Last news in Fakti

8 Юли, 2023 11:25 5 696 106

Антоанета Цонева: България не би продала ядрени реактори на Украйна на цена, по-ниска от първоначалната

  • антоанета цонева-
  • реактори-
  • украйна

Посещението на Зеленски идва да покаже, че България значително помага за отбраната на Украйна. Това беше най-силният знак за това, че ние сме страна, която има огромно значение по отношение на изпращането на боеприпаси, свързани със защитата на независимостта на Украйна

Антоанета Цонева: България не би продала ядрени реактори на Украйна на цена, по-ниска от първоначалната - 1

Ако сделката за продажба на Украйна на реакторите за АЕЦ "Белене" бъде осъществена, тя ще се случи на цена, не по-ниска от тази, която страната ни у платила за тях. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева. Тя определи идеята за продажба на реакторите на Украйна като "решение, което изглежда перфектно за всички интереси, вплетени в него".

"Решението е в посока на това да не продаваме на цена, по-ниска от тази, на която сме ги придобили. Известно е че проектът Белене е корупционен, комисионен и е един от инструментите за влияние на Русия в българска енергетика и създаване на зависимост. Няма стратегически инвеститор за този проект, това е доказано през годините. Няма и икономическа логика за това. В същото време реакторите са нужни на украинците, за да могат да завършат атомната си централа и ние сме единственият възможен вариант за тях. Така че това решение изглежда перфектно за всички интереси, вплетени в него. България няма интерес от Белене, развиваме 7-и и 8-и реактор в Козлодуй, така че по отношение на стратегията за базовите ни енергийни мощности, позицията ни е ясна и решението е да получим не по-малко от това, за което са придобити тези реактори", посочи тя.

Относно обсъжданата програма за предоставяне на стари боеприпаси от БА на Украйна и замяната им с нови, Цонева коментира, че 3-годишната програма е направена така, че да не поставя под риск способностите на Българската армия.

"Това е много, много по-чист вариант от този, който до момента се прилагаше - да търсим заобиколни пътища, да не казваме какво правим и от това да печелят посредници. С едно солидно мнозинство в деня на визитата на Зеленски се приеха решения за военна помощ, което показва, че изпълнителната власт и България се връщат на пътя към евроатлантическата принадлежност. На първо място - подкрепата за присъединяването на Украйна към НАТО и решението старите снаряди на Българската армия да бъдат продадени, а за Българската армия да бъдат направени нови доставки. Така ВМЗ-Сопот ще може да преодолява посредниците по пътя на продажбата на снаряди, защото от момента на избухването на войната досега са изнесени снаряди за над 5 млрд., а посредниците взимат поне по 20% отгоре. Това сега ще бъде прекратено.

Посещението на Зеленски идва да покаже, че България значително помага за отбраната на Украйна. Това беше най-силният знак за това, че ние сме страна, която има огромно значение по отношение на изпращането на боеприпаси, свързани със защитата на независимостта на Украйна и нейната способност да се брани от агресията на Русия", посочи Цонева.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пешо

    92 8 Отговор
    шайка предатели
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Асдф

    61 7 Отговор
    Украйна получава 1 млрд евро месечно от ЕС и с тях ще купи нашите реактори за 600 млн евро.
  • 5 Бийте ги тия

    39 3 Отговор
    "Не би" не е време, което може да използва народен представител!
  • 6 Хаххаа

    46 6 Отговор
    Правелно,но пък може да ги подари.Ако навредят евентуално от посолството!!!

    Коментиран от #46

  • 7 Тарикат автотъргаш

    24 3 Отговор
    И аз не продавам трета ръка автомобили за по-малко от цената на нови!
  • 8 комунистче

    58 4 Отговор
    поредна демонстрация за това, колко са голи, боси, и некомпетентни, да не кажа прости, тези от ПП-ДБ, каква първоначална цена лельо, тука говорим за народна пара, за пет шест силно инфлационни години от 2017 насам, каква първоначална цена, какви пет лева, ти нормална ли си, цената трябва да е поне два пъти по висока, и нито един от тези, дето сътвориха тази кочина Белене, не е в затвора, дългия инкасатор, още се обажда да коментира по телевизиите

    Коментиран от #11, #42, #96

  • 9 провинциалист

    42 3 Отговор
    От известно време България прави много неща, които не би направила.
  • 10 Град Симитли

    52 8 Отговор
    Кака Цона е нобелов лауреат по атомна физика и икономика!
  • 11 Тарикат автотъргаш

    8 15 Отговор

    До коментар #8 от "комунистче":

    "за пет шест силно инфлационни години от 2017 насам, каква първоначална цена, какви пет лева, ти нормална ли си, цената трябва да е поне два пъти по висока"

    И аз съм на твоето мнение.

    Като купя някоя бангия и поседи 5-6 години на пиацата на слънцето, и после й искам поне 3 пъти отколкото съм я пуснал първоначално!

    Коментиран от #33

  • 12 тъпанари прости

    45 5 Отговор
    И тая ли чумаот.снимката разбира от реактори???
  • 13 Сатана Z

    55 5 Отговор
    България няма да продава реакторите на Украйна.Бъгария ще ПОДАРИ реакторите.Укайна няма пари,и няма и да има.А и Украйна като държава едва ли ще продължи да съществува.

    Z

    Коментиран от #105

  • 14 Енергетик

    57 6 Отговор
    Ще получим пари, колкото получихме и самолети.

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Боклук

    70 6 Отговор
    Значи ,Украйна може да си позволи да строи атомна централа въпреки ,че работната ръка измря на фронта и е във финансов колапс.А процъфтяваща демократична България при готово оборудване и лицензирана площадка на АЕЦ Белене не желае да построи втора атомна централа за Българите,които ще ползват енергията и и след 80 год.
    Бабичката явно не е добре,за да ръси подобни щуротии

    Коментиран от #22, #92

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Българин

    11 38 Отговор

    До коментар #14 от "Енергетик":

    Договора се изпълнява, българските пилоти скоро завършват обучението си, първия български Ф-16 се строи вече. Втриса ли те, че и тая опорка отива където й е мястото?
  • 20 Българин

    6 26 Отговор

    До коментар #18 от "така мисля":

    "защото е известно, че без разрешение на главния конструктор (Русия) тези реактори нито могат да се монтират, нито могат да се пуснат в експлоатация!"

    Това е абсолютна руска лъжа. Русия няма думата.
  • 21 Един от народа

    37 5 Отговор
    Сега да ви кажа, за да знаете. Лично видях по Дунава един кораб, който пътуваще в посока Изток да пренася нещо огромно натоварено на него. Не знаех, какво може да е това докато един митничар като го видя и каза, че това е ядрен реактор, който най вероятно е от АЕЦ Белене. И това беше някъде преди 3-4 месеца, а може и малко повече. Така, че според мен ако този митничар не ме е излъгал то най вероятно не един а всичките ни ядрени реактори отдавна са изнесени от България, а сега само вдигат пушилка за да оправдаят това скрито от народа деяние.
    И някой да не си помисли, че украинците или някой друг ще ни плати за тях? Мисля, че направо са им ги подарили нашите "политици". Така, че това нещо, дето прилича на разплетена дамаджана в главата да не се пени толкова, защото явно вече е безсмислено.

    Коментиран от #104

  • 22 Българин

    6 32 Отговор

    До коментар #17 от "Боклук":

    Украйна има ЦЯЛОТО нау-хау какво да прави с тези реактори, за разлика от България. Украйна има и ЛИПСВАЩАТА НИ НА НАС част от оборудването. И за капак, Белене не е замислена да се осъществи, а като корупционен проект с който Русия да ни източва. Проекта Белене е от 1982ра! година.

    Коментиран от #73, #101

  • 23 Нормално е

    22 6 Отговор
    Народ който е съставен от овчари и козари не му трябва ядрена енергетика.
  • 24 Вивалди

    40 2 Отговор
    Украинците се подиграват с нас като ни купиха на цената на два реактора , с парите на краварника . Нека всички да видят лакомията на наште управници .
  • 25 ЩЕ СЕ СКЛЮЧИ

    23 2 Отговор
    Ама нищо няма да се плати.
  • 26 Някой

    40 2 Отговор
    А това, че междувременно има поне 100% инфлация, мислите ли го? И че 1 млрд евро преди 10 години сега се равнява на 2 млрд евро? Поне.
    Безродници сте вие. Продало сте се за някой долар на Посолството и не ви пука за държавата.
  • 27 На жълтопаветниците

    30 2 Отговор
    Ток не им трябва. Грантовете от Посолството са достатъчни
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гай Ричи

    32 1 Отговор
    Верно бе , не ни трябва реактори . Трябват ни цехове за свещи . На там вървят нещата .
  • 30 ОМИР

    33 1 Отговор
    много елементарна И ОГРАНИЧЕНА СЕЛСКА МЕТЛА гледах предаването ВСИЧКИ ГЛАСНИ ОТ АЗБУКАТА -ААААААААА ООООООООО ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ ДА СЕ ВРЪЩА В УЧИЛИЩЕ и ДА СИ ЗАПАЛИ ДИПЛОМАТА
  • 31 ТАЯ

    36 0 Отговор
    Не е работила нищо смислено през живота си. Само усвояване на едни пари от Партньорите, сиреч от чуждите държави, откраднати пак от България
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ядреният реактор не е бангия.

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "Тарикат автотъргаш":

    Това е висока технология, която се съхранява при определени условия. Което също струва много пари.
    Много ти е неуместно сравнението.

    Коментиран от #41

  • 34 Последния Софиянец

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "така мисля":

    Украйна иска нашите реактори за резервни части.
  • 35 Златото на България се изнася

    31 1 Отговор
    Без пари, даряват се на чужди държави всичко ценно, а тая мърла ми говори за ценности. Дънди копае злато за 1 млрд, а нашето правителство отделя цели 5 млн за детски градини...
  • 36 Джоко

    34 3 Отговор
    Пак ви лъжат и доограбват. Тези реактори същите вече не стуват цената платена преди 30 години. Ще ги продадат като за скрап и България никога повече няма да построи и един реактор. Нашата атомна енергетика бавно и сигурно загива за да бъде освободено мястото за чужди компании с интереси различни от българските. Тази съсипия и разпад върви от времето на тъмно сините демократи- ликвидатори с фондации спонсорирани от западно европейските ни "партньори"! През царчето та до днес и сега!
  • 37 Сталин

    33 4 Отговор
    България е тотално разсипана от агентурата на западните мародери,без АЕЦ Белене и Южен поток България изчезва от картата на света ,благодарение и с помощта на нашите западни партньори
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ген. Гурко

    36 1 Отговор
    Тази вещица беше на гости на Любенов сутринта. Тези хора са еманация на отвратителността.
  • 40 Сандо

    26 1 Отговор
    България не би продала,но политиците ни като тая - да!
  • 41 Тарикат автотъргаш

    8 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ядреният реактор не е бангия.":

    Сам не осъзнаваш, че това, което каза, всъщност работи СРЕЩУ позицията ти.

    Ако имам един Ролс-Ройс който стои на пиацата и един Голф 3ка, според теб кое се обезценява по-силно и по-бързо?

    Коментиран от #60

  • 42 Макс

    6 26 Отговор

    До коментар #8 от "комунистче":

    Народна пара дадохте и за потока на Путин , но мълчите като пут.....ин. Само когато стане въпрос за Украйна всичко ви се свиди . Давайте ги безвъзместно тези реактори, нека свършат някаква работа .

    Коментиран от #76

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 свидетел

    20 1 Отговор
    ще продадем за милиард, а ще купим хамерикански за десет......
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 учителка любима

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Хаххаа":

    ПравЕлно, някой ти е наВредил сериозно на граматиката .
  • 47 Не е за вярване!

    25 1 Отговор
    Жалки, лакоми и глупави продажници! Значи ние не можем да имаме руски реактори, но украинците могат! Страшното е, че това са ни младите!?

    Коментиран от #50

  • 48 Колкото повече говорят

    27 0 Отговор
    Толкова повече се излагат. Няма такива измамници! Лъжливи, безхарактерни, отгледани на гърба на народа, чуждолюбци и безделници.
  • 49 Мишел

    24 0 Отговор
    "България не би продала реактори на по ниски цени..." е пълна лъжа за държава, която преди 4 години купи F16 на хартия , но на цени на F35.
    България ще продаде всичко, на цени, каквито и заповядат.

    Коментиран от #52

  • 50 Любопитен

    5 18 Отговор

    До коментар #47 от "Не е за вярване!":

    Проекта Белене е от ..... 1982ра година.

    Абе, що не го построиха вашите другарЕ?

    Коментиран от #64, #69, #85

  • 51 Макс

    8 7 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    А не е ли по-добре да осъдят лицата, свързани с корупция и кражби от енергийни сделки, и с тези пари да се покрият загубите , а реакторите да ги подарим на Украйна .
  • 52 Българин

    5 9 Отговор

    До коментар #49 от "Мишел":

    "но на цени на F35. "

    Турция напъва да си купи Ф-35 на каквито и да е цени ... и вече не може.

    Та, няма "цена" за нещо, което не можеш да си купиш, схвана ли, или ти е сложно?

    Коментиран от #77

  • 53 комунистче

    16 2 Отговор
    специализирано оборудване, от метал, което не старее, което купувача няма откъде другаде да го намери, ти ще го продаваш за първоначална цена, от преди 10 години договорена, значи си ненормален, не си добре с главата, по добре им ги подари направо тези реактори, и да не става дума изобщо за пари
  • 54 Гост

    10 0 Отговор
    А бе, нали, 5-10 човека ще знаете цената ма! Какво ни успиваш
  • 55 Продай и предай

    12 1 Отговор
    Продай България, предай народа. Пепейцидебейци да го приемат като девиз и да си го щамповат на дрехите

    Коментиран от #56

  • 56 Любопитен

    3 11 Отговор

    До коментар #55 от "Продай и предай":

    Проекта Белене е от ..... 1982ра година.

    Абе, що не го построиха вашите другарЕ?
  • 57 Себестойността

    10 0 Отговор
    на еленергията от АЕЦ "Козлодуй" е 50лв/МВтч или за 1,2млрд лева това са 24ТВтч енергия. Един такъв реактор произвежда 8ТВтч на година или единия за 3 години както и двата за 1,5г. ще се изплатят. Да ни го продадат за 24ТВтч които ние да продаваме на международния пазар докато.се изплатят.
  • 58 Абе Българино

    22 1 Отговор
    Защо спорим,за колко би трябвало да продадем реакторите! Парите са хартия, която ще изчезне за няколко месеца- споменават 1,2 милиарда,но винаги премълчават че говорим за левове! Що за народ сме,да не оценим трезво,през джоба си,ако боко не беше спънал Белене,до сега да работи на пълна мощност.Колко милиарди пръснахме за ненужни железарии, стиропор- изолации? Ако бяха държавници,и бяхме дори отгладували по 2-3 милиарда годишно,строежа е поетапен,не се харчат десет милиарда накуп) но наши пари,а не с " инвеститор- кожодер" сега целите Балкани щяха да купуват ток от България.Защото и румънеца нямаше да има интерес от своя АЕЦ.Куневица наряза четири блока,за да не бъдем конкуренент на румънската Черна вода,построена веднага,след блокажа на Белене.Турците също купуваха от нас..Боко и фаш сенаторите ни довършиха с блокирането на Белене.Мнозина заблудени от инфо истерията,ще усетят през джоба си,и то съвсем скоро,колко са ни заблуждавали,с измислицата" енергийна независимост" .Що за т,пнар трябва да бъдеш, ако си изцяло собсвеник на дадена инфраструктура,да говориш,че си зависим от друг,който ти е построил?
  • 59 Българин 681

    17 1 Отговор
    "Ако сделката за продажба на Украйна на реакторите за АЕЦ "Белене" бъде осъществена, тя ще се случи на цена, не по-ниска от тази, която страната ни у платила за тях. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева."
    Инфлацията от 150% какво да я гледаме, важното е да ги продадем.
    И да получим нещичко под масата, а България кучета я яли...........
  • 60 Някой

    11 2 Отговор

    До коментар #41 от "Тарикат автотъргаш":

    Още веднъж, че явно не стига до мозъкът ти - ядреният реактор не е автомобил. Все едно да сравняваш сирене с уранова руда.

    Коментиран от #63

  • 61 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 0 Отговор
    предатели
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Тарикат автотъргаш

    2 17 Отговор

    До коментар #60 от "Някой":

    Аз вече ти обясних, че това, че "не е автомобил" само го прави по проблематичен, но ти явно не схващаш.

    Колкото по-сложно е едно нещо, толкова зразходите за поддръжката и съхранението му са по-големи, а оттам и нуждата ВНИМАТЕЛНО да се администрира то. Сега, това че Белене е замислено като бездънна яма, с която руснаците да ни източват е причината, поради която тия реактори се "менажират" по този начин.

    Коментиран от #65, #66, #81

  • 64 мушмул

    23 1 Отговор

    До коментар #50 от "Любопитен":

    Не го построиха щото дойде демокрацията . А тя само закрива и краде парите .
  • 65 Само питам

    19 0 Отговор

    До коментар #63 от "Тарикат автотъргаш":

    Руснаците източиха ли ни с Козлодуй където още ползваме ?

    Коментиран от #71

  • 66 разбирач

    23 1 Отговор

    До коментар #63 от "Тарикат автотъргаш":

    То сигурно турците са по глупави от нас като строят АЕЦ Аккую ?

    Коментиран от #70

  • 67 европейци сме

    20 0 Отговор
    Ние сме съвремени европейци . А съвремения европеец трябва да е велосипедист с перка на гърба и фотоволтаик на челото . И един на батерии в задната част .
  • 68 Читател

    18 0 Отговор
    И тая разтяга от дълги години стария ластик на дядо Сорос
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Тарикат автотъргаш

    2 4 Отговор

    До коментар #66 от "разбирач":

    Какво общо има строеж на чисто нова АЕЦ с разходите и последиците от съхраняването на ядрени реактори от десетилетие? Вие не помните за какво говорите!
  • 71 Тарикат автотъргаш

    1 3 Отговор

    До коментар #65 от "Само питам":

    Разбира се :) Или ти си мислиш, че знаеш колко е струвала АЕЦа на България? :)

    Това даже и не засяга ОСНОВНОТО - че АЕЦ Белене НЕ Е някоя друга АЕЦ.
  • 72 Мартина

    17 1 Отговор
    Реакторите трябва да се продадат на цена много по висока от тази на която са купени. Щом украинците имат чак такава нужда от тях ,ще платят.
    И как така ние не можем да строим с руски реактори, а украинците които са във война с Русия могат?
  • 73 Боклук

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    То затова Българите сте цъфнали и вързали с цените на енергията и съответно оскъпяване на останалите промишлени и хранителни стоки.
    Всъщност,БГ няма умственият капацитет да построи и подържа такава централа.На Запад цените на ел.енергията за бита пада,а в БГ се повишава.Щото сте дефиренцирани и енергийно независими тарикати.

    Коментиран от #78

  • 74 Веселин

    10 1 Отговор
    Преди няколко седмици Урсула искаше ЕС да даде на Украйна 50 милиарда евро за възстановяване, само Орбан не бе съвсем съгласен. А когато Урсула дава, значи ние даваме. Т.е. с нашите пари те може и да купят нашите реактори.
    И се сещам че имаше референдум "Дали да развиваме ядрената енергетика в БГ". А смисъла на референдума всъщност трябваше да бъде за изграждане на АЕЦ Белене. Тогава ГЕРБ най-демократично смачкаха смисълът във въпроса на референдума а сега заедно с присъдружните либерал-атлантици ще смачкат и референдума за еврото.
    Ех, как ми се иска да успеем да се диверсифицираме от първата и втората по големина коалиции.
    Даже както ББ казваше" На 100% да се диверсифицираме.
    Диверсификация, купихме 8 самолета Ф16, бл70, вх А и Б, - Не трябваше ли вторите 8 самолета бъдат различни?
    Демократи брей, демокрация с двойно предназначение.
  • 75 Закс

    11 0 Отговор
    Няма да ги продаде - ще ги подари !!!
  • 76 Българин

    13 2 Отговор

    До коментар #42 от "Макс":

    Тези пари за газопровода ги дадохме и всичко беше добре, но дойдоха трима американски сенатори и без да ги интересува какво е дадено казаха да се спре проекта. Та така, българина еможе да бъде шампион единствено в уменията. Си да бъде лакей и слуга, там е ненадминат и затова е обект на презрение от всички наши “партньори” или началници както казваше един наш политик.
  • 77 Турция нищо не напъва

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Българин":

    Нито е имала сериозно намерение да взема ф35, това беше по- скоро дипломатически ход на Ердоган след противопоставянето от страна на САЩ с покупката на С 400.

    Коментиран от #80

  • 78 Българин

    2 12 Отговор

    До коментар #73 от "Боклук":

    Цените на енергията и горивата в България се определят от руската мафия, която се е закачила по всяка верига свързана с енергетиката ни, и я контролира, тъй че нещо си се пообръкал за това кой какво прави.

    А така като те слушам, си поредния "русофил" който си живурка в "гадния Запад" докато си мечтае родината му да бъде отново "асвабадена" от руските ти идоли.

    Интересен въпрос е защо не си отишъл да живееш в техния "рай"?
  • 79 Дългия

    5 0 Отговор
    Да бе, цената трябва да е сегашна не каквато е била преди време!
  • 80 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #77 от "Турция нищо не напъва":

    "Нито е имала сериозно намерение да взема ф35,"

    Смех. Турция беше всъщност участник в развитието на системите за самолета и имаше поръчка за 100 такива, преди Ердо да омаже всичко.

    Объркал си поредността на събитията. Турция вече работеше от ГОДИНИ по програмата Ф-35 преди да се сдобие с Ц 400.
  • 81 Докато

    13 1 Отговор

    До коментар #63 от "Тарикат автотъргаш":

    Подлоги ни управляват и ние ги търпим хрисимо нищо доброне ни чака.. Само поредната тотал щета, национална катастрофа и упадък... този път и до физическото ни унищожение...
  • 82 фбр

    16 0 Отговор
    Кака Цона , която прибра милиони долари от краварите предварително сега си заработва парите ! Тая разбира от енергетика , колкото свиня от кладенчова вода ! Пък и компетентна за арамията !? Чудо невиждано ! Боклук в евроатлантическа премяна !
  • 83 Един от всички

    6 2 Отговор
    Подайте и жилищния комплекс белене с цялата му инфраструктура че ще се разпадат тия милиарди там, подайте и площадката че и там има милиарди....и си направете хотели и къщи за гости по Гърция и нащо черноморие..
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Българин 681

    11 0 Отговор

    До коментар #50 от "Любопитен":

    Проектът Козлодуй е от ......... 1974-та година в експлоатация!!!
    И все още работи чудесно........

    Коментиран от #86

  • 86 Любопитен

    3 8 Отговор

    До коментар #85 от "Българин 681":

    Не видях да ми отговаряш на въпроса.

    Защо вашите другаре не го построиха тоя "перспективен" проект? Хем имаха време, а и от вас знаем, че икономиката ни цъфтеше, и народа се множеше.

    Защо бе, другаре не го построихте?

    Коментиран от #87

  • 87 Българин 681

    11 0 Отговор

    До коментар #86 от "Любопитен":

    "икономиката ни цъфтеше, и народа се множеше." - Факт!!!
    80% от промишлените стоки поне си ги произвеждахме сами до 1989-та.
    Населението беше почти 9 милиона, а сега няма и седем ?!?
    Но явно не си Любопитен, а си Неграм.тен...........
  • 88 Какооо! Загоря ти манджата!

    11 1 Отговор
    СТИГНАЛИ СМЕ ДОТУК, ЗАЩОТО ПАРЛАМЕНТЪТ Е СЪСТАВЕН ОТ КАЛИНКИ ТУТУРУТКИ И ПРОДАЖБИ ТУЛУПИ. КОГАТО ИМАШ РАБОТЕЩ АЕЦ И ВРЕМЕТО МУ ИЗТИЧА, ЩЕ ИЗПУСНЕШ ЛИ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ СНАБДИШ С НЕРАБОТИЛИ РЕАКТОРИ ОТ СЪЩИЯ ТИП НА МИЖАВА ЦЕНА И ДА УДЪЛЖИШ ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА ЦЕНТРАЛАТА С ОЩЕ 30 - 40 ГОДИНИ?
  • 89 Една краварка проста, крадлива,

    11 1 Отговор
    Некадърна и лъжлива предала и продала Българския народ по заповед на Козяк! ПП ДБ усещате ли народната любов вече?

    Коментиран от #95

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 плашилото

    7 1 Отговор
    от бостана можело да говори, дава акъл и има претенции за интелект.
    И това ако не е чудо....
  • 92 До боклук

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "Боклук":

    Бьлгария няма нужда от Белене, защото разширяват Козлодуй, от която Бьлгария даже изнася енергия, освен това Белене е много земетръсна зона и никак не е удачно за Атомна централа.
  • 93 Анонимен

    6 1 Отговор
    Ще,ще, ако е убава комисионната...! А инфлацията защо не е отчетена - пак се правим на гламави- още комисионни!
  • 94 Жъээж

    0 0 Отговор
    Вярвам ви.
  • 95 Ожэффж

    1 0 Отговор

    До коментар #89 от "Една краварка проста, крадлива,":

    И Герб ще я усетят.
  • 96 Така де

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "комунистче":

    Останах впечатлен от начина, по който днес в съботното си предаване П. Волгин защити кандидата за кмет на ПП-ДБ Васил Терзиев от атаките срещу него. Браво! Така се защитава съмишленик! За тази си смела проява Волгин заслужава да бъде издигнат от ПП-ДБ за областен управител на София!
  • 97 Съжаление

    4 0 Отговор
    и това същество се изказва по цени и продажби в ядрената енергетика. Прав е Слави- фсичколози.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Мъдро решение

    1 0 Отговор
    Пълно откъсване от кървавите руски!
  • 101 Хмммммм

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Българин":

    Като има Украйна цялото know-how що не ни го даде, както Европа И НИЕ В ТОВА ЧИСЛО даваме на тях. Стига с тези плоски доводи. Другото е за цената, Имам апартамент, който точно преди 20 години закупих за 10000 долара, а сега струва над 60000 евро. Тези пари по арбитража за които говорят са доплащане т.е. само част от вложените с нашите пари. Аман от слуги на чужди и най-вече лични интереси - продажжници и предатели.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Турач у влагино

    0 0 Отговор
    Със силико у ануса нема да забраменее сроменатия(знаем
    За се отнася).
  • 104 Глям

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Един от народа":

    Познавач си! И ти и митничаря! Че какво друго "голямо нещо" може да плАва по Дунав. Пък и може ли да има по-голямо нещо от руските, т.е. нашите реактори.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове