Last news in Fakti

29 Юни, 2023 13:37 1 283 27

Николай Денков: Ще стигнем до ротация с Мария Габриел

  • николай денков-
  • ес-
  • еврокомисар-
  • ек-
  • шенген-
  • евро-
  • еврозона

С Марк Рюте имаме разбирателство, а с австрийския канцлер още не сме говорили на живо

Николай Денков: Ще стигнем до ротация с Мария Габриел - 1
Снимка: БГНЕС

Изпратихме двама кандидати за еврокомисари, след като и в писмото на Фон дер Лайен се искаше това. Малко съм изненадан, че събитията се развиха толкова бързо. Това е номинация, оттук насетне има и още етапи. Това обяви пред журналисти в Брюксел премиерът Николай Денков.

Всяко голямо политическо семейство в Европа провежда заседание преди срещата на Европейския съвет. Акад. Денков обясни, че партиите с либерален уклон, към които иска да се присъедини и ПП, са обсъждали подготовката за днешния съвет, имало е съгласия по заключенията между участниците.

„Обсъдихме и подготовката на либералите за предстоящите европейски избори. Ясни са принципите, които ни обединяват – върховенството на закона, човешките права, демокрацията. Това са принципи, които и ние напълно споделяме“, каза Денков.

На въпрос дали с ДПС ще намерят общ език в рамките на политическото семейство на либералите, той заяви, че там, където се срещат принципите, ще търсят общи действия. "В някои отношения има проблеми с върховенството на закона, но трябва да търсим как да продължим напред. Търси се взаимодействие в българския парламент - това е процес, който е труден, но съм оптимист, че можем да извървим този път заедно както в българския парламент, така и на европейско равнище.

"Правя всичко възможно да работим заедно с Мария Габриел и да преминем през етапите, така че да стигнем до ротация. Има проблем, който е предимно в Народното събрание", посочи той.

По темата с Шенген, министър-председателят посочи, че тези решения (за ветото на Австрия и Нидерландия) се взима на база на доверието. "Прокрадват се елементи на доверие, за да се види какво се случва. Казах и на Марк Рюте, и на австрийския канцлер, да ги включим в тези групи в България, за да имат преки впечатления и да обсъдим проблемите на място", посочи той.

"С Марк Рюте имаме разбирателство, а с австрийския канцлер още не сме говорили на живо. Преди седмица имахме видеоразговор, а тази седмица ще се видим на живо. Добре е да видим как той оценява ситуацията и тогава ще видим", посочи още Денков.

Той коментира и предложението да се използват замразени руски авоари за възстановяването на Украйна. Той потвърди, че правителството е на това мнение, а войната се проточва, жертвите се увеличават, емиграцията от Украйна се увеличават, а за всичко това се изискват средства.

По думите му, една нестабилност в ядрена държава винаги създава риск и притеснения. "Най-доброто е Русия да се стабилизира и да изтегли войските си в границите, които са международно признати, и да се върнем в света, който беше преди Русия да нападне Украйна", посочи той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А ПО–ВЕРОТНО ДО НОВИ ИЗБОРИ

    27 3 Отговор
    Или както нареди НАЧАЛНИКА от ПОСОЛСТВОТО

    Коментиран от #18

  • 2 Николай Денков:

    26 3 Отговор
    Ще стигнем до ротация с Мария Габриел дърпани от конците на стария кукловод бае ви тикве
  • 3 Денко Академика

    24 4 Отговор
    си купи фабрика на Осми Септември..

    Коментиран от #25

  • 4 Приказки за

    19 3 Отговор
    къртичата глава и щрауса. Септември сме на избори.
  • 5 ники-опсалата

    15 1 Отговор
    ще замажи мазно карабатакова, да им минава леко-меко....Найсссс...
  • 6 5+5

    19 1 Отговор
    дано не стигнете до ротация...
  • 7 родител

    12 3 Отговор
    Не ме интересува кой ще е на власт ,защото за мен е най-важно да получавам заплата с която мога да отглеждам децата си , хладилника да е пълен , и да си покривам сметките си без да мисля какво ще стане утре . А не да крадат от данъците които си плащам .
  • 8 През това време

    10 3 Отговор
    Академика само Пригожин да не стигне до Петрич?
  • 9 плужек

    13 2 Отговор
    продължаваме пълзенето
  • 10 Шар Ла Тан

    9 2 Отговор
    ШарЛаТан с титла!
    Запомнете това!
  • 11 ТаУмВзе

    11 1 Отговор
    Тия са на флипера и им ясно Кое Посолство ги врътка! Последна Национална Катастрофа е. Друго не е възможно с тоя матрял.
  • 12 Ще стигнеш

    9 2 Отговор
    до кенефа за смяна на памперса.
  • 13 Бай Иван

    12 1 Отговор
    На всичко сте готови да останете във властта. И да се връткате на всеки 9 месеца.
  • 14 7373773727272

    5 2 Отговор
    Посолството и посолствата !

    Коментиран от #19

  • 15 МОЛЕЦА

    7 2 Отговор
    СЪВСЕМ. СЕ. ОМОТА
  • 16 утайкооо

    5 3 Отговор
    ще стигнеш единствено до на .....................сещаш се къде - мека плазмодия нагъзена
  • 17 заедно към ЕС

    2 7 Отговор
    Стоп на руските агенти в България!

    Коментиран от #23, #27

  • 18 кой началник-Мутрафонова?

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "А ПО–ВЕРОТНО ДО НОВИ ИЗБОРИ":

    Значи признаваш за началник само мутрафонова? А? :)))!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Фори

    5 1 Отговор
    Ротацията е най-добра при поза 69,нито ти можеш,нито тя иска,нито двамата ще правите нещо!Пак ще е прецакан избирателят!Колкото до Гаргамел,работата отива към Мара Шепова!Консултация със зеленият чорап,нищо да не става зян!Живи и жалки некадърници!
  • 21 Сигурно

    1 0 Отговор
    Сигурно, но в някой друг живот. Как ги подковаха толкова бързо, явно американският посланник ще го наградят скоро, за малко време успя да убеди Кирчо и Кокорчо, че Борисов е чист като младенец, а убеди Борисов, че това е последният му шанс. Ашколсун, машала.
  • 22 Гого

    2 1 Отговор
    Дано да стигнете до ротация на килиите в затвора, мижитурки
  • 23 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "заедно към ЕС":

    А американски и британски може ли
    ?
  • 24 Българин

    1 0 Отговор
    Няма да има ротация, защото няма да има правителство и няма да има какво да се върти, освем на някоя сврака опашката.
  • 25 Герасим Борисов

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Денко Академика":

    По-точно на 08.ноември (1989) Денков си купи с държавни пари от Фонд "Научни разгепвания" комунистичска куха титличка "акад."! И то от сватанака на правешкия Тато - банкянския "ген.лейт." "доц." "д-р" "инж." БОКо тиквата, когото обслужва от десетилетия като KAПУT (пpeзerватив) - многократно съдиран от клепто-използване в ГЕРБ-клепто-бардака!
  • 26 777

    2 0 Отговор
    този е академик колкото аз съм тръмп мижитурска мишка крадлива
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове