Last news in Fakti

5 Май, 2023 12:09 1 609 23

Иван Демерджиев: Взривът в инцидента с Иван Гешев не може да преодолее бронята на автомобила и да го убие

  • взрив-
  • главен прокурор-
  • европол

Имаме много ясни насоки, които могат да ни доведат до хората, свързани с този взрив, каза вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет

Иван Демерджиев:  Взривът в инцидента с Иван Гешев не може да преодолее бронята на автомобила  и да го убие - 1
Снимка: БНТ

„Имаме много ясни насоки, които могат да ни доведат до хората, свързани с този взрив“. Така вицепремиерът и вътрешен министър в служебния кабинет Иван Демерджиев отговори на журналистически въпрос за това дали разследващите имат данни за хора, свързани с взрива, който избухна на 1 май до автомобила на главния прокурор Иван Гешев, докато кортежът му се движеше по пътя от Самоков към София, в района на село Ковачевци. Това съобщи БТА

Той коментира темата в кулоарите на парламента, след участие в блицконтрол, на който заяви, че има незначителни щети по колата на главния прокурор, които се изразяват в дупка в единия фар и проникване на сачма от рикошет в него, както и че семейството на Иван Гешев не е пътувало с него.

Демерджиев посочи, че Европол са се отзовали, свързали са се с ГДБОП и са поискали да се включат в случая. „Разговаряхме незабавно с прокуратурата и те дадоха своето съгласие“, добави той.

„Ще използваме целия капацитет на всичките ни партньорски служби, за да стигнем до извършителите на това взривяване“, посочи министърът.

Той обясни, че при такъв случай трябва всички версии да бъдат проверени, като добави, че избухналият взрив не е от естеството, който да преодолее бронята на автомобила на главния прокурор и да го убие.

„Тоест, всички други възможни версии трябва да бъдат проверени и изследвани в хода на досъдебното производство“, допълни той. На въпрос дали може да направи проверка дали не става въпрос за инсценировка, Демерджиев отговори, че прокуратурата дължи обективна проверка по всички възможни версии и ще получи пълно съдействие от МВР и партньорските служби.

Във връзка с маршрута на главния прокурор в деня на взрива, министър Демерджиев обясни, че Иван Гешев „многократно е пребивавал на това място, от което се е връщал, и всъщност, маршрутът, по който е преминавал, почти винаги е бил този“.

На въпрос дали има пропуск на службите за сигурност във връзка с взрива срещу кортежа на главния прокурор, министър Иван Демерджиев коментира, че ще бъдат анализирани всички потенциални възможности да се подобри охраната, като са обсъдени и възможни мерки за подобряване капацитета на службите и на взаимодействието между тях.

Демерджиев заяви още, че НСО има нужда от финансова и техническа помощ. „Стари са автомобилите, с които се возят охраняваните лица. Поради тази причина множество чужди делегации отказват да пристигнат в България, защото нямаме автомобили със съответното ниво на защита и необходимите технически средства“. Министърът добави, че някои чуждестранни делегации сами си докарват необходимата техника.

„Създаде се работна група, която да обсъди нуждите на НСО и останалите служби, така че да могат да бъдат финансирани приоритетно“, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вервайте

    29 0 Отговор
    Израелския експерт е кошаревски свидетел !
  • 2 Моля ви се

    24 0 Отговор
    Някакъв напълно излишен цирк... Делегати отказвали били да посещават страната ни заради автомобилите на НСО... ПЪЛЕН ФАРС! СРАМ! Всички яко лъжат!
  • 3 Иван Славов

    39 1 Отговор
    Почна да се изяснява - Каскета гешев е бил сам /а не с деца и семейство - спомнете си думите на Каскета "децата много се уплашиха"/, не е било джип /а лимузина/, не е ударена колата /а само фара и то от рикошет/, не е било бомба /а пиратка - дори дървото над "кратера" с дълбочина 20-30 см. не е обгоряло - спомнете си думите на Сарафов "4-5 метра огнен стълб"/ и още и още. И още - не е било атентант, дори не е инцидент, а инсценировка - това вече е явен факт. Абе тези малоумници от Каскетурата и подчинените им от следствието съвсем за балъци ни вземат ОСТАВКА на Сарафов, Гешев и Гешевци - и да не забравяме и Тиквата от Банкя - едва след това може би ще да си подредим държавата - поне да започнем на чисто ббез тези простотии и милиционерски закачки.

    Коментиран от #14, #16

  • 4 Дрън дрън та пляс

    28 1 Отговор
    Още от първата снимка на мястото си личеше постановката. Тия евтини номера не на нас. Гешеф да хвърля оставката и да бяга в холивуд сценаристче. Тая държава е пълен фарс. Смеят ни се и от Мозамбик
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мнение

    25 1 Отговор
    Хора, представяте ли си какви лъжци, манипулатори, кретени и безмозъчни същества ни управляват? Толкова ресурс, похарчен от тези идиоти, само и само да събудят жал към него у народа и да си вдигнат рейтинга, да саботират всякакви реформи и да се задържат на власт. Менторът му толупа колко пъти уж го поръчваха, като станеше напечено си оперираше минискусите. Егати и мекотелите и тях наричаме "първи мъже на държавата"??? Срам пред целия свят. Незабавно оставка на всичките тези некадърници!
  • 7 Ха ха ха ха ха ха

    28 0 Отговор
    Израелски експерт дошъл 1.30 часа преди взрива в България за оглед. Номиниран за Оскар
  • 8 Гешев е позор

    18 0 Отговор
    Оставка и затвор
  • 9 Гешо Иванов

    18 0 Отговор
    А кой е бил със него? Много време им трябваше,за да разберат,че не е имало никой със него,много удобно нали? И къде е тръгнал със осем коли кортеж,всичко сочи към “ Да се направя на интересен” пред някоя кифла.
  • 10 Златната топка на бг Меси веднага

    16 0 Отговор
    ЦРУ така ги изпука тия нашите клоуни че ще им пищят ушите още много дълго време
  • 11 Тошко

    1 20 Отговор
    Дерменджиев ушевият шишко с кафявите слипове!
    Кажи защо направихте атентат срещу Гешев! Историята ще ви съди!
  • 12 Тъй тъй

    0 9 Отговор
    И каква алтернатива предлага Демерджиев за следващия път?
  • 13 родител

    14 0 Отговор
    Тази нескопосана терористична акция да влезе в лекциите на бъдещите магистрати в университетите , и да се поучат какви не трябва да са !!
  • 14 Христо Божилов

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Славов":

    То интересното е, ще обяви ли МВР, че Сийка е била на задната седалка?
  • 15 чужди експерти

    17 1 Отговор
    Кой организира прокурорите в цялата страна да протестират в защита на шефа си и срещу кого всъщност протестираха? Срещу държавата или срещу бандитите, организирали атентата? Колко политици от високо ниво и колко олигарси има осъдени за последните 30 години? Колко милиарди е загубила държавата за това време?
  • 16 посока

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Славов":

    Цялата ни държава е такава. И това не е случайно! Такъв модел е зададен, за да може ресурсите да се източват, а народът да е най-бедният в Европа! Дори албанците и македонците са по-добре! И сега ни ръгат с остена в Евро-зоната и Евро-атлантическата солидарност! Управляват ни хора, работещи за чужди интереси!
  • 17 УРА,, Ура

    12 0 Отговор
    Всички вече видяха (и не само в България), че това е първобитен милиционерски сюжет, който само ще навреди на държавата в международен аспект.
  • 18 Aлфа Bълкът

    11 0 Отговор
    На Гешев му скроиха шапката. Излъгали, че ще го изкарат жертва, а го изкараха 🤡.
    Особено с еврейския специалист, дето дошъл 2ч преди взрива да го анализира.
    ДБ и ПП бяха по подготвени и от милиционерите около Гешев!
  • 19 Мнение

    7 0 Отговор
    Колко истински мъже и жени има в Бългатия, умни, интелегентни, с езици, със здрави семейства, но КОЙ ще ги допусне до властта? Мафията и простаците са я окупирали за вечни времена, стига, ако ние им позволим това да продължи още и още. Не им се изпуска тоя кокал за нищо на света.
  • 20 Факти

    6 0 Отговор
    Браво на Демерджиев кажи им го в очите.
  • 21 Факти

    5 0 Отговор
    Много свестен човек ми изглежда ама като се набуташ при корумпираните наши управници ще те изядат с парцалите.
    Дано успее да се задържи по дълго.
    И така смело на пред казвай им го в очите.
  • 22 НЯКОЙ

    5 0 Отговор
    Естествено, целта е била да се вдигне шумотевицата, да се поднесат на хората лъжливи факти, да се изплакне и въздигне до небето един неприемлив образ! Епопея на измислиците, няма кой да се върже !
  • 23 Дългият

    0 0 Отговор
    Нова атака от престъпната мафия срещу главния прокурор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове