Last news in Fakti

8 Май, 2023 22:30 1 533 1

Важните новини във ФАКТИ на 08.05.2023 г.

  • катастрофа-
  • автоинструктор-
  • иван гешев-
  • протест-
  • сливница-
  • ам тракия-
  • момиче-
  • борислав сарафов-
  • солаковия хан-
  • китен-
  • нап-
  • андрей ковачев-
  • джип-
  • румен радев-
  • въглища-
  • веселин методиев

Тежкият инцидент стана 15 минути след полунощ

Важните новини във ФАКТИ на 08.05.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Бащата на убития младеж в София: Спрете тези убийства! Загина моят син, загина снаха ми!

„Искам да кажа, че без война сме във война. Децата ни загиват по улицата. Загина моят син, загина снаха ми. Кога ще спре това?“, каза само пред bTV бащата на загиналото момче в тежката катастрофа в София.

Автоинструктори след кървавото меле в София: Властта само ни лъже и нищо не прави! Един изграден полигон няма

След катастрофата в София, в която загинаха 22-годишен мъж и 24-годишна жена, експерти настояват за промени и признават, че има пропуски в обучението на млади шофьори.

Иван Гешев: Има опити за отклоняване на темата

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че в колата по времето на опита за атентат срещу него на пътя София – Самоков е бил само със служители на НСО – и не със семейството си.

След кървавата катастрофа протест затвори бул. "Сливница" СНИМКИ

Хора, които живеят в близост до булевард „Сливница”, се събраха на протест в памет на двамата загинали пешеходци, които бяха пометени от млад шофьор. Исканията им - да бъдат взети мерки от МВР и общината за ограничаване на скоростта и инцидентите в района.

Появи се видео от кървавата катастрофа в София ВИДЕО

Часове след жестоката катастрофа, отнела два човешки живота в София, бяха разпространени ексклузивни кадри от камери, запечатали момента на удара.

Джигитът от кървавото меле на "Сливница" е дал доброволна проба

Шофьорът, който помете мъж и жена миналата нощ в София, е дал доброволно кръвна проба, съобщава БНТ.

Голямото прибиране: Кошмар на АМ "Тракия"

Катастрофа затруднява трафика по автомагистрала „Тракия“ в последния почивен ден.

Установиха самоличността на момичето, загинало на столичния бул. "Сливница"

Установена е самоличността на момичето, загинало на столичния бул. "Сливница" тази нощ, потвърдиха от МВР за "Фокус". То е на 24 години.

Припомняме, че при инцидента на място загина и 23-годишно момче, чията самоличност бе установена. Разследващите потвърдиха, че те са били заедно.

Шофьорът, причинил тежката катастрофа, е на 18 години и е задържан в Трето районно управление. Тепърва се установява с каква скорост е шофирал.

Инцидентът е станал 15 минути след полунощ в района на кръстовището на бул. "Сливница“ и ул. "Русе“. Появиха се и кадри от катастрофата.

Двамата загинали младежи са пресичали на пешеходна пътека на кръстовището, когато ги е блъснала колата. Малко по-късно автомобилът се е ударил в метален стълб. По него има сериозни материални щети.

Пробите за алкохол и наркотици на 18-годишния шофьор, направени на място, са отрицателни. Дали ще се направи повторна кръвна проба, ще решат разследващите.

По случая е образувано досъдебно производство.

Борислав Сарафов към Иван Гешев: Защо мълча цяла седмица?

"Искам ясно да изразя, че както аз, така и болшинството мои колеги смятаме, че прокуратурата трябва да излезе от политическия терен, където е нагазила дълбоко и да се върне в естествената си среда – в защита на справедливостта само и единствено в рамките на институционалните и правомощия." Това посочва директорът на Националната следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов в позиция, изпратена до БТА.

ЕЦТП: Прикрива ли някой двойния убиец от катастрофата в София?

Тежкото пътнотранспортно произшествие от първите минути на 8 май 2023 година в София, при което пометени от автомобил загинаха момче на 23 години и момиче на 18, и двамата пешеходци, е причинено от водач, получил свидетелство на управление на моторно превозно средство само преди два месеца и половина.

Румънски медии: Има риск Солаковият хан в Букурещ да се срути върху минувачите СНИМКИ

Има риск Солаковият хан в Букурещ да се срути върху минувачите и трамвай 21, пише румънският сайт ХотНюз (HotNews.ro), цитиран от БТА, търсейки отговор на въпроса защо кметството не е обезопасило сградата година, след като е поело този ангажимент.

Трагедия с български рибари край Китен

Двама рибари се обърнаха с лодката си в морето край Китен този следобед, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на очевидци.

Приходната агенция дава 3000 лева заплата за тези специалисти

Националната агенция по приходите пусна изключително любопитна обява в един от сайтовете за нови работни места. Става въпрос за Експертни длъжности в дирекция "Търговия с криптовалути", пише Plovdiv24.bg.

Андрей Ковачев: Северна Македония "обяви война" на ЕК и ЕС

"Тук става дума вече не за конфронтация с България, а с европейските институции. В момента се дебатира резолюцията за Северна Македония и това ще влезе в нея. Ако не приемат сериозно позицията на Европейския парламент и Европейската комисия, то това е друг въпрос, явно не приемат сериозно приемането си в Европейския съюз".

Нова катастрофа в София: Джип помля метростанция

Тежка катастрофа е станала на столичния бул. "А. Малинов", на метростанция Балан. Това става ясно от снимки, публикувани във фейбук групата "Катастрофи в София".

Прогноза: Ето кога Радев връчва мандата

В навечерието на първия мандат - преговорите за кабинет са на финалната права. Очакванията са президентът Румен Радев да връчи папката за кабинет в началото на тази седмица - вторник или сряда, твърдят източници, предава bTV.

Антон Иванов: ТЕЦ ще работят сезонно

Въглищните централи, и това е логиката на европейските политики, е да бъдат ограничавани и изтласквани от пазара по икономически причини. От това няма начин да избягаме, освен ако не искаме да платим по-висока цена.

Веселин Методиев: Експертите говорят не за края на войната в Украйна, а за края на Руската федерация

„Струва ми се, че тези, които се занимават с Русия като историци, говорят не за края на войната – те говорят за края на Руската федерация. Войната може да свърши утре, но Руската федерация може да свърши вдругиден.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митко

    1 0 Отговор
    Кандидат снаха ти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол