Last news in Fakti

15 Юни, 2023 21:29 1 984 15

Димитър Ганев: След 4-5 месеца може да има нова конфигурация и сериозен ремонт на кабинета

  • димитър ганев-
  • ремонт на кабинета-
  • нова конфигурация

Пред този кабинет предстои един голям тест - бюджетът. Смятам, че той ще мине. По-големият тест обаче е в края на октомври и началото на ноември за местните избори, коментира политологът

Димитър Ганев: След 4-5 месеца може да има нова конфигурация и сериозен ремонт на кабинета - 1
Снимка: БНТ

„Винаги кадровите решения водят до сътресения. Това което се оформя като конфигурация е, че това е правителство на ПП-ДБ и формацията ще носи отговорност за него. ГЕРБ имат отношение към крепенето на парламентарното мнозинство. ПП оправдават коалицията с ГЕРБ, като казват, че те не участват в управлението. В един момент може да се стигне до преконфигуриране на мнозинството“, прогнозира политологът Димитър Ганев в ефира на БНТ.

„Тази конструкция много трудно може да издържи дълго. Това беше конфигурацията, която бе единствената възможност на този етап. След 4-5 месеца обаче може да има нова конфигурация и сериозен ремонт на кабинета“, допуска експертът.
Пред този кабинет предстои един голям тест - бюджетът. Смятам, че той ще мине. По-големият тест обаче е в края на октомври и началото на ноември за местните избори, коментира Ганев, цитиран от novini.bg.

Според него ще има развитие, особено ако партиите, съставляващи това мнозинство, са получили лоши резултати. „Местните избори са от особено значение за партиите, защото местните структури са фундамента на властта. Това ще даде една по-сериозна стабилност за тези, които са добили стабилност в местната власт, да правят по-сериозни стъпки“, обясни той.
По повод предсрочното освобождаване от поста на главния прокурор Иван Гешев, Ганев заяви: „Вероятно динамиката в действията на прокуратурата ще падне и няма да се учудя да имаме някакви действия от страна на Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Време е за Възраждане

    8 12 Отговор
    Прав е след 4-5 месеца са местните избори и Възраждане ще спечели!

    Коментиран от #11

  • 2 Дидо Д

    11 6 Отговор
    Вместо да се откажат достойно от имунитетите си, и ББ, и ПростоКиро се скриха зад парламентарна комисия, която тепърва ще "анализира" мотивите за тяхното отнемане. Знаем от законите на бюрокрацията, че когато един проблем трябва да бъде забатачен, се учредява комисия.
    В случая "никога" е моментът, в който Борисов и Петков ще си отдъхнат, че главен прокурор няма да е Геша, а удобен назначенец, който ще замаже разследването и за къщата в Барселона, и за лъжата с канадското гражданство.

    Коментиран от #8

  • 3 До тогава

    10 5 Отговор
    Тази коалиция на лъжата ще се разпадне или народа ще ги изгони.
  • 4 Да бе

    7 5 Отговор
    Цитат: "След 4-5 месеца може да има нова конфигурация и сериозен ремонт на кабинета"? Не, най-много след месец най-моного ще има рев и критика от герб/сдс, итн, дпс и пр. статуквото.
  • 5 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 6 Отговор
    Какви 4 - 5 месеца, кой ще ги трае тиквата и Шиши да пише конституция? Срока им е докато поевтинеят доматите и яйцата!
  • 6 Вие съвсем спите

    8 2 Отговор
    БраТИНЪО ти гледаш ли какво се пече в Косово и покрай него
    а и откъм Украйна какво може и накъде да подпре
  • 7 Последния Софиянец

    6 6 Отговор
    Днес ДБ и ПП протестираха пред парламента срещу себе си.хи хи хи
  • 8 Кирил Петков

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо Д":

    се отказа. Слушайте и четете!
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор
    Просто Нищо Правене Преоблякъл се Илия Пак с Тия Защото Политиците не Мислят за Бг Народ а за Интересите Си
  • 10 Дедо Пене

    4 2 Отговор
    КАКВО ПРЕКОНФИГУРИРАНЕ ВЕ ГАНЕВ, КАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ГАРАНТИРАНО С 133ДЕПУТАТА.КАКВИ ГИ ПЛЕ.ЩИШ?
    МЕПЧТАТА ТИ Е БЪЛГАРИЯ ДА Е В ХАОС И ТИ ДА СИ ВАНГА! АЙДЕ У ЛЕВО!

    Коментиран от #12

  • 11 баба Ванга

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Време е за Възраждане":

    ИЗРАЖДАНЕ НИКОГА НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ,ЗАЩОТО НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ФА.ШИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ!!!
  • 12 хммм

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дедо Пене":

    133 депутати са си сериозно число и не знам от къде идват тези "слухове" за нестабилно мнозинство. Да не говорим, че принципно и другите 2 партии също би трябвло да подкрепят подобно евро-атлантическо мнозинство, но до сега не го правят.. то ест можем да гледаме над тези 130 депутата, а не да търсим минуси... Това е ако ДПС и БСП реално са евро-атлантици, разбира се..
  • 13 Я камилата я камиларя

    3 2 Отговор
    След 4-5 месеца тия така ще са се окопали, че вече никой няма да може да ги измести. След 4-5 месеца управление на подмяната, всички българи ще ревем. Само за пример от предния им опит да управляват, спомнете си за цените на горивата. Кирчо и Кокорчо ще беснеят по изстрадалата българска земя, както и най-дивия султан в най-мрачните времена на Османската империя не е беснял. Но не се плашете братя и сестри(и останалите 36 пола) българи! Ние си го носим робския ген, просто ще го активираме, ще се хибернираме и ще се надяваме някога в бъдещето, някой от някъде пак да дойде да ни освободи и после да си го плюем. Затова имаме матрял, това си можем. Точка!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 тхйййт

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Я камилата я камиларя":

    Eдва ли... цените напоследък не се качват. Дори има лек спад.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол