Last news in Fakti

22 Юли, 2023 13:52 2 098 29

Две мнения на адвокати за една присъда-тази на Кристиян Николов, който уби на пътя Милен Цветков

  • адвокати-
  • присъда-
  • милен цветков

Менко Менков-това е пробив в съдебната практика, Любомир Таков-това наказание е прекомерно

Две мнения на адвокати за една присъда-тази на Кристиян Николов, който уби на пътя Милен Цветков - 1

Престъпление при евентуален умисъл, а не по непредпазливост. Това реши съставът на Върховният касационен съд, който потвърди присъдата от 9 години лишаване от свобода - за Кристиан Николов, който уби на пътя журналиста Милен Цветков. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи БНТ.

Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков, коментира, че това е пробив в съдебната практика в последните три десетилетия. Само един от съдиите е подписал решението с особено мнение. От фаталната катастрофа до окончателното решение изминаха три години и три месеца. Кристиан Николов вече е в Софийския затвор.

Знаехме за крайния акт на ВКС от момента на изготвянето му във вчерашния ден. Кристиан трябваше да бъде приведен в затвора днес, а вчера да вечеря със семейството си, което няма да вижда в следващите 6 години. Това заяви Любомир Таков - адвокатът на осъдения за убийството на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов пред bTV.

Вчера ВКС определи окончателната присъда за Кристиан Николов, която е девет години лишаване от свобода.

„Безпрецедентната бързина, с която присъдата му бе издадена и приведена в изпълнение потвърди нашите опасения, че не търсенето на справедливост мотивира работата на държавния апарат по това дело. Българските съдии не можаха да устоят на огромния медиен и обществен натиск, който прокуратурата генерира по това дело не без помощта на приближените си медии, които демонизираха образа на Николов“, смята защитникът.

Таков допълва, че вероятно обществото ще е удовлетворено от присъдата за клиента му, но той не е съгласен с решението на ВКС.

„С оглед личността на Кристиан, спецификата на казуса и най-вече неговото изключително смирено и коректно поведение по време на процеса за мен това наказание е прекомерно“, казва защитникът на Кристиан Николов.

 


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    5 17 Отговор
    Ако ще и Ани Салич да утрепат децата на комунягите пак нищо няма д астане

    Коментиран от #7

  • 2 мдда

    38 1 Отговор
    Истината е само една.... щом шофира под наркотици и блъска мощно Цветков... дали не е виновен?!?
  • 3 факт

    47 5 Отговор
    Убиецът е осъден на 9 години затвори. Три години ще бъдат приспаднати заради ареста. След три години ще може да иска предсрочно освобождаване. Милен няма да се върне никога, а децата му ще растат без бащина подкрепа. Преди 1989 г. се приемаше, че ако караш пиян, значи си имал евентуален умисъл да извършиш убийство на пътя. Затова тогава се лежеше в затвора продължително време - хем да ти се избият алкохолните навици, хем да осъзнаеш какво се извършил. Днес правосъдието ни трепери над правата на престъпниците и нехае за правата на жертвите. Не може да се приеме, че убийството е непредпазливо, защото синчето се е надрусало напълно съзнателно, после напълно съзнателно е пропуснало да натисне спирачките, за да предотврати удара. И не е вярно, че после се опитало да съхрани живота на Милен, както твърди пред ВКС. На камерите видяхме, че вместо да отиде при Милен и да се опита да помогне, синчето си оглеждаше джипа. Според мен това наказание е твърде щадящо и синчето няма да излезе от затвора осъзнало вината си.

    Коментиран от #9

  • 4 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    25 5 Отговор
    Много шум за нищо! Това богаташко синче няма да лежи и една година в панделата, след месец два са го измъкнали с връзки и подкупи уреди ли са му жилище и в чужбина да не е на квартира като тия от безизходица отиват да слугуват в чужбина. За да има възмездие децата на Милен трябва до последно да следят тоя наркоман убиец и да вземат закона в свои ръце когато му дойде времето.
  • 5 Тома

    21 4 Отговор
    Ами таков защо не му изкара в затвора деветте години затвор лично срещу някой и друг милион от мама защото кристианчо е много добро момче
  • 6 Хан Ауспух

    2 40 Отговор
    Достатъчно му беше това , не мисля че е нужно да лежи в затвора момчето. Освен това Цветкоф не ни липсва с неговите брътвежи.
  • 7 мдаааа

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Демократ":

    Е то за децата на фабрикантите демократи го виждаме... трябва си зъб за зъб, глава за глава...
  • 8 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    24 3 Отговор
    Менко Менко се радва, че уж издействал да дадат присъда от 9 години на един наркоман убиец! А той от това дело е спечелил милиони досега. Какви са тия закони в България, когато на доказан убиец дават 9 години затвор които няма и да ги лежи целите, а ако убиеш при самозащита някой престъпник в собствения ти дом или двор ще лежиш за убийство дълги години?
  • 9 Поне ще си плаща на старите пушки

    17 4 Отговор

    До коментар #3 от "факт":

    Бабаитите вътре бая пари ще икономисат от него! Мама ще плаща за да не го правят жина! Има вътре бедняци дето лежат защото са нямали пари да платят, и синковеца е точно за тях стръвта която им е нужна! Предполагам след месец ще го изкарат в Казичене на лек режим! И там ще си пие чай чета дъсчици, бисквити и тортички!
  • 10 Артилерист

    7 5 Отговор
    Обикновено не коментирам колеги от форума, но за да няма излишни повторения НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С КОЛЕГАТА N4. Ще добавя, че откак станахме американска колония се върнахме, както американците са бели преди 100 години. Остава да препашим каубойските или шерифските пищови и да раздаваме правосъдие...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 знайко до незнайко

    13 1 Отговор
    ...А синът,на Милен,ЩЕ СИ РАСТЕ,БЕЗ БАЩА!!!
  • 14 Иван

    23 3 Отговор
    Смиреното му поведение в съда Абе ти нормален ли си адвокат Николов ми дайте му медал
  • 15 Дени

    4 19 Отговор
    Вижте сега...,момчето го гледам да не кажа голяма дума е изключително добро, възпитано и симпатично,хайде не изключително...,но това което се е случило под въздействието на наркотиците и страшната скорост с която неговата кола блъска друга кола която е СПРЯЛА!!!,на какво наказание трябва да ни навежда?!?..?Много хора не само от болката че няма да виждат прочутия журналист повече,но и по начина как това се е случило поискаха мисля много повече от това-9г.!!
    Колата с която е шофирал не е негова,а на майка му-още едно утежняващо обстоятелствата фактор,но наистина ми и жал за него,понеже че приятелката му по всяка вероятност вече няма да бъде с него(9г.са доста!),и да го дочака..Неговото следване и преследване на целите за висше,както самия той сподели.Родителите, приятелите,кариерното израстване как ще бъдат???,а и самия живот в затвора-дали ще попадне на изверги?!...?
    Хайде убил е по невнимание Милен,но трябва ли там да го преобразяват??!?.-катеторично НЕ!!!
    Самия Милен пък каза някъде четох че не искал да умре под купчина ламарини още преди злощастния инцидент,една зловещо.негово предчувствие който той е осъзнавал и живял с него,виждайки го свише!!!..

    Коментиран от #27, #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нищо де...

    14 2 Отговор
    нека си излежи пълния срок на наказанието, пък после пак да се качи друсан и пиян да покара... Бай Ставри ще му се зарадва повечко втория път...
  • 21 кръвнина за три оикиления

    5 2 Отговор
    Не разбрахте ли - виновна е жертвата!
  • 22 незнайко

    7 0 Отговор
    СПРВАВЕДЛИВОСТ НЯМА !!!
  • 23 ега ти

    9 1 Отговор
    "безпрецедентната бързина" - три години и три месеца!!!
  • 24 Григорян

    11 2 Отговор
    Ало Таков Кристиан е убиец и затова трябваше да лежи поне 20 г.
  • 25 Мислещ

    10 1 Отговор
    Ще излезе след 1-2 години и пак ще убие някого надрусан... Това си е предумишлено убийство какви са тия 9 години, поне 20... Щом за убийството на такава публична личност се дават 9, представи си каква е корупция в съдебната власт....
  • 26 Цуца

    5 1 Отговор
    За кокошка няма прошка, за милиони няма закони!
  • 27 Хммм

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дени":

    Не съда проваля живота му а той самият се проваля. Вие дрогирането и напиването го имате за смекчаващи обстоятелства? В САЩ ако те хванат в такова състояние отиваш в затвора и без да си убил някой. Хайде да вземем поне едно хубаво нещо от там.
  • 28 Шопо

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дени":

    Това не е съд а инквизиция.
    Кристиян не е знаел кой е в колата пред него значи не е имало предумисъл да го убие, това е нещастен случай.
    За непредумишлено убийство тази присъда е неоправдано висока, съда е независима институция и не би трябвало да се влияе от общественото мнение.
    Ако потърпевшия беше някой от Факултета такава ли щеше да е присъдата?

    Коментиран от #29

  • 29 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Шопо":

    Вашето твърдение не може да се докаже.Според мен-присъдата е малка.Това е преднамерено убийство,като е използван сигурен начин.От такъв удар в автомобилът на покойният е нямало как да оцелее,журналиста.Доколкото знам журналистите са под закрилата на държавата,за разлика от шахматистите.....та при убийство на журналист се прилагат по яки санкции към убиеца...Докато шахматистите на светофар са на 1ва и с очи в огледалата.........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове