Last news in Fakti

1 Юли, 2023 16:49 1 662 27

Кънчо Стойчев: Коалиционно споразумение няма да има

  • кънчо стойчев-
  • харалан александров-
  • политика

Бойко Борисов е "бащата" на "групичката четвъртокласници" и им дава парите за кифли

Кънчо Стойчев: Коалиционно споразумение няма да има - 1
Снимка: БГНЕС

Това, което наблюдаваме при нашите политици е, че не са се разработили, а са се разприказвали. Когато някой започне да си къса ризата, че изпращаме оръжия за Украйна, най-вероятно е завършил в Съветския съюз.

Това заяви пред БНТ социологът Кънчо Стойчев.

Той бе категоричен - "коалиционно споразумение няма да има". Ситуацията, според него била - групичка четвъртокласници седят на пейките и се правят на "велики", но в крайна сметка отиват при бащите си и искат пари за кифлички. В случая "бащата" е Борисов, отбелязва социологът.

Стойчев поясни, че Борисов в момента печели време, а "колата на добрия политик трябва да има и задна скорост".

"Правителството е напълно прилично правителство, ние нямаме кадрови проблем. Проблемът на България не е това правителство, а "сглобката". Това правителство трябва да бъде подкрепяно от едно несъществуващо мнозинство в парламента и от там идва цялата драма. Докога Борисов ще подкрепя това правителство и докога то ще съществува? Отговорът е - докато му е изгодно", коментира Стойчев.

"Борисов и ГЕРБ са обект на нарастващо желание", отбеляза на свой ред политическият антрополог Харалан Александров.

"Госпожа Нинова се държи като прелъстена и изоставена. И си личи, че има много страст към Борисов", допълни той.

Според Стойчев "шумно ще бъде на предстоящите местни избори": "Ако погледнем всичките общини, най-вероятно ГЕРБ с лекота ще успее да удържи тези местни позиции. Няма обаче да е толкова лесна надпреварата в големите градове. Това, което движи Европа и света в момента, не са нашите местни избори, а войната. Войната е съдбоносна и тя е определящият фактор - какво ще се случи и в България. Неминуемо Русия ще загуби, е едното твърдение. Другото е - неминуемо НАТО ще спечели. Нито едното, нито другото. В момента се води игра на изтощение. И може би няма да сгрешим, но до края на годината ще се тръгне по пътя на намиране на решение. И това ще смени цялата гравитация на политическото поведение, включително и у нас".

Харалан Александров допълни, коментирайки новия кабинет, че в него "има много качествени хора", но има огромен проблем с доверието към него. "Има много причини това да е така.

На въпрос "какъв път има да извърви кандидат-кметът на ПП - ДБ и "Спаси София" Васил Терзиев", Кънчо Стойчев заяви: "Стартът на господина в тази надпревара донякъде се оказва провокация. Да видим как ще реагира обратната страна. ГЕРБ няма да се предаде и очевидно битката за София ще се отрази и на "сглобката". Виждаме как нервно реагира Борисов в първата вечер на представянето му".

"Казусът за София е много интересен. Проблемът не е толкова в тежкото родословие на този човек. Тежкото комунистическо родословие ще го задължи да направи нов морален облик. Градската десница, която твърди, че е универсалният носител на доброто и злото, изведнъж се оказа в доста неудобна ситуация в тази проблемна история. Това е антична драма - да носиш греховете на бащите си", каза пък Харалан Александров.

В заключение Кънчо Стойчев отбеляза, че основният проблем на градската десница е, че се "спука моралният им балон": "Прекалено дълго той се надува. И ще видим, че зад умните и красивите са глупавите и грозните".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    Политицит не Мислят за Повечето Българи
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кажи честно ...

    13 2 Отговор
    От кога чаках Кънчо и Харалан да ми обясни нещата . :))))
    Де го оня Райчев? Липсва ми и той.

    Коментиран от #6

  • 4 меден

    4 14 Отговор
    НОВИНИ
    Мафиотите Путин и Пригожин превърнаха Русия в Судан

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 И други не се обаждат нещо

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Кажи честно ...":

    Нито пишат по фейсбуците. Това Лена Бориславова, Ицо Хазарта, разните младежи студенти политолози също си трайкат
  • 7 Разбира

    7 2 Отговор
    се , че няма да има !
  • 8 без имена

    8 3 Отговор
    лена казала на бойко , че ще правят сглобка 69.

    Коментиран от #10

  • 9 Цитат

    6 1 Отговор
    Когато някой започне да си къса ризата, че изпращаме оръжия за Украйна, най-вероятно е завършил в Съветския съюз.

    . Министърът на отбраната също е завършил в Съветския съюз но вместо да си къса ризата той си облече фрака
  • 10 Възрожденско ми е

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "без имена":

    Не я е срам, да плагиатства от къскопейкин и цончо НЕгълдача
  • 11 Град Симитли

    4 1 Отговор
    ".. Госпожа Нинова се държи като прелъстена и изоставена. И си личи, че има много страст към Борисов", допълни Кънчо Дръвника
  • 12 Кърчо и Харалан

    3 2 Отговор
    Отдавна слугуват в Герб
  • 13 КЪНЧО щом не си за НАРОДНА ВЛАСТ

    2 1 Отговор
    Ти си поредният КРОКОДИЛ ронещ сълзи !

    Коментиран от #14

  • 14 За каква народна власт може да е един

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "КЪНЧО щом не си за НАРОДНА ВЛАСТ":

    капиталист като Кънчо бе, другар !?
  • 15 Факт

    1 3 Отговор
    И на вас, ако украйна ви купи предприятия на Русия и вие бихте ли мълчали. Даваха предприятията работа на 1500 човека, и със смейства деца в града, 4500. Малко пари даваха, но бе сигурен живота им, и с премиите 3,6,9,12 си докарваха при хляб 0.15 черен и бял 0.26 прилични хонорари, щом всеки успя с кредити да си купи жилища, отпуснати от държавата 15 хиляди за 20 години, вие от герб и сие забравихте май гладните години, добре, че от предприятията ви дадоха ведомствени жилища без пари и днес бойкоборисов ви направи най замижните хора в Бг, нишо, че за чеп зеле не ставахте, ми бе казано от съдии в съда. Откъде я извадихте тая, да бяхте питали бб, не че вие еродираните не го знаете. Не е нужно да си умен, а да си до бойко бил в близост
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Един от зaдHuцитe

    4 0 Отговор
    Които изживяха прехода в мошеничество, далавери и лъжи!
  • 18 Гръч

    2 1 Отговор
    Много приказки за нищо.Накратко,ГЕРБСДСППДБ са сезаклещили след бурния кекс и сега се дърпат да се освободят ритани по газа от Възраждане.Това е истината за тези поплювковци
  • 19 Абе...

    4 1 Отговор
    ...оставете другото, ама имаме ли още пари да дадем на Украйна за издръжка, в това е въпросът! И ако не, кой ще отговаря защо въобще започнахме да й даваме, да не стане като с правителството на Богдан Филов, там нещата не свършиха добре за прогресивните, ама никак даже. И още едно странично въпрос че - Европа що не дава вече пари на БГ политичетата, ама ей така като досега, безотчетно?! Ко стана, пари няма нещо май а?! Ама за нищо вече няма!
  • 20 Иван

    4 2 Отговор
    Кънчо виждам де човек на възраст кажи сега кой ти плаща да ни занимаваш с простотиите си
  • 21 За да ОЦЕЛЕЕ НАРОДА и ДЪРЖАВАТА

    4 0 Отговор
    Трябва да има НАРОДНА ВЛАСТ !

    Коментиран от #23

  • 22 Народа ви мрази

    3 0 Отговор
    Унищожихте Бьлгария политически отпадьци криминални
  • 23 оня с коня

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "За да ОЦЕЛЕЕ НАРОДА и ДЪРЖАВАТА":

    Е нали точно при Народната власт Национализираха Земята и фабриките,след което започнаха да убиват без съд и присъда по заповед на "Полеви Съдилища" и в "Името на Народа"?

    Коментиран от #25, #26, #27

  • 24 факуса

    0 0 Отговор
    арлане и койчо,от гювеча който се забъркали струи страх,обяснете що няма доверие в качествените хора в незаконното правителство,да си го кажем направо на посолството,как няма версия за победа на русия,както сочат всички данни до момента а виждайки и резултатите от санкциите,направо се чудя как сте взели дипломи,явно и вие сте от същото качество кат съгласуваните и сте сложени да обяснвате на невярващите на качествените продажници,колко грешат,ама и най тъпият социолог и антрополог знае,че гладен на сит не верва
  • 25 Ти щом си жив

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Значи всичко що хортуваш е ИГНЯ !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 По времето на дядоти ХОРАТА бягаха

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    По БА
    КАНА за да се спасят от ВАШЕТА УПРАВИЯ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове