Last news in Fakti

14 Юни, 2023 08:53 2 044 28

Проф. Маринов: Гешев стана неудобен на определени политически фактори

  • проф. александър маринов-
  • иван гешев-
  • румен радев

„Има различни основания за предприемане на едно или друго действие. Припомням, че само преди три седмици представителите на ГЕРБ заявиха по време на приемането на механизма за главния прокурор, че той е противоконституционен”, каза още той.

Проф. Маринов: Гешев стана неудобен на определени политически фактори - 1

Няма критерий за това какво е „разумен срок”. Това е въпрос на гледна точка и интереси. Това заяви проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет на президента.

„Има различни основания за предприемане на едно или друго действие. Припомням, че само преди три седмици представителите на ГЕРБ заявиха по време на приемането на механизма за главния прокурор, че той е противоконституционен”, каза още той.

Той не вижда промяна в отношението на президента Румен Радев към Иван Гешев.

„Защо се случи това точно сега – просто в един момент определени политически фактори решиха да се освободят от Иван Гешев, който стана прекалено неудобен. Вместо да се подчини, той реши да се бори, а оттам тръгна това, което наблюдаваме”, смята той.

По повод напускането на 27-те областните управители в страната, той заяви: „Това е ясно мотивирано нежелание да се работи с новото правителство. Може между тях си да са решили. И аз щях да си подам оставката.”

Той бе категоричен, че Румен Радев няма да участва със своя партия на местните избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Президента

    5 9 Отговор
    да не е монарх!?Да се чака решението на КС!
  • 2 Последния Софиянец

    7 9 Отговор
    Радев го спасихме ама за Гешев няма да си мръднем пръста.

    Коментиран от #23

  • 3 КОТарАК

    7 4 Отговор
    имам чувството вече , че нашият многострадален и мъдър народ , ще изкара Гешев мъченик

    Коментиран от #8

  • 4 Продължаваме Промяната

    17 5 Отговор
    Нямаше как...това бе цената, която Кирчо трябваше да плати за да отстраним Гешев - да изперем Тиквата и Шиши
  • 5 ВСЕКИ ГО ВИЖДА

    17 3 Отговор
    В ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА ЦЕНТЪРА Е В БАНКЯ.!!!
  • 6 пффффф

    9 10 Отговор
    Ти ли си професор??? Гнида!
  • 7 истина е

    17 3 Отговор
    По принцип поне на 200 депутати трябва да се иска имунитета , а от тях поне 40 заслужават затвор по 20 год. минимум !!
  • 8 иса

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Мъченик е човек, който доброволно се подлага на мъки, гонения и смърт заради изповядване на определени възгледи.
    Гешев доброволно не се е подлгал на това.Няма да е мъченик,но виж ,ако извади още едно записче за ПП-ДБ,и ГЕРБ едва ли ще има ротационен министър председател!

    Коментиран от #10, #20

  • 9 надарена кака

    11 2 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки! С какво се бори Гешев? До сега никой престъпник не е вкарал в затвора. Убийци и биячи са с условни присъди. Убиецът на Милен Цветков още не е осъден. Убиецът на двете момичета на спирката на градския транспорт също не е в затвора. С какво се бори Гешев? Със скъсването на оставката си. С един лист,формат А4.
  • 10 КОТарАК

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "иса":

    значи може и да е еретик щом е в кухнята ???
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 !!!?

    8 0 Отговор
    Гешев стана удобен на определени политически фактори !!!?
  • 13 ........

    5 1 Отговор
    Създателят на мутренските групировки съветва президента...и говори за морал...
  • 14 алабализЪм

    6 0 Отговор
    Маринов,кои са тези фактори?Назови ги по име.Докато приказваме с недомлъвки,тайнствено,така ще си стоим.Ето и Гешев.Каза,че знае туй,онуй,но си глътна езика.Защо?Дори се чудя как още е жив,а ако оцелее как и къде ще живее.Тези не се спират пред нищо.А медиите мълчат и не знаят какво и как да коментират."Страх ,лозе пази".Затова смятам,че Гешев няма да оповести нищо съществено.Никой не желае промяна.Всички са крали и продължават.А на съвета ги видяхме какво представляват:разиграваха ужасна пиеса.
  • 15 отвратен

    4 5 Отговор
    Радев, Радев с такива съветници ще свършиш, като този когото спасяваш!Хората които бяха на площадите няма да ти простят, че взе изхвърлената от мафията бухалка, запомни го!
  • 16 ИНЖ

    4 4 Отговор
    Тоя същия "професор" беше зам.председател на БСП/БКП/. Конституцията я приеха 1991г. точно "бившите" комунисти. Те заложиха "мините" главен прокурор и служебно правителство. Дали е просто съвпадение!?!?!

    Коментиран от #19

  • 17 Тредстоун

    4 3 Отговор
    Една от секретарките на президента .....
  • 18 Анонимен

    5 0 Отговор
    Гешев стана неудобен, знае много какви са ги дробили олигарсите и логично трябваше да бъде отстранен. Така и стана. Свирнаха на ВСС и готово. Врътката стана.

    Коментиран от #25

  • 19 Анонимен

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "ИНЖ":

    Пишеш глупости. Ти как го виждаш да беше станало? кажи! На вас все комунистите са ви виновни. Ако стане земетресение 12 степен и света се загуби пак ще е по вина на комунистите.
  • 20 Анонимен

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "иса":

    Ми, ако Гешев извади още едно "записче", ротацията приключва. Няма да има такава. Отделно къде членовете на ВСС си глътнали езиците и "Ъ" не могат да кажат.
  • 21 И ко стана сега?!

    4 2 Отговор
    Гешев вън…реве президента, а сега , гешев да остане, пак той го иска…какво да правиш генерал на 5 самолета, дето в други държави командир би бил на тези пет самолета един нищо и никакъв майор!!!!
  • 22 Електра

    2 4 Отговор
    Бла бла бла, четиво за червени рашистки манерки. Кому рашистите, ще се успокоят само когато видят Борисов свален а ГЕРБ разчленена, което няма как да стане. В сутришните ТВ блокове, се лее само кому рашистка пропаганда, където кому ДС доносници, промиват и без това малкото останал не дебилен български народ. Както е казал поета: "Отникъде взора надежда не се вижда", за тая про кому рашистка губерния, за която да е такава имат Баджак мисирките назначени в медиите ни. А бе къде е Антон Тодоров...

    Коментиран от #24

  • 23 ясно е защо си последен

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Я кажи от какво си спасил (или сте спасили) президента?
    Той си има с ПРЯКО гласуване от народа, не натъкмено като от зайчарника в Банкя или в посолствоТО гласове. И както сам боко каза наскоро, президентството е ЕДИНСТВЕНАТА правилно работеща институция в страната и не трябва да се пипа.
  • 24 Турист

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Електра":

    Антон е на Азорските острови. Отмаря човекът...
  • 25 шушу-мушу

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Анонимен":

    Докато указа не е публикуван,нищо не е станало.Тя и баба Величка беше 40 години временно изпълняваща длъжност на италиянското школо.Така,че чакаме указа.

    Коментиран от #26

  • 26 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "шушу-мушу":

    Що така си мисля, че "вкупом" ще се окаже натиск и натисне копчето да се пусне указа. Много са "маймуните" на клона и то все едни, едри и охранени....? Не знам...., може и да съм сгрешил? Страх лозе пази.
  • 27 2024

    0 0 Отговор
    Аз си мисля че трябва да забави указа за освобождаване на Гешев. Докато окато генераля от Банкя не си даде имунитета. Игра контра и ре контра. А да видя кой е по истинския генерал
  • 28 Адвокат

    4 0 Отговор
    Решението на ВСС е нищожно. Съгласно Конституцията ВСС е с изтекъл мандат, което го прави нелегитимен.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове