Last news in Fakti

3 Май, 2023 14:19 5 595 70

Асен Василев за думите на Борисов: Опази Господ

  • асен василев-
  • правителство-
  • министри-
  • бойко борисов

Всичко, което те поискаха от нас, го направихме. Видяха проекта на кабинет, имат пълната информация, за да вземат отговорните решения за страната

Асен Василев за думите на Борисов: Опази Господ - 1

"Опази Господ". Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев коментира изказването на лидера на ГЕБР Бойко Борисов, че му е единственият приятел.

"Всичко, което те поискаха от нас, го направихме. Видяха проекта на кабинет, имат пълната информация, за да вземат отговорните решения за страната“, каза пред журналисти в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев относно преговорите с ГЕРБ-СДС.

Коментарът на Василев идва след думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че повече темата за участие на ГЕРБ в кабинет на "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да се повдига.

По този повод, Асен Василев каза, че това е право на ГЕРБ, те са първа политическа сила, първият мандат отива при тях и трябва да предложат решение.

"ГЕРБ трябва да реализират първия мандат под една или друга форма. Ако не успеят, ние вече ясно сме показали каква е програмата, какъв е съставът на кабинет. Ако се стигне до втори мандат, ще говорим с всички политически сили за подкрепа на този кабинет", заяви Василев.

"Другото нещо, което също така ми направи впечатление, е, че г-н Борисов смята, че ако парите за общините - 2 млрд. фонд, се разпределят пред камерите в Народното събрание, това било подкуп", коментира още съпредседателят на ПП.

"Много по-добре и много по-правилно е парите за общините да се решават от Народното събрание, пред камерите, и парламентът да преценява кои са важните проекти, а не зад затворената врата на кабинета на министър-председателя", добави той.

По повод думите на Борисов, че Василев е най-подходящият за "пожизнен финансов министър", докато не си оправи финансите, Асен Василев посочи, че последните две години, в които е участвал в управлението на финансовото министерство, бюджетният дефицит е 3 % през 2021 г. и 2,9 % през 2022 г.

"Тази година съвсем спокойно бюджетният дефицит пак може да бъде 3 %", смята той.

"В същото време за първи път България оглави добрите класации в Европа – първи по ръст на износа в целия ЕС, втори по ръст на индустриалното производство в целия ЕС, първи по ръст на заплатите в целия ЕС. Това се случва, когато се провежда финансова политика парите да стигат до всички граждани и всички фирми, а не само до шепа избрани фирми и оттам да вървят към офшорни сметки и към шкафчета. Тази финансова политика искаме да продължи и в следващия проектокабинет, ако се стигне до неговото гласуване", допълни съпредседателят на ПП.

"Другото, което разбрах, е, че сме манипулирали статистиката, според г-н Борисов. Пет месеца, след като сме напуснали властта, сме манипулирали Евростат и НСИ. Мисля, че няма нужда от коментар", допълни той.

На въпрос дали взривът до кортежа на главния прокурор е опит за покушение или инсценировка, той каза, че за това трябва да се произнесат следствените органи.

"Това, което се вижда от снимковия материал, който е показан, изглежда по-скоро като "пиратка, която е изплашила зайци", коментира Асен Василев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    46 14 Отговор
    България е най смешната бананова република,- холивудска продукция от хляб и зрелища ,докато политическите клоуни като Тулупа и Киртака разиграват цирк за пред простолюдието ,западните мародери влачат и грабят де какво намерят .

    Коментиран от #12

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    51 22 Отговор
    Бмб е Лицемер Лъжец Двуличник Крадец Лъжец Манипулатор Мутра Престъпник Егоист
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сталин

    31 17 Отговор
    Демокрацията е единствено за бананови републики от колониален тип ,класически пример е България.Ако Сащ признаят една държава за демокрация ,това е парола и означава че тази държава е под тотален политически контрол на Сащ,същото е признаването на една държава за пазарна икономика,това е парола че икономиката на държавата принадлежи на западните мародери и е под техен контрол.
    Сериозните държави , имат несменяем пожизнен лидер който познава и решава проблемите в дългосрочен план,защото това е дълъг процес ,такива държави са Русия, Турция,Беларус,Сирия ,Иран,Северна Корея,Венецуела.На всеки 4 години Сащ сменят агентурата си от политически про ститутки чрез изборен процес и ако някой национално отговорен лидер не работи за интереса на Сащ бива сменян чрез платени протестери и цветни революции,пример са правителствата на Петър Младенов,Жан Виденов и Орешарски и някои политически лидери като Волен Сидеров биват тормозени.САЩ обикновено подбират агентурата си от доказано пропаднали компрометирани типове и нищожества ,като Тулупа и Киртака които разиграват театър за пред простолюдието,а зомбираните български овце от българските медии на ЦРУ изпадат в екстаз от тези "лидери"/ нищожества.Единствената бюлетина на българина за по добър живот е куршума за агентурата на тези западни мародери,но тъй като българина е същия мишок като "лидерите" си това едва ли ще се случи,така че надежда всякаква вие оставете и продължавайте да блеете на празна демократична поляна

    Коментиран от #9

  • 5 Пенсионер

    31 48 Отговор
    А бе Кокорчо. Мен ме интересува растежа на пенсията ми, когато вляза в магазина. Истината е,че с твоята пенсия си купувам наполовина по малко неща спрямо пенсията при Баце.

    Коментиран от #13

  • 6 вървят ли двама на дълъг пРът

    21 18 Отговор
    Абе Коки ,ама ... да не би ББ да ти е "хвърлил око" и да иска да те прави щастлив , щото това изявление "единствен приятел" , като стане дума за теб , става много съмнително . Пази се ... щото ... да не си останеш правостоящ.

    Коментиран от #10

  • 7 дедо Герчо

    22 9 Отговор
    "Това, което се вижда от снимковия материал, който е показан, изглежда по-скоро като "пиратка, която е изплашила зайци", коментира Асен Василев.

    Коментиран от #11

  • 8 Сталин

    23 28 Отговор

    До коментар #3 от "вониии":

    Кокорчо е типичен помашки примат
  • 9 6543

    25 16 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Сменяй дрогата ,че ти действа зле.Искаш да ме убедиш ,че в Русия, Турция,Беларус,Сирия ,Иран,Северна Корея,Венецуела хората живеят по богато спрямо демократичните държави. Не ти се получава.

    Коментиран от #14

  • 10 Муто

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "вървят ли двама на дълъг пРът":

    А ти завиждаш ли?
  • 11 Грую

    22 14 Отговор

    До коментар #7 от "дедо Герчо":

    Че той Кокорчо не е ходил войник .Откъде да знае.
  • 12 Да да

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Върховенство на закона = реална конкуренция = крадците в затвора = висок стандарт.
  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 11 Отговор

    До коментар #5 от "Пенсионер":

    Ако си Мислите Защото ще Увеличават Пенсии Дохосди Доходи Лъжете Се Хипер Инфлацията Ще Стопи Всичко
  • 14 Сталин

    17 26 Отговор

    До коментар #9 от "6543":

    В Русия бутилка олио е 77 рубли което е 1, 70 лева,а вие продължавайте да викате Слава на Украйна

    Коментиран от #17, #18

  • 15 добре знаем , че горепосоченият е ...

    23 26 Отговор
    ... лъжлив ,крадлив ,некомпетентен ,необразован ,нагъл ,нахален ,арогантен ,извратен ,самовлюбен и властолюбив плу.ек с гъвкава китка и - да ,това е Асен Василев , а пък неговите тролове могат да пишат каквото си искат , не ни пречи.

    Коментиран от #39

  • 16 българин

    16 7 Отговор
    Лошо Седларов, лошооо, много лошо, заяде се простата тиква и сгафи, както с оня пишман професор де му поливаше главата със свещена вода, а то било фекалии.
  • 17 Ха,ха

    14 5 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    Кажи и ,колко е средната заплата,че да направим съпоставка.

    Коментиран от #19, #23

  • 18 Абе ти нормален,ли си?

    22 9 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    Кой българин го интересува колко е бутилка олио някъде си в Русия?!
  • 19 Сталин

    12 19 Отговор

    До коментар #17 от "Ха,ха":

    Средната заплата в Русия е около 1500$ или около 100 000 рубли

    Коментиран от #29, #37

  • 20 Мустафа

    19 14 Отговор
    Браво на ПП.
  • 21 Минева

    9 11 Отговор
    АВ нищо ново не е разбрал от приказките на ББ. Сега като управлява ББ с благословията на лайкучките и хората ще разберат кой всъщност е кралят-слънце гербуляшки

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сталин

    7 9 Отговор

    До коментар #17 от "Ха,ха":

    Бензин А95 в Русия е 50 рубли което е 1,10 лева

    Коментиран от #25

  • 24 Мимчят

    16 8 Отговор
    Абе Асенчо,не ви ли дойде на ума,че бай ти Бойко се бъзика с вас и няма да ви подкрепи на втори мандат,след като и вие не го подкрепяте на първи.Трябваше изобщо да не му се връзвате на номера. .
  • 25 Ха,ха

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "Сталин":

    Кажи ,колко заплата вземат и тогава ръси мозъци.Пък при техните неизчерпаема ресурси горивата им ,трябва да са без пари.
  • 26 Винету Тиквени

    5 15 Отговор
    Важното е че гешев се бори срещу мафията!
  • 27 Българин

    18 15 Отговор
    Не ви ли е срам бре малки нахакани коп.ленца, да се държите като примадони,а народът да тъне в инфлация и мизерия .Простихме ви лъжите, знаете какви , простихме ви излагацийте, знаете какви , но няма да ви простим парите които ще се похарчат за нови избори.Толкова ли сте тъпи и самовлюбени в хардвардските си дипломи, че не разбрахте какво иска българския народ- малко по добър живот, малко по добри доходи и малко спокойствие.Какви сте вие бре , че да се подигравете с него ?

    Коментиран от #51

  • 28 гейлорд Минчеф с трамвая

    8 9 Отговор
    Я, още един набожен гей!
  • 29 Ха,ха

    14 5 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    Тук вече надмина всякакви граници.Кога я сънува тази средна заплата от 100000.Може но след 50 години.

    Коментиран от #38

  • 30 Така е

    8 10 Отговор
    Откога пролапсите говорят?!Асен да си набави памперси че ще започне да се нааква,всички знаем че обича големи в засния двор!
    Това е като си дадеш държавата на пролапс!
  • 31 Българка

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "Минева":

    Миневааа, да те ми нат ма...фите!
  • 32 Мемфис

    11 6 Отговор
    До 19
    Само човек като ти прочете ника и си представя какъв иZ ,,,д си!
    1500$…ама годишна заплата!!!
    Относно правителство: Асен Василев би бил един чудесен фин. министър във възможно най- добрият кабинет за оскубана България, начело с ИВАН КОСТОВ! Само той може да извади държавата от лапите на червената мафия! ДОКАЗАЛ ГО Е!!!
  • 33 Тома

    15 9 Отговор
    На бати бойко най добрият му приятел е бай Ставри и го чака

    Коментиран от #35

  • 34 9876

    8 12 Отговор
    Колкото и да съм наивен ,не си представям как някой ми казва ,че няма да ме подкрепи а в същото време иска подкрепа от мен.И то при положение, че е загубил избори и е почти фалирал държавата.
  • 35 Ха,ха

    3 6 Отговор

    До коментар #33 от "Тома":

    Верно ли бе КаУнь!?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 9876

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Сталин":

    Забравил си да напишеш,че 1500 $ ама за една година.

    Коментиран от #48

  • 38 Сталин

    6 9 Отговор

    До коментар #29 от "Ха,ха":

    Учител в Москва взема 100 000 рубли на месец,бензин А95 е 50 рубли

    Коментиран от #41, #42, #46, #50

  • 39 добре, Асен е такъв

    12 14 Отговор

    До коментар #15 от "добре знаем , че горепосоченият е ...":

    Но циркът, който разиграва тлъстата мутра от Банкя, не ви ли прави смешни, като му припявате???? Нима боко не знаеше кой е и какво мисли за Асен, та им предложи да съставят правителство???? И не знаеше кого ще предложат от Продължаваме Провала? АЙДЕ ДЕ!!!! И все се фукат, че са първа сила, а не смеят да съставят правителство. И днес миризливата деса го каза, че са първи! Първи, ама НЕЩО НЕ СМЕЯТ, а искат да заповядат на ПП. Ненапразно Христо Иванов си трайка. Понякога и той е проницателен.

    Коментиран от #44

  • 40 Баш шарлатанина

    10 16 Отговор
    е тоя Кокор. Коро е прост/нищо, че го свързват с Харвард/, но лъжеца и мошенника е тоя....

    Коментиран от #53

  • 41 хрушчов

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "Сталин":

    сталине,трябва да те сменям вече!
  • 42 В официялният

    8 1 Отговор

    До коментар #38 от "Сталин":

    Сайт на рф, тейк-профит.Ком, пише друго, за зар платите ! Защо лъжеш?
  • 43 за финансов министър този е най-добър

    15 8 Отговор
    и мисли за хората и доходите им , ане като ония фашисти от гроб , итн и дпс , детов се за орязванен и замразяване на заплати и доходи плямпат и друго не знаят, докато потоците от милиради импълнят оШфорките
  • 44 Така

    4 10 Отговор

    До коментар #39 от "добре, Асен е такъв":

    Трябва. Само гърч на шарлатаните.
  • 45 забелязъл

    9 5 Отговор
    русофилите и гербофилите много си приличат по акъл!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Име

    15 7 Отговор
    ГЕРБ не искаха да живеем по-добре, това е истината и - няма какво да се лъжем.

    Времето им мина и замина.

    При положение, че има и по-способни и по-умни - няма какво.
  • 50 Днес,

    8 4 Отговор

    До коментар #38 от "Сталин":

    По курса една рубла струва: 0,013 щатски долара! Факт! А по “ трънския” колко ли?!

    Коментиран от #60

  • 51 Бамбука

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "Българин":

    Има всякакви българи, умни и глупави и такива използващи клишета. Няма защо да се използвате обидни епитети, особено след като умствения ви багаж не е на кота минус едно.
  • 52 Пази Боже

    9 3 Отговор
    Няма да е лошо тролчетата да се образоват малко преди да драскат умопомрачителни глупости. Много простотия, много хейт, и все тъпи недоказани измишльотини, едни и същи до безкрай. Това е Форум - място за компетентни мнения, не е плювалник! Седя и си мисля - колко от плюещите имат висше образование, не Харвардско, скромно висше образование, дори да е с платени изпити.......

    Коментиран от #55

  • 53 Обидите са липса на аргументи!

    9 4 Отговор

    До коментар #40 от "Баш шарлатанина":

    Стига с тези обиди и фейк герберски опорки за оклеветяване на образованите и умните! Простаците могат само да плюят а калят.
  • 54 Чест и почитания на Асен Василев!

    14 6 Отговор
    Въпреки простотията на Бойко Борисов,Асен Василев го нарича Г-н Борисов. Отнася се културно, с уважение към опонента си! А тъпият Борисов с просташкия си каруцарски език 12 години не се научи на етикет и културни обноски! Аман от простащина и ниско ниво на култура! И Бойко Борисов е време да проумее, че политиката не е Приятелство и лични отношения, обиди и тарикатлък, а общи Интереси - Българските, на целия български народ!!!
  • 55 значи

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "Пази Боже":

    Седна да се оплакваш от хейт и тъпи мнения, но друго не можа да сътвориш освен хейт по съфорумниците си и общои приказки?

    Пепа Г/ венфдията ибла чессна, чесно, бе :))
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 лилипути

    3 2 Отговор
    Важно много важно .Някой прави ли връзка между разиграния спектакъл със взирра който повече ми прилича на сюрия прасета са бурили и търсели коренища и бесния борисов който измами ппдб за да състави правителство с дпс бсп и итн..т. е и агнето е цяло и вълкът сит
  • 58 Българин

    3 5 Отговор
    9 МИЛАРДА ЗА 9 ДНИ ИЗЧЕЗНАХА ПРИ ВАСИЛКА СПЕЦОВА

    Коментиран от #64

  • 59 Тези

    1 3 Отговор
    Популисти, служат само на чужди интереси... ПП и ДБ освен да унищожат България, друга цел нямат. Дори Баце има повече морал

    Коментиран от #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Анонимен

    2 2 Отговор
    И помак да е, още по хубаво. Те са умни и работливи. Угодия няма на старите комунисти, все те най много знаят. Много обиди по адрес на господин Асен Василев. Не е хубаво. Хасково е близо. Идете и го разучете, щом нямате вяра. Баща му е работил като зам началник на КАТ и от София можете да го проверите. По малко обиди и злоба по младите хора. Както Казват старите хора скитасвайте се. От старите милиционери не може да се диша, а дали и те са идеални, да не си отворят някои големите уста, защото в съда се гледат двете страни, ако изобщо днес има съд, съд или пари, тук нямам думата, защото без свидетели няма как да докажеш на четири очи какви са ги вършили по ъглите и целували насила младите красиви същества, за тях всичко е позволено, и оставете младите или на средна възраст да се развиват, не ги спъвайте, както едно време, или ни втюръщате обратно от там където бяхме след 1945 г. Мерси.
  • 62 Ще падна от смях

    3 1 Отговор
    Борисов неандерталеца се мислил за единствения приятел на ПП и инелигенцията завършила Харвард! Хах
  • 63 Да не повярваш.

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Тези":

    Баце и морал?! Не може крадец и лъжиц да му приписваш морал! Явно нямаш понятие какво е думата морал!
  • 64 Объркал си се

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    10 милиарда бяха ограбени от българите при 12-годишното управление на ГЕРБ!

    Коментиран от #68, #70

  • 65 Професионалист

    3 1 Отговор
    А.Василев е напълно прав.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Възмутен

    3 3 Отговор
    По-голям тъпак от Боко няма в цяла Европа между лидерите. С беден речник, нисък интелект и липса на елементарна култура! Само ни излагаше пред Европа и Света! Асен Василев е в пъти класи над него! Борисов изглежда като жалка карикатура до Асин Василев!!!
  • 68 Яшар

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Объркал си се":

    10 милиарда сви само Боце, останалите 110 милиарда си ги делнаха останалите от задругата.
  • 69 ГЕРБ са измамници!

    2 1 Отговор
    Формацията, която спечели изборите - ГЕРБ, вместо да предложи управленска програма, се опита да шантажира ПП и да коментира тяхната. Не може ГЕРБ да излизат да коментират управленската програма на ПП, когато не самите ГЕРБ като първа политическа сила не са представили своя собствена програма!!! И кабинет още не са представили ГЕРБ. Просто се учат от ПП! Сега ГЕРБ щели да правят като ПП правителство на малцинството.
  • 70 ганев

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Объркал си се":

    СИГУРНО НЕ ОТРИЧАМ САМО ЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕ ПАЗАРА БЕШЕ СПОКОЕН ЦЕНИТЕ СМЕШНИ НА ФОНА НА ДНЕШНИТЕ И ХОРАТА МОЖЕХА ДА ЗАКЪТАТ НЯКОЙ ЛЕВ ЗА ДА НЕ УМРЪТ СЕГА АКО ТЕЗ ЛЬОЛЬОВЦИ КИРЧО И КОКОРЧО УПРАВЛЯВАХА 12Г ТИ СИГУРНО НЯМАШЕ ДА СИ ЖИВ ЗАЩОТО ЩЯХА ДА ТЕ ПРОДАДАТ ЗА ДОНОР ЗА НЯКОЙ ДЖЕНДЪР АБЕ МИСЛЕТЕ ЧЕТЕТЕ И СЕ ОБРАЗОВАИТЕ ЗА ДА НЕ ВИ СМЯТАТ ЗА СМОТАНЯЦИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове