Last news in Fakti

13 Май, 2023 07:33 1 612 19

Изследват безопасността на участниците в движението по столичния бул. "Сливница"

  • булевард сливница-
  • безопасност-
  • изследване-
  • движение

Утре в 9 без 15 вечерта булевардът ще бъде затворен, съобщиха от ЕЦТП

Изследват безопасността на участниците в движението по столичния бул. "Сливница" - 1
Снимка: БНР

Експерти от Европейския център за транспортни политики ще изследват безопасността на участниците в движението по столичния булевард "Сливница", съобщи пред БНР Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики. Районът ще бъде затворен за движение:

"Утре в 9 без 15 вечерта булевардът ще бъде затворен. Гражданите, които желаят да присъстват, тъй като имат много такива желаещи, ги призоваваме... може да присъстват, но трябва да спазват указанията на нашите колеги и да носят светлоотразителни жилетки, задължително."

Проверката се извършва след катастрофата от началото на седмицата, при която загинаха двама пешеходци.

В тяхна памет за поредна вечер снощи на мястото на инцидента имаше бдение и граждански протест с искане за предприемане на мерки срещу нарушителите на пътя и намаляване на катастрофите. Тази вечер протестът ще започне в 20 ч.

Такива призиви се очаква да издигнат утре и участниците в планирания национален протест, който ще се проведе пред парламента.

Същевременно стана ясно, че предстои монтирането на камери за скорост на четири ключови места с много пътни нарушения в София. Това са булевардите "Черни връх", "Александър Малинов", "Цар Борис III" и на Околовръстния път.

А до месец на столичната пътна полиция ще бъдат предоставени 5 мобилни камери за контрол на скоростта.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майор Майор

    14 0 Отговор
    Ще изследват два-три дни и после всичко ще замине.Новият вътрешен министър ще започне да измисля нови сратегии,докато смени всички големи началници....
  • 2 ХАХАХА

    18 2 Отговор
    Смешни протести със смешни резултати! Не знам какво ви е виновен булеварда ? Нали все ревете ,че пътищата ,пътните знаци и катаджиите са виновни за катастрофите .Сега булевард с добра настилка прав като стрела е виновен за катастрофата. Ама сте в грешка виновен е човешкия фактор за всяка една катастрофа.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 0 Отговор
    Вчера карам по път с предимство и виждам , че от локално към
    ЗНАК СТОП се е засилила водачКА с Мини , която явно гледа на знаците като на украса ❗

    Трябваше ли да продължа за да ме блъсне , защото имам предимство 🤔

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Стига ала бала, стига театър

    15 0 Отговор
    Не изследвайте безопасността по пътищата, стига трошахте пари за глупости за тия гладни НПО-та, ами изследвайте корупцията в сред прокурори, съдии и следстватели, които изнудват провинилите се, взимат им парите и ги пускат да продължават да трепят на пътя
  • 7 Бай Митко

    11 0 Отговор
    Цирка май продължава. какви изследвания, какви пет лева бе хора? Статистиката е достатъчно ясна - на метър и смърт. Ала бала, няма кой да приеме спешни законови мерки и разни НПО-та цирикат своята "загриженост" за българите. Да да и сега като се оголи провинцията и командироват 200 полицаи в София всичко ще се "оправи" ама друг път. Смехории в смешна държава с парадоксално не до там умни политици, държавници, управници, пълна с професори и генерали.
  • 8 Само с глупости се занимавате

    11 0 Отговор
    за пусти грантове! Този булевард с 4 ленти, не трябва да има светофари и пешеходни пътеки, а подлези и надлези и добре обезопасени мантинели!

    Коментиран от #16

  • 9 Най-голямата глупост и театър за пред

    5 0 Отговор
    зрителите-народа е изпращането на 200 полицаи в София да подпомагат движението. Изпратете ги в прокуратурата, съда и следствието да разследват там корупцията и войната по пътищата веднага ще спре
  • 10 Миризлив пор

    5 1 Отговор
    Разни "експерти" сега ще изследват. И какво има за изследване? Липса на контрол и всеки кара как си знае, разни тарикати се бутат и натискат кой намерят и правят проблемите. Вижте Цариградско шосе, след Орлов мост е прав участък с предимство цели 8 километра до първия светофар и ограничение 80 НО сутрин като минеш моста и си в задръстване! И това е заради тарикати, ами покажете им че има контрол и нещата ще си дойдат на мястото.

    Коментиран от #12

  • 11 Неудобен

    5 2 Отговор
    Проблемът не е в инфраструктурата, нито в светофарите. Той е в неадекватниците, които са зад волана и безнаказаността. Колко са само хванатите пияни и дрогирани? А колко са в действителност?
  • 12 Хихи

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    Така е баце, много станахме селяните у София. След като я докарахме да има работа в три, четири града в страната, благодарение на 33 години демокрация

    Коментиран от #14

  • 13 Чочо

    4 0 Отговор
    Ще си свършат административната работа ,ще си вземат командированите и.......до следващста катастрофа.
    И пак отначало.
  • 14 Миризлив пор

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Хихи":

    Какво са ти виновни селяните? Имаш светофар, после е 2 ленти (бус лента отделно) прав път 8 километра. Просто стискаш волана и натискаш газта и това е, а то задръстване? Защото някой от лявата лента иска да завие по Яворов или пък някой като се включва от Яворов директно иска да влезе в лявата лента и всички да го пазят набиват спирачки. Това не е до произход, а до липса на контрол, ако някой знае че за това глобяват и се стои без книжка няма да го направи.
  • 15 Шопо

    3 0 Отговор
    На такъв широк булевард да уцелиш пешеходец не е лесно.
  • 16 Сийка

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Само с глупости се занимавате":

    Абсолютно си прав, само да добавя , че мантинелата трябва да са високи поне 2,50 И гладки, иначе Ганю ще се катери и по тях......
  • 17 Сър Ник - коуч и инфлуенсър , блогър

    2 0 Отговор
    Всяко НПО/ частна фирма ли може да затвори един натоварен булевард за нещо си ????
  • 18 Ветеран от Протеста

    2 0 Отговор
    Сливница е перфектен и поема потока от стотици хиляди коли дневно...Това,че един неадекватен циганин се е правил на джигит в 12 часа вечерта,не е заради булеварда...
  • 19 ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    е не ти ли се прииска да я чукнеш ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове