Last news in Fakti

16 Юли, 2023 16:20 1 488 30

Гроздан Караджов: Политическият успех на ПП се дължи на скандала с инхаус процедурите

  • гроздан караджов-
  • успех-
  • продължаваме промяната-
  • скандал-
  • инхаус процедури

Това, което знаем е, че тези процедури продължават. Ще бъдат направени стъпки за ускоряване на строителството на пътя Мездра-Ботевград, доколкото чух. До момента за част от участъците, за които е платено преди три години, няма дори проект. Сега тези пари, които трябваше да гарантират материалите и суровините за Хемус, за да не се влияят от инфлационни процеси, сега ще бъдат индексирани тези суми. Тоест, не само, че тези договори не са корупционни вече, а ще бъдат и индексирани, коментира бившият регионален министър 

Гроздан Караджов: Политическият успех на ПП се дължи на скандала с инхаус процедурите - 1
Снимка: Euronews Bulgaria

Политическият успех на ПП се дължи на скандала с инхаус процедурите – те обявиха, че „грабежът на века“ ще бъде преустановен. След съставянето на настоящото правителство обаче, тази позиция вече не се чува, а управляващите се опитват да върнат процедурите. Това заяви в студиото на Euronews Bulgaria Гроздан Караджов – бивш министър на регионалното развитие и благоустройството и депутат от „Има такъв народ“. И представи документ за договор за същите процедури.

Ето какво каза той:
Нека да припомним, че на крилете на скандалите за инхаус процедурите изгря политическият дебют и успех на „Продължаваме промяната“. Те застанаха твърдо, че този модел няма да бъде продължаван и ще бъде санкциониран. Че "грабежът на века", както беше наречен от тях, ще бъде преустановен.

Очакваше се нещо да замени тези порочни процедури. Какво се случи в момента обаче? След влизането на коалицията им с ГЕРБ в управление, тяхната позиция беше рязко заглушена. Вече няма думи за търсене на отговорност, няма и думи как ще бъде оправен този недъг. Напротив, имаме действие на новия министър и управляващо мнозинство за връщане на същата корупционна схема за връщане на инхаус процедурите.

Това, което знаем е, че тези процедури продължават. Ще бъдат направени стъпки за ускоряване на строителството на пътя Мездра-Ботевград, доколкото чух. До момента за част от участъците, за които е платено преди три години, няма дори проект. Сега тези пари, които трябваше да гарантират материалите и суровините за Хемус, за да не се влияят от инфлационни процеси, сега ще бъдат индексирани тези суми. Тоест, не само, че тези договори не са корупционни вече, а ще бъдат и индексирани.

Това, което се крие обаче е, че ще се въведат нови играчи. Те вече са въведени в "Автомагистрали". Те са приближени до новите управляващи и натам ще тръгнат новите сакове и пачки. Къде обаче е състезанието? Няма процедура за съревнование. Всичко става „на тъмно“. Управителният съвет на "Автомагистрали", министърът му се е обадил и въвежда нови фирми. Има тристранни споразумения.
Документът е разработван от АПИ и, ако бъдат разпитани от органите, които искат да знаят за този договор, те ще си кажат. Това е договорът за поръчителство, с който се задължавате да изплатите 100% всичко на тези фирми, без да се отчита какво е дадено в миналото. Зад гърба на тези тристранни споразумения се въвеждат договори за други дейности с нови играчи. Между 15-20% ново оскъпяване ще има, защото там горе-долу се плаща за труд и други неща, които ще изникнат уж по строителството. Тук е скрита корупционната схема. Тези действия на ПП ги влачат към нова инхаус схема.

Материята е сложна и е хубаво да бъде разбрана. Инхаус не е лош сам по себе си. Лош е, когато се прилага за заобикаляне на закона. Сега Министерството да каже защо не знае какво става в собствения му двор.

Нормално е Украйна да получава подкрепа от НАТО. Тя е страна жертва на руската агресия. Не мисля, че трябва да се влиза във война на институциите. Трябва да има референдуми - всякакви. Дали противоречи или не на Конституцията, ако бяхме с мен на правна комисия, щяхте да чуете, че има спор. Когато има спор работата на депутата е да даде думата на експертите.

Неизвестно е как ще се справи държавата, ако трите прихода, които не са планувани - как ще се компенсират. Имаме допълнителни около 1.7 милиарда, които няма да се случат.

Ако те отричат, че са в коалиция, това означава, че ги е срам, че са в коалиция. Това е тройна коалиция между ДПС, ГЕРБ и ПП. Тя гласува заедно по определени въпроси, включително и за бюджета на държавата. Вече има поредица от решения в НС, които са общи на трите партии. На ГЕРБ се дава председател, на ПП един зам-председател, на ДПС друг зам.-председател, така е и в комисиите. Това е коалиция на келепира. Каримански не е бил предлаган за БНБ, защото е от нашата коалиция, а защото става за този пост.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красимир Петров

    16 5 Отговор
    ГЕРБ-ДПС-ПП-ДБ=МАФИЯ
  • 2 Иван Попов

    16 6 Отговор
    На местните избори само платени лумпени ще гласуват за тази уродлива коалиция
  • 3 а ти алабаш

    7 5 Отговор
    лапни на някай от махалата.!И не плачи...
  • 4 Сатана Z

    16 0 Отговор
    Шосето Мездра -Ботевград в мирно време е като шосето Бахмут - Часов яр в Украйна..На едното потъват парите на данъкоплатците,а на другото всичко, за което се сетите.
  • 5 Грабежът на века е КТБ

    15 1 Отговор
    другите грабежчета на гроб-дпс са по малки но огромно количество.
  • 6 ха ха ха аха ха

    19 7 Отговор
    Грозданката продължава да квичи за едни милиони, които не му дадоха да открадне и да ги делнат с миндерлъка.

    Коментиран от #20, #24, #27

  • 7 ФЕЙК

    9 6 Отговор
    Кошлуков веднага да се уволни от БНТ. Как може да пусне филма "Великият диктатор" с Чарли Чаплин за да се подиграе другия велик комик - с президента Зеленски ? Сега когато зелият свят гледа към Този велик човек - стожер на демокрацията и пазител на мира в Европа този филм е гавра! Как ще реагира прекрасната украинска посланичка. То не беше Радев, а сега и Кошлуков ! Ами сега в знак на обида, ако Украйна откаже да получи нашите 100 стари БТР-а ? А Пускането на филма съгласувано ли е с посолствоТОV Ех Кошлуков, отново ни изложи пред нашите стратегически евроатлантически партньори !!!
  • 8 Майора

    11 5 Отговор
    Май забрави че по твое време пак се раздаваха пари по ин хаус процедурите! А колкото до Каримански не смятам че личният банкер на Слави е достовн и готов за поста!

    Коментиран от #21

  • 9 Тоя

    9 6 Отговор
    не знам дали повече е алчен или повече злобен ? Отвратителен !
  • 10 Що не

    11 5 Отговор
    си гледаш в твойта паница , бе ? Гнусно същество !
  • 11 Караджов!

    9 4 Отговор
    Едно миризливо каймо!
  • 12 Факт

    6 5 Отговор
    Слави Трифонов е ДС агент ченге с прякор Вацов
  • 13 В България никога

    9 3 Отговор
    не може да има демокрация, свобода на словото и изказа, равенство пред закона и т.н., докато кирливата българска журналистика предлага на читателите си предимно интервюта с измамници като този Караджов, Вл.Горанов, Тиквата, Гечев, Сл.Трифонов и т.н., списъкът е безкраен за България - пещерата на наведеният и простовато народ !
  • 14 Бълг

    4 4 Отговор
    Гроздииии, скрий се бе боклук!
  • 15 Гроздане

    5 4 Отговор
    Твоят политически провал се дължи на факта че си избрал чалгарската партия която няма бъдеще
  • 16 Дъпъсъ

    6 3 Отговор
    Искам да си признаеш твоят НЕУСПЕХ на какво се дължи. С тази чалгажийска партийка само неуспехи ви очакват
  • 17 Трифон зарезан

    5 1 Отговор
    Мафията е превзела държавата. Администрация на държавата работи за собствените си облаги.Те не мислят за развитието ,успеха и здравето на българското общество,а за собственото си забогатяване. Съдии с подкуп, прокурори изнудвачи , полицай прекарващи нелегални имигранти за пари, политици обслужващи икономически интереси на фирми мошеници.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Просто човек

    1 4 Отговор
    На тоя му спряха далаверите и не спря да плюе...

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Майора":

    Защо лъжеш. Нито стотинка не се даде и затова беше нулев строителен сезон
  • 22 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Просто човек":

    Кои далавери? Увеличението на ТОЛ таксите или на колчетата на Кресенското дефиле?
  • 23 гост

    5 0 Отговор
    Много работите бе, тролчета. NEXO плаща ли? Или вече ви плаща ДС внучето, което го готвят за кмет на София?
  • 24 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха аха ха":

    Е сега Асенчо и Кирил ще ги делнат барабар с индексациите, че инфлация има ...
  • 25 Здрасти

    5 0 Отговор
    Не бе лъжец, в записа се чу за туй унуй с президента и реални 7-8%
  • 26 Ого

    4 0 Отговор
    Хахахах булките на ДПС и ГЕРБ имали успех хахаххаа нечуван .абе къде генерал Наско наши е шаферка с лорер
  • 27 Лъжеца

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха ха аха ха":

    изглежда много жалко, особено за дребните на националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС.
  • 28 Боклуците на Боклука

    5 4 Отговор
    Същия боклук(крадец)си като другите...
  • 29 Механик

    4 1 Отговор
    Инхаус процедурите, преведени на български от харвардски, се оказаха капаро.
  • 30 Ли Гавхуй

    3 1 Отговор
    Политически успех няма, има посолство и ала бала, сам киртакът ви го каза
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол