Last news in Fakti

20 Май, 2023 21:48 1 630 18

Протестиращи отново блокираха бул. "Сливница" в столицата

  • софия-
  • катастрофа-
  • протест-
  • булевард сливница-
  • блокада

Повече от 10 дни хората продължават да се събират на мястото, където в нощта срещу 8 май млад шофьор блъсна Ани и Явор, които загинаха

Протестиращи отново блокираха бул. "Сливница" в столицата - 1
Снимка: БНР

Протестиращи граждани блокираха и тази вечер столичния булевард "Сливница", където в нощта на 7-и срещу 8-и май млад шофьор блъсна на пешеходна пътека младата двойка Ани и Явор, които загинаха, предаде БНР.

Повече от 10 дни хората продължават да се събират на мястото и настояват за справедливост и за промени не само в организацията на движението в района на катастрофата, но и за по-големи и ефективни наказания за убийствата на пътя.

Протестиращите коментираха приетите от на първо четене в НС по-строги санкции за нарушенията по пътищата. Някои са на мнение, че на провинили се шофьори трябва да се отнема правото на управление на МПС, а други - те да полагат общественополезен труд.

Протестът тази вечер започна от обичайното си място на булевард “Сливница” с почит към загиналите младежи. Движението по булеварда беше блокирано еднопосочно към квартал “Люлин”, а след това и кръстовището на “Сливница” и “Константин Величков” остана затворено за 20 минути. Градският транспорт беше частично спрян.

Междувременно към другите си искания тази вечер протестиращите прибавиха и това да се възстановят броячите на светофарите, за да могат да реагират шофьорите навреме на смяната на цветовете.

Голям протест ще се проведе утре в 11:00 в София и в още 15 града в страната с искания за по-тежки наказания и за овладяване на агресията по пътищата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    14 5 Отговор
    Блокирайте МВР кат, народното събрание, като блокирате сливница обикновените хора страдат, ами ако някой е за болница или да си вземе детето от детска???

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ХАХАХА

    12 8 Отговор
    Събират ги от някое НПО и това е платен протест .Да протестират срещу себе си, защото са безотговорнии, незачитащи човешкия живот ,така възпитават и децата си.
  • 4 1234

    8 16 Отговор
    В населените места трябва на всеки 100 метра да се слагат т.н. “Бабуни” за да не може да се развиват повече от 50 кмч
  • 5 мечo

    9 13 Отговор
    за ниякаква катастрофа се блокирва цялата улица какво е това никаде го нияма само вав тази даржава вав гераминя сам живял такова нещто несам видял
  • 6 Размиване на протестна енергия

    9 11 Отговор
    браво , утре копейките щели да правят парад , добре че от много крякане никой няма да им обърне внинание 😆

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Све

    7 4 Отговор
    Ако искаш да воюваш за господарите си от Козяк, иди мър шо !!! ...краинците виждат какъв е резултата
  • 9 Защо

    11 3 Отговор
    Не съдят общината,държавата,за неправилно регулиране на движението,заедно със шьофора който също има вина,ами правят измислени протести,измислени НПО та за пари.Има закони,просто трябва да се спазват.
  • 10 Прав

    14 4 Отговор
    Някой може ли да обясни идеята на това да пречиш на хората ползващи градски транспорт да се приберат, а да висят по половин час? Защото тези с коли губят максимум 5 мин за които се изнасят с мръсна газ по обходните малки улички. Създавайки още проблеми. Да не говорим пък за отговорните за свинщината които с лимузините въобще не минават от там. Но пък където има НПО са там да симулират "работа по проекти". Имам чувството, че това нещото Русинова с безумния си вид и идеи за усвояване, като онази за сателитните снимки на дупките по пътя, вече спи в телевизиите.

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 НАЧАЛНИК,

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    А ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ...ДЪЩЕРИ
    ДА ИДВАТ ЛИ....🤔.....
  • 13 Стою Бузкин

    5 2 Отговор
    цитат
    Повече от 10 дни хората продължават да се събират на мястото, където в нощта срещу 8 май млад шофьор блъсна Ани и Явор, които загинаха

    и кво от това
    сега чегъртаме Гешев
  • 14 Спекуланта

    7 1 Отговор
    Тея нема да фанат да протестират за цени и други спекулации явно им е по джоба всичко и заплатите им стигат - трябда да се намалят явно и цените да скочат още !
  • 15 Пот Ник

    5 5 Отговор
    Ако не бяха ходили за гъби по изборите, сеге можеше и да не протестират. Глупав народ е страдащ народ
  • 16 хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Прав":

    Демокрация бе!
  • 17 шопо

    6 1 Отговор
    Да забранят на колите да влизат в София тогава софиянци ще живеят вечно.
  • 18 Някой

    1 0 Отговор
    Бойко бе го казал пред Ерго в Турция. Преди избори най много се лъже и като няма за кого, как ще гласува човек. Насила хубост не става. Не само да ви изберат, но се иска много работа работа работа. Копейкин използва явно пролуката, това е мое мнение, да се докопа до парите и да си закупи на запад жилище. Масово има продажби, но може ли някой българин, може, но 30 години трябва да изплаща и да се лишава, а друго си е кеш пара, без много труд да си купиш навън, извън Бг жилище. Оправянето трябва да започне от вас горе, НС, съд, прокуратура, журналисти, съдии, прокурори
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове