Last news in Fakti

19 Юли, 2023 10:22 1 575 23

Христо Гаджев: Бронетранспортьорите, които ще се дадат на Украйна, в голямата си част въобще не са вадени от складовете

  • христо гаджев-
  • бронетранспортьори-
  • украйна-
  • вадени-
  • складове

"Проблемите, които са на дневен ред, с които правителството се занимава и мнозинството иска да разрешава, са свързани с България, а не с други страни. Дори неговите правителства казваха, че най-големият проблем пред България е войната", коментира Гаджев думи на президента, че кабинетът се крие зад Украйна

Христо Гаджев: Бронетранспортьорите, които ще се дадат на Украйна, в голямата си част въобще не са  вадени от складовете - 1
Снимка: БГНЕС

Бронетранспортьорите, които ще се дадат на Украйна, в голямата си част въобще не вадени от складовете. Те са били разпределени към "Вътрешни войски" в средата на 80-те. Със сигурност е имало предложения за продажбата им през годините, но министрите са отказвали. Това каза в интервю за БНР Христо Гаджев, председател на комисията по отбрана на Народното събрание.
Внесеният текст касае само тези, които са с отпаднала необходимост, уточни той, запитан дали част от машините могат да се използват при справяне с бедствия.

МВР ще запази своите способности в това отношение. МО поддържа 100 формирования за подпомагане при бедствия, които вършат същата работа, посочи Христо Гаджев.
Запитан за критиките на президента, че управляващите се крият зад Украйна, Гаджев отбеляза:

"Проблемите, които са на дневен ред, с които правителството се занимава и мнозинството иска да разрешава, са свързани с България, а не с други страни. (…) Дори неговите правителства казваха, че най-големият проблем пред България е войната."
В отговор на въпрос не се ли преекспонира казусът със заплахата за военния министър в социалните мрежи Гаджев коментира:

"Г-н Тагарев явно се е почувствал заплашен, като го е прочел. Аз се притеснявам да не се стигне до едно героизиране на този, който е писал текстовете и да има обратен ефект."

По темата с формулата на разпределение на отговорността сред управляващите формации и планираната последваща ротация Христо Гаджев изтъкна, че ако има министри, които не се справят, то тогава те нямат да имат вече място в Министерския съвет.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиганян

    32 1 Отговор
    Тези бронетранспортьори защо не са на границата.

    Коментиран от #5

  • 2 зеленски

    15 3 Отговор
    Пращайте ги тез бронетранспортьори, че докато ги пратите войната може да приключи.

    Коментиран от #6

  • 3 Мимчят

    22 2 Отговор
    Ако това измислено правителств снята,че не му трябва Военна техника,защо не ги даде на отпадъци и да си възвърне милиони лрвове,вместо да ги подарява за скарап на укрите,както подарихме танковете си на макетата за желязо....
  • 4 КАЖЕТЕ

    13 1 Отговор
    Колко ни струват тия бронетранспортьори и колко ни струва подръжката им през последните 40 години....

    Коментиран от #13

  • 5 Последния Софиянец

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сиганян":

    Те са вече в Украйна.Киев ни благодари за 100 бронетранспортьори и танкове.Вече една част даже са унищожени.
  • 6 Последния Софиянец

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "зеленски":

    Те вече изгоряха на фронта.
  • 7 Демократ

    15 1 Отговор
    За доброто на света военните машини трябва да си седят по складовете
  • 8 АЛОООО

    6 3 Отговор
    НЕ Е РАБОТА НА АРМИЯТА ДА СЕ СПРАВЯ С БЕДСТВИЯ И АВАРИИ А НА МВР НЯМА САМО ДА РЕВАТ ЗА ЗАПЛАТИ ПРИ НАВОДНЕНИЯТА В СЕВЕЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ КЪДЕ БЯХА ЧЕ ПРАТИХА АРМИЯТА ТАМ ДА РИНЕ КАЛ
  • 9 Нови

    6 0 Отговор
    новенички , на фабрика миришат !
  • 10 Бизнеса

    14 1 Отговор
    А защо не ги продаде държавата на търг с явно наддаване? Аз съм говов да дам 30К-40К за едно такова украшение в двора. Предполагам, че в държавата ни ще се намерят поне още 99 човка като мен. И нека тези 3+ милона лева се използват за нещо добро в България.
  • 11 Българин

    11 1 Отговор
    Разграбване и разоръжаване на държавата с пълна пара та като дойде Путин, Ердо, или който дойде да му е лесничко. Това правителство е престъпно

    Коментиран от #17

  • 12 дядото

    8 0 Отговор
    хем сте нагли,хем слуги на нато.какво значи ще бъдат дадени на укрите.не е ли в наш интерес да бъдат продадени,белким остане нещо и за народа български.
  • 13 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "КАЖЕТЕ":

    Колко струва дареното оръжие да се замени с ново? Или НАТО ни пази?
  • 14 Галфон

    11 1 Отговор
    Не ги продавайте , ще ви трябват. Да ви пазят от народната любов , която скоро ще изпитате
  • 15 каскет

    4 2 Отговор
    Сикаджииска гербероски бок--к още по-големи идиотии правите вместо да са по границата да плашат мигрантите ти ще целуваш г--а на зеленото в затвора с мутрата
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Генчо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Мн си куха ма
  • 18 нено

    4 1 Отговор
    Престъпници нагли! Бронетраспортьорите са произведени за българската армия, нямате право да подарявате на фашистката сган това, което е останало от миналото-смешни и жалки сте за възродителният процес ! Явно"посолството" нарежда и затривате държавицата ни! Дано не потеглят от ОДЕСА !!!! Престъпници нагли!!!!!!
  • 19 Питам:

    2 0 Отговор
    Защо най-големи войнолюбци са хора които не са служили в армията или пишман генерали цуцали от 2 крави - варшавската и натовската?
  • 20 Турчин

    0 3 Отговор
    Тези бронотранспортери бяха предназначени да избият турците в България но на режима на пъдоря от Правец не му се отдаде....
    Само какъв ресурс е бил включен за да успее едно нечовешко , идиотско, просташко дело-да бъде унищожен един народ с език,история, традиций и култура. Мръсна сган пукнаха преди да са си платили....

    Коментиран от #22

  • 21 пенко

    2 0 Отговор
    ОТ КЪДЕ ЗНАЕШ БЕ -- ТИ КОЙТО НЕ СИ СЛУЖИЛ ВОЙНИК !?!?!? ДА НО АЗ СЛУЖИХ -ТОЧНО С ТЕЗИ БТР -И -- ПА И ЗАПАС ДАДОХ -ТОЧНО С ТЕЗИ БТР-И / И СТРЕЛЯХ С ТЕЖКАТА ИМ ГОЛЯМОКАЛИБРИНА КАРТЕЧНИЦА / --- НЯМА ПО ДОБРА БРОНИРАНА ТЕХНИКА ЗА АТАКА И ДНЕС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 пенко

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Турчин":

    ТУРЧИНЕ -БРАТКО МОЙ - ЗАЩО ВИ БЕШЕ ПАНТЮРКИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ - ПРОТУРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ И ... -КАКВО ВИ ЛИПСВАШЕ --- ЗЕМЯ - ОБРАЗОВАНИЕ - "ИЕНИ ЯШЪК " - ПРИВИЛЕГИИ --- ЗАЩО ВИ ОРГАНИЗИРАХА ЗА БУНТ ПАНТЮРКИСТИТЕ - ЗАЩО -ПРИЕХТЕ И ГО "ОТНЕСОХТЕ " -УАЙ !?!?!?!??

    Коментиран от #23

  • 23 Турчин

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "пенко":

    Никакви причини и поводи ,макар и измислени не могат да изтрият срама от челото ви за това, което сторихте на турското малцинство в периода 1968-89 години. Стреляхте и убихте невинни,НЕВЪОРЪЖЕНИ, МИРНИ жени деца и старци. Напълно и съзнателно "пропускаш" ,че протестите започнаха през май 1989 г. След като кръвожадната ,бандитска, предателска, долнопробна, идиотска клика на пъдаря от Правец целеше да унищожи турското етническо малцинството в България. Какво ни липсваше ли? 1.Липсваше ни свободата на носене на собственното бащиното и фамилното име. Сменихте дори имената на дедите ни в гробовете. 2. Липсваше ми правото на учене и говорене на майчиния език ,култура, моята си история,религия 3. Липсваше ми правото да уча без разрешението на КДС. 4.Липсваше ми правото да посещавам роднините си зад граница, прокудени от същата сган през 1950-52 година. А през 1984-1989 ЙЕНИ ЪШЪК ВЕЧЕ НЕ ИЗЛИЗАШЕ.
    Но тъй ,като България не направи необходимата люстроция и не тиква тези варвари там където им е мястото. Тъй, като България не издири и наказа тези които стреляха срещу мирни нейни граждани и остави кадри на КДС да я управляват до ден днешен, такива като тебе излизат и признават че са стреляли срещу народа. А прокуратурата на Република България, както винаги- СПИ....За голямо съжаление на честния и достоен народ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол