Last news in Fakti

7 Май, 2023 13:31 3 050 33

Цената на чадъра и шезлонга по Северното Черноморие

  • плаж-
  • варна-
  • албена-
  • константин и елена

Тази година плажът в "Албена" остава на цените от миналата година

Цената на чадъра и шезлонга по Северното Черноморие - 1
Снимка: БГНЕС

Колко ще плащаме тази година за чадър и шезлонг на плажа през лятото? Това е един от големите въпроси преди старта на летния сезон.

Подготовката на плажната ивица във Варна традиционно започва около 24 май, докато плажът на „Св. св. Константин и Елена“ ще бъде подготвен за най-нетърпеливите плажуващи по-рано, ако времето за това е подходящо. „Първите чартъри с гости от чужбина идват в курорта по-рано, така че се налага да сме готови за тяхното пристигане“. Това припомни пред "Флагман" Андрей Василев, представител на концесионера на плажната ивица във Варна и курорта „Св. св. Константин и Елена“.

След като пясъкът бъде изравнен с помощта на машини, той ще се почиства ежедневно. На определените за целта места ще има и спасителни постове. Ще има и медицински пост. Освен това ще бъдат извършени редовната дератизация и деакаризация.

„Цените за чадър и шезлонг във Варна ще са същите, каквито бяха и миналата година – 5 лв. за шезлонг и 5 лв. за чадър. Цените в курорта „Св. св. Константин и Елана“ ще бъдат в диапазона от 8 до 10 лв. Тази година запазваме цените, няма да има увеличение“, отбеляза още Андрей Василев.

„Тази година плажът в Албена остава на цените от миналата година, т.е. един чадър с два шезлонга е цена от 21 лв. Всички гости, които са настанени в нашите хотели ще се наслаждават на включени в пакета си чадъри и шезлонги от трети ред към плажната алея“, обясни и Велина Гюмова, старши мениджър „Продажби“ в курорта „Албена“.

Тя допълни че първи и втори ред остават срещу заплащане, както беше и миналата година. Свободните зони на плажа се запазват на 50%, така че има достатъчно място за всички гости без значение дали са настанени в хотел в комплекса или не. „А за нашите плажуващи тази година сме организирали „Арена бийч Албена“, на която ще се провеждат всички летни концерти“, каза още Велина Гюмова.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофоб

    26 6 Отговор
    Само Гърция

    Коментиран от #14, #33

  • 2 Тракиец

    21 6 Отговор
    Само на планина.
  • 3 Сталин

    19 4 Отговор
    Само бетономорието,най доброто
  • 4 Албена

    25 3 Отговор
    Албена пак стана като преди 40 години: не за българи.
  • 5 Ха ха

    31 3 Отговор
    Голям бизнес като за мутра с 8 клас, взима на концесия еди колко кв.м ивица от един плаж, купува пластмарка шезлонзи от Али експрес и ги реди през 30 см един до друг и слагат един пишман спасител дето е и събирач на пари, чистач на фасове и медик ✌🏻

    Коментиран от #7

  • 6 Туридти

    20 3 Отговор
    А НИЕ ВЕЧЕ ЩЕ ПОЧИВАМЕ В ГЪРЦИЯ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ха ха

    10 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Е ми ти за два месеца сезон избиваш ли ги тези 50 000лв ?

    Коментиран от #16

  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Държал си ми дедовиа
  • 10 Ко рече?

    14 3 Отговор
    Ми дреме! От години не почивам на бетономорието.
  • 11 като

    19 1 Отговор
    Почнат да разчитат само на германски бабиери англета с с алкохолни зависимости и оборота пада хотелите западат ще почнат до урегулират нещата , неможе да се разчита само на пиячка менте и промо ал инклузиф ,сървиз трябва
  • 12 калин

    20 4 Отговор
    на лайноморието никога повече.за последно бях преди 12 години
  • 13 Крепостен туризъм

    9 13 Отговор
    Българския туризъм под конрола на Русия си е крепостен туризъм . Ако беше под Американски контрол плажа щеше да е безплатен .Но за руснаците и техните български подлоги от ДС и назначени бг собственици са свикнали да свалят по няколко кожи от туристите .

    Коментиран от #15

  • 14 Черно море не е лошо

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Русофоб":

    Единственият му недостатък е , че граничи с България.
  • 15 Объркала си се нещо

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "Крепостен туризъм":

    Докато бяхме по Съветско , плажът беше безплатен .Сега е с пари.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Павел пенев

    15 4 Отговор
    Нямаме намерение да плащаме да плащаме на измамници. Ще стоим на сянка в Гърция срещу едно кафе и минерална вода.
  • 18 тарикат концесионер

    11 2 Отговор
    свободна зона намук, там са кошчетата с отпадъци, спортните атрибути, паркинга на банана, водните колелета, джетовете и заведението, така че свободно НЕМА. Има, ама на хартия за през проверяващите, които и те душичка носят ха ха ха!

    Коментиран от #25

  • 19 На БГ черноморие НИКОГА

    17 2 Отговор
    Дреме ми за нашите плажове млажове, чадъри мадъри и шезлонги мезлонги. 1 стотинка няма да им дам на разните му там концесионерчета, ресторантьори и хотелиери. От годни вече си ходя на други места и по никакъв начин не могат да ме върнат при тях, а причината както всички предполагам я знаете е непрекъснати нерви от разни гадни номерца, постоянно намръщени и негостоприемни персонали, които се троскат като ги запита нещо човек сякаш са там насила отишли на работа, липса на паркоместа пред хотелите с по 200 и повече стаи, а предвидени по 30-40 такива сякаш останалите ще паркират на покрива му, прекаленото презастрояване и навсякъде бетон и ред, ред, ред такива неприятности, които отдавна съм си спестил като съм се отказал от българското черноморие.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Налудник

    8 2 Отговор
    Екстра! Значи и тая година първо в Гърция и после на планина! За (ц)иганското лято може пак към гърчолята да мръднем.
  • 25 На БГ черноморие НИКОГА

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "тарикат концесионер":

    Като си тарикат концесионерче, защо постоянно ревете от липса на туристи и качествен персонал? Пожелавам ти все такъв тарикат да си останеш и ти и онези дето се правят, че те проверяват всички знаем как, но ще си останете само ти и те, а за туристи ще си помечтаеш за още някой друг заблуден дето още не е излизал извън България, защото такива с всяка година стават все по-малко. Останете си със западните алкохолици и пенсионерите им, които освен предварително платените нощувки и олинклузива не харчат и 1 евро. За разлика от тях българите и руснаците, които изгонихте са по живота. Ядат пият и се наслаждават на живота и си плащат сметките, ама не на вас, а на тези извън България, от които остават доволни.
  • 26 Некой си

    11 2 Отговор
    В Гърция и Турция е безплатно.Ганьовците нямат срам.Не съм стъпвал по лайноморието от години и не съжалявам.

    Коментиран от #27

  • 27 оня с коня

    3 9 Отговор

    До коментар #26 от "Некой си":

    И да искаш няма как да стъпиш на Нашето черноморие ,щото МЕСТА НЯМА - заети са от българи и РУМЪНЦИ основно.Явно че си от Западна БГ и Гърциа ти спестява доста гориво щото ти е безкрайно по-близо,ама като отидеш там независимо че ДАЯНИШ само на БГ-Консерви и Газ. Вода,пак се връщаш като оскубана кокошка .Възниква обаче Въпросът:Отбелязваш че не си стъпвал на Бълг. Черноморие,отбелязваш и че в Гърция и Турция определени Екстри били безплатни,ама...изобщо ходиш ли на почивка по моретата,или само ги гледаш по ТВ-то?

    Коментиран от #28

  • 28 Некой си

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "оня с коня":

    Пич.Като имам кинти си ходя където искам.На лайноморието няма да стъпна да пълна гушите на мутрите.Понятно !

    Коментиран от #29

  • 29 оня с коня

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "Некой си":

    Това Черноморските Мутри отдавна са го разбрали,затова и изобщо не настояват Ти да им пълниш Гушите.
  • 30 Шайка

    9 2 Отговор
    ГЪРЦИЯ Е ПЪЛНА С ТУРИСТИ ЗА 12 ЛВ КАФЕ ВОДА и цял ден чадър и шезлонг затова цяла София е там....

    Коментиран от #32

  • 31 Хъъъм

    8 1 Отговор
    В Гърция за 6€ взимам два шезлонга и чадър, а те ни дават на двамата, 2 бири или 2 кафета и вода, кола. Всичките 6€ се консумират... Къде в лайн0морито ще вземеш това за 12 лв, дори да са всичките за тях...Отделно, кеф ти безплатен паркинг и душове, тоалетни...Аре, нема нужда...
  • 32 Карамърдъ

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "Шайка":

    А в Родината е още по евтино.
  • 33 Ал Бунди

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Русофоб":

    ..и Албания....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове