Last news in Fakti

23 Май, 2023 08:39 1 677 35

Димо Гяуров: Цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за българските граждани

  • главен прокурор-
  • взрив

ВСС може буквално в следващите 10 дни да отстрани главния прокурор, каза бившият директор на Националната разузнавателна служба

Димо Гяуров: Цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за българските граждани - 1

„Напълно е възможно гледането на искането за отстраняване на главния прокурор да се развие доста бързо. ВСС може буквално в следващите 10 дни да отстрани главния прокурор“, каза бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров пред bTV.

„Висшият съдебен съвет не може да остане в този вид категорично. Онзи господин, който е на записа, членът на ВСС, няма място в каквато и да е област на правораздаването, той трябва да бъде изхвърлен мигновено от системата и не само той“, допълни Гяуров.

По думите му цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за български граждани.

„Това е вадене на кирливи ризи и разхвърляне на мръсно бельо на мегдана. От изнесеното от г-н Гешев става видимо, че всъщност част от съдебната система и най-вече прокуратурата е категорично овладяна. Той някак, за съжаление, демонстрира, че досега е бил част от това. Това, което той направи вчера, би могло да се третира като предупреждение към едни хора в сянка, които досега са дърпали конците в съдебната система и на които той се заканва, че ще им дойде краят“, каза още Димо Гяуров.

Според него е нужна конституционна реформа.

Той коментира и проверките на прокуратурата относно сигнали за злоупотреба с власт от политици.

„Това е много лош знак. Не знам кой е режисьорът на тези аудиовизуални постановки в прокуратурата, но ако съм на г-н Гешев ще ги изгоня всички. За всички е ясно, че това е ответен жест, форма на въздействие. Абсолютно недопустимо“, посочи бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

Гяуров коментира и взрива до кортежа на главния прокурор.

„Изказаха се твърде много версии, не вярвам разследването на стигне до каквото и да е. Ако има насочен взрив, трябва да има средство за насочване на взрива. Взривът беше така поставен, че да не предизвиква никакви тежки поражения“, каза той.

По думите не божествена намеса е спасила Иван Гешев, а с този взрив някой му е дал знак.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    мафия корупция задкулисие
  • 2 Гого

    24 3 Отговор
    Д. Гяуров изкривява нещата. С ареста на Тиквата, Кирчо, Кокорчо и някои тиквички би се сложило добро начало на процеса на изчистване
  • 3 САНДОКАН

    6 0 Отговор
    Овцете не се срамуват от овчаря, а го следват
  • 4 ДС активист

    19 3 Отговор
    Махнете ДПС за да тръгне Държавата !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ХАХАХА

    14 4 Отговор
    От 33 години всички такива като вас и тях са обидни и срамни за българина ,но пък ядем банани на корем и се радваме на шарени опаковки.
  • 7 Красимир Петров

    19 0 Отговор
    Не е срамно,нека се покажат киргизите ризи на целият политически бо-клук.
  • 8 точно в десятката

    14 5 Отговор
    Когато Надежда Йорданова беше министър на правосъдието беше закрита специализираната прокуратура и делата отидоха в седма глуха. Но тя не успя да довърши пъкления си план защото ИТН бяха много алчни, а Асен Василев искаше всичко за себе си. И работата се разсъхна. На всичко отгоре Гешев остана . . . И някой му даде знак . . . Та това е въпроса който вълнува обществото сега. Има заподозрени. Някои които са се поставили в услуга на чужди правителства от София до Дубай.

    Коментиран от #12

  • 9 тгвед

    16 3 Отговор
    Тая срамотия дето от ефрейтор го направиха на гейрал, пак си показа мръсната лъжлива муцуна. Това мекере дето е на копанята на козяк и цирей ю, го пускат да обработва с лъжите си българите. По какво точно е експерт този некадърник е неизвестно но го пускат да дава експертиза. Налазили са ни едни безсрамни измамници и лъжци, дето мило и драго дават за да ни продадат и да си вземат грантовете. Как трябва да се разправим с тези паразити и кога българи? Трябва да има Възраждане.

    Коментиран от #10

  • 10 Българин

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "тгвед":

    Издигна се благодарение на креватните маневри на жена му. Един вид я ротираха навренето. И така от никой стана генерал и експерт.

    Коментиран от #26

  • 11 сливи за смет

    10 1 Отговор
    Бащата е търсел булка която изхвърля боклука, а не такава която го замита под килима или държи на тъмно в килера, мазата или на тавана както правят много съкооператори тука.
    В началото бе словото. Срам не срам, нека подкрепим Главния прокурор да говори.
  • 12 едтрв

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "точно в десятката":

    А преди това беше едно правосъдие и едни дела се водеха и крадците от ГЕРБ ги изправиха на съд???? Ти къде живееш бре? В коя държава, щото в България няма прокуратура а мафия. От 1989 г. се изредиха да ни крадат министри от крадец и нагоре а няма един да чука камъни.
  • 13 Вълк единак

    5 8 Отговор
    Дано г-н. Денков да успее да поведе България по пътя който тръгна и Румания. Успех! Но ще следим с лупа за грешки на ПП,ДБ. Да живее България!

    Коментиран от #24

  • 14 дедо

    11 0 Отговор
    Кой е този "някой", бе Гяуров, имена дай, нали си знаеш!
  • 15 Този Костовак

    13 0 Отговор
    Без един ден стаж в МВР го направиха шеф на разузнаването
    Такива бяха членовете на БКП от 18 г.
    Бонев,Радев,Борисов,а гнома Атанасов от прокурор в Разград шеф на контраразузнаването при Костов
    Тъпият народ винаги е мачкан.
  • 16 АЙ СТИГА БЕ

    8 2 Отговор
    Лъсна им милиционерщината като гол ... на слънце. Гешев говори като шестокласник втория срок, който се оправдава за неочаквана полюция. Бойко обяснява, че така е усвоил чата, че само с емотикони общува. Сарафа никой не го пита как така живее в Делта Хил, като обвинява другия малоумник, че живеел във вилата на регентите.

    Коментиран от #19

  • 17 Коалицията Промяната с Герб

    4 1 Отговор
    Към светли дълбини вървим......
  • 18 То зер разграбената

    9 0 Отговор
    държава и първа по корупция в ЕС с голям авторитет , че сега видял срам ?! Аман вече от ДС "експерти". !
  • 19 Ха ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "АЙ СТИГА БЕ":

    А парапетната Чочарка каза ли ти нещо за Киро Тъпото
  • 20 Тома

    5 2 Отговор
    Цялата прокуратура е съсздадена от прости ченгета на които нито акъла и образованието им позволява да изпълняват тези длъжности
  • 21 Яяяяя

    9 0 Отговор
    Тая сага хич не ми е обидна! Ама хич! Мафията си я създаде другаря Луканов и тя си го гътна. От тогава нищо не се е променило. БКП и ДС си окупираха банките, икономиката, политиката, правосъдието - т.е. всичко що е власт. Народа трябва да се срамува само от едно - че го позволи! Имаше един светъл лъч в началото, но момчето от БКП Иванчо Костов огладня и се налапа, а после му свиха сърмите. Но ние сме робско племе - не народ. 500 години не ни стигнаха и си платихме още 50. И те не ни стигнаха и си траем още 30... Ами шоуто продължава - Баце се вихри, Гешо го дебне, ЦЦ дава акъл, младоците дърпат и пеят, а Ахмед се усмихва от Сарая и е щастлив, че управлява!
  • 22 Ама

    7 0 Отговор
    тоя с чело два пръста бил "генерал" ? А за акъл да не говорим !
  • 23 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 0 Отговор
    , Гяуров, някои помним как ти стана "генерал"........
  • 24 Тунчо

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Вълк единак":

    ....я провери какви митинги против тяхното правителство прави Румъния
    Одупени на запада политици народа не ги обича.
    Затова 60% от българите не гласуват
    а Агнешките главички на Прокопиев ПП и ДБ изгубиха една трета привърженици
    Сега тотално ще загубят защото вчера казаха Никой от нас няма да гласува за ГЕРБ, а днес правят коалиция с ГЕРБ
    Боклуци Сур Джон
  • 25 Махнете

    10 0 Отговор
    това "генерал" пред името му , че това е СРАМ за България и истинските достойни нейни генерали и български Мъже !
  • 26 Макето

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Не си наясно…. На него и Антонина-президентшата!
  • 27 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ИМА ........ МНОГО ФАЛШИВИ ....... "ГЕРОИ" И "ГЕНЕРАЛИ" ........ ФАКТ! ........ ПРИМЕР : ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП И ДИМЧО ГЯУРОВ ........ ФАКТ !
  • 28 Факт

    5 1 Отговор
    Мафията се прегърна със себе си и ще направи отново правителство. Но Мафията иска още Гешев да млъкне...А Гешев се оказа смел мъж - не им клекна!
  • 29 ууу

    2 3 Отговор
    И ГЛ ПРОКУРОР И ЗАМ МУ ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ ДИСЦИПЛИНАРНО !!!
  • 30 Ламбо

    5 0 Отговор
    Алооо ефрейторе я си мълчи.
  • 31 бай Иван

    0 1 Отговор
    "По думите му цялата сага в прокуратурата е обидна и срамна за български граждани"
    Кое е срамното ,че излезе на светло или това ,че така е от десетилетия? Аз мисля,че е второто . Не е срамно ,че излезе на светло.Срамно е че "политическият боклук по Гешев" създаде това уродливо правосъдие и искаше то да ис продължава скрито и покрито да си работи и да обогатява с привилегии и пари магистратите а и политиците като не ги разследва..
  • 32 Калъчев

    4 2 Отговор
    Просто Подмяната забравиха, че ще чагъркат тулупа. Тулупът и Шишо се отметнаха от каскета. Каскетът се закани да отвори делата, но няма дела. Тоя боклук на снимата простият народ в голямата си част няма представа, какво нищожество по природа е и какъв враг на България е всъщност! Тоя никаквец, спуснат от ЦРУ чрез пионката си Коня в НРС през 1998 г., за половин година от ефрейтор от запаса и начинаещ адвокат, го повишиха в генерал, изпълни успешно заповедта на Ленгли да ликвидира българското разузнаване. Даже гяурът се престара и заедно с неНАДЕждната предателка, на практика в едно с Кадафи, глобиха България с 200 милиона долара, изтъргуван дълг срещу пускането на българските медици - заложници в либийския затвор. И тоя боклук все още го канят да дава акъл на българския народ. Сус бе, гнидо! Престанете да го показвате това нищожество и антибългарин, достоен за омраза дори с фамилията си.

    Коментиран от #33

  • 33 И минало незабравимо...

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Калъчев":

    Димо, какво прави госпожа Стоянова? Още ли обича.....
  • 34 ТОЯ БОКЛУК ПАК ЛИ ?

    0 0 Отговор
    ПЛАЩА ЛИ ВИ БЕ ?
  • 35 ОКАЗВА СЕ ЧЕ ТОЗИ КОЙТО ЩЕ РЕФОРМИРА

    0 0 Отговор
    СЪДЕБНОСТТА , Е БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ ! НЕ СА ГО ВИЖДАЛИ В УНИВЕРСИТЕТА КОЙТО ТОЙ ТВЪРДИ ЧЕ Е ЗАВЪРШИЛ ......... КАКТО И МНОГО ОТ ДРУГИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА ДПС НЕ СА СТЪПВАЛИ ТАМ ....... ИМАШЕ И РАЗСЛЕДВАНЕ ПО ВЪПРОСА .... И НИЩООООО ! ИНАЧЕ ДПС СА ВИСОКООБРАЗОВАНИ БОКЛУЦИ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове