имат отношение към сигурността. Политиците опитват да внушат, че има прозрачност, но какво остава за другите хора в сферата на сигурността, ако автомобилът на главния прокурор може да бъде взривен. Няма нищо лошо да се взема почва с лопатка от района на инцидента, самата запресовка на мястото на взрива, може да послужи за усилване на експертната оценка с какво вещество е било извършено. В околността има много ловци, така че може да се намерят и техни следи", коментира той.

Той припомни, че зам.-главният прокурор Николай Колев е бил убит. "Магистратите показаха, че могат да излязат на улицата и да искат гаранции за безопасността си. В района на инцидента има сериозна охранителна фирма, която патрулира в региона на Ярема. Заподозрян може да се появи. Рано е да се говори за веществата в взривното устройство без експертиза. Има различни съставки, които могат да бъдат закупени от селскостопански аптеки и да бъдат сглобени", обясни Стойчев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    11 0 Отговор
    Отде да знаем бе,ти си генерал,ти ни кажи!
  • 2 12343211

    10 2 Отговор
    Определено има много въпросителни!
  • 3 Путинче

    13 2 Отговор
    Еми много ясно че като е знаел че ще гърмят кьорфишека за всеки случай е взел по защитена кола. Уж в последния момент сменят маршрута, случайно сменят и колата - много случайности

    Коментиран от #7

  • 4 Делю Хайдутин

    17 1 Отговор
    Защото е постановка.

    Коментиран от #20

  • 5 Уж бил

    15 1 Отговор
    с децата и булката , които по думите му много се изплашили , сега пък нови "истини" , че бил........Окипазиха "хубавата" постановка !
  • 6 Тютя

    3 1 Отговор
    Аз го поръчах на нашите кгбейци
  • 7 Последния Софиянец

    13 2 Отговор

    До коментар #3 от "Путинче":

    Гешев излъга че семейството му е било с него за да го съжаляват .Много подло .
  • 8 истина ти казвам

    4 2 Отговор
    Тоа нещо много гузен???!!!!
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    Театро Продължават да ни Баламосват
  • 10 Дърт сапьор

    11 1 Отговор
    Ако, работата беше свършена от професионалист сега не само длъжността главен прокурор щеше да бъде овакантена! Щяха да се овакантят и места в НСО!:)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 🪵🪵🪵

    6 1 Отговор
    Гешев следва препоръките, на пътувате ли с НСО сте пътници и нищо в повече.
    Затова, пътувайте с НСО, за да Ви е спокоен денят и ноща.
    НСО е Вечерница и Зорница, спокоен път с НСО. ❤️‍🔥😘
  • 13 Инж

    7 1 Отговор
    Айде да си спомним за хилядите човешки съдби, съсипани от Каскета и т.нар. спецпрокуратура? Как да се трогна от този смехотворен "атентат"???

    Коментиран от #21

  • 14 Сам си е свидетел !?!?

    4 1 Отговор
    Каквото каже да се приема за истина. Според него...и обкръжението.
  • 15 НРБ

    5 7 Отговор
    Абе, генерале...би трябвало да знаеш поне, че информацията за заплаха на лице идва от ДАНС до НСО и тогава службата взема съответните мерки !! А защо е сменил колата...ами чети новините...с тази кола е пътувал до Киев, а на 01.05 е щял да пътува до Турция !!! Чудя се как толкова елементарен въпрос задава генерал ???? А за Гешев отдавна има заплахи и го охраняваха Бюрото по защита преди НСО, защото здраво настъпи мафията и червените олигарси....дано вече си разбрал генерале за какво става въпрос !!!

    Коментиран от #25

  • 16 Това вече е правено

    1 2 Отговор
    Този е от измислените генерали след 10и.По неговия време разстреляха трима бопаджии и други подвизи така че айде разбирачите Сегашните експерти точно повзривовете са много по добре подготвени защото са обучавани от специалисти в САЩ Израел и руската школа в нашите учебни заведения.Така че айде пенсионерите да си гледат внуците.
  • 17 Хахаха

    3 3 Отговор
    Цирк! Поредният позор, донесен от собствениците ни ФАЩ
  • 18 Минева

    6 1 Отговор
    Има ли кой да разпита уж потърпевшия???

    Коментиран от #22

  • 19 Бай араб

    1 1 Отговор
    Следващата стъпка на Кремъл ще бъде заповед към Радев да сяда в някой що годен МИГ и сам да свърши работата , с тротил не става ракети трябват по кортежа
  • 20 истина ти казвам

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Делю Хайдутин":

    Добре де,не че му симпатизирам на тоя,ама ако беше ти така ли щеще да го напрайш че сички да се съмняват? Айде замислете се бе хора! Тоа да не еде доматите със колците бе!
  • 21 Ти добре ли

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Инж":

    Си .Червените олигарси ли са хиляди. Че те даже не са хора.Какви човешки съдби.Или визираш Иванчева.Да не беше взела подкуп, нямаше и чудо да види.
  • 22 Няма

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Минева":

    Другарко.И точно на теб ли ще се обясняват.
  • 23 Деций

    3 0 Отговор
    Еееее,Генерале,защо задаваш отговори? Естествено ,че е знаел,това са селски номера които няма как да минат!Не трябва дори да си експерт по взривовете,за да разбереш ,че това е много нескопосана имитация на атентат.Драстични разминавания в "информацията". Семейството не е било в колата,материала на взривното устройство е далеч под 3 кг тротилов еквивалент.Все пак има още доста живи мъже които са присъствали на взривяване на пресовки от 400 грама в казармата.Знаем какво става на мястото на взрива,а 3 кг 7.5 пресовки,ако гръмнат там асфалт няма да остане.Не са го измислили,което ме озадачава,може ли подобни Лаици и дилетанти да са наети за тази работа,това ли им е професионализма,или са се презастраховали излишно.Дори си мисля ,че взрива е задействан от кортежа.Няма кой да стои на отсрещния баир с дистанционно в ръка.Ако някой има истински намерения ще заложи достатъчно количество експлозив,за да е сигурна работата,или ще му играят една базука,и резултатите ще са успешни .Не мисля ,че някой на този етап ще посегне да убива Гешев,той е нужен жив на враговете си.По скоро в даден момент хората на които служи биха се отървали от него,защото би представлявал опасност ако чорапа започне да се разплита!Та така,жалка имитация целта на която е повече от прозрачна!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 още преди

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "НРБ":

    беше в Щатите?!,после в Окрайна и и.....Хаитянина си трае....
  • 26 Никой

    0 0 Отговор
    За да се избегнат подобни случаи на тероризъм със самоделни бомби всички служители охраняващи важни политически и граждански персони разполагат със заглушителни устройства които при преминаване на кортежа с
    "обекта " да неутрализират сигнална GPS,GSM,3G,4G, WiFi мрежи изпратен до взривното устройство от 100-200 метра и така се предотвратява данданията. НЕДОУМЯВАМ- НСО. Явно нашия Каскет не е важна персона а мюре.
  • 27 този ген

    1 0 Отговор
    с голямата кратуна-каунски кво,кво казанищо.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове