Last news in Fakti

3 Юли, 2023 08:09 13 860 73

Асен Василев с притеснения за приходната част на бюджета, предлага непопулярни мерки

  • бюджет-
  • работодатели

Сред тях са ежемесечно отчитане на касовите наличности и плащане на дивиденти и заплати само по банков път

Асен Василев с притеснения за приходната част на бюджета, предлага непопулярни мерки - 1

Министърът на финансите Асен Василев възроди стари свои виждания за запушване на пробойни за избягване на данъци, които обаче може да създадат големи проблеми на коректните фирми, съобщи "Сега".

С промени в Закона за ДДС, приложени в преходните разпоредби на закона за бюджета, той предлага всеки месец фирмите да отчитат пред НАП касовите си наличности. Ако данъчните установят, че сумите са съмнително високи, ще предприемат проверка.

С тази разпоредба Василев иска да прекрати злоупотребите с неотчетни заплати, които се дават в плик. Неотчетните пари обикновено се използват за фиктивно разпределение на дивиденти, като парите всъщност отиват за изплащане на възнаграждения на служителите. От тази схема недобросъвестните работодатели печелят, защото не плащат осигуровки върху така раздадените пари.

Първи реагираха счетоводителите, които алармират каква безсмислена административна тежест е декларирането на касови наличности всеки месец.

Първо, НАП прилага контрол върху фирмените каси от 2018 г., без да товари с това фирмите, защото ползва данни от националната статитистика. От тогава в следващите години на светло излязоха огромни суми за над 10 млрд. лв., върху които бе платен данък дивидент. Касовите наличности се изчистиха, там където ги е имало, и новата мярко с ежемесечната отчетност няма да доведе до нови постъпления в хазната, предупреждават счетоводителите.

"Обида е постоянното вменяване на работещите фирми, че са мошеници и мамят фиска! Недопустимо е отношението от тежка и закостеняла администрация, която освен че не се реформира, напротив влошава средата за правене на бизнес!", пишат в специализираните счетоводни форуми представители на гилдията.

Според тях измамниците отново ще намерят вратички, но коректните фирми са изправени пред поредна административна тежест и допълнителен труд. Друг проблем е, че много от фактурите не пристигат навреме и при ежемесечно отчитане има опасност фирмите да предоставят неверни данни, което може да предизвика негативни последици за тях. "Законът за ДДС дава право една фактура да се включи в дневника за покупки и да се ползва данъчен кредит 12 месеца след издаването ѝ, именно заради това, че документите пристигат с голямо закъснение. А невключването на фактура, платена в брой, пряко кореспондира с касовите наличности", обясняват счетоводители.

Асен Василев обяви на брифинга при представянето на бюджета, че вече е обсъдил промяните в Закона за ДДС и други закони със сдруженията на счетоводителите и одиторите, но въпреки това се очаква силна негативна реакция от страна на работодателските организации.

Друго предложение на финансовия министър е дивидентите да се изплащат само по банков път, независимо от сумата. В момента ограничението за плащане в брой е 10 000 лв., затова е възможно касови наличности да бъдат изчистени с няколко плащания на дивиденти в брой от 9999 лв. После тези пари обикновено също се дават за заплати под масата, без да се плащат осигуровки и данъци.

С промени в Закона за ограниченията на плащания в брой Василев предлага във всички фирми с над 50 души персонал възнагражденията да се изплащат единствено по банков път. Специално за фирмите от сектор "Ресторантьорство и кетъринг услуги" се предвижда заплатите да се превеждат само по банкова сметка независимо от броя на персонала.

Както стана вече известно, финансовият министър Асен Василев предлага една доста екстравагантна законова разпоредба срещу сивия сектор в ресторантьорския бизнес - клиентите на заведенията да откажат да платят сметката, ако не получат касова бележка. Очаква се това да дисциплинира ресторантьорите, а потребителите да станат по-взискателни. Мярката засега предизвиква повече учудване как може да сработи, отколкото одобрение.

Ресторантьорският бизнес първи получи данъчни преференции по време на ковид пандемията - ДДС бе намален от 20 на 9%. В замяна на това браншът се ангажира да завиши минималния осигурителен доход на заетите на 810 лв. - доста над тогавашната минимална заплата от 650 лв. Ниската ставка ДДС бе удължена до края на 2023 г. въпреки, че ковид-пандемията отдавна премина и това предизвиква доста негативна реакция от страна на други бизнеси.

Сегашните действия на финансовия министър покават, че явно не е доволен от приходите в хазната, които идват от този сектор.

Работодателски организации обаче побързаха да защитят ресторантьорите и се учудиха защо така проектобюджетът за тази година е толкова рестриктивен към тях.

От БСК изразиха притеснение, че задължителното плащане по банков път ще затрудни работещите в този сектор, защото нямало достатъчно банкомати в цялата страна. "Това ще създаде затруднения за хората с най-ниски доходи заради банковите такси при теглене на суми и ще се отрази на сезонната заетост в малките населени места. Преди да се въвеждат подобни мерки, би трябвало да се обезпечи възможността хората да разполагат с парите си в реално измерение", коментира пред БНР Мария Минчева, зам.-председател на БСК.

"Сектор "Хотелиерство и ресторантьорство" е в топ 3 на секторите с най-висок ръст на общите разходи за труд - над 30% ръст на възнагражденият", посочват още от БСК. Според бизнес организацията това повишение е следствие на увеличените възнаграждения, които компенсирали пропуснатите ползи от приходи от ДДС в бюджета.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    90 10 Отговор
    Значи всичко по банков път. Да пълним още гушите на банките.

    Коментиран от #7, #37

  • 2 Приходите

    88 2 Отговор
    намаляват и намаляват , както и населението...
  • 3 провинциалист

    117 6 Отговор
    А колко по-ефективно би било да се оставят депутатите на четвърт от сегашните им заплати и да се съкрати излишната администрация.
  • 4 Бай Лисан

    90 5 Отговор
    Имам чувството, че Асенчо ще набара фазата!
  • 5 Псевдоним

    91 13 Отговор
    Този ще се окаже най-некадърният финансов министър за последните 30 години.

    Коментиран от #41

  • 6 Гост

    36 69 Отговор
    Нямало банкомати, видиш ли😳 Щели счетитата да се претоварят, разбираш ли! Алабализми на квадрат! Бой по сивата икономика до дупка, аман от тарикати на дребно!!!

    Коментиран от #62

  • 7 В скандинавските

    28 45 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    държави и не само , пари в брой се използват само за тоалетна и бакшиши . Та така ще е вече.....

    Коментиран от #10

  • 8 ПарапетПетко

    74 8 Отговор
    Андрешко още много години ще бъде положителен герой именно заради подобни Партийци, дето се чудят как да смъкнат още една кожа от отрудения българин. Да де ама българинът вижда, че изкараните му с толкова труд пари се открадват от Партията и се превръщат в в яхти и палати за погоизбрани и затова и хитрува, независимо колко нови чиновници му турят на главата да го следят и да го крадат и те.
    Андрешко ще стане отрицателен герой, само когато Партийците си заминат обратно в Канада и българинът види, че данъците му се харчат за болници, пътища детски градини и прочее.
    А сега логиката е - Що да плащам да ги откраднат Другарите, назначени от Посолството, по-добре да ги дам на работника под масата без да се отделя процент за Партията.
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    55 6 Отговор
    Ще управляваме
    "законно и незаконно"
    Ще проведем местните избори
    "с наше МВР"

    НЕЩО НЕЯСНО ‼️‼️‼️
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    50 3 Отговор

    До коментар #7 от "В скандинавските":

    Там плаща ли държавата, с пари от данъците, полицаи да носят стълби на престъпници ❓❓❓
    /за една полЬОцайка питам/
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хахаха

    40 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мдаа":

    Имаш предвид кандидата за кмет на София от ПП/ДБ, нали дженди:)
  • 13 Мдаа

    28 5 Отговор
    И как ще си получавам центовете от Козяк?
  • 14 Наблюдател

    20 41 Отговор
    Така, е абсолютно е прав Асен Василев. За да се спре едно от кранчетата, плащане на заплати само по БАНКОВ път. Така бизнесът за "плащане под масата" ще умре.

    Коментиран от #22, #26, #30

  • 15 Емо

    43 5 Отговор
    Асьо Скапаняка се готви да сваля от голо риза. Чудите ли се сега защо сме андрешковци, ами защото такива са и управляващите, отиват във властта да се уредят с пари и привилегии. Нещата ще се влошават, защото населението намалява и естествено няма кой да издържа тази администрация, която ГЕРБ увеличи с 20% за последните 10 години, в бъдеще очаквам сцени като от Франция да се повторят и тук. Все пак трябва да има още едно преразпределение на националното богатство и ако тези, които имат пари не отпуснат колана, бедните ще си ги вземат сами без да питат.
  • 16 Човекът

    50 5 Отговор
    Изпълнява "повелите" на цифровия концлагер. Великото нулиране. Въвежда еврото еднолично с Борисов ERMII m,eor jfld, цифровото евро и Споразумението СЗО, при цифрово евро ако не се ваксинираме, няма превод в телефона и картата. Протестираме срещу смяна на пола на детето ни - няма превод в телефон и карта. Хиляда фирми в България ще получат пари от ЕС за дигитални услуги. След r m,r пандемията са отпуснати 25 милиарда евро за дигиталния концлагер. Един ден ще се събудим и парите в кеш няма да ги има.Друг ще контролира парите ни. Всички сметки дигитални - ток, вода, парно, телефон, пазаруване-дигитално, лекуване, картони, рецепти - дигитални, някой знае какъв е здравния ви статус. Тук вече не става въпрос за евро и данъци, а за контрол над цялото човечество, ето този е проблемът, който българите приемат покорно. За разлика от Чехия, Полша, Румъния, Унгария, Дания, Британия докато беше член на ЕС. В Швеция и Швейцария се оплакват от "дигиталния нов свят" - няма да чуем по новините.
  • 17 Асанкеее

    41 2 Отговор
    Съкращавай тая разплуга държавна администрация и силови тюфлеци , иначе пак заеми и фалит
  • 18 ХАХАХА

    45 2 Отговор
    Тоя за банките ли лобира? Нали са големи заплатите ,та и месечна такса за обслужване на картата отделно не можеш да си вземеш парите до стотинка! Мале,мале какво ги чака следващото поколение!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Точен

    28 9 Отговор
    Интересно как и пенсионери си взимат пенсията с карта ,а персонала по заведенията не може.Същия проблем е и в строителния бизнес и там трябва изсветляване
  • 21 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    22 6 Отговор
    Аз съм Асан, не съм от тук и съм за малко....
    Ши крадна колкото мога и ли бегам с двеста...
    Ах, да и жена не съм докосвал....
  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    38 1 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Затваря кранче-
    Отваря ШЛАНГ ❗-
    справка МИЛИОНИТЕ ,
    които шефовете на Уникредит и ДСК
    ИЗНЕСОХА ЗА ГОДИНА
    от България ‼️
  • 23 Пха ха ха ха

    18 4 Отговор

    До коментар #11 от "Мдаа":

    Като дойдат Руснаците на Дунава ко праим тогава шорошче тъпо
  • 24 Пха ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кокорец":

    Пха ха ха ха 😜
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 0 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    УниКредит ще изнесе към 460 млн. лв. печалба в Италия, ДСК – 250 млн. лв. в Унгария!

    Левче по левче на банкомата ....
    НАД ПОЛОВИН МИЛИАРД
    извън страната 🤔🤔🤔🤔
  • 27 Сива икономика

    39 3 Отговор
    Ако няма "сива икономика", частният сектор ще е на Площадите. Защо? Защото официалните средни и минимални заплати не стигат да се платят парно, ток, вода, храна, бензин, кола. За други екстри не говорим. Просто България не произвежда, не изнася продукти с висока добавена стойност. Вчера по медиите казаха, че качествената продукция я изнасяме за ЕС на по-ниска цена, а тук храните с най-лошо качество и по-скъпи. Когато нямате евтина енергия и вода, никой инвеститор няма да дойде в България, вътрешният пазар и народа загиват или емигрират. Съответно няма кой да изработва заплати и пенсии. А също и демографски срив. Сега компенсират с тихо вдигнати акцизи и цени на ток, парно, вода, храни, за да влизат пари в бюджета. Грабим от хората, за да пълним дупки. Гледат да излапат милиардите от ПВУ и Резерва, да въведат Цифровия Концлагер чрез Евро. ЛГБТ-трансхуманизъм, и ако може да участваме пряко в Украйна, това са им целите, да се изперат взаимно, после на "островчета в Тихия океан".
  • 28 Роналд Рейган

    30 2 Отговор
    КАТО НЯМА ПАРИ В БЮДЖЕТА, ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПОДОХОДНО ОБЛАГАНЕ, КАТО В ЕС, ТУК ЗАПЛАТИ ПО 100, 200 ХИЛ. ЛВ. НЕ СЕ ОБЛАГАТ, А СЕ ВДИГА ТОК, ПАРНО, ВОДА, ХРАНА - ВСИЧКО, БОГАТИТЕ ОТ РАЗБОИНИЧЕСКАТА ПРЕВАТИЗАЦИЯТА КАК УСЕЩАТ ИНФЛАЦИЯТА, СПРАВЕДЛИВОСТ Е ДУМАТА
  • 29 асенчо обратното

    27 1 Отговор
    Праим си 3 %-тов дифицит бате , така наредия американците , да го нюхат бедните , важно е да я набутам в Шенген територията.
  • 30 Любопитен

    20 0 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    И как ще спре бе наблюдателю? Пак ще се водят на минимална, а другото ще е под масата, разликата е само, че служителите ще плащат и на банките.
  • 31 Българин

    40 1 Отговор
    Някак си смешно ми звучи човек с 4 офшорки да ни говори за сива икономика:)
  • 32 БОТУШ КАИШЕВ

    32 0 Отговор
    НАМАЛЕТЕ ТАКСИТЕ НА БАНКИТЕ, ТЕ СА ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА, ЗА ДА ИСВЕТЛЕЕ БИЗНЕСА
  • 33 ОНЯ С КОНЯ

    7 5 Отговор
    КАКВО ЗНАЧИ ПЕНСИЯ ОТ 3000 лв. ТОВА ГО НЕМА У СВЕТА НА ДРУГО МЯСТО
  • 34 Шегички от Кирчо и Кокорчо

    25 3 Отговор
    Ами всички тия организации и бизнеси, да не чакат ножът да опре до кокала, а да излизат по площадите да махат това вредно правителство. И ако по чудо то вземе, че падне... пак то ще управлява като служебно правителство по новите закони. Кирчо и Кокорчо са диктатори по натура, някой още да има съмнения нещо?
  • 35 фбр

    18 2 Отговор
    От тоя със сбърканата сексуална ориентация ЛГБТ, друго освен простотии не може да се очаква !
  • 36 девет милиарда у девет дена удуши

    19 1 Отговор
    Да повериш на Асемча финанси е по-зле отколкото да повериш на вълк стадо.
  • 37 демократично

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    Парите са наши формално , доколкото имаме въобще пари , но правото за разпореждането с тях е на Асеня .

    Коментиран от #40

  • 38 прокурор

    28 2 Отговор
    Оставка! Съд и затвор, за далаверите и ограбването на народа! За 7 месеца, това лице докара 26% обедняване!

    Коментиран от #48

  • 39 Краси

    14 5 Отговор
    Работя за 1500лв а ни осигуряват на минимална

    Коментиран от #42, #47, #50

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 умнико

    14 3 Отговор

    До коментар #39 от "Краси":

    Ами сега вече ще работиш на минимална и ще бъдеш осигуряван на минимална .

    Коментиран от #45

  • 43 КИРО ЖЪРТЪ

    10 5 Отговор
    ТЕ. АКО. СА. БИЛИ. КОРЕКТНИ
    ДО. МОМЕНТА. НЯМА. ОТ. КАКВО
    ДА. СЕ. ПРИТЕСНЯВАТ.КОЛКОТО ДО. РЕСТОРАНТЬОРИТЕ ТАМ.
    ПОНЕ. 40%. СЕ. УКРИВАТ. ОБОРОТИ . КОЛКОТО. ДО
    КАСОВИТЕ. БОНОВЕ. АСЕН. ВАСИЛЕВ. ОЩЕ. В. НАЧАЛОТО. ОБЯВИ. ЧЕ. ТАЗИ. МЯРКА. Е
    ПРИЛАГАНА. В. ГЪРЦИЯ. И. Е
    ДАЛА МНОГО. ДОБЪР. ДИСЦИПЛИНИРЩ ЕФЕКТ.
    НАЙ. МНОГО. ПИСКАТ. ЯВНО
    ТИЯ. КОИТО. НАЙ. МНОГО.
    КРИЯТ. ОБОРОТИ. МАЙ. СЪМ
    МНОГО. ПРАВ.КОЙ. БУНАК. ИСКА
    ДА. ГО. КРАДАТ. НАЙ. МАЛКО
    ПЪК. ФИНАНСОВ. МИНИСТЪР.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Инспектор

    8 4 Отговор

    До коментар #42 от "умнико":

    Тая каквато я мислиш, няма да стане. Ще бъдете хванати в нарушение на Закона. Даването на пари под масата свърши!: Последствията са ясни нали?
  • 46 Анонимен

    8 3 Отговор
    Според мен трябва да се направи така, че да няма праг за регистрация по ДС и всички фирми да бъдат задълженни да се регистрат.Така е, защото за да се избегне регистрация, на едно лице се откриват няколко фирми.Това е причина да се укриват приходи, тъй като те няма да имат задължение да декларират всеки месец своята касова наличност.Вратички винаги ще има, но ще могат са се наблюдават по- широк кръг от фирми, а те да се проверяват само определени.
  • 47 Инспектор

    7 5 Отговор

    До коментар #39 от "Краси":

    Спокойно, много скоро ще изловим всички тарикати.
  • 48 Прокурор

    8 20 Отговор

    До коментар #38 от "прокурор":

    Асен Василев е най добрият финансист на прехода.
  • 49 КОРЕКТИВ

    18 6 Отговор
    АсанчО (Василев) трябва да има притеснения защо изобщо заема този пост в правителството ! Това не е Професионален Учебен Център ... за некадърници !!!
  • 50 Пак съм аз

    8 0 Отговор

    До коментар #39 от "Краси":

    Защо се жалваш тук, а не си потърсиш правата, където трябва - или не ти стиска !
  • 51 дядото

    12 1 Отговор
    има нужда от финансова дисциплина и законов ред,но като чета отново мерките са насочени срещу гражданите и малкия бизнес.ще има мерки спрямо злоупотребите на едрия бизнес,на политици и управляващи.не вярвам,но си мисля,че след безобразията които сътвориха пп с газта и не само,тези мерки да не доведат до непопулярни мерки на народа спрямо а.в и сие.
  • 52 Кирето

    9 0 Отговор
    Непопулярни, станали вече популярни от времето на Баце и прилагани от АсенЧ0.
    Хайде , че има да се осигуряват внуци и правнуци. Много се мота тоя народ и да се отказват от заплати и пенсии , че да се опатка всичко по за кратко. Каква хватка и борба за кокала, не е истина!!!
  • 53 БойБор

    9 0 Отговор
    Ааа Асенчо, не, не! Че нали от дивидентите се плащат и комисионните, бе. Я питай БГС, Хидрострой, Трейс как тогава ще ми плащат рушвета - по банков път ли?
  • 54 Борислав

    15 3 Отговор
    Кога ще се съкрати администрацията и кога същата ще започне да си плаща осигуровките..и да попитам лицето Бойко Методиев плащал ли е дивидент върху 5-те милиарда които притежава?
  • 55 Лъжец и мошенник

    15 3 Отговор
    Къде са му документите на това същество за завършено каквото и да е образование? След като излезе по медиите, че никъде не представил негови дипломи, всичко сепотули и не се обели дума повече, няма да се чудя ако на бързо не си е закупил няколко дипломи. Смятам, че трябва да бъде подложен на изпит за да се провери способността му да заема поста финансов министър.
  • 56 цццц

    11 2 Отговор
    Тоя Клоун АСАН даже няма образование за финансист ,сложен от посолството да сложи еврото и после се махат .записа ясно казва 9 месеца и се дигат .
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 По прост и некадърен министър на

    6 2 Отговор
    Финансите не сме имали от леля Асена Спецова! Разкарай се ненормалнико!
  • 59 Анонимен

    0 4 Отговор
    Василев, имат по две ведомости и други им дават на ръка. Някои не дават касови бележка, трудно с тия навици от работешите ще се справите. Всеки е за далаверата. Трудно ще се справите с частника. Не влизат Асен приходи в държава и от там зная, че не е ок за народа. Крадени пари лесно се харчат. Много млади завърлили западни университети работят за заоада, имат жилища и ги дават под наем и не им е за България. Други костадин им. Плаща по банков път. Трудно ще ти е, и ваня щяла да става Кмет на София. Пази боже сляпо да прогледа, та и Ваня от кнсб или подкрепа, не ме еня за тая, да ходи при психиатър и психоаналитик. Тя не е за кмет го казва психиатърката и то спец от старите лекари.
  • 60 ЗА 50 Г НЕ СЪМ ВИДЯЛ ФАКТУРА

    6 2 Отговор
    ОТ ПЛОЧКАДЖИЯ СТРОИТЕЛЕН РЕМОНТ А СРВИЗИТТЕ ЗА МПС ПУСКАТ ДНЕВННИ ОТЧЕТИ ПО 20 ЛЕВА.........
  • 61 кеффф

    5 0 Отговор
    Значи ям на корем, после заявявам, че не са ми издали касова бележка и законно се изнасям, евала, брат!
  • 62 Ураааа

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    "Легалната" мутро-рекетьорска клепто-бюрокрация си реже рушвет-клона на който седи! Да предвиждат оптимализиране на партийно-назначената държавна и общинска бюрокрация със съкръщения като начало от минимум 50%?!
  • 63 хихи®

    5 1 Отговор
    Колкото по-бързо се разкара, толкова по-добре за държавата...
  • 64 Смока

    3 2 Отговор
    Тоя няма ли кой да му направи един фистинг... Време е
  • 65 Глтай

    3 1 Отговор
    Всеизвестно е че всички извън дър.сектор се осигуряват и плащат данъци върху мин.заплата..другото на ръка, затова няма пари държавата,големите фирми са все на загуба и не плащат данъци нищо че американците изнасят от Пирдоп злато за 1,5 млрд.евро и те са на загуба,лукойл и той е в минус ...тежкото няма какво да открадне асенчоо..външния дълг 44 млрд. Няма кой да отпусне още 2×12млрд...рев
  • 66 Ддд

    4 1 Отговор
    Шайката шарлатани овладяват държавата пред погледа на Борисов ,който овладян с компромати .И Киро и Асан го бъзикат както си искат .
  • 67 Асан

    2 1 Отговор
    Искате не искате бедните ще го ду ,,,ха те.Язък че народа храни войска ,та тия унищожават държавата а никой с нищо не може да ги спре .
  • 68 Като ще е гарга

    5 0 Отговор
    рошава да е.
    За банките нищо в предложенията. Аз имам това предложение: Да се премахнат месечните такси ако заплатата/пенсията ти се превежда по банков път. Не е еретично предложение. В Щатите е така.
    Пост терминали задължителни в почти всички бизнеси. Ресторантьорския бизнес обратно на 20% - ковида приключи. Строителния бранш - работа само с предварителен договор като разходите за материалите и труда се описват отделно.
    Банките с определен ръст на печалба плащат данъци в БГ. Тяхна грижа си е поддръжката на необходимия брои банкомати.
    Трябва да се гласува закон дигиталните пари /които предстоят да се въведат/ и кешовото плащане да са равнопоставени.
  • 69 Коментатор

    6 0 Отговор
    А стига изтупвахте бръшняния чувал, а да намалите или спрете ДМС-то на Негово величество държавния служител, от там със сигурност могат да се реализират МНОГО сериозни икономии.
  • 70 Граовец

    3 0 Отговор
    Защо се притеснява човека. Да харчи от 10те милиарда които Бойко вече не може да краде.
  • 71 Партизан от куку ригу

    2 1 Отговор
    Не мога да мисля за дефицита в бюджета.Едно е сигурно.Ако се спре всякакво възнаграждение на всичките хайдуци в парламента и правителството дефицита ще изчезне моментално Нали са патриоти и са готови да работят за народа.Нека погладуват и тогава ще разберат до къде докараха народа с техните далавери и празно безмислено бращолевене Взеха ни за пълни идиоти
  • 72 ,Марин стоянов

    0 0 Отговор
    Премахнете възстановяването на ддс и всичко ще си дойде на мястото.
  • 73 Марин стоянов

    0 0 Отговор
    Трябва с закон да се премахне възстановяването на ддс.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове