Last news in Fakti

27 Юни, 2023 23:04 1 172 12

Важните новини във ФАКТИ на 27.06.2023 г.

  • васил терзиев-
  • съд-
  • милен велчев-
  • тодор тагарев-
  • костадин костадинов-
  • борис бонев-
  • слави трифонов-
  • кирил петков-
  • румен радев-
  • петър стоянов-
  • войната в украйна-
  • пп-дб-
  • тихомир безлов-
  • всс

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев ще е водач на листата за общински съветници

Важните новини във ФАКТИ на 27.06.2023 г. - 1
Снимка: БНР

Васил Терзиев е кандидатът на ПП-ДБ и "Спаси София" за кмет на София

IT предприемачът Васил Терзиев е кандидатът на ПП-ДБ за кмет на София. Той е подкрепен и от "Спаси София" и "Екипът на София".

Искат 450 000 лв. обезщетение от болницата в Горна Оряховица

Близките на разкъсаната от кучета в Долна Оряховица Мирослава Стоянова искат от общинската болница в Горна Оряховица 450 000 лв. обезщетение за смъртта ѝ. Семейството е наело адвокат и претендира МБАЛ "Св. Иван Рилски", в който жената работела като санитарка, да плати, защото според българското законодателство трагедията е трудова злополука.

Милен Велчев попита: До колко е разумно увеличаването на пенсиите и учителските заплати?

"Предложеният бюджет е реалистичен. В тази обстановка не могат да се очакват смели реформи и такива няма заложени. Планиран е бюджетен дефицит в рамките на 3%. Според мен трябва да е близо до нулата. БСП така или иначе излизат на бунтове, какво друго да правят. Дефицитът ни доближава до еврозоната и позволява да запазим стабилността на държавните финанси“

Това каза пред bTV бившият финансов министър Милен Велчев.

"Не виждам мерки в областта на приходите. Какво правим с намалената ставка на ДДС за произволно избрани браншове и стоки и кога най-после ще признаем, че пандемията е свършила, а временните намаления ще бъдат премахнати“, открои той.

"Бюджетът предвижда увеличение на пенсиите, други социални плащания, заплатите на учители. Възниква въпросът доколко е разумно тези плащания да се увеличават с тези темпове, генерирайки 3% дефицит“, обясни Велчев.

"Огромната част от тези пари представляват недовзети вземания от ТЕЦ "София“ и други дружества. На всички е ясно, че когато газът поскъпва с десетки проценти, а топлофикационните услуги не поскъпват, се генерира огромен дефицит в ТЕЦ "София“, който не може да бъде платен към "Булгаргаз“. Тези пари не са влезли в "Булгаргаз“ и БЕХ, защото Топлофикация няма как да плати. Ако с проверки са вадят милиарди, да правим всяка седмица“, обясни бившият финансов министър.

"Не казвам, че всички сметки са чисти до стотинка, но не мисля, че може един милиард така да изчезне“.

"Шефът на БНБ е важен, защото това е един от основните регулаторни органи. Кой е шеф на БНБ не е толкова важно, колкото в Румъния или Полша. Ние заради валутния борд не водим политика. Ролята на БНБ се свежда до надзор, но това е важен регулатор“.

БНБ има своята роля в доказването, че сме готови за еврозоната. Тя може както да издърпа колата, когато има съмнение за критерия за инфлация, или с определена пасивност или бойкот може да попречи на влизането в еврозоната“, подчерта Велчев.

"Правителството не е устойчиво по отношение на 4-годишен мандат. Очаквам да се разберат на първо време и поне след местните избори да продължи това управление. Струва ми се, че ГЕРБ е в силната позиция, бъдейки способни да се коалират в едната или другата посока. Картите са в тях и от тях зависи бъдещето на кабинета“, коментира той.

Тодор Тагарев: Не даваме МиГ-ове, БТР и танкове на Украйна

Няма авиация в това, което даваме, и няма тежка бронетанкова техника. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев на пресконференция в Министерството на отбраната в отговор на въпрос за това каква техника предоставя страната ни на Украйна. Вчера от Министерския съвет съобщиха, че е одобрен нов пакет военна помощ за Украйна в изпълнение на решението на Народното събрание.

Прокуратурата се самосезира след изказване на Костадин Костадинов

В хода на проверката ще се установи дали народният представител проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза.

Борис Бонев повежда общата листа за София: Със София компромис няма да има!

Лидерът на Спаси София обяви днес, че ще бъде водач на общата листа за общински съветници в столицата. По думите му, Спаси София е фундаментална част от обединението, което ще спечели изборите в София още на първи тур. “Време е да действаме. Казваме стига на това София да е личен банкомат на малцина. София ще бъде град за всички!” - каза на събитието Борис Бонев.

Слави Трифонов: Тогава защо Цветанка Ризова не ме цитира мен, а цитира Бойко Борисов?

Имам нещастието, от време на време, да гледам предаването “Лице в лице” с водещ Цветанка Ризова. Просто няма друго аналитично, политическо, ежедневно предаване. Та и днес така.

Кирил Петков след лидерската среща: Без коалиционно споразумение, но всяка седмица - срещи

"Комуникацията трябва да стане по-регулярна, всяка седмица във вторник ще имаме среща, където лидерите на двете коалиции (ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС) и вицепремиерът, и премиерът ще обсъждаме и въпросите на НС и важните теми от деня." Това заяви пред бТВ Кирил Петков от "Продължаваме промяната".

Екоактивисти са блокирали кортежа на Румен Радев в Австрия

Кортежът на президента Румен Радев е бил блокиран от екоактивисти по време на неговото посещение в Австрия. Това става ясно от публикация на групата в Twitter.

Петър Стоянов: САЩ не искаха да се разпада СССР

Няма друга страна в ЕС така разделена заради войната в Украйна. Това каза Петър Стоянов, президент от 1997-2002 , в предаването ”Лице в лице” на бТВ.

Димитър Недялков: Това, което се случи в Русия, е неслучайна и планирана информационна операция

"Като държава на първа линия до войната сме част от тази война, защото тя не е само между Украйна и Русия. Периметърът е по-широк от терена на бойните действия. Трябва да бъдем внимателни, когато се случват взривове в наши военни заводи. Трябва да има резултат от разследвания на такива инциденти".

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС на лидерска среща в НС за изясняване на отношенията

В парламента ще има лидерска среща за изясняване на отношенията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Очаква се на нея да присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщават от БНТ.

Тихомир Безлов: България произвежда нужните за Украйна снаряди

„Българската военна индустрия е най-големият производител на муниции, особено на снаряди, които са изключително ценни за Украйна. Ние произвеждаме около една четвърт от производството на Русия”. Това заяви Тихомир Безлов - главен експерт програма „Сигурност” в Центъра за изследване на демокрацията в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Иван Гешев: Крадливи политици подчиниха Висшия съдебен съвет на своите собствени страхове

Днешното решение на Конституционния съд да допусне за разглеждане искането ми за обявяване за противоконституционни на промените в Закона за съдебната власт и НПК потвърждава казаното от мен:


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Земя/стъкловата за

    1 1 Отговор
    УсраинцитеИ тукашните им аверчета

    Коментиран от #3

  • 2 Сотир

    3 6 Отговор
    Копейкин вярно е от малцинствата!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Българин

    0 3 Отговор
    На добър час!
  • 5 дон

    5 1 Отговор
    Аз, като един жълтопаветник, няма да спра да задавам един въпрос, към всички, които неглижират произхода на Терзиев:

    Кажете ми, може ли трета реколта от ГМО семе да е чист продукт?

    Благодаря предварително.
  • 6 Масларски

    4 0 Отговор
    Васко Маслото е от комунистическо семейство, също- служитери на ДС. Случайни хора няма.
  • 7 Ченгев

    2 0 Отговор
    Държавна сигурност пуска своията следваща порция кандидати за властта.
  • 8 ДеСарски

    3 0 Отговор
    Не, благодаря. Гласувах за ДБ и се излъгах, стига толкова. В един сайт прочетох биографията на това лице. Продължава традицията читавите хора у нас да ги държат настрпана.
  • 9 Никой

    0 0 Отговор
    Лошо-катастрофата е лошо нещо........
    По лошо-ако не се вземат мерки
    По По лошо-ако всеки отиде в къщи и се загледа
    в сериала СИ !!!!!!!????.....
  • 10 ВСЕКИ МИЛИОНЕР ТЪРСИ РАБОТА КАТО КМЕТ НА

    1 0 Отговор
    СТОЛИЦА , ЗА ДА УМНОЖИ МИЛИОНИТЕ СИ И ДА ОКРАДЕ НАРОДА ! ЛЪЖИТЕ И ОБЕЩАНИЯТА ИМ СА ЕДНАКВИ НО Е ФАКТ ЧЕ ИМА ОБЯВА ЗА РАОЗПРОДАЖБА НА ЛОВНИЯ ПАРК ЗА СТРОЕЖ НА БЛОКОВЕ ! ЕСТЕСТВЕНО ТЕ НЯМА ДА БЪДАТ НА КМЕТА - САМО ПАРИТЕ ЩЕ СА НЕГОВИ ! КАКЪВ ФИЛАНТРОП - НАПРАВО СВЕТЕЦ ............. ДОРИ СЪВЕТНИЦИТЕ В ОБЩИНАТА ВЕЧЕ СА МИЛИОНЕРИ ...........
  • 11 АКО Е ЕВРОАТЛАНТИК ЗНАЧИ Е ВРАГ НА НАРОД

    1 0 Отговор
    НЕ МУ СЛУШАЙТЕ БЛАГИТЕ ПРИКАЗКИ - СЪЩИТЕ СА КАТО НА КИРО ............ СЪЩИТЕ !
  • 12 скептик

    0 0 Отговор
    Къв предприемач, кви пет лева. Този тип просто е трето поколение ДС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол