Last news in Fakti

17 Юли, 2023 23:30 1 857 21

Важните новини във ФАКТИ на 17.07.2023 г.

  • иван гешев-
  • румен драганов-
  • иван кокалов-
  • иван хиновски-
  • нзок-
  • аец белене-
  • бдж-
  • събор рожен-
  • застрахователна измама-
  • кс-
  • спасители-
  • сребърни накити-
  • тагарев-
  • местни избори-
  • инхаус процедури-
  • благороден елен-
  • безводие-
  • опг-
  • крум зарков-
  • кмет на софия-
  • политически противник-
  • силистра-
  • президент-
  • градски транспорт

Политиците, освен че са некомпетентни, корумпирани и зависими, но създават съзнателно некачествени закони

Важните новини във ФАКТИ на 17.07.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Иван Гешев: Държавата се управлява от задната седалка на джипове

Държавата се управлява от задната седалка на джипове. Никоя прокуратура и никой главен прокурор в света не могат да се преборят с корупцията и с кражбите, когато са държавна политика.

Румен Драганов: В Гърция е два пъти по-скъпо, България трябва да се сравнява с Турция

"Южното Черноморие се напълни, защото там е големият интерес на нашия пазар. Морските курорти вече започват да се пълнят с туристи. Ние гледаме нивата на 2019 г., които ще надхвърлим този сезон", каза пред bTV Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Д-р Иван Кокалов: За мен изборът на екип е нонсенс

Всеки месец има нови и нови искания на пациенти за нови лекарства, но не всяко ново лекарство трябва веднага да бъде осигурено. 7 млрд. лева за НЗОК звучи много, те се разпределят. По политически причини осигуровката замръзна на 8%, а искаме всичко. Това каза д-р Иван Кокалов от Надзорния съвет на НЗОК в „Още от деня” по БНТ.

Иван Хиновски: Украйна има потенциала да си направи сама АЕЦ, без да търси ядрените гаранции от „Росатом“

„Украйна има потенциала да си направи сама АЕЦ, без ядрените гаранции от „Росатом“. Те имат инженерния потенциал“, каза енергийният експерт Иван Хиновски от „Български енергиен форум“ в „Лице в лице“.

ПП-ДБ предлагат Станимир Михайлов за управител на НЗОК

Парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България” внесе в деловодството на Народното събрание кандидатурата на Станимир Михайлов за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщи bTV.

Министърът на енергетиката: НЕК да направи професионална и независима експертиза на оборудването за АЕЦ „Белене”

Обмисля се част от парогенераторите за реакторите за АЕЦ „Белене“ да бъдат използвани в шести блок на АЕЦ „Козлодуй”, каза министърът на енергетиката Румен Радев пред Нова телевизия. Той допълни, че се очаква Националната електрическа компания да осигури адекватна, професионална и независима експертиза и оценка на оборудването за АЕЦ „Белене”.

Георги Гвоздейков: Не видях нищо направено през последните 30 години в БДЖ. Това е недопустимо

Бюджетни средства за наем на четири модерни влакови композиции ще поиска да бъдат заложени в бюджета за догодина транспортният министър Георги Гвоздейков. Това каза той пред bTV.

"Тайни клиенти" на НАП установиха: На събора "Рожен 2023" търговци масово нарушават закона

Фискалните инспектори на Националната агенция на приходите извършиха поредица от проверки в търговски обекти на събора „Рожен 2023“ през уикенда. Само за два дни данъчните са инспектирали повече от 22 временни
заведения и магазинчета, като в половината от тях са установени общо 17 нарушения, за което са съставени актове.

42-годишен полицай отива на съд за застрахователна измама за 84 000 лева

42-годишен полицай отива на съд за участие в застрахователна измама за 84 000 лева, информира "Лекс". От прокуратурата в Пловдив съобщиха, че униформеният и още двама души ще бъдат съдени за опит за измама и вещно укривателство.

Конституционният съд образува дело по искането на "Възраждане" за референдума за лева

Конституционният съд образува конституционно дело №13/2023 г. по искане на народни представители от "Възраждане" относно решението на Народното събрание за отказ от произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?".

За да помогнат на пострадала жена: Планински спасители проведоха 7-часова спасителна акция

7-часова спасителна акция се проведе в Пирин, след като жена пострада по време на туристически преход, съобщи Нова телевизия. Спасителите от Разлог и Банско трябвало буквално да я носят на гръб, преминавайки по изключително тежки терени. Всичко е приключило с щастлив край, след като жената бе свалена от планината.

27 килограма сребърни накити хванаха митничари на ГКПП "Капитан Андреево"

Близо 27 кг сребърни накити, част от които укрити в тайник с електронен механизъм, откриха митническите служители, при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Тодор Тагарев обсъди с Н. Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Турция, сигурността в Черноморския регион

Министърът на отбраната Тодор Тагарев и Н. Пр. Айлин Секизкьок, извънреден и пълномощен посланик на Република Турция у нас, обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на отбраната и въпроси от актуалния дневен ред на сигурността.

Двамата подчертаха традиционно доброто партньорство на България и Турция в рамките на НАТО и в регионални формати, както и важната роля на страните ни в източния регион на отговорност на Алианса. Очертани бяха перспективите за развитие на двустранния диалог в контекста на взетите решения и одобрените регионални планове по време на проведената миналата седмица във Вилнюс Среща на върха. Министър Тагарев изказа благодарност за приноса на Турция в многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, на която България е страна-домакин. Той акцентира върху подготовката, която ще е необходима за прерастването на бойната група в бригада - важна стъпка в изграждането на съюзническия капацитет за възпиране, сдържане и отбрана на Източния фланг на НАТО.

Министър Тагарев и Н. Пр. Айлин Секизкьок дискутираха и променящата се среда на сигурност в Черноморския регион, като споделиха общо разбиране за необходимостта от засилено сътрудничество между черноморските държави с цел адаптиране към предизвикателствата, пред които са изправени в следствие на войната в Украйна.

По време на разговорите бяха обсъдени възможностите за отбранително-индустриално сътрудничество и участието в съвместни учения и подготовки.

В срещата от българска страна участваха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов, съветникът на министъра на отбраната Радостин Илиев и и.д. директорът на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ полковник Любомир Монов. От страна на мисията на Република Турция присъстваха нейният заместник-ръководител Мустафа Кара и вторият секретар Айбюке Йоздуран.

Петър Славов: Васил Терзиев и Вили Лилков биха ли се явили на предварителни избори и биха ли признали резултата

"Големият въпрос е заявилите се кандидати - Васил Терзиев и Вили Лилков - биха ли се явили на предварителни избори и биха ли припознали резултата от тях, като застанат единни зад този, който ги спечели".

Бивш депутат от ИТН и ПП: Инхаус процедурата като замисъл е добра, но при нас е изцяло корупционен механизъм

"Инхаус процедурата като замисъл е добра, но при нас е изцяло корупционен механизъм. Крайните изпълнители - огромен брой фирми, строят на завишена цена, без да носят гаранционна отговорност".

Бракониери застреляха благороден елен на около година и половина

Благороден елен на година и половина е застрелян на територията на Дивечовъден участък (ДУ) „Люляковец“ в ранните часове на 16 юли, съобщи БТА. Сигналът за бракониерския лов е подаден от инж. Исмаил Курдов от Държавното горско стопанство във Върбица. Това съобщиха днес от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП).

Заради тотално безводие: Обявено е безсрочно бедствено положение в свищовското село Овча могила

Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев обяви от днес безсрочно бедствено положение в село Овча могила, съобщи БТА.

МВР разби престъпна група, занимавала се с кражба и разфасоване на автомобили

Националната полиция разби престъпна група от 11 човека за кражби и разглобяване на коли. Това каза главен инспектор Свилен Трифонов, началник сектор „Престъпления, свързани с МПС” в Националната полиция.

Крум Зарков: Конституционните промени да се съсредоточат там, където им е мястото

„Промяна на структурата на ВСС означава да бъдат разделени прокурорския и съдийския съвет. В съдийската колегия да има превес на съдийската професионална квота При прокурорската трябва да е обратно – държавните обвинители трябва да са под обществено-политическа квота, за да се предотврати капсулирането на една система”. Това заяви Крум Зарков, правен секретар на президента и бивш министър на правосъдието в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Вили Лилков: Приех номинацията за кмет, след като ми се обадиха знакови фигури от дясното политическо пространство

„За да влезеш в политиката, още повече – да дръзнеш да управляваш една европейска столица, се иска много голям опит. Той не минава през офиса на определена фирма, а през общинарския опит, през познаването на проблемите на града, познаването на решения”. Това заяви Вили Лилков, номиниран за столичен градоначалник от група десни интелектуалци по NOVA NEWS.

Румен Драганов: Високите цени по морето ме радват

Данните за високите цени по морето ме радват. Цените, които чуваме по заведенията, трябва да станат европейски. Ако не ги направим, имаме износ на национален доход. В Европа кафето е 2,50 лева, цената на пицата е между 7 и 13 евра. Това заяви Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма в ефира на NOVA.

Повод за думите му е информацията за 26 лева за порция цаца. Едно от най-поръчваните предястия обаче може да бъде намерено и доста по-евтино на цена от 6 лева. Между 10 и 40% е поскъпването в заведенията това лято, показа проверка на място.

Първан Симеонов: Двете управляващи коалиции имат нужда от политически противник

След събирането на политическите противници ПП и ГЕРБ, в политическото пространство има нужда от противник. Той се явява в лицето на президента Румен Радев, който няма да им остане длъжен. В средата се отваря една много голяма ниша за баланс. Така изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп" Първан Симеонов по NOVA NEWS коментира политическата обстановка в страната.

Най-малко 200 декара пшеница изгоряха в Силистренско

Противопожарни екипи с три специализирани автомобила, доброволното формирование на село Кайнарджа, горски служители, местни кооператори с три водоноски и трактор са загасили пожар в района на село Стрелково. Това съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР в Силистра.

Васил Терзиев за Радев: Би трябвало да е обединител на нацията, а всъщност е мегафон на чужда държава

От няколко дни осмислям думите “безродник” и “нихилист”, произнесени именно от един човек, който за мен олицетворява и двете. Човек, който би трябвало да е обединител на нацията, а всъщност е мегафон на чужда държава. Той е и един от тези, които се опитват да заместят истинските просветителски инициативи и разбирането за модерен патриотизъм с евтин популизъм, бетониран в планините на България с над един милион лева (немалка част от тях държавни пари). Това написа във Фейсбук кандидатът за кмет на София на коалицията ПП-ДБ Васил Терзиев по повод изказването на президента Румен Радев преди дни.

Георги Георгиев: 1 милион граждани са ползвали еднодневна карта за пътуване в софийския градски транспорт

19 милиона електронни билета са били купени в градския транспорт в София по един от 5-те възможни начина, а над 1 милион граждани са ползвали еднодневна карта за пътуване. Това обяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, цитиран от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сатана Z

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Новини от Украйна":

    Паника е обхванала нацисткият режим в Киев.Шефът на сухопътните войски Сирски заяви,че Русия е започнала настъпление на Лиман-Купянско направление южно от Харков.Според него Русия е разположила 100 000 групировка,над 900 танка и 370 РСЗО.По всичко личи,че Харков и Суми са целите на настъплението или е маньовър да се удари Одеса и Николаев и закриване излаза на Черно Море за укровермахта.
    ,Z
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Допълнение като проявление

    1 1 Отговор
    Аз мисля, че за в бъдеще някой остров трябва да стане ромска държава!
    Там ще трябва да се говори само и единствено на ромски език, в ромският бъдеш поп фолк ще трябва да се пее на ромски език!
    Аз съм истински и голям фен на Азис, Софи Маринова, Боли, Кали, Стефани и други поп фолк звезди!
  • 5 Предложение в 21 век

    1 0 Отговор
    Тъй като гагаузката нация си няма СОБСТВЕНА РОДИНА , значи например някой голям остров трябва да бъде купен, след това да се изгради всичко нужно , за да се живее добре!
    В държавата Гагаузия ще трябва да има поп фолк музика и други жанрове музика, както и всички други нужни неща!
    Гагаузката нация също трябва да си има оригинално и красиво знаме!
    Моето място в живота е в политиката, а не в психиатрия !
    Не си ли личи?
    Проблема е че изобщо не си личи, нали така?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Полезен палавник у професионално ниво

    1 0 Отговор
    Абсолютно нормално е всяка нация да си има своя собствена родина!
    А определена част от парите от хазните на държавите не знам в коя друга държава ще отиват!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Човек с феноменална дарба

    1 0 Отговор
    Човек за да спре да бъде кофти човек, значи живота му ще трябва да бъде уреден в позитивна посока, ще трябва да има любов и други неща!
    Става въпрос за нещата от живота!
    Всички хора , които работят и онези които си имат бизнес, това означава, че животите им са уредени!
    А междудругото аз не желая АФГАНИСТАН да се меси в моят живот!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол