Last news in Fakti

1 Юли, 2023 16:12 4 345 151

Коментар на Петър Волгин: За Хитлер и двойните стандарти

  • петър волгин-
  • хитлер-
  • дс-
  • политика-
  • кмет на софия

В една цивилизована държава подобна възхвала на Хитлер от страна на публична личност би била невъзможна

Коментар на Петър Волгин: За Хитлер и двойните стандарти - 1
Снимка: БГНЕС

Преди дни един човек – публична личност, бивш депутат, бивш президентски съвет и университетски преподавател – написа пост във фейсбук, в който има открита възхвала на Адолф Хитлер. От текста разбираме, че възхищението на автора към Хитлер произтича от две обстоятелства. Първо човекът говори за удивителния държавнически талант на фюрера. Ето цитат: „Хитлер е изключителен държавник, постигнал удивителни чудеса в икономиката, инфраструктурата, ръста на жизнения стандарт, изкореняване на безработицата, изграждане на уникална военна промишленост и супермодерна и потресаващо мотивирана и безпрецедентно надъхана армия". И, второ, авторът е възхитен от смелостта, която, според него, Хитлер проявил в края на живота си. Според автора на поста водачът на Третия райх е „храбър фюрер на държава, народ, общество и граждани... Хитлер остава до последната си секунда в своя бункер в Берлин и се самоубива, като едновременно счупва със зъбите си ампулата цианкалий и се прострелва със своя "Валтер" в дясното слепоочие“.

В една цивилизована държава подобна възхвала на Хитлер от страна на публична личност би била невъзможна. Невъзможно е нормални хора да възхваляват човек, чиито действия доведоха до най-опустошителна война в историята на човечеството, до смъртта на 80 милиона души, до преднамереното унищожаване на 6 милиона евреи. Ако в една цивилизована държава някоя публична личност даде израз на факта, че харесва Хитлер, въпросният гражданин би се превърнал в обект на вечно презрение. А какво стана у нас след появата на възхваляващия фюрера фейсбук пост? Два новинарски сайта моментално го препечатаха. Дали пък и техните шефове не си падат по Хитлер? Вярно, единият сайт по-късно свали публикацията, но в другия още си стои.

След като видях въпросната възхвала на Хитлер с огромно нетърпение започнах да чакам реакциите на всички онези неправителствени организации, журналистиески сдружения, официални държавни институции или просто граждани, които непрекъснато говорят за заплахата от „неофашизъм“. Познайте дали някой от изброените каза нещо по темата. Никой. Нищо. Същите тези, които миналата седмица щяха да разкъсат Соня Момчилова, само заради азбучната истина, която тя изрече, а именно, че по време на война всички замесени страни си служат с пропаганда, сега твърдо замълчаха. Мълчаха НПО, мълчаха фактчекъри, мълчеше премиерът Денков, който толкова силно се беше притеснил онзи ден от неофашизма и призова държавните органи да разследват по този повод „Възраждане“, третата по изборен резултат партия в България. Какъв по-ярък пример за фашизъм от фейсбук поста на онази личност и от споделянето му в някои медии!? Само че от страна на т.нар. „будно гражданско общество“ ни дума, ни вопъл, ни стон.

На какво се дължи това мълчание при вида на толкова откровена фашистка проява? Дължи се на факта, че авторът на възхвалата на Хитлер, както и препечаталите я сайтове са от „нашите“. Те са убедени евроатлантици и също толкова убедени русофоби. Нали сте забелязали, че днес е достатъчно да похвалиш Брюксел, да наругаеш Русия и оттам насетне ще ти бъде простено всичко. Можеш да напишеш най-голямата глупост или най-ужасната мерзост, като това да хвалишХитлер, но ако в началото и в края на пасквила сложиш изречението „Долу Русия!“, т.нар. „будно гражданско общество“ няма да ти направи проблем. Даже ще ръкопляска на мерзостта, която си сътворил. Евроатлантическата общност ще си измисля фашизъм там, където го няма, но никога няма да разпознае очеизвадния фашизъм в своите редици.

И още един пример за двойни стандарти от седмицата. Знаете, че в България има едни хора, които направиха добра кариера, борейки се срещу „ченгетата“, „мрежите на Държавна сигурност“, „сенчестите мрежи на службите“. Тази групичка трийсет години обяснява, че всички богати хора у нас са станали такива, заради червените куфарчета и заради връзките си с Държавна сигурност. Е, същите тези хора сега издигнаха за кандидат за кмет човек, чийто дядо, баща и вуйчо са били служители на същата тази ДС, дето била виновна за всичко. Ако използваме логиката, която ни показваха борците с ДС през целия преход, няма как да не стигем до извода, че въпросният кандидат-кмет е станал богат именно заради близостта си с Държавна сигурност. Само че в този случай сражаващите се срещу ДС не виждат никакъв проблем. Патосът им важи само когато някой не е от техните хора. Когато става дума за „тяхно момче“, всички морални притеснения отпадат. Принципна позиция, откъдето и да я погледнеш.

* Това е лично мнение на автора и не отразява позицията на БНР


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 131 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абсурдистан

    64 220 Отговор
    Волгин вън от БНР!

    Коментиран от #9, #14, #48, #77, #117

  • 2 Волга Петрова

    58 199 Отговор
    Волгата отново е препушила.
  • 3 Евала

    209 61 Отговор
    Както винаги Волгин е на ниво.

    Коментиран от #4

  • 4 Волга Петрова

    46 163 Отговор

    До коментар #3 от "Евала":

    Точно така! А нивото отново е един милиметър над дъното.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Волга Петрова

    21 107 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо":

    По-скоро чувството е близо до гъдел.
  • 7 До Петър от Петър

    85 36 Отговор
    Много добре се възмущавате, но защо обвинявате други, че не се възмущават, при положение, че Вас Вие е страх да споменете в статията си името на човека предизвикал такова терзание в душата Ви.

    Коментиран от #37, #150

  • 8 Аре бегай

    34 108 Отговор
    Чебурашка сериозно ли ще прави общо държавен анализ на база, какво написал някой сульо във фейса?

    Коментиран от #25

  • 9 Абсурдистан ll

    42 17 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    Абсурдистан вън от Абсурдистан !
  • 10 Ком

    108 20 Отговор
    Демонът на националсоциализма и фашизма под евратлантическо покривало пълзи из цяла Европа. "Хора! Бдете!
  • 11 Без Ленин и Сталин нямаше

    36 86 Отговор
    да има Мусолини и Хитлер.
    в Европа след появата на феномена болшевизъм в Русия, като отговор възниква фашизмът в Италия и националсоциализмът в Германия. Мусолини е бил в началото социалист и дори в Женева е бил съквартирант с Ленин. Хитлер пък се е учил от болшевишкия опит в изграждането на партията си. След идването на власт на Дучето в Италия през 1922г и на Хитлер в 1933г. останалите европейски страни се оказват притиснати между болшевишкия социалистически тоталитаризъм от изток и германския и италианските тоталитарни шовинизми в центъра на Европа.

    Коментиран от #12, #23

  • 12 Значи

    50 14 Отговор

    До коментар #11 от "Без Ленин и Сталин нямаше":

    И Борис 3 нямаше да има.
  • 13 Да се върнем малко назад

    18 29 Отговор
    Ето един откъс от книгата на старият комунист Върбан Ангелов „Неизвестни страници от миналото”.

    "В партията се внесе голям смут. След и по повод сключването на договора за ненападение между СССР и Хитлеристка Германия в 1939 г. вътрешното ръководство на БКП поведе пропаганда за влизането на България в Тристранния пакт: Германия, Италия и Япония.

    От името на партията Централният Комитет издаваше позиви, хвърчащи листове, а и писания по стените на зданията, в които се подканяше правителството да вмъкне страната в Тристранния пакт.

    През юни или юли 1940 г. ни привикаха около 28 наши другари в Дирекция на полицията и един от важните - Павлов или Гешев - ни упрекна, че агитираме да влезем във войната:

    - Ние знаем много добре, че вашата партия агитира за влизането ни във война на страната на пакта, правителството обаче е решено да пази неутралитет, то е против влизането ни във войната и като ви предупреждаваме да престанете с тая вредна, противонародна агитация, предупреждаваме ви, че ще вземем строги мерки срещу вас...

    След около една седмица бяхме арестувани и отправени по различни села много наши другари. На гарата видях Трайчо Костов, когото тоже откарваха някъде. Аз бях изпратен в с. Сини вир (турското му име Синебир), Новопазарско. В съседно село бе интерниран Никола Петков, а в друго - Антон Югов."

    Ето какво пише в своите „Спомени” царица Йоанна:

    „Белези на съветско-немско приятелство имаше непрекъснато. Съветските танкери прек

    Коментиран от #122

  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    76 13 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    И кое от написаното не е вярно ❓❗
    Или истината няма значение,
    ТОЙ НЕ Е
    от вашите, от правилните ‼️
  • 15 Продължение

    19 32 Отговор
    Ето какво пише в своите „Спомени” царица Йоанна:

    „Белези на съветско-немско приятелство имаше непрекъснато. Съветските танкери прекосяваха Черно море, за да разтоварят суровината, предназначена за Германия, в пристанищата на Варна и Бургас. Върху вагоните-цистерни работниците, разтоварващи петрола, пишеха с големи букви:

    ДА ЖИВЕЕ БОРБАТА НА НЕМСКИТЕ ДРУГАРИ!
    ДА ЖИВЕЕ БРАTCTBOTO НА СЪВЕТСКИЯ И НЕМСКИЯ НАРОД!
    ДА ЖИВЕЕ ДРУГАРЯТ ХИТЛЕР!”

    Коментиран от #69

  • 16 ХА ХА

    30 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бачо":

    Истината си е истина, а шизофренията не се лекува ХА ХА ХА ХА
  • 17 Токмакти Джун

    61 19 Отговор
    Девизът на жълтопаветната общност Меине ехре хейст троие нали са умни и красиви да си го преведат а откъде идва ще ви напиша после браво на Волгин че им казва истината на тия в очите .....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    86 32 Отговор
    Един от малкото истински журналисти

    Коментиран от #32

  • 20 АЛФА КЕНТАВЪР

    80 28 Отговор
    Волгин е Прав Точен
  • 21 Нов €вроатлантик

    10 20 Отговор
    Хвала такъви демократи !
  • 22 Проява на изъм

    26 76 Отговор
    Волгин от днеска в любимата ти Русия лекуват хомосексуализъм..отиди да се прегледаш..безплатно е
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ГеювИ

    29 7 Отговор

    До коментар #8 от "Аре бегай":

    Николай Слатински Сульо ли е?

    Коментиран от #50

  • 26 УРА,, УРА

    28 62 Отговор
    На Волгин очевидно му заплащат от ПосолствоТО за адвокатски услуги в полза на Възраждане.

    Коментиран от #108, #118

  • 27 Иван Кан

    16 7 Отговор
    Кой е хвалил Хитлер?

    Коментиран от #110

  • 28 Добро куче си дръж дръж

    20 52 Отговор
    Руската солка явно си мисли че е в Русия и мислим още в понятия отпреди 100 години..Волга това за което говориш е медицински случай нарича се нудизъм
    така че без паника обаче никой не може да настигне лудите в Кремъл нали се сещаш
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Джджджмтц

    22 47 Отговор
    Та не е вярно ли бе другарю , сравнение с Хитлер володя е един обикновен мафиот , Хитлер е изградил държава и я превърна в сила а Путин съсипа държавата са и изби народа си ?!
  • 31 Агата Кристи

    22 34 Отговор
    И в Дучето, и в Хитлер се прокрадва образа на ОНЗИ от варненската МАХАЛА !
  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 41 Отговор

    До коментар #19 от "Българин":

    Да, слугуващи на Русия и продаващи България за жълти копейки‼️

    Коментиран от #43

  • 33 Лъжата не е другата гледна точка

    19 35 Отговор
    Ето как започва текста на Слатински и как го представя комунето Петров
    "Мнозина (аз също) сравняват Путин с Хитлер.
    Да, и двамата са политически чyдoвища, диктаторски ncихопати, геостратегически циклофреници и геополитически маниаци.
    И двамата са виновни за ужасни престъпления и ще останат в Историята като брутални мepзавци.

    И все пак между тях има и огромни разлики."

    Коментиран от #95

  • 34 Отегчен

    24 43 Отговор
    Бездарието на Петроволгин е безгранично.
  • 35 344556677889900

    25 45 Отговор
    Тоя Волгин се бори с нацизма като възхвалява нацизма на рушляците
  • 36 Българин

    20 5 Отговор

    До коментар #18 от "Агата Кристи":

    Явно Много му Завиждате е Обиждате за Спорта
  • 37 Амииии....

    37 6 Отговор

    До коментар #7 от "До Петър от Петър":

    Амииии... то не са един и двама такива нацистки изцепки. Ще вземе Дебелият Ал да се обиди,че е пренебрегнат.
  • 38 Гошо

    29 10 Отговор
    Това за Хитлер че е постигнал удивителни резултати в икономиката и социалната сфера е неоспорим факт За смел ,да ,смел е бил ,дори повърхностният преглед на биографията му е достатъчен за да се убедиш
    Друг е въпроса с грешката във военното отношение
  • 39 ДС руzки cвиHE

    22 35 Отговор
    Кондукторката днес е впрегнала всички 4хилядници :)))
    Баева, кеворк, шварката , сега и това рашистче ...
    Цитатите са извадени от контекст, прочетете статията на Николай Слатински и ще разберете за нескопосаната манипулация на публаджийчето

    Коментиран от #52

  • 40 Историк

    22 15 Отговор
    Проф. Николай Слатински е бивш съветник на президента от БСП Георги Първанов (агент Гоце от ДС) така че няма нищо чудно, че пише такова нещо. Комунистите и нацистите винаги са били на практика едно и също нещо.

    Коментиран от #84

  • 41 Анти

    31 11 Отговор
    Ппдб и те като костово. Щом си кажеш мнението против тях и сие и веднага ви лепват етикет, че сте от Възраждане. Е, не сме, но имаме близки и са от Възраждане. Трябва ли да ги мразя, че харесват Костадин, това си е техен проблем и са много заможни, и никога родители не са били член на бкп, а на свободна практика, деди също. Има и умни без работа, но завършили СУ, специалност право, преди езикова английски с немски, работят за Коце, така стоят нещата.
  • 42 Онзи

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "СС-Панцеркорпс":

    Какво ще се случи като чуеш?

    Коментиран от #93

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Видьо Видев

    16 30 Отговор
    Неволно натрапва ми се паралела между фашиста Хитлер и фашиста Путлер!
    Неволно натрапва ми се въпросът, ще се самоубие ли фашиста Путлер в бункера си в Кремъл, ако загуби войната в Украйна?
  • 45 Хм Хм

    8 18 Отговор
    Толкова долен! С удоволствие чакам да видя как ще направиш фирма като Телерик и ще я продадеш за 290 милиона, предвид твоите връзки с Държавна сигурност и ГРУ. Не ти стигат май някакви си 50-70 точки IQ, нали?
  • 46 Русия е враг №1 на България !

    20 33 Отговор
    Ами за разлика от др. Петров (Волгин), останалите са прочели цялата статия .
    Предполагам, че и той я е прочел и е изчакал малко за да е по трудна за откриване и да изкара едни бързи 4000 за долнопробния си пасквил.
    Дребна и продажна душичка - крепостническа !

    Коментиран от #56

  • 47 !!!?

    25 32 Отговор
    Всеки Хитлер си има своя Гьобелс, който му е верен докрай !!!?

  • 48 доберман иа власта

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    Защо бе , защото не е фашист ? Фашистите имат много голям враг...да не го забравят.
  • 49 Tутанкамон

    14 20 Отговор
    Тоя май се взема за Гьобелс...
  • 50 Аре бегай

    16 24 Отговор

    До коментар #25 от "ГеювИ":

    Прочетох какво е написал. Разбирам болката им. Русофилията ги е яд, че сравнява Хитлер и Путин. Сравнение не може да има. Путин е с класи под Хитлер като държавник. Впрочем този Слатински не беше ли от БСП?
  • 51 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 14 Отговор
    А какво става с готвача, още ли върви гениалния план по мнимия пуч и защо не свалят още десетина самолета за да са по убедителни‼️

    Коментиран от #59, #66

  • 52 Историк

    10 29 Отговор

    До коментар #39 от "ДС руzки cвиHE":

    И си прав и не си прав.

    Че има манипулация, има. Ето още какво е написал Слатински "Да, и двамата са политически чудовища, диктаторски психопати, геостратегически циклофреници и геополитически маниаци.

    И двамата са виновни за ужасни престъпления и ще останат в Историята като брутални мерзавци."

    Т.е. няма никакво "възхваляване на Хитлер" като идеология или действия.

    ВСЕ ПАК, Слатински пише, че Хитлер бил "повел граждани", а е добре известно, че той властва в Германия чрез СТРАХ. Огромна част от германското общество не е искало или имало избор да "следва" ли Хитлер. Били са принудени, тъй че Слатински е написал нещо невярно и това идва от неговите собствени възгледи.

    Но, да, като цяло Волгин се е опитал да лъже, което не е никаква изненада за 4 хилядниците на Мутрофанова.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 НЯКОЙ

    9 22 Отговор
    Вреден човек с много големи амбиции да бъде известен! А всъщност е никой, защото говоренето не създава нищо, но може сериозно да вреди! Но си има закрилници от най-високо ниво, които го използват да дразни и руши създаденото!
  • 56 Сащ

    24 10 Отговор

    До коментар #46 от "Русия е враг №1 на България !":

    създават неофашизъм и тласкат Източна Европа по пътя на Укрия срещу Русия. Правят го чрез евроолигархията и корумпираните правителства.

    Коментиран от #62

  • 57 Сащ са зло

    21 12 Отговор
    Докато не бъдат унищожени, постоянно ще създават конфликти и войни.

    Коментиран от #58

  • 58 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 22 Отговор

    До коментар #57 от "Сащ са зло":

    Но първо ще видим как е след унищожението на Русия, Зеленски доста успешно се справя послдната година‼️

    Коментиран от #63

  • 59 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️ бесния

    11 3 Отговор

    До коментар #51 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Готвачът би те сготвил в собствения ти сос 😈😈😈😈😈😈😈
    Но не иска да си цапа казана с теб
    😝😝😝😝😝😝😝😝
  • 60 Точен

    16 16 Отговор
    Хитлер = Слатински.
  • 61 РЕАЛИСТ

    24 6 Отговор
    Още като прочетох статията на " професор" Николай Слатински се учудих , че няма възмутени. Сетих се за доста скандали в Европа и света, когато някой е правил същото. Всички после да се обяснявали и извинявали за думите си. Кандидатът на Републиката партия Карл Паладино каза, че Хитлер е лидер , от който се нуждаем днес. В САЩ не само тръгнаха срещу Паладино, но искаха заличаване на радиото , което го излъчи. Президентът на Перу каза същото каквото и Слатински, че Хитлер е направил Германия първа икономическа сила на света. Имаше вълна от възмущение от Израел и той трябваше да се извинява. Кандидат от партията на Мелони в Италия бе изхвърлен, щото каза , че тя е велик лидер , като един държавник преди 70 години. Добави, че това не е Мусолини. Волгин правилно описва странното мълчание на всички за издънката на Слатински
  • 62 Мдаа

    12 19 Отговор

    До коментар #56 от "Сащ":

    КГБфили, наричани погрешка русофили, са неуспели в живота заради слабохарактерност, която е използвана от руските им господари, за да ги накарат да мразят някой друг за провала им. Тъй като тези хора трябва да служат за инструмент, руския им господар ги насочва срещу този, който е проблем за него. Посочвайки го, той автоматично става обекта на омраза на тези хора. Дали ще е САЩ, ЕС, НАТО, вътрешния враг (само си спомнете за истеричната реакция на метежа на Пригожин на руските слуги в България, преди да се разбере, че това е инсценировка. Наричаха Пригожин "соросоид", "западен агент", даже се появиха веднага теории как бил купен от Запада и т.н. т.е. всичките им сили бяха хвърлени срещу "вътрешния враг") или нещо друго, те са "програмирани" да излъчват едни и същи тези и послания, без оглед на това дали то има нещо общо с реалността.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Да знайш

    19 9 Отговор
    Масмедиите мълчат за пълзящия неофшизъм, а възхвалите на евроатлантиците към Хитлер ще зачестят... Нечленоразделният Петков и Магарев са отявлени неофашисти и русофоби - за това американското посолство ожени отявлените врагове ГЕРБ -пп ДБ, буквално за 1 нощ. Бързаха с Правителство на войната, Борисов нямаше алтернатива - или правителство, или затвор.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 РЕАЛИСТ

    9 14 Отговор

    До коментар #51 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И аз мисля, че трябва да извадят багерите и да разрушат и малкото асфалтови пътища които имат в Русия, може и някой влак да взривят с чмобики за по сигурно и да няма съмнения, всичко е по план при великия Путин!

    Коментиран от #76

  • 67 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 9 Отговор

    До коментар #65 от "!!!?":

    Готвача каза, че спира копейките за троловете, ще видим колко ще са лоялни подлогите без денги‼️
  • 68 !!!?

    19 15 Отговор
    Хитлер = Путлер...няма двоен стандарт !!!?
  • 69 Ха ха

    20 5 Отговор

    До коментар #15 от "Продължение":

    Жалък опит за изкривяване на историята! Фашизмът в България започва още през 1923 г. със зверските изтезания и буйство на Ал. Стамболийски и брат му!...

    Коментиран от #71, #109

  • 70 Стоян Хлебаров

    14 22 Отговор
    Волгин пак залита...у лево! Авторът на статията за Хитлер не е казал и една добра дума за политическия фашизъм на Хитлер! Той се възхищава на организаторския му талант за уредба на държавата,за справянето с корупцията в неговата страна,за държавническия му талант,за инфраструктурата, ръста на жизнения стандарт, изкореняване на безработицата, изграждане на уникална военна промишленост и супермодерна и потресаващо мотивирана и безпрецедентно надъхана армия"! Може да се каже,че Хитлер е бил злия гений на човечеството по онова време! А нима и Сталин не е бил такъв,въпреки ,че е надминал Хитлер по жестокост,по затриване на цели нации и т.н.Във всеки човек живеят паралелно няколко личности,макар и често взаимоизключващи се-едната са чисто човешките му способности,друга е влиянието на възпитанието му,трета-психофизичните му особености! Нима един убиец на деца,не обича собствените си!? Волгин е един праволинеен политически психопат,който дели хората на две-тези,които са склонни на престъпления,като Хитлер и другите,които си харесват Сталин,независимо от величината на престъпленията му! И най удивителното в разсъжденията на Волгин е,че той отрича чисто човешките таланти на Хитлер/защото за него те нямат значение ,но възхвалява талантите на Сталин,защото /може би/той е "от неговите"-като собствените му роднини.... Волгин,що не се ожениш за Момчилова-лика -прилика сте си!?
  • 71 Историк

    13 17 Отговор

    До коментар #69 от "Ха ха":

    В България никога не е имало фашизъм. Използваш термини, които не знаеш какво значат.
  • 72 Боклуууууууук

    7 14 Отговор
    Боклууууууууук
  • 73 Артилерист

    20 7 Отговор
    Отново отлично г-н Волгин! Един утвърден български журналист е написал, че някой си(Не е написал името на ренегата, защото при сегашната съдебна система, ще го скъсат, Волгин, да го размотават по съдилищата и накрая ще го осъдят) възхвалявал фашиста Хитлер и двойния стандарт на Продължаваме подмяната спрямо бившите ДС служители-според целта на атестацията: ако е за издигане-само хубаво, а за изхвърляне-само лошо-и всичката демократическа евроатлантическа симпатия се е излязла да го обижда. Кое от написаното в статията не е вярно бе, симпатизанти? Нима искате да превърнете българската демокрация като украинската?

    Коментиран от #74, #75

  • 74 Историк

    6 13 Отговор

    До коментар #73 от "Артилерист":

    "Кое от написаното в статията не е вярно бе, симпатизанти? "

    Не е вярно ОСНОВНОТО ВНУШЕНИЕ в статията, че Слатински се е възхищавал на ИДЕОЛОГИЯТА или НАСЛЕДСТВОТО на режима на Хитлер.
  • 75 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 13 Отговор

    До коментар #73 от "Артилерист":

    Утвърден е, но не е български, служи на Русия мекерето, като повечето подлоги тук, но скоро приключват и заминават на Суходол за рециклиране‼️
  • 76 РЕАЛИСТ

    12 5 Отговор

    До коментар #66 от "РЕАЛИСТ":

    Цяла България окрадохте евроантлантиците, а сега и до кражба на никове опряхте. Крадливо племе, ей. Няма насита.

    Коментиран от #81, #82

  • 77 Сандо

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    Не обичате Истината вие,носителите на най-цивилизованите евроатлантически ценности.Даже не можете да я понасяте.Мрак цари в душите ви,злоба и омраза в сърцата ви,а в мозъците ви - хаос.

    Коментиран от #80

  • 78 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 14 Отговор
    Постоянно ви повтарям, че трябва пълна лустрация за червените терористи и внуците им, те са закърмени с предателства спрямо България и сервилност към изгнилата Русия‼️ Волгин е жив пример за продажност‼️
  • 79 Диамантената ръка

    8 17 Отговор
    Волгин, че то описанието на Хитлер, много прилича на твоите приказки за Путин, ама ти не се усещаш...

    Коментиран от #88

  • 80 Любопитен

    4 14 Отговор

    До коментар #77 от "Сандо":

    Коя "истина" бе, другарю?

    Тази, която ти нашепват представителите на руските фашисти ли?

    Вашата "истина", когато понечите да я кажете, за отрицателно време се разкрива като пълна лъжа, след което прекарвате остатъка от времето в това да се опитвате да се скриете от фактите и да замазвате и да бягате. Такава "истина" може да върви в "рузкий мир", но не и сред цивилизованите общества.

    Коментиран от #86

  • 81 Историк

    11 11 Отговор

    До коментар #76 от "РЕАЛИСТ":

    България е окрадоха първо комунистите, а след това наследниците им.

    Коментиран от #83

  • 82 РЕАЛИСТ

    6 13 Отговор

    До коментар #76 от "РЕАЛИСТ":

    Прав си, няма по крадливо и продажно племе от руските лакей, 150 години вече се мъчите да ограбите и унищожите България, но Зеленски ви обърка плановете!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Карло Ангелов

    13 4 Отговор

    До коментар #40 от "Историк":

    " Комунистите и нацистите винаги са били на практика едно и също нещо."

    За да кажеш това, трябва да си прочел МОЯТА БОРБА на Хитлер и КАПИТАЛЪТ на Карл Маркс. Аз МОЯТА БОРБА я прочетох. А за КАПИТАЛА, КОМУНИЗМА и т.н. съм чел, доколкото е било нужно да си взема изпитите. Което е бекрайно много повече, в сравнение с твоята подготовка, ако въобще имаш такава.

    Та като сториш и едното и другото, ела пак да си говорим за това, че "5998Комунистите и нацистите винаги са били на практика едно и също нещо."

    Коментиран от #85

  • 85 Историк

    5 8 Отговор

    До коментар #84 от "Карло Ангелов":

    Чел съм и двете, едната като част от университетското ми образование, а другата, защото имах нуждата да знам за какво става дума, но ти освен горещ въздух, не знаеш нищо друго.

    Има разлика между ТЕОРЕТИЧНИТЕ ОСНОВИ на двете идеологии, но РЕАЛНОСТТА на двата режима е ЕДНА И СЪЩА. На фундаментално равнище тя засяга държавата и гражданите по един и същи начин.
  • 86 Сандо

    7 12 Отговор

    До коментар #80 от "Любопитен":

    Верни сме до гроб на матушката, тя ще пребъде, само готвача да не върне тая седмица пак, че няма да остане здрава магистрала и мост, няма с какво друго да го спрат, втарая Зеленски я прибра в чувалите, останаха само катаджийте в Русия и пияните вдовици!
  • 87 Алексей Сергеев

    10 15 Отговор
    Волгин, че си кръгъл идиот, няма спор
    Интересно ми е колко ти плащат от руското посолство?

    Коментиран от #89, #91, #92

  • 88 Ръката с диаманти

    15 7 Отговор

    До коментар #79 от "Диамантената ръка":

    Описанието на Хитлер не е на Волгин,а на изявен евроатлантик.Той просто го цитира.Не ти харесва истината,но Слънцето от изток изгрява.

    Коментиран от #112

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Объркано Атлантиче

    6 7 Отговор

    До коментар #87 от "Алексей Сергеев":

    Нищо не ни плащат от година, само ни обещават, щяли да дават бонуси, но след СВОто, чакаме гладни.
  • 92 Българин

    2 13 Отговор

    До коментар #87 от "Алексей Сергеев":

    Той е от "полезните", на него не му плащат директно с парички, а с място на водещ, което е защитено, за да продължи да "работи" за тях. Такива дребни рибки са почти безплатни за руските му господари. Абсолютен кеф е да се гледа какви морални развалини са.
  • 93 СС-Панцеркорпс

    0 7 Отговор

    До коментар #42 от "Онзи":

    Ще има разбити кратуни!
  • 94 !!!?

    11 14 Отговор
    Волгин иска да внуши, че щом някой си е похвалил диктатора Хитлер за икономическите му постижения значи трябва да хвалим и диктатора Путин за варварската му война в Украйна !!!

    Коментиран от #98

  • 95 Само питам

    6 9 Отговор

    До коментар #33 от "Лъжата не е другата гледна точка":

    И какви са "огромните" разлики между тях?Че Хитлер сам смачка цяла Европа,а на Путин силите му за една Украйна не стигат.Че единият смело се е самоубил,но видите ли Путин го е страх."Браво" и на Слатински ,"браво "и на тебе.

    Коментиран от #113

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Роза

    12 1 Отговор
    В началния етап от своето управление Хитлер наистина може да има заслуги за подобряване икономиката на Германия и ликвидирането на безработицата.Грешката му е по-нататък-външната политика.Позволил си е мисли,че една държава -Германия-може да владее целия свят.Забравил е,че вече не живее в мрачните Средни векове,и че светът не е вече същия.Съратниците му,жадни за власт и високи постове,са гледали да уредят себе си и семействата си и са го насърчавали по всякакъв начин.После,когато Германия губи войната и е срината със земята,всеки се спасява поединично.Не виждам причини да се възхищаваме нито на Хитлер,нито на Сталин.И двамата ги няма отдавна на света,но ги няма и милионите невинни хора,загинали по тяхна вина.
  • 98 Ха ха

    10 3 Отговор

    До коментар #94 от "!!!?":

    Точно така,умничке.Загряваш като албански реотан.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 СЛАТИНСКИ СЕ ОКАЗА ФАШИСТ

    8 4 Отговор
    който пише за да очерня Русия, Путин, и всички комунисти ги приравни към фашистите. По-голяма тъпня от уж мирен бг гражданин, даскал във Военна академия ....Но пък е верен ЕвроАрлантик, наше куче, щом лае срещу Путин и Русия всичко му е простено, да влезе Борел, външния на ЕС , това взе да прилича на СС
  • 102 Българин

    7 19 Отговор
    Този боклук е руска подлога и ГАД !!!

    Коментиран от #120

  • 103 Пут-ин

    7 17 Отговор
    Какво да кажем за комунистите те избиха над 200 милиона но половината свят възхвалява техните "велики постижения" като теб русофилски кретен

    Коментиран от #106

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 🇧🇬🇪🇺💯

    6 15 Отговор
    Без Сталин, Ад. Хитлер никога не би дошъл на Власт в Германия?

    Коментиран от #128

  • 106 Последния Софиянец

    2 14 Отговор

    До коментар #103 от "Пут-ин":

    За денги го правим бе човек, имай милост, това ни е работата, да плюем България и да величаем блатницата!

    Коментиран от #111

  • 107 уйко-калеко

    19 3 Отговор
    За съжаление на някои коментиращи ВОЛГИН с този коментар е уцелил ,,ДЕСЕТКАТА,,.ХИТЛЕР наистина прави от ГЕРМАНИЯ първа икономическа и военна сила в ЕВРОПА ,но с цената на много терор спрямо инакомислещите и унищожението на хора от други нации.ПРЕДИ НАПАДЕНИЕТО НАД СССР ЗАВЛАДЯВА ЦЯЛА ЗАПАДНА ЕВРОПА (БЕЗ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ) И ИЗПОЛЗВА ЦЕЛИЯТ И РЕСУРС(ХОРА,КАПИТАЛИ РАБОТНИЦИ) ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА ГЕРМАНСКАТА НАЦИЯ.БИХ ПОПИТАЛ СЛАТИНСКИ ТОВА ЛИ Е ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ ,ДА ОБЛГОТЕЛСТВАШ СВОИ ХОРА ЗА СМЕТКА НА ДРУГИ.КРАДЕНЕТО НА БОГАТСТВАТА НА ЕВРЕИТЕ ЗЛАТОТО ИЗВАДЕНО ОТ ЗЪБИТЕ ИМ ТОВА ЛИ Е ПРИМЕР С КОЙТО ПОВИШАВАШ ЖИЗНЕНИЯТ СТАНДАРТ НА НАРОДА СИ. БИХ КАЗАЛ НА ГОСПОДИН СЛАТИНСКИ,ЧЕ ХИТЛЕР Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ ДИКТАТОР ПРЪКНАЛ СЕ В ЧОВЕШКАТ ИСТОРИЯ.ДИКТАТУРА ХУБАВА НЯМА.СПОРЕД КОМ .ИДЕИ КОМУНИСТИТе ОСВОБОЖДАВАТ ЕАБОТНИЦИТЕ И СЕЛЯНИТЕ ОТ ДИКТАТУРАТА НА КАПИТАЛИЗМА И БУРЖОАЗИЯТА,НО Я ЗАМЕНЯТ С ДРУГА ,,ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА,,ЕДНА ДИКТУРА ЗАМЕНЯ ДРУГА И ПОЛЗА НИКАКВА.ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА. По отношение на втрата част от коментара му ВОЛГИН пак е прав за двойният стандарт.Това ,че някой кандидат е син или дъщеря на бивши служители на ДС когато не ни отърва са лоши, но в други случаи много добри и кадърни.
  • 108 Хърей, хърей

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "УРА,, УРА":

    А тебека очеуизвадно те захранват с козЕшко млекце.
  • 109 В България фашизъм не е имало!

    2 5 Отговор

    До коментар #69 от "Ха ха":

    12 от най-известните ни професори по история го декларираха. Комунистите пред 1922-23 г. са наричали земеделците "аграрфашисти". Много сте неграмотни, ей, ама много!
  • 110 122221

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Иван Кан":

    проф. д-р Николай Слатински
  • 111 Предпоследния Софиянец

    16 1 Отговор

    До коментар #106 от "Последния Софиянец":

    Коя България да плюе - пародията на държава, разградения двор, в който се превърнахме под крилцето на ЕгС ли?
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Само отговарям

    1 0 Отговор

    До коментар #95 от "Само питам":

    Хитлер "смело" се самоубива в обкръжения (от кого?) Берлин. От тънкия ти намек да стигнем ли до "гениалния" извод, че укровитязите вече са обкръжили Москва🤣🤣🤣?
    ПП. Значи тук ни посл... ъгват, че героичните укровитязи още лазят (пардон - контранастъпват) из калищата около долното течение на Днепър?
  • 114 Далаверака

    6 1 Отговор
    Волгин, тоя цървул е от Перник и целият му зор е да запази службичката на дъщеря си вбългарското посолство в Киев! Елементарно Уотсън!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Браво Волгин

    9 3 Отговор
    Както винаги, точно в десетката! Затова си неудобен на лъжците, фашистите, комунистите и национални предатели ПП и ДБ!
  • 117 Толкова гнусно и жалко

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абсурдистан":

    изглежда нещо продало си бъдещето!
  • 118 И що трябва

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "УРА,, УРА":

    някой да ти плаща, за да кажеш истината? Все си мисля, че за това е нужно достойнство, което нямат продалите се отпадъци на националните предатели ПП и ДБ!
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Така

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да се върнем малко назад":

    Задачата на англосаксоните и американците е била да не допуснат германия и русия в добри отношения. Капиталистите винаги са се борили срещу патриотизма социализма. Затова настроиха хитлер срещу русия. Разделяй и владей. Нали знаеш това е мотото на англия и наследника им сащ. Хитлер стана жертва. Така както украйна днес. Ние сме на път отново да се поддадем и също да загубим като се включим във войната да защитаваме интересите на англия и сащ.
  • 123 Анонимен

    1 1 Отговор
    Волгин и жена му андролова, той си е с бсп, а жена му в герб. Лошо няма. Лошо стана за ударените отживков и борисов. Кой умееда се подмазва краде и с парите си купи много неща, а те комунистите все те прави. Събират се и се смеят, на инат говорят, българин срещу българин, а бяха колеги. Просто си има лоши хора, завистливи. А дпс са единни и са ок всипки три етноси. Беден богат. Крадоха и имат. И като имат, мишки си остават. Живи и здрави бъдете
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Защо ми крадеш ника?
  • 126 Бездарен

    0 8 Отговор
    Путинист, предател.

    Коментиран от #134

  • 127 Драйфа

    0 7 Отговор
    ми се от този рашистки плу жек.
  • 128 Моряка

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Това е идторическа версия,убедително и на достъпен език разказана от Виктор Суворов в бедтселъра му Ледоразбивачът.Не съм чел някой да го е оборил.Сталин е бил умен и предведлив в този случай.

    Коментиран от #129

  • 129 Моряка

    0 0 Отговор

    До коментар #128 от "Моряка":

    Извинете за печатнине грешки в 128.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Електра

    3 6 Отговор
    Слушах го, само дето не разбрах, защо рашистката мишка плюе по Хитлер, а възхвалява Путлер, като разлика между фашисти, комунисти, нациоал социалист, и рашисти няма разлика в човеко ненавистната им идиалогията, има само разлика в националността, като комунистите са интернационалисти...

    Коментиран от #133

  • 132 Артилерист

    7 0 Отговор
    До коментар 74 от "Историк"
    Историк, щом като ти вярваш повече на Слатински-един безспорен ренегат, който от отявлен седесар стана съветник на бившия Председател на БСП и тогавашен президент, а сега е нахъсен атлантик- отколкото на Волгин-журналист, избиран за най-добрия за годината от журналистите в България, мога да добавя само, със съжаление, че не си обективен.
  • 133 Антигона

    0 0 Отговор

    До коментар #131 от "Електра":

    Еврокомуниститеот ЕгС, дето по интернационализъм не падат по-долу, де ги слагаш?
  • 134 Талантлив

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Бездарен":

    европе дал, особено в подгърбието?
  • 135 Анонимен

    0 0 Отговор
    Бъдете смирени волгин. Явно вината е в нас, че сме били от 13 годишни с неправилния човек, враг на народа. Не мразим никой. Вие бкп дс сте навсякъде на сладки служби цели родове. Подменихте си жените, имате от всяка жена деца, лошо няма, късметлии 78 сте все вие бкп дс и др десни ице, кирчо под прикритие и бочко ви Тато.
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Смарт

    0 0 Отговор
    Който е против водача велик - 1488 не трябва живее! Разберете, бе, yтйк бзпдбни, силите на гросдойчланд бяха силите на светлината и доброто! М р т е!
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Казах ли го бе

    0 1 Отговор
    Фюрера или смърт! Мислиш че че спрем ли бе
  • 149 Феликс Дж

    1 0 Отговор
    Браво Слатински, браво Николай. Когато показваш силните страни на една историческа фигура по силата на логиката мислещата публика си прави изводи за това, какво е победило страната начело, на която е била тази конкретна фигура. А победителите са предвождани от ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ СТАЛИН - "вожд на прогресивното човечество"; "баща на народите" и редица още клишета. Но най - вече по негово време е създаден термоядрения щит на СССР и сега не може да се играете игрите от 39-та и след това. Сталин е истински ТИТАН, който и днес плаши буржуите и техните лакеи. Путин в сравнение с него е като сукалче.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Чети бе

    0 0 Отговор
    Професор Николай Слатински
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове