Last news in Fakti

28 Май, 2023 21:00 2 201 44

Иван Петков от БСП: Нещата, които чухме в изтеклия запис, са абсолютно безпринципни

  • бсп-
  • иван петков-
  • запис-
  • пп дб-
  • герб

"Фрапиращо е това, което всички чухме. Това наистина може да се доближи до един български уотъргейт."

Фрапиращо е това, което всички чухме. Това наистина може да се доближи до един български уотъргейт. Нещата, които чухме в този запис, най-вече за държавната измяна, с чужди страни, които одобряват службите, са абсолютно безпринципни . Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ депутатът от БСП, Иван Петков.

Радев нарече едните мутри, другите шарлатани, а сега виждаме коалиция между двете, която е на фона на една уйдурма - едните се чудят как да стигнат до парите и властта, а другите - как да се изперат. Не може службите да се одобряват от някакво посолство. Дори в историята ни спрямо режима, който е бил у нас никога страната ни не се е съобразявала с някоя друга държава. Това е абсурдно. След промените на 10-ти ноември, руснаците толкова са искали нещата ни да не се служат в сигурността, западните страни са опитвали да унищожат службите ни също, а ние 30 години по-късно казваме, че тогава службите са били само за следене на хора. За съжаление 2 години изпуснахме от т.нар. "Промяна", пише Euronews.

Нямаше проблеми, когато ние управлявахме с „Продължаваме промяната“, защото всяка партия имаше ясни приоритети и имахме коалиционни ангажименти, които всеки изпълняваше, коментира още Петков.

Във вторник ще има извънредно заседание на Народното събрание за изслушване на ръководителите на службите и от тях очакваме отговори на всички тези въпроси, включително и защо на депутата, Радостин Василев, е назначена охрана, каза Петков. По думите му това, което ще последва оттук нататък е ГЕРБ да се опитват да извиват ръцете на ПП-ДБ, защото според него Бойко Борисов иска да се запази по всякакъв начин.

Oще преди да бъде даден първият мандат в този парламент Корнелия Нинова даде предложение да бъде съставено експертно правителство, но никой не седна с нас да го коментираме. Ние трябва да направим Национален съвет на партията и да вземем решение какво ще стане, ако третият мандат бъде даден на БСП, но личното ми мнение е, че трябва да го върнем. Не виждам как може да направим каквото и да е с тези хора, каза още Иван Петков. Маниерите на ПП са отвратителни, с ГЕРБ няма как да бъдем в коалиция. Оттук нататък не виждам с тази конфигурация в парламента да се случат преговори, аргументира се той.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 100 години стигат

    22 14 Отговор
    БСПто загуби и последните шансове да пипне власт.Лека и пръст.
  • 2 Да бе

    17 25 Отговор
    Освобождението на България от московския хомот за червените б0к луци и копейките е държавна измяна ?!
    Жалки еничари!

    Коментиран от #5, #19

  • 3 Ами фактиии,

    15 18 Отговор
    червен сайт сте си и това е! Скъсахте се да ни натрапвате мнението на червени анонимници!

    Коментиран от #33, #43

  • 4 007

    20 4 Отговор
    Когато за изборите ПП и ДБ се заложиха , беше ясно, че ще бъдат гръмнати с един истрел и така се получи. Сега те се сготвиха сами и ДБ, които са по-нормалните, сега са добавката на манджата-зайци по западноеврипейски в българската политическа кухня. На местните избори останалите партии ще си похапнат. Добър апетит!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тоя пък кой е

    12 9 Отговор
    С грозната и навъсена мутра
  • 7 Мнение

    13 9 Отговор
    Безпринципно е поведението на БСП. Машинно гласуване- хартия и т.н.

    Коментиран от #37

  • 8 Макс

    9 11 Отговор
    Тоя пък бадем кой е ? Куцо, кьораво и сакато дава оценка на ПП .Толупа колко са го записвали /сам го каза/, а реакция никаква . Сега всички са много възмутени , но не знаят защо.Мисля, че най-добре може да коментира ПКП Караянчева , дали е по-нормално да се говори за службите и компромисите , или да се обижда Председателя на Народното Събрание по най-грозния и недопустим начин.

    Коментиран от #14, #31

  • 9 Хахаха

    8 12 Отговор
    Този путиньовец, кой беше?Боковец ,,или фен на късия московец?
  • 10 Изглежда,

    9 2 Отговор
    Задкулисието в политиката се е превърнало в нормална практика . Има го даже и в държавите от ЕС. Ненормалното в случая е , че се превръща в обществено достояние. И това изглежда е неморално?

    Коментиран от #15

  • 11 един

    9 5 Отговор
    А Бриго Аспарухов/БСП/ като съдейства за свалянето на правителството на Филип Димитров сигурно всичко беше принципно!Вашта .......... комунистическа!
  • 12 Агент Алберт - коритото

    10 1 Отговор
    От цялата работа разбрахаме ,че Брендо е украински гражданин,които западните посолства са наредили на службите ни да не го барат.Каскета ходи в Украйна при него да си пият уиски и после изпищя ,че некой искал да га приключи.Ама,приключиха Къро.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ами ако

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Макс":

    твърдиш , че пп са като герб....крадци и измамници спор няма , че могат да си говорят така. но УЖ НАЛИ за промяна ставаше дума...да се промени модела герб а сега изведнъж къде бил проблема , че пп говорили като герб !? то ако ще подменяме едни наяли се с други гладни искащи да седнат на софрата няма нужда !!

    Коментиран от #35

  • 15 е да де

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Изглежда,":

    но това да подчиниш службите ни на чуждо посолство не е задкулисие а национално предартелство !!

    Коментиран от #21

  • 16 Това принципно ли е?

    10 1 Отговор
    А защо не кажаш как заграби почти 100 милиона народни пари за строителство на никому ненужен стадион на бившето АФД " Тракия" Пд сега Ботев в Пловдив.
    Ти им видеше митинга за просене на пари...

    Коментиран от #34

  • 17 дон

    7 3 Отговор
    Безпринципни като БСП или повече?
  • 18 А си спомни

    10 1 Отговор
    Пич а принципно ли е да се строи "дом на любимия ти жълт футболен отбор" с парите на пловдивчани?!
    Това не е ли преливане на средства от обществения сектор в частния.
    Ти нямаше ли водеща роля в този пладнешки ГРАБЕЖ?!
  • 19 Мда

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Да бе":

    Господинът явно не е запознат с историята на Трета българска държава, когато всичко се съгласува с посолствата на Великите сили, предимно това на Русия!

    Коментиран от #20

  • 20 ама ние

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мда":

    в кое време живеем ??? ако не си разбрал сега е 2023 ...а ако искаш съгласуване явно си с робско съзнание но не смятам , че имаме нужда от велики сили да ни командват

    Коментиран от #24

  • 21 А бе

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "е да де":

    Това са руски интерпретации и внушения! Естествено, че нито едно западноевропейско посолство не ще одобри Малинов за шеф на Данс и Копейкин за шеф на НСО и ако се случи ще има санкции за България!

    Коментиран от #23

  • 22 Титу

    4 4 Отговор
    Ако комунягите 30 години живеете като паразити на гърба на данъкоплатеца нямате право даже и да оплаквате
  • 23 ехааа

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "А бе":

    и по коя точка от договорите за ес или нато запад може въобще да одобрява вътрешни назначения ??? айде цитирай по коя точка ще ни наложили санкции !! еххх мекотело си ти

    Коментиран от #26

  • 24 Мда

    5 4 Отговор

    До коментар #20 от "ама ние":

    И какво се е променило до 2023? Да не сме станали по-велики, или да не разчитаме на помощ отвън? Трябва да се изолираме от целия свят ли? Когато трябва да се защитава Русия се изтъкват политики от преди 100 години, ама ако е срещу Русия, нещата се били променили! Хабер си нямате от външна политика и имате доста наивно мислене за нея!

    Коментиран от #25

  • 25 я обясни

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Мда":

    за каква помощ става на въпрос....кой и с какво точно реално ни помага ??? американските тецове или задължението да купин старите ф 61 ?? или еврофондовете .....а това че западните вериги плащат фиктивни данъци а печалбата изнасят на запад ?? въобще не защитавам русия и питин който е голям безхаберник въпроса е защо искаш да се кланяш на западняците !! никой не ни желае доброто и всеки си гледа интереса

    Коментиран от #28

  • 26 А бе

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "ехааа":

    Ти знаеш ли значението на думат "одобрява", различно е от "позволява", или "определя"! По коя точка налагат санкции на Унгария, или Сърбия, Иран, Сев. Корея ....!

    Коментиран от #29

  • 27 Реалист1

    3 5 Отговор
    (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи. - Член 32, Конституция на РБ.
    Вечерта преди публикуване Кирил Петков публично заяви несъгласие за публикуване.

    Коментиран от #36

  • 28 Мда

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "я обясни":

    Най-малко искам да се кланям на някого, но в политиката малките се кланят на големите, защото всичко зависи от тях. Малкият винаги прави повече компромиси. Въпросът е да си избереш на коя страна да се поклониш и да успееш да извлечеш повече дивиденти за държавата си. Това че политиците ни не успяват е отделен въпрос, или ако успеят окрадват помощта за себе си и приближени и то с цената на много минуси за държавата, понеже не им пука за нея!
    Иначе цялата инфраструктура последните години се строи с европейски средства!

    Коментиран от #30

  • 29 ехааа

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "А бе":

    първо иран и северна корея не са в ЕС ,да не говорим какви са техните режими което няма как да сравниш с България .относно унгария там имат неспазване на върховенството на законите и опити за подчиняване на съдебната система но я посочи коя уважаваща се държава от ес иска мнението на останалите кои да назначи за началници на служби !!! нас някой да ни е питал дали одобряваме техните назначения
  • 30 явно не знаеш

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Мда":

    че в ес решенията се вземат като се одобрят от всички държави и дори малките могат да блокират решения...пример унгария. а за инфраструктурата...виж какво направиха сърбите и то без евросредства
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Именно

    3 1 Отговор
    Айде и тоя реши да надува балона (сигурно щото не може друго, цял живот само е духал).
    ПП-ДБ ви публикуваха целия запис - кой си е пускал всичко ако е било компромат?
    От измишльотини на гърба на глупавите българи решили да правят предизборна (анти-) реклама,
    защото както всички знаем никога не са направили нещо смислено, с което да се похвалят.
  • 33 Така е Защото

    2 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ами фактиии,":

    Комунистите са без съвест и акъл Те си плюят своите съдружници ПП ДБ Забравиха че заедно крадеха прединяколко месеца и бяха изритани от народа С ПП си избраха по поръчка на Решетников президент А сега са в Сьюз с Възраждане
  • 34 То се равнява на

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Това принципно ли е?":

    Един паметник на партизанин или на «съветската армия « освободителка и непобедима

    Коментиран от #39

  • 35 На софрата

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "ами ако":

    Кои ще седни ги избира народа едни 67 депутати други 21 деп Защото Ако е по акъл и толкова да има БСП Мина времето когато партииния секретар ги избираше « тоест назначаваше
  • 36 Моралист

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Реалист1":

    Това е масово събитие а не е записвано само едно лице / по твоята логика един депутат или зрител на стадиона Ако не иска и няма да дават репортажи от парламента или спиртное състезание А Киро и Асен имат ли право да говорят от името на народа да ли имат разрешение Истината е че простотията е като въжката Тя излиза на челото не може да се скрие
  • 37 За ветото

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    За ветото за Македония гласували с "въздържал се".
  • 38 Тоз другар усвои 100 милиона народна пар

    2 1 Отговор
    Другарю, кигато говориш за принципи, би трябвало първо да обясниш на народа как така постои срадион на един ЧАСТЕН футболен клуб с ОБЩЕСТВЕНИ средства....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Българин

    1 0 Отговор
    БСП се държи абсолютно достойно и мъдро.На следващите избори съм убеден, че избирателите ще увеличат подкрепата си за нея.Желая им успех !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Истинолюбец

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ами фактиии,":

    Хората просто дават място за различни гледни точки, а ти с бесуването си срещу инаквите гледни точки приличаш на неосъзнат тоталитарист, без значение комунст-тоталитарист или демократ-тоталитарист. Демократричния тоталитаризъм е в пъти по опасен, тъй като комунистическия бе естествен и явен, а демократическия е прикрит и замаскиран -- обявяват се едни красивоизглеждащи положения, а се цели пълна власт над обществото. Добре е да се видят решенията от срещата на т.н. Г-20:
    = Въвеждане на всякакви видове глобални цифрови паспорти и лични карти и др. в т.ч. задължителен ваксинационен паспорт, т.е. за всеки по всяко време ще се знае къде се намира и дали се е наваксиналчил с поредната ваксина измислена зарад печалба на глобалната фармафия
    = Въвеждане на цифрови валути на централната банка.. т.е. за всеки по всяко време ще се знае колко и за какво харчи.
    = Интернет наблюдение и цензура, прикрита като борба с "дезинформацията". В същността си точно това е дезинформация (налагане единствено правилната гледна точка)
    = Преобразувания в производството и разпределението на храни.... същността -- удар върху малките и средни ферми и власт на глобалстите и картелите им върху това, какво да да се яде и какво не. И косвено следствие -- какво да се сее и какви животни да се гледат.
    = Увеличаване глобалните средства за биосигурност и ... бля-бля... същността -- пандемиите ще са неизбежни и ... задължителни

    Коментиран от #44

  • 44 Истинолюбец

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Истинолюбец":

    Между другото, за разочарование на тези, които таят надежда в Русия , тези положения са подписани и от Лавров. Руските мислители са изумени и невярващи на очите си. Това навява подвърждение в съмнението че Голямата тройка -- САЩ, Китай и Русия са овладяни от глобалисти и играят Тяхната глобална игра. Централната банка на Русия, например е в пълна независимост и дори Путин няма власт над нея, а несменяемия и шеф Набулина набута яко и то няколко пъти Русия парично. И никой не смее да я пипне...
    Все пак надеждата остава -- във военното дело се нарича военна хитрост -- правиш се че правиш едно, а скрито правиш друго. Между другото, най-големите виртуози на заблудата са немците - някога заблудиха цял свят и като гръм от ясно небе се оказа че в условия на зверски забрани, проверки са създали една от най-мощните авиации, танкове и бронирани машини, после заблудиха и СССР - двойна заблуда: трупаме войски на Запад за да прикрием нападение над Англия... заблудиха силното съветско разузнаване... Ето защо не вярвайте напълно на това, което правят немците -- вероятно е за ширпотреба, различна от това което замислят
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове