Last news in Fakti

28 Май, 2023 07:14 1 303 19

В 20 населени места отново излизат на протест срещу безумието по пътищата

  • протест-
  • пътища-
  • загинали-
  • блокади

Организаторите предвиждат блокади на движението по главни пътни артерии в цялата страна

В 20 населени места отново излизат на протест срещу безумието по пътищата - 1
Снимка: БГНЕС

Близки на деца, загинали в катастрофи, излизат на пореден национален протест в 20 населени места, предаде dariknews.bg. Те настояват за промени в Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за движение по пътищата.

Организаторите предвиждат блокади на движението по главни пътни артерии в цялата страна. Протестите са планирани от 10:00 часа тази неделя (28 май) в София, Костинброд, Самоков, Боровец, село Братаница, Етрополе, Казанлък, Чирпан, Хасково, Тополовград, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Кубрат, Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Любимец и ямболското село Козарево.

Според статистика на МВР от началото на тази година на пътя са загинали 179 души, около 3000 хиляди са ранените. Това е наистина война по пътищата, каза организаторът на протестите Иван Спасов. Близките на загинали в катастрофи искат и среща с председателя на Народното събрание Росен Желязков следващата седмица. На нея ще бъдат поканени всички парламентарни групи, каза още Спасов.

Планиран е и национален протест на 31 май в София. "Ще затворим бул. "Витоша“, след това ще отидем пред Народното събрание и ще чакаме да ни приемат, защото след това депутатите излизат в отпуска. Родителите на тези деца чакат справедливост, не чакат някои да си изкарат отпуската, пък после да решават“, допълни той.

"Ние искаме тези престъпления да се класифицират като умишлени, а не убийците да седят три месеца в ареста, или изобщо да не бъдат арестувани. За това време не могат да бъдат изготвени експертизи – технически или каквото и да били. Те са пускани на свобода, защото законът не позволява да бъдат държани повече. Повечето или се укриват, или намират начин да се оправят. Накрая повечето дела свършват с условни присъди“, подчерта организаторът на протестите.

"Държавата е абдикирала по отношение на тези семейства. Същевременно в България има един твърде доходоносен бизнес – адвокати на застрахователи са информирани и са на местопроизшествието, преди самите родители, дори преди линейката. И започват да уговарят хората, когато са още в шок, да подпишат някакви договори за някакви проценти. За съжаление, това е една търговия с живота на децата, превърнала се в огромен бизнес“, заяви Спасов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 1 Отговор
    Не става само с плакати и цветя ‼️
  • 2 Tутанкамон

    10 0 Отговор
    Не 20, цялата страна трябва да излезе
  • 3 Нека

    6 0 Отговор
    Блокират "АУТОБАНИТЕ" !!!
  • 4 позеленял

    6 3 Отговор
    и какви промени искат , удобни за държавата бандит и нямащи връзка с пътната безопасност ? ще нацвъкат табели 40 и ще залегнат в храсталака да раздават ;справедливост; , за радост на ощастливените кокошки и веселите прасета

    Коментиран от #7

  • 5 Клоуни

    1 7 Отговор
    Ползвайте автобус и влак като не ви устройва риска
  • 6 Няма да....Ще сте щастливи....

    2 5 Отговор
    Едно е да си наранен и гневен, но като си и глупав е страшно, ходиш да се занимаваш с глупости , а разковничето не е в това. Чипа е за смяна!
  • 7 Няма да....Ще сте щастливи...

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "позеленял":

    Абсолютно, световните бандити използват глупците за целите си
  • 8 Факт

    4 4 Отговор
    Българите живеят в някаква друга реалност, катастрофи стават по цял свят дори и в момента някой катастрофира
  • 9 хаберих

    10 1 Отговор
    Храната е пълна с химия,а козметиката е фрашкана с авокадо, мед, витамини и минерали. Що не си намажа една филия с шампоан?
  • 10 Име

    2 4 Отговор
    Тези широки пътища - където масово стават катастрофи, са проектирани - за да има удобство, самите булеварди са огромни - магистрали все едно и е самоубийство да ги пресичаш.

    Пешеходците са безумни, особено полунощ, трябва да имат едно наум, просто са скоростни автомобилите, няма гаранция и да си автоинструктор, гледал съм майстори на кормуването - да правят катастрофи - става за секунди.

    Разчиташ да те опази някой - е как да стане, няма как, това е най-опасната дейност на света сигурно. Това е положението.
  • 11 Реалност

    7 2 Отговор
    Трябват адекватни мерки с ефективни присъди не става само с ограничения на скороста от 30 км.
  • 12 Прецедент

    2 7 Отговор
    Организаторите са виновни за лошото състояние на пътищата,като с техните скапани протести изнервят шофьорите като блокират кръстовища и с действията си създават предпоставки За преврат.Организаторите са русофили и поклоници на Путин
  • 13 Скъпи на трошките

    5 0 Отговор
    Евтини на човешкия живот
  • 14 Жерар Дьожарден

    2 1 Отговор
    Да се остави човек да кара кола е безумие.Завбъдеще само автономни коли трябва да се допускат до пътищата.
  • 15 Жоро

    7 0 Отговор
    Хора събудете се, нама да тане с цветя и лозунги, всички трябва да сме навън защото ваички сме потърпеши от този хаос в който живеем
  • 16 Ники

    3 0 Отговор
    Хората гинат по пътищата на България, а нашите политици по цял ден се чудят как да разделят баницата.
    Бой им трябва а не протести.
    Пътищата нямат маркировки.
    Няма сигнализация, а само мижави дребни знаци които се виждат от 10 метра.
    Какво трябва да направим за да свършат работа за 5 лева и да запазят живота на хиляди хора ?
    Какво ?

    Коментиран от #17

  • 17 Българите са само за бой

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ники":

    Нищо не става от вас!!! Абсолютно нищо!!!
  • 18 пенко

    0 1 Отговор
    ИЗБИВАЙТЕ СЪДЛЯРИТЕ -НА УСЛОВНИТЕ ПРИСЪДИ !!!!!! УБИВАЙТЕ СЪДЛЯРИТЕ -ОТ НИКОГО НЕИЗБРАНИ ДА СЪДЯТ / НАЗНАЧАВАЩИ СЕ ПОМЕЖДУ СИ / !!!!!! УСЛОВНА ПРОСЪДА И СЪДЛЯРЪТ И МАЙКА МУ МЪРТВИ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 19 Явно управляващите искат това

    1 1 Отговор
    Стига сте крякали, кажете точно какво искате да се направи! Българи, имайте поне малко ум в главите си! Нека някой от малкото останалите хора с ум в главите седнат и да напишат как да се промени законът. Ако всички сме толкова тъпи и безсилни сами да си организираме нещата, нека да препишем закона от германците и от американците. Нека да изкопираме и неговото прилагане Там дисциплината е жестока.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове