Last news in Fakti

20 Юни, 2023 20:28 1 286 25

Атанас Зафиров: Конституцията не може да бъде парцал

  • конституция-
  • промени-
  • зафиров-
  • бсп

Изумително е нахалството, с което една парламентарна група от 30 и не знам колко човека се опитва да овладее всички постове в държавата

Атанас Зафиров: Конституцията не може да бъде парцал - 1
Снимка: БНТ

Конституцията не може да бъде парцал, с който някои хора да се опитат да избършат гузната си съвест - така депутатът от БСП Атанас Зафиров отговори на въпроса дали социалистите ще участват в разговорите за промяна на основния закон.

Пред БНТ той посочи, че социалистите биха се съгласили с отпадането на статута на служебните правителства. Според Зафиров те са дискредитирани и не работят по начина, по който би трябвало.

"Скоростното отстраняване на главния прокурор е част от шумно прокламираната и лелеяна съдебна реформа, която стартира като фарс и рисува да завърши като съдебна катастрофа" - така депутатът коментира рокадите в прокуратурата.

Напомни, че единият от новоприетите съдебни закони е даден за тълкуване в КС, а другият е с наложено вето. Според Атанас Зафиров президентът Румен Радев е избързал с издаването на указа за освобождаване на Иван Гешев.

"Говори се, че това е част от някаква негласна уговорка за оставане на спецслужбите в сферата на влияние на президентството, но видимата част е назначението на зам.-главния прокурор, който беше част от служебните кабинети на Радев".

Изтъкна, че с назначението на Борислав Сарафов за и.д. главен прокурор, докато продължава да е директор на националното следствие, се концентрира твърде много власт в един човек.

"И на г-н Гешев беше намерен достоен изход, той влиза в политиката. Това ще бъде 251-ата партия, но това, което той казва, е много важно и ако той наистина го вярва, аз му пожелавам успех. Никой не обърна внимание на едно от изреченията, казани от бившия главен прокурор - той каза, че корупцията и кражбите са се превърнали в държавна политика и най-силната прокуратура е безсилна да се бори с това. В устата на един главен прокурор такова признание е ужасно", каза Атанас Зафиров.

Той коментира и номинацията на Даниел Лорер за еврокомисар от ПП-ДБ.

"Изумително е нахалството, с което една парламентарна група от 30 и не знам колко човека се опитва да овладее всички постове в държавата, включително и еврокомисаря. Не по-малко изумителен е начинът, по който техните коалиционни партньори са готови на всичко и се съгласяват на всякакви унижения".

Според Атанас Зафиров Европейската комисия ще избере еврокомисар от ЕНП/ГЕРБ и най-вероятно ще бъде жена.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Може,може..

    6 2 Отговор
    Бъди оптимист!
  • 2 ТаУмВзе

    6 1 Отговор
    Тва ще обясняваш на канадчето!
  • 3 Пеевски

    4 1 Отговор
    Може, може!
  • 4 вижда се

    6 1 Отговор
    Конституционният съд си е точно един парцал ,който всичко замазва и нищо не прави ,а получава милиони народни пари за тоз де вее !!
  • 5 Последния Софиянец

    8 1 Отговор
    И Тиквата като го закъса почна да прави нова конституция на коляно за отвличане на вниманието.

    Коментиран от #10

  • 6 Блеещия Лъв

    6 0 Отговор
    "парламентарна група от 30 и не знам колко човека"... Ето народе, 30 човека инструктирани от козяк са на път да съсипят тотално държавата. 30 козяка срещу близо 5млн българи и козяците побеждават, вместо да сме ги измели като боклук. Ама това сме, това ни е матряла, толкова си можем
  • 7 Така така

    4 0 Отговор
    Но хората ма посолството явно така смятат ....
  • 8 Агата Кристи

    2 0 Отговор
    Можееее, може !
    Може и помивка /парцал, с който се миеха съдовете, преди дунапренените гъбички/ да бъде. В тази д-ва ВСИЧКО МОЖЕ...
  • 9 Е щом шопар блеевски

    5 0 Отговор
    ше я "ремонтира" явно е парцал.
  • 10 Агата Кристи

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Виждам те как с чупка в кръста и получиста "бяла" кърпа през ръката , стойш чинно и раболепно, а Боко седнал на масата в шкембеджийницата ти, пише нова конституция..

    Коментиран от #12

  • 11 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор
    КОНСТИТУЦИЯТА НЕ Е ...... ОТПАДЪК , НО ........ ВИЕ ОТ БСП ........ СТЕ ...... ФАКТ !

    Коментиран от #15

  • 12 Агата Кристи

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Агата Кристи":

    "СТОИШ"
  • 13 Член на изчезващата БСП

    0 1 Отговор
    Да споменава парцал?
  • 14 с такива "политици" всичко е възможно

    2 2 Отговор
    То и държавата не може да е кенеф , но оня , чехът , не е виновен .
  • 15 Така така

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Не само бсп всички партии , може би една не е но все още не сме я видели в действие другите се доказаха , че са за утилизиране
  • 16 Коя конституция че станаха

    2 0 Отговор
    Много конституции
    Аз съм дал клетва като войник при друга конституция преди сегашната има хора дали клетва по време на търновската конституция
  • 17 Българин

    1 0 Отговор
    Защо продължавате да лъжите че служебното правителство са похарчени 4 милиарда,че са изразходили 10 милиарда, жалки и злобни никакви държавници не сте само власт и пари ви интересуват
  • 18 Българин

    1 0 Отговор
    Защо продължавате да лъжите че служебното правителство са похарчени 4 милиарда,че са изразходили 10 милиарда, жалки и злобни никакви държавници не сте само власт и пари ви интересуват
  • 19 Българин

    0 1 Отговор
    Защо продължавате да лъжите че служебното правителство са похарчени 4 милиарда,че са изразходили 10 милиарда, жалки и злобни никакви държавници не сте само власт и пари ви интересуват

    Коментиран от #21

  • 20 Електра

    1 0 Отговор
    Фред Флинстоун е верния пудел на Краднелия...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 От създаването тази

    0 0 Отговор
    Държава може би в кавички , кога е спазвана конституцията то се кара само с наредби
  • 23 А в същност кой я счита за КОНСТИТУЦИЯ ?

    0 0 Отговор
    Нали тя гласи че ВЛАСТТА е От Народа, Чрез Народа , За Народа ! А де го днес тоз НАРОД ?
  • 24 Отчетна ли е СКУПЩИНАТА за продажбата

    0 0 Отговор
    На своята Държава и Народ ? Та нали затова Брюксел ПЕРЕ МИЛИАРДИ на наш гръб , чрез нашите ШОПАРИ и МЕКЕРЕТА ! Ние ще плащаме парите които не сме ги видяли !
  • 25 "Уморените коне ги УБИВАТ " филм с Джейн

    0 0 Отговор
    Джейн Фонда , помните го нали ! И филма " Случаят приключи Забравете !" . Винаги СВИДЕТЕЛИТЕ на Обвинението се ЛИКВИДИРАТ преди явяване пред съда ! Ликвидират ги ОНЕЗИ на гогото ТЕ са им били ВЕРНИ до БЕЗОБРАЗИЕ ! УСЕЩАМ че настъпва у нас МОМЕНТА за подмяна на УМОРЕНИТЕ КОНЕ с нови млади ЖРЕБЦИ и процеса се е разгърнал чрез ПРЕСституцията , която също е в кюпа както ХИЕНИТЕ, когато царя на Саваната неможе да повали бивола , и ХИЕНИТЕ налитат върху му ! Картината е УЖАСЯВАЩА а воят на хиените е смразяващ ! Това става у нас ! Подменя се КОНЕВРЪЗА с млади бегачи , които ще бягат по същият маршрук , както УМОРЕНИТЕ КОМПРОМЕНТИРАНИ и НЕНАВИЖДАНИ от публиката КОНЕ ! Публиката очаква друг вид КУШИЯ но тя няма да Я види !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове