Last news in Fakti

15 Май, 2023 14:13 2 143 19

Федерация на ционистите: Израелският експерт бе в България във връзка със 75 години от основаването на Израел

  • израелски експерт-
  • ясен тодоров

При посещението си израелският експерт проведе среща и с г-н Ясен Тодоров, заместник-директор на НСлС, се казва в изявление на организацията до медиите

Във връзка с публикуваните в медиите спекулации за намесата на израелски експерт в събитията около взрива, насочен към автомобила на главния прокурор Иван Гешев, бихме искали да внесем яснота и да прекратим циркулацията на всякакви неистини и неверни информации. Това се казва в писмо на Федерацията на ционистите до медиите.

"На 1 май 2023 г. по покана на Федерацията на ционистите в България, на официално посещение в София пристигна изтъкнат израелски експерт по антитероризъм, чието име и длъжност не можем да съобщим поради съображение за сигурност. Можем само да поясним, че името не е това, което се тиражира от някои медии. Целта на неговото посещение бе среща с членовете на ционистката организация и отбелязването на 75 години от основаването на държавата Израел. В програмата му беше включено официално отбелязване на празника, както и посещение в тази връзка на българско училище, съвместно с изпълнителния дирeктор на световната организация ORT, с която училището работи тясно.

При посещението си израелският експерт проведе среща и с г-н Ясен Тодоров, заместник-директор на НСлС, като целта на срещата беше да се обсъди изпращането на българска група на семинар по сигурността в Израел през тази календарна година. Група от служители на МВР вече е била на такъв семинар през 2020 г., като през тази година се е планирало разширяване на групата със служители от Прокуратурата, НСлС и структурите по сигурността на Столична община. Това е и световната практика на формиране на групи за подобно обучение за повишаване на квалификацията и обмяна на опит.

Категорично осъждаме всякакви опити за внушения и спекулации за незаконна намеса в работата на правоприлагащите органи или каквато и да било друга връзка на израелския експерт със случилите се по това време в страната ни събития. Федерацията на ционистите в България не е страна и няма нищо общо с тези процеси, като апелираме към компетентните органи да извършат необходимото разследване и по законов ред да огласят фактите по случая.

Федерацията на ционистите в България не е политически обвързана и не развива дейността си на политическа основа. Нейната цел и функция е да развива и усилва отношенията на сътрудничество между България и Държавата Израел във всички сфери и ние ще продължим да се придържаме към това".

Николай Гълъбов, председател на Федерацията на ционистите в България


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    33 1 Отговор
    Абе каква е тази Федерация на ционистите в България?!Да се изгони веднага!

    Коментиран от #3, #5, #17

  • 2 дон

    27 2 Отговор
    Вярваме ви на всяка дума, точно колкото вярваме на прокуратурата.
  • 3 Те всички са мошенници

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Има само един който е честен, обаче си пада по диагонално то сондиране, обича завоите със самолет, и с пръстовата система от Галата е прекалил!
  • 4 честен ционист

    8 7 Отговор
    Гостите скоро ще са домакини.

    Коментиран от #7

  • 5 Любопитен

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Колега, защо ни излъга тук в сайта че си дал по 500 лева на персонала за нова година? Стана за резил на всички! Поздрав!

    Коментиран от #8

  • 6 Псевдоним

    13 0 Отговор
    Много ме кефи как е написано "Държавата Израел", само не знам от неграмотност ли е или някой се е престарал с четките.
  • 7 Що бе

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Ще завземат Вардарска България ли?
  • 8 Варненец

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Любопитен":

    ,,Последният..." работи у фекалният сайт на ФаТки бре...Как не проумяваш,като е ВИНАГИ ПЪРВИ в коментарите...МЮРЕ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Внимателно го прочетете-във всички сфери

    4 3 Отговор
    Федерацията на ционистите в България не е политически обвързана и не развива дейността си на политическа основа. Нейната цел и функция е да развива и усилва отношенията на сътрудничество между България и Държавата Израел във всички сфери и ние ще продължим да се придържаме към това".
  • 11 Даа!

    8 0 Отговор
    И ние имаме Федерация на Българистите в Израел! Вервайте ми!
  • 12 Иван

    7 0 Отговор
    И ся кой лъже? Сарафов друго приказва, тоя Николай друго. Кой лъже?
  • 13 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    Заливат ни с потоци от лъжи.
  • 14 Дедо ви

    4 0 Отговор
    Израелски експерт не е сигурно дали е идвал в България но седмица преди взрива Каскета и мазния са били в Израел, това е сигурно
  • 15 Чичо Тони

    4 0 Отговор
    Някой си идва на "официално посещение, ще присъства на празненства, ще посети училище, ще бъде заедно с директора на световната организация ORT...", нооо името му е тайна! Те доматите още са на разсад, а вече ни продават колците. Това е нивото на управата на прокуратурата.
  • 16 Гад Заяви

    6 0 Отговор
    Каква гавра с българския народ, организация на ционистите в България си провежда най-различни срещи, кани висши кадри от следствието и МВР,службите и т.н. да се учат на мърсотии и предателство в Израел. Съответно всички те стават агенти на МОСАД. Иначе няма да им платят и един шекел там. Боже пази България, тия мръсници работят срещу българщината от 3000 години, а те ни командват на всичко отгоре с наши пари и на наша територия. Тоя Ясенмо е толкова мътен и подъл, вън от Нац. следствие. Ционистите са световни терористи, как изобщо може да се допусне това.И простият и неук български народ това нещо не го знае. Не зная за змията, която се увила в пазвата му и пие нашата кръвчица директно от сърцето ни.
  • 17 Гад Заяви

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тая федерация е върха на пирамидата на на ОПГ сборището от масони, ротарианци, тамплиери и всякакви тайни сдружения и банди в България. Всичките те са юдо подлоги на ДМ Надан, платени мекерета на световния сатана- Цион, с централна уличка Уолстрийт.
  • 18 Гад Заяви

    4 0 Отговор
    Значи Ясенчо се е поставил в услуга на чужда шпионска служба и организация за международен тероризъм Цион, и това е в реда на закона!? Иначе руските готвачи в посолството им са опасни шпиони??! На тоя Ясен криптоевреин няма ли някой прокурор да му повдигне обвинение по гл. Ι от НК?!? Имаме ли изобщо държава, или сме обор за гои?
  • 19 Шеломов Путин

    1 0 Отговор
    Дошли поради причините, че ги клеветите за трафика на органи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове