Last news in Fakti

18 Май, 2023 13:36 3 239 31

Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк

  • пони-
  • отхапани-
  • пръсти-
  • зоопарк-
  • стара загора

Кървавият инцидент се е случил пред очите на десетки посетителите в зоопарка, както пред малката дъщеря на Ани

Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк - 1
Снимка: shutterstock

Пони отхапа пръстите на жена в старозагорския зоопарк. Инцидентът е станал преди повече от седмица, а за него сигнализира потърпевшата и семейството ѝ до TrafficNews.

27-годишната Ани е от Пловдив, омъжена и майка на невръстно момиченце. През серията от почивни дни около Гергьовден тя и семейството ѝ решават да посетят зоопарка в Стара Загора. Времето било слънчево и топло, дъщеричката ѝ не спирала да се усмихва и почти пред всеки обитател позирала пред обектива на мама и тати.

Така и пред ограждението на черно-бялото пони. По-малко от минута след снимката, Ани се приближила до животното. То, от своя страна, любопитно подало муцунка през мрежата.

Тласната от любовта към животните, 27-годишната пловдивчанка пъхнала ръка в клетката, за да погали малкото пони. Докато го милвала обаче понито завъртяло глава и захапало ръката на Ани.

Последвал писък и жената рязко извадила ръка от мрежата. Тогава видяла, че един от пръстите, както и част от кутрето липсвали. Освен това липсвала кожа и от дланта, която заедно с пръстите, били погълнати от животното.

Кървавият инцидент се е случил пред очите на десетки посетителите в зоопарка, както пред малката дъщеря на Ани.

„Всичко стана за секунди. Бяхме на края на мрежата, където няма предпазна ограда. Дъщеря ми поиска да я снимам, а веднага след това започнах да я обличам. През това време понито провря нос през оградата и жена ми посегна да го погали.

Само за секунди животното се обърна и захапа ръката ѝ, откъсна ѝ пръстите и ги погълна. За секунди жена ми изпадна в шок, над 20 души се събраха около нас. Една жена повика Бърза помощ“, разказа съпругът на Ани – Благо.

Служители се притекли на помощ. Семейството веднага е потърсило помощ в болницата, намираща се непосредствено до градината.

Ани била хоспитализирана и по спешност ѝ била извършена операция. До 12 май пловдивчанката била в лечебното заведение, а сега е в дома си.

„Детето още е уплашено, а ние не спираме да мислим за случилото се“, коментира семейството. Пловдивчаните най-вероятно ще потърсят правата си по съдебен ред.

За инцидента потвърди и семейния им адвокат – Трайко Иванов. Той заяви, че шокът е голям, а още повече, че никой от Община Стара Загора и в частност ръководството на зоопарка, не се е свързал с Ани или близките ѝ.

Кой обаче носи вина за случилото се?

Още със стъпване си в зоопарка, всеки един посетител е запознат със задълженията си. На информационна табела е описано какво е забранено, като по една от точните е упоменато да не се дразнят животните и да не бъдат хранени.

Що се отнася до близкия контакт с обитателите на зоопарка – голяма част от клетките са отделени с предпазни парапети. Да, но не и тази на понито. Заграждението е изработено от една мрежа, през която дори голям човек може да промуши ръка.

„Ръководството на Община Стара Загора е запознато с инцидента, случил се на територията на Зоопарка на 8 май. При преглед на записите от системата за видеонаблюдение е видно, че пострадалата, заедно с придружители, преминава покрай две указателни табели, съдържащи забрана за хранене и досег до животните.

Табели, съдържащи правилата за поведение на посетителите, има на територията на целия зоопарк. Ръководството на Община Стара Загора изразява съжаление към пострадалата и използва случая да апелира посетителите да бъдат отговорни към себе си и животните", се казва в официалната позиция на Община Стара Загора. Приложени бяха и снимки от деня на инцидента.

От Община Стара Загора са категорични, че това е първи подобен случай. До сега не е имало инциденти с въпросното пони.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    61 3 Отговор
    Хм....Правилното заглавие , би било - Пони отхапа пръстите на овца !!!
  • 2 Последния Софиянец

    16 4 Отговор
    Мене ме беше захапала една видра за палеца .Едва я откопчиха . Зъбите и са като тесли.

    Коментиран от #20

  • 3 истина е

    45 3 Отговор
    Ама да беЕЕЕ .Понито е виновно -ЗАСТРЕЛЯЙТЕ ГО !!! Няма в света по глупав народ от българският ,и за това си заслужаване и мафията която ни цеди !!
  • 4 Темида

    47 1 Отговор
    Нека потърпевшата да осъди понито! Чий го е дирила да ки провира ръката и да пипа тепознато животно??! Тя не е ли чунала, че това е опасно и забранено във всички зоопаркове по света? Колкото и да са симпатични, конете- както и понитата- имат големи и яки зъби и хапят! Но простотията и неграмотността на хората е безгранична. Сга щели да си търсят правата! А пръстите ще си търсят ли?
  • 5 Българин

    34 2 Отговор
    Коги си тъп учиш по трудният мачин. Бас ловя, че офцата не само ще чете ами и ще спазва указанията за безопасност
  • 6 🤣🤣🤣🤣🤣

    17 1 Отговор
    Малиййй,изпусна ли са върколака от клетката🤣🤣🤣🤣🤣
  • 7 оня с големия

    35 1 Отговор
    Каквото е търсила е намерила кифлата а сега ще търси обезщетение за собствената си глупост.
  • 8 хайко

    35 1 Отговор
    Тази млада жена може да се сърди само и единствено на себе си. Да не се хранят животните, да не се протягат ръце към тях, да не се дразнят са азбучни правила, които постоянно се повтарят на посетителите на зоопарковете. То е животно, то не разсъждава като човека. Протягаш ръка... то възприема жеста като заплаха за себе си и реагира. Тя е разсъдливото същество, тя е длъжна да мисли. Минала покрай предупредитените табели и направила тъкмо обратното. Е... вече ще знае.
  • 9 По съдебен път ?

    26 0 Отговор
    Правилно. Здравната каса да я осъди за разходите.
    Че то така, всеки групак ще се натика, някоя змия да го ухапе, или да го ритне някоя зебра, а после да съди зоопарка за обезщетение на личната му глупост.
  • 10 Мим

    9 24 Отговор
    Каквото и да кажем вина може да се търси на всички.Първо жената не е очаквала това и го погалила.Второ за да неможе никой да стига до животни,трябва да има и втора преграда,поне на един два метра от първата.. Така,че жената може да предяви иск срещу зоопарка за компенсация и наказания на отговорните в зоопарка..Може да се случи на всеки и всяко дете без налична защита

    Коментиран от #23

  • 11 Ив-Ан

    26 2 Отговор
    А защо не си провре пръстите през контакта за да “погали” жиците?! овЦъ! Но в случая най-вероятно са я налазили адвокати и са й казали че може да вземе някой лев обезщетение има доста хиени за такъв тип “злополуки”.
  • 12 Никси

    13 2 Отговор
    абе миналата седмица са се случвали странни неща , един Прокурор щели да го гръмнат , друга кон и изял пръстите , парада на 9 май в Русия се провел пък ние не сме видели , ти да видиш значи , аааа сетих се нали тогава дойде Мария Габриел и всички позинали в нея , като чели ще и лупят Великденско Яйце , как па изпуснахме значи да му се не види , абе може и сега да се случват разни неща , ама двама Прокурори си играят на Котка и Мишка в Момента , та ни отвличат вниманието пфу , ти да видиш значи !!!!.
  • 13 Анести

    14 0 Отговор
    Да би мирно стояла не би чудо видяла !
  • 14 Роза

    21 0 Отговор
    Спомням си,че преди години видях една красива жълта котка на една пейка в парка.Обичам котките и посегнах да я погаля,а тя ме одраска и яко ме ухапа.И досега ми остана белег.Взех си урок и вече не пипам непознати животни.
  • 15 Бедното

    11 0 Отговор
    било е гладничко.
  • 16 123456

    21 0 Отговор
    подтикната от голямата любов към животните .... бих казал подтикната от глупост ...
  • 17 Петкан

    11 3 Отговор
    Джурасик парк в Стара Загора отвори врати!Заповядайте!
  • 18 Добре

    15 0 Отговор
    че не си е завряла главата в оградата !
  • 19 Токайто

    12 0 Отговор
    Пони стръвник! А гъската ще съди понито, че не е било вежливо. Всеки може да сгреши, ама наглеците искат друг да плаща за грешките им.
  • 20 Късметлията

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Добре, че не те е захапала на друго място тази видра.
  • 21 Бесте Сабри

    6 4 Отговор
    даже животните мразяят б@лх@рите
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор
    Да не е бил преоблечен тигър.........
  • 23 НАЧАЛНИК,

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мим":

    ВАША МИЛОСТ
    ВИЕ СИГУРНО СТЕ
    ...„СЕМЕЕН АДВОКАТ”.....😬
  • 24 СвръхАз

    2 1 Отговор
    На един познат надарен кон му отхапа тротинетката...или май беше позната....или май после стана...офффф...
  • 25 РОЗОВОТО ПОНИ:

    2 1 Отговор
    ....АМИ АКО БЕШЕ....ЖРЕБЕЦ🐴,А.......😱
  • 26 Гост

    3 6 Отговор
    И сега...понито на кифтета..
  • 27 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 0 Отговор
    Помня, че ми бяха разказали преди мнооооого години, че камила в Димитровградския зоопарк отхапала китката на дете. Лично видях, как кон неопаквано нападна мъж, който го хранеше и го захапа за вратът и рамото. Като по чудо се отскубна без големи наранявания! Така че, не се навирайте в непознати животни!
  • 28 отлични препоръки

    3 0 Отговор
    Ценен кадър- няма да си гледа работата през пръсти.
  • 29 Против семейното насилие съм

    3 0 Отговор
    Но ако мъжът ѝ я беше ошамарил превантивно щеше да е по-добре за всички.
  • 30 Тираджия

    2 0 Отговор
    Какво ще търси тая, тя е бръкнала в клетката .....
    !
  • 31 Живко

    1 0 Отговор
    Лелее, в тоя зоопарк конете ядат месо, а леопардите се разхождат свободно. Страх ме хвана... то от тоя край е родом аТанас тилев/румянцев дето източи държавата... страшно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове