Last news in Fakti

27 Май, 2023 13:09 2 428 54

Явор Божанков: Президентът умишлено бави втория мандат, за да се провали редовното правителство

  • президент-
  • втори мандат

Когато Мария Габриел поиска оставката на Гешев, това отключи процеси, които не е имало от 30 години, смята депутатът

Явор Божанков: Президентът умишлено бави втория мандат, за да се провали редовното правителство - 1

Всяка една дума, която съм казал в записа, пуснат от Василев, мога да я кажа и съм я казвал публично. А аз казах на това заседание, че ако вкараме България в Шенген и еврозоната, реформираме съдебната система, съм готов да платя всяка цена и няма твърде висока цена за такъв успех.“. Това коментира Явор Божанков, депутат от ПГ на ПП-ДБ пред bTV.

Той заяви относно петчасовия запис, че няма нищо „скандално в това да въведеш европейска практика за отнемане на имунитета и няма нищо скандално в това, че едни хора разговарят по Zoom онлайн и нищо конспиративно в цялата работа.“

„Тук не говорим за държавния бюджет, за Плана за възстановяване, говорим за геостратегическата роля на България в тази ситуация. Няма нищо скандално. От всички 50 души, които се изказаха, се казва едно – има риск тази партия да спре да съществува. Никой не казва: „Хора, ще спечелим от такова правителство“, смята Божанков.

Според Божанков важността на реформирана съдебна реформа вчера е станала факт с „първата голяма стъпка“.

„Когато Мария Габриел поиска оставката на Гешев, това отключи процеси, които не е имало от 30 години“, смята депутатът.

Според него с ГЕРБ не става дума за доверие.

„Някой вярва ли, че Борисов гласува за тази съдебна реформа, защото е прегърнал идеята? Не, просто такива са условията, отключи се война на върха на съдебната система. И ако някога тя е носела комфорт на ГЕРБ, сега не. Това е моментът, в който да реформираме съдебната система. С кого – не може с „Възраждане“, не може с ДПС, може с ГЕРБ. Ако го направим – плащаме висока цена, защото го правим с ГЕРБ. Ако не – нямаме съдебна реформа“, обясни още Божанков.

Той коментира и втория мандат.

Единственият начин България да продължи по европейския си път е да направим правителство с втория мандат. Единствената подкрепа, която можем да намерим за този мандат, дали ни харесва, или не, е на ГЕРБ. Тя не може да е на БСП, защото те казват че Русия е приятелска държава, не може да е на „Възраждане“, които искат да ни извадят от Европейския съюз. Не може да е на ДПС, не може да е на списъка „Магнитски“, но ако не вземем това решение, оставаме в България в ръцете на президент, който казва: Русия ще спечели тази война“, каза Божанков.

Божанков коментира и частта от записа, в която се чува, че е имало съгласуване на службите с чужди посолства.

„Всяко изречение за войната, които нашите служби ни казаха, информацията беше невярна. Ако някой има съмнение, че нашите служби имат много тежък проблем, това не е новина. Радостин Василев казва – тук няма служби, няма ченгета. От дясната му страна стои агент на Държавна сигурност - Николай Радулов. Бъдещето на България е заложено на карта. Казва също: Шефът на ДАНС ми звънна, пращам кола да те охранява. Според закона - ДАНС охранява ли хора? Шефът на ДАНС от кого се назначава? От президента. Логическата връзка е повече от ясна. Президентът умишлено бави втория мандат, за да се провали редовно правителство“, добави Божанков.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    21 48 Отговор
    Няма ли правителство няма да има и пенсии.Радко ще го свалят неговите избиратели с празни тенжери и тигани.

    Коментиран от #3, #14

  • 2 и тоя се оказа много жалък

    66 20 Отговор
    Влезе в риториката на лъжите на плявата ПП и ДБ и стана едно жалко нищо!

    Коментиран от #46

  • 3 Не Радко

    23 16 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    прави бюджет! Плявата ПП и Дб, не го ли е спуснала на тинята, наета за магистрална любов?
  • 4 Сандо

    67 14 Отговор
    Ето го рекламното лице на българския политик:млад,добре облечен,безскрупулен,продажен!Божанков - гласувайте за него,изберете го,той пак ще ви продаде и предаде!
  • 5 Мнение

    21 42 Отговор
    Руди е Юда номер две. И играе за Путин.
  • 6 Хасковски каунь

    47 11 Отговор
    ".... геостратегическата роля на България..."
    Гола вода си Божанка!
  • 7 Град Симитли

    31 8 Отговор
    "... От дясната му страна стои агент на Държавна сигурност - Николай Радулов....".....
    ... Келеш!
    Поне не стои Пашата!
    Службаш хлапе, далеч ще стигне.
  • 8 Ххххххххх

    44 9 Отговор
    За вас играта свърши. Не се опитвайте да се оправдавате, защото хората са изнервени до краен предел.
  • 9 А50

    47 9 Отговор
    Европеиските ви практики явно включват изборни измами и слугинаж на чужди интереси. Гледам на всичке е подадено листчето- Радев бави мандата,
  • 10 Тоя е супер

    52 9 Отговор
    нагъл политически отпадък!
  • 11 Пха ха ха ха

    41 6 Отговор
    Явор Слушанков от трио меки китки
  • 12 Тото

    26 4 Отговор
    Тии какво мишчица си гризанка.
  • 13 Ганчо

    45 5 Отговор
    Кво правителство бе батко? С тия де са одобрени от едикоеси посолство ли? Или от ония де щели да операт Бойко? А тва де бръщолевят за какати Урсула всекви глупости, тия от Брюксел ще са зайнтересовани кво става. Тоя запис ако е истински, а до сега никой не го постави под съмнение е края на ПП.
  • 14 Ха сега де

    40 8 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    айде стига сте си играли със страховете на хората. По добре без правителство, отколкото правителство с продажници. Тази агония трябва един път за винаги трябва да свърши.
  • 15 СТАНИ ПРЕЗИДЕНТ , ПЪК И ТИ

    32 5 Отговор
    БАВИ РЕДОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА МАФИЯТА ........ ЩО НЕ СТАНЕШ БЕ ЕКСКРЕМЕНТ ПИЛЕШКИ ?
  • 16 мдаааа

    27 5 Отговор
    В скоро време трябва да очакваме записи и на другия ренегат Бажонков. .. ами потъва ли кораба плъховете първи излизат!!!
  • 17 Минева

    9 13 Отговор
    Трябваше да оставите ББ, карадуй и тошуту да управляват!
  • 18 бягай бе

    32 7 Отговор
    пикльо .Измий си жълтото от устата и дърника...
  • 19 Минувач

    36 8 Отговор
    Радев ли ви е виновен, бе? Радев ли ви каза да се съберете на тайна среща, в стил заговор, онази вечер, Радев ли ви покани там, той ли ви каза, какво да говорите? Радев ли ви вкара в устите тези думи? Проумейте, че излязоха неоспорими доказателства и колкото и да се мъчите да откланяте фокуса, всичко вече се разбра от народа, поне от тези, които отказваха да приемат, че това е истината за вас. Сега и те ви видяха. Кой и как може да ви е виновен в случая, за какви външни сили плямпате, след като сами се ос.ахте до шията и на следващите избори сте под 10%. Сега искате аверите ви от ГЕРБ да не се дръпнат, за да си направите коалицията и да оцелеете за момента. Но ГЕРБ са изпечени мошеници и политически убийци, вероятно сега разбират, че основният им опонент ПП се самоубиха, ще развалят дослука, за да отидем на нови избори, където ПП-ДБ отиват в киреча след записите. Дали ще изпуснат този златен шанс, който сами им дадохте?!? Днес ГЕРБ ще променят тона си в преговорите с вас, ще искат повече и повече, защото ви усетиха слаби след онзи ден, вие или още повече ще се закопаете пред избирателите си, като дадете и министерства на ГЕРБ, или ще се откажете и на нови избори отивате под 10%. Нямате полезен ход, вече сте политически трупове, но още не искате да го осъзнаете и приемете.
  • 20 А50

    22 3 Отговор
    Марийка ридае, отиде и службицата и я направиха за смях. Споко Маро ще ти измислят нова службица
  • 21 ТрампЛин

    13 18 Отговор
    “Някой вярва ли, че Борисов гласува за тази съдебна реформа, защото е прегърнал идеята? Не, просто такива са условията, отключи се война на върха на съдебната система. И ако някога тя е носела комфорт на ГЕРБ, сега не. Това е моментът, в който да реформираме съдебната система. С кого – не може с „Възраждане“, не може с ДПС, може с ГЕРБ. Ако го направим – плащаме висока цена, защото го правим с ГЕРБ. Ако не – нямаме съдебна реформа“, обясни още Божанков.”

    Кратко и ясно!

    “Единственият начин България да продължи по европейския си път е да направим правителство с втория мандат. Единствената подкрепа, която можем да намерим за този мандат, дали ни харесва, или не, е на ГЕРБ. Тя не може да е на БСП, защото те казват че Русия е приятелска държава, не може да е на „Възраждане“, които искат да ни извадят от Европейския съюз. Не може да е на ДПС, не може да е на списъка „Магнитски“, но ако не вземем това решение, оставаме в България в ръцете на президент, който казва: Русия ще спечели тази война“, каза Божанков”

    Още по кратко и ясно!.
  • 22 УСА боклук

    26 11 Отговор
    Г.н Президент,
    Не връчвайте още мандата за да се види какви екстременти сме избрали
  • 23 това гъбясалото педи

    21 8 Отговор
    пак ли изпълзя от калната си дупка да съска?
  • 24 Президентът Радев

    19 9 Отговор
    действа съобразно законовия срок за връчване на мандата.Просто къса нервите на войнолюбците,което впрочем е малка радост за народеца..
  • 25 Фффффф

    8 17 Отговор
    Резидентът на руското гру Румен Радев веднага трябва да бъде подведен под отговорност за национално предателство...
  • 26 Бибитко

    15 8 Отговор
    Ако не бе Корнелия Нинова, никой нямаше да чуе за този кариерист и ренегат Божанков. Тя го направи депутат, а после той я предаде. След това се присламчи към "Продължаваме промяната". Политическата безпринципност е най-сериозната причина повечето хора да се отвратят и да странят от обществения живот у нас.
  • 27 Българин

    15 8 Отговор
    Невестулка я се махай
  • 28 Фактъ

    11 13 Отговор
    Румен летеца бръкна в меда и му се услади . Чак започна да преяжда . Кръгът Слънце искат да управляват .
  • 29 Българин

    14 7 Отговор
    Невестулка я се махай
  • 30 Българин

    9 7 Отговор
    Невестулка

    Коментиран от #48

  • 31 Лют

    13 5 Отговор
    Скъсаха се да реформират тази съдебна система, от седесарските времена започна, после борисов си я натъмани и ристю я довърши, който е забравил - гешев е избран с ристюва риформа. И какво стана след всичките ви рифоми - мафията си има държава и правото на силата разкара от територията силата на правото. Младите вълчета са още по-арогантни и безскрупулни от старите вълци, които не пускат кокала...Нама да намалят щетите, кото даже се гордеят вече с отровата, която лъсна в записа... България не е бранд и не е за продан! Нравствени кастрати, продажността и дребните ви душици, не ви позволяват да се видите какъв не политически, а човешки отпадък сте!
  • 32 КАЛАШНИКОВ

    9 7 Отговор
    Ей ,кога ли ще им дойде реда да отговарят пред НАРОДА на такива като тоя.......Национални Предатели, Фурнаджийски лопати и Безмозъчен Слугинаж на Чужди(знаем кои) интереси....Ама явно още не им е ясно- Световната Геополитика вече е друга Либерал-Демократче,....окръзите се бунтуват и Капитола ще рухне!!! ( справка- Игрите на Глада)

    Коментиран от #35

  • 33 Пази боже о такива като Божанов!

    11 7 Отговор
    Инфантил!
  • 34 НЯКОЙ

    3 9 Отговор
    Все пак правителство ще има ! Примирете се, защото продължава каквото започна ! КОИ водят "играта" против бъдещето на България ще стане ясно рано или късно, защото една тайна, в която са посветени най-малко 2 души, вече не е тайна ! Ще бъде България и на който не му харесва - свят широк !
  • 35 ТрампЛин

    1 3 Отговор

    До коментар #32 от "КАЛАШНИКОВ":

    Какви са тези полуизречени пророчества? Давай, запознай ни с новите тенденции в Гео-политиката.
  • 36 Божанко

    6 3 Отговор
    Този ,да каже ,къде пише в какъв срок се връчва втория мандат ?
  • 37 Дедо Z

    9 5 Отговор
    За такива като Божанков(по зле е и от Божинката!), цялото ПП и всите ЕС/САЩ-слугиня, трябва да сложат специален контейнер-"за интелектуален боклук/отпадък"!
  • 38 ТрампЛин

    8 7 Отговор
    Чували ли сте записи на Делян Пеевски?

    - Чували ли сте записи на Румен Радев?

    - А чували ли сте записи на "Възраждане"?

    Благодаря за вниманието!“

    Коментиран от #41

  • 39 хххх

    11 6 Отговор
    Абсолютно вярно, на грипен педофилов не му се разделя с пРезиденсткото място!
  • 40 ТОВА ЛЕ КЕ

    7 4 Отговор
    ТРЯБВА МНОГО ДА СЕ СРАМУВА ОТ ПОВЕДЕНИЕТО СИ НА ЦВЕТАРКА ,АМА ВЛЕЗНАТ ЛИ В ПОЛИТИКАТА И ГЬОНСУ РАТЛЪКА ГИ ПОГЛЪЩА.........СРАМНО ПОВЕДЕНИЕ.!!!!!
  • 41 Чували сме

    5 5 Отговор

    До коментар #38 от "ТрампЛин":

    Това какво общо има с плявата ПП и ДБ, предателите на България?
  • 42 Гост 2

    5 9 Отговор
    Защо е този шум? Във въпросния запис няма никаква нова информация. Т. Н. скандални части от него са отдавна известни на всеки и не са даже публична тайна.Какво се чудите, че страната се управлявала отвън, че ще ни вкарат в еврозоната без да сме изпълнили всички условия и най-вече , че ще поставят свои хора на възлови за сигурността на държавата места. Отблъскващото е , че този обнародван запис се явява официален копипейс на псевдополитиката на ПП, от който те даже нямат и капка срам.
  • 43 Тоя искаше да

    6 3 Отговор
    се вкара истанбулската конвенция!
    Няма изобщо мозък! Кой ги избира такива? Плоски са, като дъски!
  • 44 хихи

    4 4 Отговор
    Редовно правителство от нередовни????!!
  • 45 ТОВА

    2 3 Отговор
    Момче го самоповредиха!
  • 46 Не е станал,

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "и тоя се оказа много жалък":

    той си E, едно жалко НИЩО! Видя ли го, какви ги говори? Имал жена и деца? Той няма акъл за две стотинки. Иска да се приеме "закон за домашното насилие", което е директно против и неговите деца!
    Тоя не трябва да има никаква обществена роля, понеже ако не е продажен, е много тъп!
    Ама и в двата случая не става за нищо!
  • 47 Тома

    3 4 Отговор
    Божанков права е била корнелия че и ти си едно продажно мекеренце.За да се прегърнеш с тиквата след като си го плюл и обиждал какво значи че и ти си като него.Всичко е за пари за много пари а народа куче да го яде
  • 48 Алигатор

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Българин":

    Сокерес бе българин
  • 49 Тошко

    5 1 Отговор
    Резилдента каза, че ще даде мандата "скоро", но няма разрешение от Решетников и за това ще се позабави "малко".

    Коментиран от #51

  • 50 !!!?

    5 0 Отговор
    В очакване на Посолството !!!?

  • 51 Да му мислят имащите резиденти

    0 3 Отговор

    До коментар #49 от "Тошко":

    България за 34 години, попадна на Президент! Някак си не успяха да излъжат блеещите навреме!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Божанков,

    1 3 Отговор
    върни парите,с които те купиха пп,нагъл предател! Много т.по и слузесто същество! Никой не обича предателите!!!
  • 54 Това

    1 0 Отговор
    Което говориш с разбираеми и точни думи никой не можа да го обясни.По тези теми точно в десятката.На такива политици имам доверие.Малко мислене трябва да разберат хората истината,с тя е една както казваш ,избора нежелан за някои е такъв.Ако има избори ще стане още по зле.Така макар и с боксуване има отчетен резултат за реформата.Но хората се отдават на емоции.Разберете,че ако искаме европейски стандарти с абсолютното разделение както е в момента не става.Няма с кой.Много е лесно да се критикува,Ами излезте да гласувате ,за да се случат нещата.Радев и Йотова имат голям принос за насъскване омраза и разделение при всяко изказване.Тези хора също трябва да понесат отговорност .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове