Last news in Fakti

28 Юни, 2023 05:43 923 18

Румен Христов: СДС ще има обща кандидатура за кмет на София с ГЕРБ

  • румен христов-
  • сдс-
  • избори-
  • софия

Държим да има коалиционно споразумение, заяви лидерът на СДС

Румен Христов: СДС ще има обща кандидатура за кмет на София с ГЕРБ - 1
Снимка: БНТ

Държим да има коалиционно споразумение. Но няма да успеем за няколко часа да решим противоречията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Неяснотите, по какъв начин ще се случат промените в изпълнителната власт и регулаторите, водят до напрежение.

Това каза пред БНТ Румен Христов, зам.-председател на ГЕРБ-СДС.

„Съмнявам се, че България ще се присъедини към Шенген от 1 октомври по въздух, а от 1 януари по суша и море, ако правителството е служебно“, сподели той.

Христов добави, че заради важните за държавата приоритети, трябва да се загърбят политическите и партийни такива.

„България има сериозна нужда от редовно правителство, затова ние се съгласихме да върнем мандата, да не го реализираме, да се съгласим почти всички министри да са техни. Най-лесно е отново да отидем на избори, но какво ще спечели България“, попита той.

Относно спорът в коалицията за управителят на БНБ, той обясни, че влизането в еврозоната не зависи само от гуверньора на БНБ, а и от правителството.

Според Христов ПП-ДБ се опитват да узурпират всички властови позиции.

Той добави, че за повечето големи въпроси ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат общи позиции – за войната в Украйна, за членството ни в еврозоната и Шенген, и евроатлантическата ориентация. Но за оперативното управление на страната, имат разминавания, защото няма регламентиран начин как да решат този въпрос.

Христов коментира и очакваната кандидатура на ПП, ДБ и "Спаси София" за кмет на София - Васил Терзиев.

„Силно червена, тъмночервена, потомък на ДС по дядова, чичова и бащина линия, и аз съм много любопитен как десните хора, с които ние дълги години бяхме заедно, а впоследствие се разделихме на СДС и ДСБ, ще посегнат към тази бюлетина, при положение, че говорят за лустрация и сега. Представяте ли си в Германия на генерал от СС внукът му да бъде издигнат за кмет на Берлин, попита той.

Той добави, че СДС ще има обща кандидатура за кмет на София с ГЕРБ.

„Ще предложим прагматична фигура. Човек, който познава проблемите на София, но още не сме готови с номинацията“, допълни Христов.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СДСарска

    14 0 Отговор
    Пр@дня!
  • 2 Само питам

    13 0 Отговор
    Какво е СДС ?

    Коментиран от #7, #9, #14

  • 3 СоСаджия

    2 7 Отговор
    Ще гласувам за герберския кмет !
  • 4 Писнаха ми тези лапачи!

    10 1 Отговор
    Аз не помня някой от лидерите на СДС да не е бил партиен член, за ДС да не говорим. Тоя се прави на Боювия дядо от зайчарника!

    Коментиран от #12

  • 5 Редник

    10 0 Отговор
    СДС един файтон властолюбци и кариеристи.

    Коментиран от #13

  • 6 Град Симитли

    7 2 Отговор
    "..... Представяте ли си в Германия на генерал от СС внукът му да бъде издигнат за кмет на Берлин, попита той...."...
    ..... Представяме си, той е канцлер в момента!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Простено му е

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Град Симитли":

    на Руменчо, че не ги знае тия работи, не чете нашироко.
  • 9 Да ти кажа

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Параван на корупцията!
  • 10 Стои в ГЕРБ, като копче на балтон,

    6 1 Отговор
    СДС отдавна не съществува, вече е паразит върху ГЕРБ. От този нищо не зависи, но си цоца покрай ГЕРБ, затова се спотайва там. Самостоятелно са НУЛА!
  • 11 Боре

    3 0 Отговор
    Хе, Румба,че Вие ако не се бяхте надупили на Тиквата, парламента щяхте да гледате само по телевизията. Браво, умно решение, но като говориш за бивши комунисти, да питам как така дясна партия като Вашата е в коалиция с бившия бодигард на Тато??? И мутра при това!!! Разбираш ли, като говориш за другите не е лошо да се погледнеш в огледалото! Или нямат значение вече тия неща щом сме до тавата с баницата! Смешни сте, СДС, отдавна умря! Иначе за синчето си прав, но за него ще гласуват точно толква Софиянци, колкото си напазарува, никой друг! Да видим Вие кой ще номинирате, защото Фандъкова си е за Прокуратура в една нормална държава!
  • 12 АМИ КАКЪВ ДА БЪДЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Писнаха ми тези лапачи!":

    КАТО ПРИ ТАТО ИМАШЕ САМО ...БКП
  • 13 И БСП НА ТАМ

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Редник":

    Вървят
  • 14 ГРОБОКОПАЧ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    На ...БКП.
  • 15 Знаещ

    1 0 Отговор
    Задължително ще имате обща кандидатура с ГЕРБ. То иначе и с телескопа Хъбъл не могат да Ви намерят на политическата карта, под.логи мамини.
  • 16 Гражданка

    1 0 Отговор
    Най -добре е СДС да извади ВНУК на РЕСТИТУТ от калибъра на В. Терзиев в бизнес, филантропия и управленска визия, за кандидат кмет на София.
  • 17 седесар

    0 0 Отговор
    абее Руменчо такава партия СДС няма адавна СДС умре ти не знаеш ли
  • 18 СИН

    0 0 Отговор
    АБЕ ТИ КОГО ЗАНАСЯШ БЕ СДС ГО НЯМА НА КАРТА ОТ КАКТО БОРИСОВ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ТОЙ ГО УНИЩОЖИ ДА НАМЕСТИ ГЕРБ НА СДС НА МЯСТОТО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове