Last news in Fakti

11 Юни, 2023 11:26 1 320 29

Антоанета Цонева: България има нужда от рестартиране на парламентарната република

  • антоанета цонева-
  • политика-
  • правителство

Шест приоритета стоят зад съставянето на кабинет

Антоанета Цонева: България има нужда от рестартиране на парламентарната република - 1
Снимка: БГНЕС

България има нужда от рестартиране на парламентарната република. Тя трябва да излезе от този своеобразен президентски режим, в който беше изпаднала в този цикъл от избори и от служебни правителства. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Антоанета Цонева от "Продължаваме Промяната - Демократична България".

Според нея, има съгласие в българското общество, че има нужда от укрепване и рестартиране на парламента и започване на работа по приемане на законодателство.

"Шест приоритета стоят зад съставянето на кабинет, който събира това мнозинство в парламента, подкрепено от ПП-ДБ и ГЕРБ. На върха на нашите приоритети стои конституционна реформа, която да промени структурата на прокуратурата и на ВСС. Освен това, приемане на бюджет с 3% дефицит, запазване на социалните плащания и неувеличаване на данъците, влизането в еврозоната и в Шенген, приемане на законите максимално бързо и форсиране на проектите от ПВУ. Това е ясна и категорична заявка какво точно смятаме да правим", обясни Цонева.

По думите ѝ, зад тази заявка стои законодателна програма, която са обсъдили заедно с ГЕРБ, за да може да уплътни тези приоритети. Обсъдена е и програма за управление, т.е. какви мерки и в какви срокове във времето трябва да бъдат реализирани, за да може тези приоритети и тази законодателна програма да бъдат приведени в действие.

"Акад. Денков и Мария Габриел посочиха тези приоритети и показаха по какъв начин ще бъде съставена конструкцията, включително и през тази ротация на 9 месеца. И двамата заявиха, че ако конституционната реформа не тръгне в правилната посока и управлението започне да се отклонява от така посочената ос на приоритети и двамата ще подадат оставка, което е политически ангажимент", поясни Антоанета Цонева.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лгДБПП+ са като копейките със знак минус

    43 4 Отговор
    оня ненормалния алчен гагаузин ще преосновавал а тия сбърканите крадливи джендъроподобни ще рестартирали - ПЪЛЕН ПОТРЕС сте всичката измет!!
  • 2 България има нужда

    44 2 Отговор
    да се очисти от всички отпадъци, обединени в ОПГ-то ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС! Само това е достатъчно на България, за да стане държава на народа, а не на мафията! А всичката измет в тези ОПГ-та, да си получат заслуженото!
  • 3 А ма ..во

    43 1 Отговор
    България има нужда от очистване от чуждите агенти платени жрици!
  • 4 Агата Кристи

    38 1 Отговор
    Нещо за АПАРТАМЕНТА в б-ца "ЛОЗЕНЕЦ" ???

    Народе т@р, СЪБИРАЙ КАПАЧКИ !!!

    Коментиран от #8

  • 5 Нищоправеца

    35 3 Отговор
    А стига деее. Докога ще рестартираме започваме всичко отначало. Пак ще чистим, махаме, подменя а? И администрацията +10%, вече минаха половин милион. Всеки некадърник, който не може да се справи почва да обяснява как трябва да се започне наново. Как така в Англия не поискаха да почват наново а? Ами си цъкат с двупартийната система повече от 200 години

    Коментиран от #9

  • 6 Поправка

    31 3 Отговор
    ПосолствоТО има нужда от рестартиране на парламентарната република
  • 7 Край

    19 4 Отговор
    ААА е щом е така - Гушвайте се Пеевски и Баце и правете Конституцията.
  • 8 Предлагам

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "Агата Кристи":

    Нова инициатива - да събираме ФАСОВЕ за бившият директор, че ще му трябват в ЦСЗ !
  • 9 Край

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Нищоправеца":

    Така е заради МАЖОРИТАРНАТА избирателна система. Нашата система изкарва човешката тиня и я прави елит. Мажоритарната прави стабилна демокрация и стабилна държава.
  • 10 Кочо

    26 1 Отговор
    Има нужда да станете на крака и отдадете патриотична почит на подпоручик Иван Бонев, загинал на 11 юни 1944 година, защитавайки със своя ,,Месершмит" българското небе от набезите на американските ,,партньори"! След като е скочил с парашут! И това не е единствен случай, когато тези ,,човеколюбци" и обладатели на ,,общочовешки ценности" стрелят по спасяващи се с парашут български летци! Ако го бяха убили по този начин руснаци, още от вчера щяхте да ги заклеймявате!
  • 11 вижда се

    15 4 Отговор
    Този заприлича малко на жена !!!

    Коментиран от #13

  • 12 карамфила

    22 2 Отговор
    Как така всички некадърници с две леви ръце когато се докопат до власта започват да рестартират,надграждат и да реализират нещо като нищо и пак от същото но вече двойно повече.И накрая едно голямо нищо.
  • 13 карамфила

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "вижда се":

    Не е,заблудил си се.
  • 14 ФЕЙК

    14 1 Отговор
    Цонева е еманация на българската жена: Умна, красива и сексапилна!

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Простото Киро

    22 0 Отговор
    Абсолютна калинка, нагаждачка и опортюнистка. Родена в Разград, живее в София, била в управата на Копривщица, народен представител от Пазарджик. Сигурно за първи път е видяла Пазарджик по време на предизборната кампания, но ще се бори за хората там и ще решава проблемите им. Верно ли? Знае ли изобщо какво искат. Едва ли. Важното е да ги използва като параван за да служи на този и онзи и да се изказва от тяхно име. По образование е филолог, но се изживява като голям политик. Ами с такива политици нищо чудно че все си седим под националното дърво - кривата круша.
  • 17 йхнкхйких

    20 1 Отговор
    Тази като я видя и ми се гади !

    Коментиран от #20

  • 18 Айде

    11 0 Отговор
    Стига локуми! Да сте направили нещо за това рестартиране!? С Герб ли ще го правите!?
  • 19 Павел пенев

    18 1 Отговор
    Ега ти парламентарната република, щом тази слънчасала овца е в парламента.
  • 20 БоБо

    15 1 Отговор

    До коментар #17 от "йхнкхйких":

    Вярно е!
    Изключително неприятна жена!
  • 21 Касапин

    10 0 Отговор
    РЯДКО НЕПРИЯТНА ПРОВИНЦИАЛНА НАГАЖДАЧКА АБЕ КЪДЕ Е БЕЗБРАДОВА
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 незнайко

    5 1 Отговор
    Рестартира се нещо което е било СТАРТИРАНО !!! В БЪЛГАРИЯ нищо на е стартирано следователно това са приказки във въздуха !!!
  • 24 Светата Испанска инквизиция

    3 0 Отговор
    Всички извратени на кладата.
  • 25 пенко

    2 0 Отговор
    УМРЕЛЯКЪТ - СОРОС -СЕМИТЪТ ЦИОНИСТ СЕ "ОТТЕЛЯ " ---А СИНЪТ МУ -ЦИОНИСТ -СЕМИТ НЕ Я - ПРИЕМА В " БАНДАТА " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 26 ха ха

    2 0 Отговор
    разбирам рестарт на нещо ценно и полезно за хората , но да настояваш за рестарт на бандитски модел означава зависимост по лоша от наркоманията
  • 27 Ком

    5 2 Отговор
    Задачите на това правителство са:
    1. Вкарване на БА във войната в Украйна.
    2.Ликвидиране и разграбване на Българската енергетика.
    3.Ликвидиране на Българския лев и вкарване България във финансовата пирамида "евро-зона."
    4.Натрапване на българите Истамбулската конвенция и ликвидиране на православните ценности.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Васил

    1 0 Отговор
    Чудесен рестарт ще се получи, ако безполезници като ДБ вече не са в парламента.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове