Last news in Fakti

24 Май, 2023 06:27 2 055 21

Доц. Иво Инджов: Няма никаква гаранция, че след 9 месеца ще се сбъднат предварителните договорки

  • иво инджов-
  • правителство-
  • договорки-
  • бойко борисов

Ако прокуратурата поиска имунитета на Борисов, тогава какво ще прави ПП-ДБ, пита експертът по политически комуникации

Доц. Иво Инджов: Няма никаква гаранция, че след 9 месеца ще се сбъднат предварителните договорки - 1
Снимка: БГНЕС

Представете си, че прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов. Тогава какво прави "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“ – гласува принципно за даване на имунитета, въздържа се или подкрепя, което не мога да си го представя, т.е. защитава Борисов.

Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов.

"Ще възникне напрежение, което ще се отрази на отношенията в тази голяма коалиция, и е много трудно да се рискова. Не се знае дали ще има безоблачни отношения в рамките на тези девет месеца", добави Инджов. Според него е напълно нормално след тези девет месеца ГЕРБ да кажат: "Ами ние бяхме излъгани и сега искаме да отидем на избори, защото вече – там, каквото трябва – приехме механизма за контрол на главния прокурор, задвижени са законите с Плана за възстановяване и развитие, имаме успехи и във външнополитически план. Нека сега да си премерим силите на избори“.

По думите на експерта няма никаква гаранция, че след 9 месеца ще се сбъднат предварителните договорки, свързани с ротационното управление.

"На този етап не знаем как новото споразумение ще се отрази на местните избори. Ако "Продължаваме промяната“ – "Демократична България“ бяха останали в опозиция, със сигурност щяха да вземат най-важните големи градове. Сега, когато са на практика в коалиция с ГЕРБ, доста по-трудно ще мотивират своите електорати да гласуват срещу градоначалниците на ГЕРБ, макар че вече има някаква инерция, много от кметовете на ГЕРБ са изхабени, с много мандати и дори да не са въвлечени в корупционни сделки, им е дошло времето да бъдат сменени по силата на естествената смяна. И нищо чудно София да бъде взета от "Продължаваме промяната“ и "Демократична България“, Пловдив – може би. За Варна не съм сигурен, но най-вероятно няма да има някаква съществена промяна, след като се съюзиха с ГЕРБ", прогнозира доц. Инджов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гарантирана

    24 0 Отговор
    на тоя свят е само смъртта !

    Коментиран от #19

  • 2 Мдааааааа

    26 1 Отговор
    Боко е станал много мек и дашен. ПП така ги прекараха ГЕРБ, че след 9 месеца и Боко, и Гавриел ще се сдобият с рожби. Направо ги плъзнаха по парапета надолу към небитието. На следващите избори и двете партии ще имат по 4-5 процента.

    Коментиран от #6

  • 3 Южен фланг

    20 7 Отговор
    През следващите девет месеца могат и да ви набомбардират като членове на НАТО и ЕС и най-лигавия американски пудел.
  • 4 хаберих

    21 0 Отговор
    Пътуват Пена и Вуте в каруцата да карат зеленчуци за продан. След известно време Пена вика на Вуте:
    - Вуте, цуни ме, бе!
    Вуте се обърнал, целунал я и продължили. След малко Пена пак си изпросила целувка. И така няколко пъти. Накрая Вуте се ядосал и изкрещял:
    - Пено, веднага ставай от краставиците и сядай на магданоза!
  • 5 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 10 Отговор
    ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА ...... ПОИСКА ИМУНИТЕТА НА........ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП ЗА ....... ШПИОНАЖ И ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА .........
  • 6 Леля Гошо

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааааааа":

    Бацун плътна собствената си партия надолу по парапета за да не отиде в затвора. С рожби ще се сдобият Атанасова, Биков Сачева, Дончев, Митов и другите членове на Политбюро на ГЕРБ
  • 7 Макс

    20 1 Отговор
    Трябва да има бърза и лека процедура за сваляне имунитета на депутатите. Нали никой не е над закона ?

    Коментиран от #20

  • 8 един

    9 4 Отговор
    Ако това....,ако онова....,без риск нещата няма да мръднат напред,но това,че и мафията е недоволна е показателно!
  • 9 Да бе да

    13 0 Отговор
    "Няма никаква гаранция, че след 9 месеца ще се сбъднат предварителните договорки"

    Как да няма бе доценте? Ти видя ли как 6 прокурора , гласуваха по свирка ? Не че кешеФ не го заслужава , но под марш като на манифестация през комунизЪма ( и не е СОЦ , щото нямаше соц партия🦩)
  • 10 овчи мозъци пп и дб

    15 5 Отговор
    Инджов ,абсулютно си прав .С пп и дб е приключено Не зависимо ,че министрите са на пп и дб първите месеци, то в областните и общинските държавни учреждения 100 процента държавните служители са на герб и дпс За какво са им министри на кирчо кокорчи но атанасов на ицо и пр. неграмотници ,длед като герб и дпс владеят областите и общините Подръжниците на ПП и ДБ очакват промяна в ешалоните на втория етаж ,които са найважни за една партия .Борисов не се нуждае от министри Борисов и дпс държат всички държавни и общински служби и институции.Така че ппи дб радвайте се на министрите ,които нищо няма да свършат за избирателите си и следващите предсрочни избори кирчо и кокорчо и тихата вода ицо са политически трупове
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Естествено

    15 0 Отговор
    Някой да помни изпълнени обещания от политик...
  • 13 До февруари 2024

    4 0 Отговор
    Има много време. Ще мине лятото, есента, местните избори, зимата и сметките за ток и парно. Няма как нещата да са същите. Ще държат на джентълменски споразумения някакви или ще има нещо подписано черно на бяло .
  • 14 9месеца

    6 2 Отговор
    Няма да са толкова. Банкянският няма да изтрае да не е на първа линия. Ще се появи там зурлата и ще срути сам това, от което е лочил.
  • 15 Минувач

    4 4 Отговор
    Има резон в думите му. Няма да се учудя, ако след 9 месеца, ПП планират да измислят причини да се разтури коалицията им с ГЕРБ, да се опитат по този начин да си изчистят името пред гласоподавателите им и да отидат на нови избори. Дори ще се правят 9 месеца на разсеяни за всяко разследване срещу ББ и приятели, ще властват със свои мин. председател и министри за 9 месеца, а като мине тяхния период, изведнъж ще се скарат някакси с ГЕРБ, ще заговорят отново за разследване на ББ и ще отидем на избори. Почти съм сигурен, че играят двойна игра в момента, но ще им излязат криви сметките, защото после колкото и да се отдръпнат от ГЕРБ, те вече разочароваха повечето от избирателите си. Перфектният вариант е на следващите избори ПП да ги смелят техните собствени избиратели за тази коалиция, както и Гешев+Божков да смелят ББ и ГЕРБ в съда, с което да отдръпнат и техните избиратели. Все боклуци, но щом взаимно се трепят, какво по-добро.
  • 16 алберт

    5 0 Отговор
    Гаранцията е относително понятие.
  • 17 Ха,ха

    6 3 Отговор
    То няма гаранция и ,че жена ти, ти е вярна ама си с нея.Тъй ,че не се кОси.
  • 18 Излъгано жълтопаважниче

    8 1 Отговор
    Гласувах за подмяната с ППЛГДБ+ и получих ГРОБ!
  • 19 Не се знае

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гарантирана":

    Киро и Асен може да тръгнат към прокоратурата преди Борисов Тогава какво сьава
  • 20 Нептун

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Макс":

    И на президента трябва да му се сваля имунитета
  • 21 Нептун

    0 0 Отговор
    Радев да не е господ та да я над закона
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове