Last news in Fakti

22 Юли, 2023 16:12 6 355 340

Ресторантьори: По съдебен път ще бъде потърсена отговорност от клиента, опитал се да навреди на конкретния ресторант

  • ресторантьори-
  • цени на месо

Отворено писмо на бранша по повод скандала със скъпите пържоли и отразяването му в медиите

Ресторантьори: По съдебен път ще бъде потърсена отговорност от клиента, опитал се да навреди на конкретния ресторант - 1

Скандалът със скъпите пържоли и космическите сметки в заведение във Варна продължава да набира скорост. След изявленията на известни готвачи и хора от кулинарния бранш, дойде ред и на браншовите организации да се намесят. Публикуваме тяхното Отворено писмо на Сдружението на Заведенията в България и Българската асоциация на заведенията без редакторска намеса:

Сдружението на Заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, принудени от факта, че през последната седмица станахме свидетели на изкуствената ескалация по темата с поръчаните стекове във варненски ресторант, както и от назначената впоследствие проверка от КЗП и тиражираните в медийното пространство твърдения, които не кореспондират с реалната ситуация, изпращаме на вашето внимание нашето официално становище, придружено и с няколко интересни въпроса.

На първо място подчертаваме, че подобни скъпи и изключително качествени стекове, могат да бъдат консумирани само в около 10 заведения на територията на гр. Варна. Това е и едно от нещата, които отличават елитните ресторанти. И ако искаме да насърчаваме развитието на кулинарията и предлагането на така наречения гурме туризъм, както вътрешен, така и международен, то по никакъв начин не би следвало да се атакуват умишлено, още повече от държавни институции, ресторантите, които се стремят да предлагат високо качество на храна. Разбира се, на съответната цена.

Тъй като сме убедени, че в КЗП не работи нито един професионален готвач, или най-малкото бивш собственик на ресторант от висок клас, които да разбират поне малко от материята и индустрията, предлагаме на вашето внимание няколко факта, които би следвало да обяснят, защо някои видове храни в менютата на ресторантите, се предлагат
на тегло от 100гр.

Висококачествените стекове /както вече стана ясно не говорим за обикновени пържоли/ и някои риби и морски деликатеси, пристигат от доставчиците в различни калибровки по грамаж и размер. Няма скъпи омари, риби и предварително нарязани стекове, които да тежат абсолютно еднакво, за да може да се изчисли тяхната крайна цена
към клиента.

Предлагането на тези артикули по 100гр., в менютата, е именно в защита на потребителя, а тази практика не е иновация на българския предприемач. Тя съществува във всички ресторанти в Европа и по света, където качеството на предлаганата храна, е издигната на пиедестал.

Със силната надежда, че ни разбирате, обобщаваме - стековете могат да бъдат предварително нарязани на различни грамажи - 200, 300, 400, или повече, което не позволява сформирането на крайна цена за клиента. Ако трябва да бъде изпълнено това условие, то трябва да изберем един от двата варианта - да премахнем подобен тип скъпа храна от менютата си, или да изчислим среден грамаж и да го заложим в менютата на съответната крайна цена. Звучи абсурдно, но по всичко личи, че КЗП е тръгнало точно в тази посока. А ние няма да хвърляме омари, тежащи повече или по-малко от обявените в менюто.

Желанието на клиента!

Индивидуалните предпочитания на всеки клиент при поръчка на месо в ресторант, позволяват на готвачите да удовлетворят неговия вкус по отношение на изпичането на месото. Съществуват пет степени на изпичане - Rare, Medium Rare, Medium, Medium Welldone и Well-done. Технологията на изпичане трябва да бъде съобразена с всеки един стек, индивидуално.

Колкото по-препечено искаме да бъде то, толкова по-дебела трябва да бъде отрязана пържолата/стека. А това е така, защото при по-дългата термична обработка, се губи и по-голямо количество от живото месо. За да бъде крайният резултат удовлетворяващ клиента, е нужно майсторство и умения, които се учат с години. А това е и още една причина, която не позволява задаването на крайна цена. Именно желанието на клиента! Но дотук с безплатните уроци.

КЗП не може да бъде репресивен орган и да взима еднолични решения, основаващи се на непрофесионално мнение по специфични теми, каквато е технологията, свързана с предлагането на висококачествени храни в ресторантите!!! Неслучайно по темата взеха отношение едни от най-добрите Шеф готвачи в България. Интересно е, колко от тях
поканихте за мнение?

Недопустимо е държавна институция да упражнява груба намеса в бизнес практиките, без да има ни най-малка представа от тънкостите в занаята. Може би тук е мястото да споменем, че само във въпросния ресторант, срещу когото в момента тече проверка, за последните 20 дни има продадени над 30кг. висококачествени и скъпи
стекове.

И представете си, няма нито едно оплакване!!! Напротив - клиентите са доволни и резервират отново!

СЗБ и БАЗ настояваме за незабавно прекратяване на проверката срещу заведението и обявяването на практиката за продажба на скъпи храни за напълно стандартна и лоялна. Настояваме за извинение от директора на КЗП за твърденията, споделени в национален ефир, уронващи престижа на целия бранш. По съдебен път ще бъде потърсена отговорност от клиента, опитал се да навреди на конкретния ресторант, с цел да получи своята минутка
слава. По съдебен път ще бъде потърсена отговорност и за всеки един подобен случай в бъдеще.

В заключение:
Ресторантьорският бранш не може да носи отговорност за липсата на образование и култура на хранене у някои клиенти. Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат.

А България и българският туризъм нямат нужда от повече антиреклама. Видно е, че някои медии участват в своебразно състезание по очернянето на летния ни сезон. Едно наказателно дело и наложена глоба в този момент, ще бъде просто поредния удар под кръста срещу нашия бранш! И няма да е нелогично, ако попитаме - В ЧИИ ИНТЕРЕСИ РАБОТЯТ ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ?!


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българка

    267 16 Отговор
    Ресторантьорският бранш освен, че е привилигирован, но и все по-нагъл. Дере кожи и всеки, който посмее да се оплаче от кожодерите, е обект на обстрелване. Цинично... А после се жалват, че видите българите предпочитали да ходят на почивки в други страни

    Коментиран от #45

  • 3 Бойкот на ресторантьорите

    190 11 Отговор
    талибани!
  • 4 плюс минус

    216 11 Отговор
    Държавата им намали ДДС на 9%, те вдигнаха цените много повече от инфлацията.
    Ковидът свърши, тяхното нахалство - НЕ!
    Комисията за защита на потребителите откри нарушения в случая с ресторанта, който натовари клиент с бомбастичната сметка 490 лв. за три пържоли.
    Цената е формирана незаконно, стана ясно от интервю на Игнат Арсенов, главен директор в комисията, за бТВ.
    Цените на ястията в заведенията задължително са за порция, не за 100 грама, подчерта Арсенов.
    В менюто във въпросния ресторант обаче за този стек е написано "35 лв. за 100 г."

    Коментиран от #6

  • 5 Българка

    193 12 Отговор
    Не само че не трябва да се прекратява проверката в заведението, но е и редно тя да прерастне в данъчна ревизия.

    Коментиран от #31, #217

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 шегичка

    167 8 Отговор
    Ненаядените ресторантьори след като предлагат храната в грамове да предлагат и водата в милилитри, въпроса е как клиента ще е сигурен, че стека е 100 грама, а не 97.

    Коментиран от #24

  • 8 Инструктирайте

    138 7 Отговор
    Келнерите да дават ясно обяснение и да предупреждават клиентите,а не да говорите врели некипели с декларация
    На вас не ви устройва това
  • 9 РЕАЛИСТ

    139 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Добре, Ами ако беше човек без възможност да плати тая сметка, кво праим. Ще го оставят да мие чинии един месец в ресторанта ли? Така може да се обърка и някой сиромах.
  • 10 Маринов

    99 6 Отговор
    Пази БОЖЕ България
    от ПИШМАН Едуци!
  • 11 Пробвайте

    119 3 Отговор
    Бре мишки да съдите клиентите си. Това директор ще ви приключи по най бързият начин
  • 12 Русофил

    112 5 Отговор
    Тези плашат с български съд. До присъдата ресторантът сигурно
    ще е фалирал ако не издават бонове и клиентите не плащат.

    Коментиран от #98

  • 13 Тома

    144 6 Отговор
    Бойкот на ресторантьорската мафия
  • 14 Оффф

    134 4 Отговор
    Каква солидарност само между мошеници !
  • 15 Яж, пий и се весели

    108 5 Отговор
    по ресторантите на Гърция, Турция, Сърбия, Северна Македония и някои китайски ресторанти из България. Почти всички други родни кулинарни забележителности получават негативна оценка от мен.
  • 16 Масова практика е да не се пише BGN

    46 6 Отговор
    А се пише лв лева чужденците лак да го разбират това вече сме в ЕС от 2007 година

    Коментиран от #26

  • 17 Мутрите Ресторантьори

    127 5 Отговор
    Трябва да бъдат приключени. Черен списък на измамниците Ресторантьори е нужен . Алибегов ще е първият в списъка
  • 18 ХАХАХА

    94 5 Отговор
    Абе къде в София се предлага това невероятно месо ,та да отида да си купя ,та да видя що за месо е това?

    Коментиран от #22, #46

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 обирджии са

    124 5 Отговор
    Тъй като често ям т.нар. "морски деликатеси":
    Поръчваш си октопод, без значение как приготвен в България - носят ти парченце от пипало, не повече от 50-60 грама. Порцията струва между 35 и 55 лева. Зависи от заведението.
    Калмарите - също. Няколко кръгчета, не повече от 100-тина грама - 15-20 лева.

    В Гърция за 8 евро донесоха цяла чиния октопод, към него - дадоха и салата + бутилка вода. ОСЕМ евро.
    Бира с калмари - за 14 евро - цял калмар, приготвен уникално добре + бутилка вода + ОГРОМНА салата + пържени картофи.... и като си поръчах допълнително бира - ми я дадоха безплатно, като още при сервирането сервитьора каза "втората бира е от нас"....
    Между другото, килограм октопод в магазина в Гърция е 8.5 евро.
    Тук в Метро последно беше 35 лева. Вярно, нашите бая вода наливат в октопода преди да го замразят, ама пак не оправдава няма и 100 грама да е 50 лева на ресторант.

    Коментиран от #49

  • 21 Сатана Z

    121 3 Отговор
    Клиентът винаги има право!
    Платената статия на готвачите ,келнерите и собствениците на подобни дупки за бърза закуска са жалък опит да се изкриви истината .
    А клиентите никога не лъжат!
    Ветеринарен и санитарен контрол трябва да изтърбушат от проверки тия кухни за полуготова храна.
  • 22 садсадд

    87 4 Отговор

    До коментар #18 от "ХАХАХА":

    Най-обиконвено телешко, обработено с някакви препарати е това.
    Нищо особнено на вкус.

    Коментиран от #42

  • 23 От къде

    95 2 Отговор
    накъде човек с парите си да си купува нерви ? С тая простотия да търсят съдебна отговорност от човека , който показва касовата бележка , само ще загубят много , много клиенти ! Отиваш на кръчма , правят те на жалък и накрая те съдят !
  • 24 А бе...

    22 80 Отговор

    До коментар #7 от "шегичка":

    Селяндурщината не може да схване какво говори , ама говори ! А другите грапляци изпадат във възторг ! И ти ли , като онзи лилавия , не успя да разбереш , защо се продава в грамове ?

    Коментиран от #199

  • 25 Ресторантьорите хайдуци

    74 5 Отговор
    В черен списък задължително трябва да се поставят. На 100 грама цени е чиста измама. Могат и на 32 гр да ги направят.
  • 26 саддсдса

    31 10 Отговор

    До коментар #16 от "Масова практика е да не се пише BGN":

    Ами, чужденците да се спасяват.
    На теб като идеш в друга държава - някой да не мисли "тоя ся как ще разбере менюто"....

    Коментиран от #82

  • 27 Аааа не така

    93 3 Отговор
    Тия казват...- стековете могат да бъдат предварително нарязани на различни грамажи - 200, 300, 400, или повече, което не позволява сформирането на крайна цена за клиента. А защо не напишат цената за 200, 300, 400гр в менюто колко е. Клиента как да разбере кой от всичките грамажи ще получи?????????????????????? Маймуни с маймуни сте.
  • 28 Зззз

    49 1 Отговор
    Що кръчми обиколих в София и всеки път мезета деликатеси, основно меню плюс обилно напоено със ракия и джин ,говоря за двама души и като се прибера в къщи съм гладен като вълк ,е как стават тези работи?

    Коментиран от #157

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    59 7 Отговор
    За ресторанти и заведения не учудващо, че може да попаднеш на такива цени и в крайна сметка никой насила не те кара да ходиш по ресторанти и заведения да пълниш гушата на частника и чорбаджията. Лошото е, че в магазините цените гонят тия в ресторантите и заведенията, а от следващия месец и водата в много райони ще е увеличена с по35-40% и то тая вода къде е без помпи а си идва по естествен път. Ганьо спи дълбок сън, а продажните ни управляващи ни дерат вече по две кожи от гърбовете ни!
  • 31 НАП

    8 28 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Евала маце , казала си ! Тръгваме веднага , че нали само чакаме такива като тебе , да ни дадат наклон ! Ама , къде да отидем , защото ми се струва , че в ресторант не си стъпвала !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 фактура

    78 2 Отговор
    Нека ресторантът да представи фактурата, с която е закупено това фешън месо.
  • 34 тъп_сайт

    69 1 Отговор
    от години повтарям-не ходете по заведения-ЛЪЖАТ ВЪВ ВСИЧКО И ПО МНОГО
  • 35 Раданч Татлъту

    44 0 Отговор
    Требе се намеси Ричард Алидагоебов!😅🦾😅🦾😅🦾😅
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Черен списък на измамниците Рестьори

    54 0 Отговор
    Алибегов N1
  • 38 садсаадс

    66 2 Отговор
    Разни готвачи се мсилят за някакви си супер известни "звезди"....
    Една позната беше попаднала случайно в някакъв ресторант при някой от т.нар. "шефове".
    Поръчала си ядене, но и се сторило безсолно, и си поискала сол.... оня като излязъл и като се развикал - направил я на нищо, защото.... си поискала сол??? А това означавало, че "не може да оцени вкусът на храната".
    Е, тя пък от своя страна му беше теглила една, и просто си тръгнала.... а като я знам колко и знае устата, тегленето на една е било доста цветущо :) с гаранция го е поставила на мястото му.

    Коментиран от #203

  • 39 Цуца

    38 2 Отговор
    Ако сме народ ( Левски: народееее???) и никой българин не стъпи на българското черноморие, то на чужденците да им взимат по 150лв за ”пържола”! Но да се набиваме в задръствания по ”магистралите” така ни де пада! Май сме от тия умните дето ”патки пасем”
  • 40 Хахаха

    63 0 Отговор
    Интересно как ще съдят клиента който се е оплакал. Това ще е първия случай е ЕС

    Коментиран от #60

  • 41 ТРЕНД

    25 13 Отговор
    Изводът от обсъжданите пържоли,, ..е? Не се прави на баровец, ако си гастарбайтер - гост-работник в богата държава, щом се върнеш в бедната татковина. Не мисли, че имаш достатъчно пари да стъпиш във всяко заведение. Баровците??? Баровците са милионерите в България, и там отсяват другите - чрез скъпите сметки. Няма равенство, в БАНАНОВА РЕПУБЛИКА, децата на 99% от населението мечтаят не за банани - а за шоколад, дори ако произвеждат шоколад. А средната класа е само за ол-инклузив, работниците да си стоят вкъщи. 6% редовно ходят на курорт, 6% си мечтаят, останалите не мечтаят. ИЗВОДЪТ Е - ИМА КЛАСОВО ОБЩЕСТВО, ЧИСТ КАПИТАЛИЗЪМ. Капитализмът и народите дояждаха социалната пазарна икономика която бе 1950-1999, вече към 30 години, но идва краят, всичко става като в чистият капитализъм преди това.
  • 42 ХАХАХА

    26 1 Отговор

    До коментар #22 от "садсадд":

    Открай време телешкото ми е малко като подметка на пържоли, не говоря за телешко варено ,но след като казваш ,че е обработено с препарати какъв е смисълът от тази цена. Определено ще го търся да видя какъв ...... ,в което не се съмнявам.
  • 43 може ли от бранша да кажат

    42 3 Отговор
    И колко човека обядват всеки ден в тия десет ресторанта във Варна , на тия цени ? А и е трябвало предварително да предупредят клиентите че тия пръжоли са златни !
  • 44 типично комунистическо

    47 2 Отговор
    Назначените червени милионери щели да търсят съдебна отговорност от клиент, защото се оплаквал, ами отворете лагерите на смъртта и го затворете там

    Коментиран от #77

  • 45 Ами сега?

    42 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    В Сан Диего такъв стек се продава в магазина замразен на минимална цена, в зависимост от качеството, около 10$ за килограм, а в лондонски ресторант подобна порция на сервираната във Варна струва между 17 и 35 £.

    Коментиран от #50, #78, #311

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Град Симитли

    27 2 Отговор
    Кашавари-мошенгии!
  • 48 клиентите

    25 4 Отговор
    Щом клиента има право , тогава клиентите да платят по 10 лева на пръжола а на ресторанта да сложат табела "Елитен "! Да видим колко дена ще изкара преди да фалира .
  • 49 Гърците нямат риба нямат рибари кадри

    7 22 Отговор

    До коментар #20 от "обирджии са":

    А за да поддържат хотелите Европа е дала 600 млрд евро ние у нас за една къща в Барселона искаме имунитети и ДНК проба на бивш премиер министър
    О времена о нрави
  • 50 касапина

    17 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ами сега?":

    Да ама тия са специални , от розово прасе ! Ха ха ха
  • 51 уви ФАКТ

    28 2 Отговор
    Изглежда - че българският туризъм е за милионери, който не е, да ходи на ол-инклузив в Турция или по селата в Гърция и Италия.
  • 52 ха ха

    39 1 Отговор
    явно е стек от малко динозавърче , хранено със шопска салата и поено с изворна вода от кладенец дълбок 700 метра , а ?
  • 53 Бамзе

    37 1 Отговор
    А кюфтета по 100 лева бройката имат ли ? Да отида да си поръчам тройка с картофи !

    Коментиран от #83

  • 54 ха ха ха

    40 1 Отговор
    Как ще стане тая работа бе, циркаджии? Готвачът в тоя хоремаг не е виждал, само е чувал, че има такова месо.
  • 55 Ще има и още

    13 3 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Уважаеми !!! Дубай е ислямска държава и там пържоли НЯМА !!!

    Коментиран от #80, #91, #121

  • 56 ФЕЙК

    39 2 Отговор
    Щом цевите в ресторантите тарикатите ги обявяват в грамове, какво ли ще стане ако си поръчаме 100 грама супа, 80 грама салата, 50 грама пържола, 100 милилитра бира и 70 грама пържени картофки ???

    Коментиран от #81, #92, #107

  • 57 Феликс Дж

    24 1 Отговор
    За авторите и вдъхновителите на писмото - възпитателен туризъм, направление Белене.
  • 58 Айде бе...

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Това кога го сънува, преди или след историята с варненския стек?
  • 59 хи хи

    27 1 Отговор
    Пишман "бизнесмените" плашат гаргите.
  • 60 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    31 2 Отговор

    До коментар #40 от "Хахаха":

    За уронване престижа на заведението ❗
    Като да се оплачеш , че сервитьорките им са Q-рви ❗
    Макар и да са ❗
  • 61 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 18 Отговор
    Хора , къде е измамата :
    Отваряте меню ,
    Снимка на бутилка
    Джони Уокър чер етикет (700)
    под нея изписано 50гр. 20лв

    Вие поръчвате бутилката от снимката, носят Ви я , изпивате я и Ви носят сметката 14×20= 280лв ❗
    🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    Коментиран от #94, #209

  • 62 историята

    28 2 Отговор
    Това прасе е спало в хола на стопанина , и е къпано в банята с изворна вода . Също е учило Английски и Френски език за напреднали . Имало е лична гувернандка и са му чели приказки за лека нощ !

    Коментиран от #90

  • 63 марш ве

    40 3 Отговор
    Обявявам БОЙКОТ на измамниците кожодери нарекли се ресторантьори. Искат с две пържоли да си избият целия сезон. Предлагат .подвеждащи клиента менюта
  • 64 Бойкот!

    38 4 Отговор
    Бойкот, тотален бойкот на тия измислени "ресторантьори" докато се научат да ценят клиента!!!
  • 65 Пирамиди фараони

    36 2 Отговор
    Големите тарикати канят на масите си наивни и доверчиви клиенти с цел изпразване на джобовите на жертвите, а в някои случаи клиентите ще трябва да теглят потребителски кредит да платят за едното хранене. Ние, преживелите 90те години на демокрацията в България, трудно се лъжем, но за тарикатите винаги има изобилие от шарани, които бързо биват хванати в мрежите на неетични практики. Един шаран на ден им е предостатъчен да си продължават мръс ния бизнес. Сега много се раздуха далаверата и взеха да ни дават безплатни уроци!? Как всичко е ОК. Дано повече хора им научат мурафетите и да нямат и една жертва на ден да ги поддържа оядени.
  • 66 Тошко

    19 0 Отговор
    Пълна пародия на филма "Бай Ганьо"
  • 67 Уважаеми

    17 1 Отговор

    До коментар #32 от "кукуригу":

    Не говорим за жертвата кой е и какъв е.Кой как живее си е негова работа.Размърдай си мозъка!
  • 68 Майко мила, майко мила

    49 1 Отговор
    По съдебен път ще бъде потърсена отговорност от клиента, опитал се да навреди на конкретния ресторант======очевидно луд човек го е написал. Не влизайте хора в ресторантите не се и опитайте да им навредите.
  • 69 Мдаа

    32 0 Отговор
    Добре е да знам, какви могат да са последствията за мен ако отида на ресторант в България, или на екскурзия в Бахмут, или на разходка по кримския мост. Някои удоволствия просто не си заслужават риска.
  • 70 Георги

    33 0 Отговор
    Кожодерите се обясняват
  • 71 Анонимен

    40 1 Отговор
    Трябва пълен бойкот на това заведение, да се научат тия тарикати, че не може такива цени в България. В Америка цената е на половина за същия стек и пресен, а не замразено месо.

    Коментиран от #84

  • 72 Справка

    41 2 Отговор
    Цените на едро последния месец падат, а цените на дребно са се увеличили с 40%.
    Трябва всички търговци да бъдат постоянно проверявани.
    Цената за 100 грама може да е на пазара, в ресторанта цената е на порция. Иначе трябва да сложат кантар на всяка маса.
    Сравнението на храната в ресторантите в България и Гърция е направо убийствено. Порциите в Гърция са два пъти по-големи, по-вкусни, на по-ниски цени от България.
  • 73 Майко мила, майко мила

    48 1 Отговор
    Елате скъпи клиенти за да ви осъдим ако не сте съгласни да ви крадем......
  • 74 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 26 Отговор
    тоА мангарбайтер е поръчвам по картинката, без да е чел❗ А дали може, само гадам ❗
    Може да са му сервирали и паниран кашкавал , но това е "друга бира" ❗
  • 75 незнайко

    6 14 Отговор
    Скоро поръчахме вратна пържола на цена 20 лева в ресторант който не е до морето ! Цените на всички храни се вдигнаха така, че това е положението !!!
  • 76 Димо

    25 3 Отговор
    Тровят ни с развалени храни по морето
  • 77 Феликс Дж

    22 5 Отговор

    До коментар #44 от "типично комунистическо":

    Помня преподавател по Огнева подготовка в комунистическата казарма - "С 3,50 умирах в кръчмата". Кебапче от истинско месо 0,08 лева BGN. А това тук е ТИПИЧНО КАПИТАЛИСТИЧЕСКО. ДА им приседне дано.
  • 78 СЕРИОЗНО

    10 24 Отговор

    До коментар #45 от "Ами сега?":

    20 английски лири, в магазин сурова, риб ай стек, био. От Австралия. Но в супермаркет в Москва струва 1000 долара, но от специално гледани животни. Ресторантът не е магазин, там се плаща за готвачески умения и обслужване, прислужване, място, гледка, атмосфера. Наемът на мястото е скъп. Цените отсяват и клиентите, да махнат бедните - простолюдието.

    Коментиран от #130

  • 79 общо взето

    19 21 Отговор
    Ходете на ресторанти, които са ви по джоба! През комунизЪма всички бяхме равни и нямаше ресторант, дето можеше да ни изненада! Сега обаче не е така, нали за това скачахме по площадите?!? Сега има ресторанти за ротшилдовци и такива за гаврошовци! Е, всяка жаба да си знае гьола!
  • 80 ха, ха, ха

    25 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ще има и още":

    Не го ли виждаш, че тоя си няма хабер от понятие? Представя се като собственик на ресторант, но не прави разлика между баничка и бюрек. Явно за него 35 и 53 е едно и също, щом не прави разлика между пържола и телешки стек.
  • 81 Аааааааа

    23 0 Отговор

    До коментар #56 от "ФЕЙК":

    бирата Алибегов отдавна я продава на 50 милилитра.....
  • 82 Това са международни стандарти

    6 7 Отговор

    До коментар #26 от "саддсдса":

    Като не искаш защо тогава учат децата на английски от 1 клас защото един от официалните езици в ЕС е английския
    С питане до Цариград се стига
    нерде Ямбол нерде Стамбул
  • 83 Имат имат

    16 0 Отговор

    До коментар #53 от "Бамзе":

    Но готвача е с една ръка да не ти казвам как ги плеска, за пълнени чушки забрави.
  • 84 че то това

    2 10 Отговор

    До коментар #71 от "Анонимен":

    заведение въобще не чака нещо от такива фукари като тебе!
  • 85 шеф готвачц

    5 14 Отговор
    Ще плащате колкото ви кажат!
  • 86 ХАРАКТЕРИСТИКИ НА BLACK ANGUS

    34 5 Отговор
    300 грама рибай стек с перфектни размери и дебелина
    USDA Certified Black Angus Meat от Небраска, САЩ
    Зрял минимум 30 дни
    С най-висока степен на мраморизация “PRIME”
    ПОДХОДЯЩ ЗА BBQ, СКАРА, ТИГАН ИЛИ ПЛОЧА

    ЦЕНА 45 ЛВ

    Какво искат тези обирджии няма такива цени по Черноморието

    Коментиран от #100, #227

  • 87 Бравос

    35 0 Отговор
    След това изявление на браншовия шеф, рязко спряха да ме интересуват цените в българските ресторанти. От тоя момент нататък, ако искате по 100 трилиона евро си продавайте пържолите.
  • 88 При Алибегов

    31 0 Отговор
    Грамажа никога не отговаря на обявения. Сигнализирам , проверете го ! Мерят го с чинията.
  • 89 Говори Гошо

    30 0 Отговор
    Набиха ли ви гу? Тези с 9 %-то ДДС , не са жалене
    Кочинатата потъва бясно къ дъното
    Фалит след 1399 дни
  • 90 тоя пък

    9 8 Отговор

    До коментар #62 от "историята":

    въобще не е разбрал, че не става въпрос за свинско, аза специална порода телета!
  • 91 Стек

    6 10 Отговор

    До коментар #55 от "Ще има и още":

    уважаеми се прави най-вече от младо телешко или качествено говеждо, така че наистина има скъпи меса , които мюсюлманите ядат. Свински стек яде сиромашията.
  • 92 келнера

    4 4 Отговор

    До коментар #56 от "ФЕЙК":

    Ще получиш сметка от 360 лева
  • 93 Гост

    28 0 Отговор
    Върнахте ли им ДДС-то как си беше?? Помощи с тия цени не им трябват ден седмица храни! Аз съм против от мийте данъци да се подпомагат ресторанти хотели и тем подобни!
  • 94 Само ти ли не разбра

    23 2 Отговор

    До коментар #61 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Той си е поръчал три стека по 100гр а му носят по 400гр. порцията.

    Коментиран от #104

  • 95 хи хи

    37 0 Отговор
    Ходенето в ресторант вече носи риск от съдебно преследване. Добър начин за привличане на клиенти. хи хи хи
  • 96 ганев

    30 0 Отговор
    АЛООООО ТО БИВА КРАЖБИ .ЗДРАВО ДРАНЕ НА КОЖИ ПО 10....НО ТАКАВА НАГЛОСТ.....УБИЕЦА ДА СЪДИ УБИТИЯТ .........ТОВА САМО В българия МОЖЕ ДА СТАНЕ
  • 97 Делян

    26 4 Отговор
    На входа трябва да има табела забранено за сиромаси (българи)
  • 98 Гуньо Простиа

    1 21 Отговор

    До коментар #12 от "Русофил":

    Ресторантът е на известни хора във Варна и няма да фалира поне докато те не го решат 😉

    Коментиран от #105, #181, #294

  • 99 Ценител

    5 16 Отговор
    Виждам, че доста голяма част от българите всичколози са готови да отворят ресторант и да продават рибайстекове блекангъс по 35лева за стек от по 300-400 грама. (щото нали уважаемия клиент толкова е видял в менюто, че струва и си е помислил, че е за един стек, а пък те мислят, че това си е нормалната цена).

    Аз напълно одобрявам това отношение и очаквам с нетърпение първия отворил ресторант с такива цени. Отсега мога да ви обещая, че ще имате лавина от клиенти и така докато не фалирате в рамките на седмица две.
  • 100 въздушно такси

    19 1 Отговор

    До коментар #86 от "ХАРАКТЕРИСТИКИ НА BLACK ANGUS":

    Ами сигурно със специален чартърен полет са ги докарали от там до ресторанта във варна .
  • 101 МАРКСИСТ

    9 12 Отговор
    Нали искате ДЯСНО??!!! А после ревете - че сте бокк лук щом сте работници. Дясното е за богатите, но за вас политическата наука е тъмна стая. Нулево образование, ай-кюто на бг-човекът е на 40то място в светът. Образователната система извисява и културата и всичко, тя винаги в бг е лоша.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Я, пак!

    26 0 Отговор
    Абе, че сте и нагли от този бранш! От казаното от тях става ясно следното : първо, недопечена пържола или средо изпечена, разбира се, че ще тежи доста повече, отколкото изпечена, където се губи вода и сокове от месото. Цената, в този случай, е за 100 грама суров продукт, или се тегли, когато е приготвен? Защото не е едно и също. Второ, по какъв начин точно ми доказват, че пържолата ми е примерно 230 грама? Защото, след като ми искат такава баснословна цена за 100 грама, трябва да ми докажат, че плащам точно толкова, колкото са ми калкулирали. Айде да не се правят на големи хитреци, че и ще съдят!

    Коментиран от #115, #124

  • 104 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 5 Отговор

    До коментар #94 от "Само ти ли не разбра":

    Ко каза ко ❓
    Верно ни тъ разбрах-
    Каренца ли си е поръчАл ❗

    Коментиран от #116

  • 105 позеленял

    5 0 Отговор

    До коментар #98 от "Гуньо Простиа":

    сигурно закусват крем киро ? или салата доган ?
  • 106 Автокъща

    28 1 Отговор
    Предлагам за продажба Бентли. Цена 250 лв., за килограм.
  • 107 Хасковски каунь

    12 2 Отговор

    До коментар #56 от "ФЕЙК":

    Може,може.
    В ресторанта ми се предлага супа от топките на синьо канарче - 50 мл. 500 лева. Заповядай!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 БГ обслужване

    23 0 Отговор
    Заповядайте в ресторанта ни. Ако не сте доволни, ще ви съдим.
  • 110 Каквито

    8 6 Отговор
    ви ресторантите, такива ви и клиентите! Ако и персоналът знае така добре езика, както потърпевшия, нищо чудно, че не са се разбрали…..
  • 111 Щурец

    20 0 Отговор
    Пълен бойкот за тези мутри! 300 грама пържола - 100 лв!!!! Яжте си ги!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Зевзека

    12 0 Отговор
    Откъде мога да купя тоя рибай ? Ама повечко че искам да правя наденици........
  • 114 Стършел

    15 1 Отговор
    Мафията отвръща на удара.🤣🤣🤣
  • 115 Ценител

    3 8 Отговор

    До коментар #103 от "Я, пак!":

    Когато продукта (месо, риба) е супер-премиумен цената ВИНАГИ е на суров продукт и това беше казано многократно. Какво ще остане от него зависи от много неща, но на такива места това никога не е най-важното.

    Има уагю, което има толкова много мазнина (или тъй нареченото "мрамориране") че буквално половината от него не е месо. Ако си поръчаш да ти го обезобразят, ще получиш доста малко парче "месо", но ти си клиента ....

    Коментиран от #140

  • 116 каренца маренца

    6 0 Отговор

    До коментар #104 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Поръчал си е 3 по 100гр.
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 даа

    28 0 Отговор
    Тия какъв автогол си вкарват с такива изявления....ако имаха 2 работещи мозъчни клетки, щяха да разберат.
  • 119 Гутьо

    9 4 Отговор
    При тези цени как да дойде руски турист по нашето българско Черноморие.Фашисти са ресторантьорите.
  • 120 шааа

    17 0 Отговор
    Гузни са, затова така скачат да се подкрепят едни други...
  • 121 Гуньо Простиа

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "Ще има и още":

    Има и още как ! Ще кажа, че си необразован , за да не използвам друга дума
  • 122 Вече казвам така

    9 0 Отговор
    На сервитьорката: Искам да ми се каже сметката като стане 1000 лв!
  • 123 Въпрос

    15 1 Отговор
    Имам един въпрос. Някой може ли да каже, колко аджеба струва 1 килограм от това свръх специално месо, примерно, в най - скъпата верига магазини, където се продава.Но точно за този модел питам , дето са го яли във Варна. Някой ако знае поне приблизително, нека сподели. За да си направя една проста сметка, затова питам. Защото, в конкретния случай, 1 килограм го продават за 350 лв. в това заведение, та ми стана интересно каква надценка си слагат. Осъзнавам, че имах разходи, осъзнавам, че е хай левъл тази пържола , но все пак...

    Коментиран от #129, #137, #141, #144, #155

  • 124 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 14 Отговор

    До коментар #103 от "Я, пак!":

    Дори в Турция търговците на злато се пазарят за цената, но любезно ще те отпратят ако започнеш да искаш да ти изтеглят или докатожат каратите на златно синджирче !
    Харесва ли ти или не, готов ли си да платиш или не ❗
    В кой ресторан ще ти изтеглят мешаната скара по артикули ❓
    Ти да не си от данъчните ❗

    Коментиран от #127, #172

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 0 Отговор
    Чакайте ме да седна в....такъв ресторант....Преди много години ходех с телевизорче на море...вярно ,че седяхме по месец....Сега ще слагам портативна кухня и няма и стотинка да ви дам,кожодери.Едно време морето го откривахме и закривахме в ресторант.Сега ще го променим!
  • 127 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #124 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Не знам какво е
    " докатожат "
    написах
    ДОКАЖАТ , но .....
  • 128 Гражданин

    17 0 Отговор
    А тази институция, която ви свали ДДС-то, не беше ли държавна, защо сега искате държавата да не ви се меси в игрите?
  • 129 вместо да питаш

    2 16 Отговор

    До коментар #123 от "Въпрос":

    избирай си заведение по джоба! имаш избор да влезеш или да не влезеш!

    Коментиран от #167

  • 130 Ами сега?

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "СЕРИОЗНО":

    Нали съм писал и цената в ресторант в Лондон или ти четеш през ред, само удобното? Москва е под санкции и нямат право да внасят от там. Иначе са нарушители от всякъде.

    Коментиран от #207

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Съдия

    17 0 Отговор
    Тези клоуни нямат НИТО едно вярно нещо написано в този пасквил. Прости Бай Ганйовци, решили чрез спекула и измами да съберат пари за елитно немско возило, за да се хвалят в село Гюрюнанци, Община Попишка Могила, Хасковско. Пълен бойкот на този ресторант и въобще всички заведения в България. Цървуланци!

    Коментиран от #147

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Хахаха

    19 1 Отговор
    Цитат от изявлението: "Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат."

    СЗБ и БАЗ, директо казват, че клиентите са малоумни. Ужас !!!

    Щели да съдят ...

    Веднага ДДС за тези кретени да се вдигне до 20%, поне държавата да си прибира данъка.
  • 135 Мисля

    21 0 Отговор
    Такъв стек се разопакова и приготвя пред клиента от шеф-майстора.Иначе си е ала-бала,много знаеш какво ти е в чинията.Както скъпите вина-не ти ги наливат в кухнята а ти носят и отварят бутилката пред теб.
  • 136 точно този

    5 15 Отговор
    ресторант няма да остане без клиенти и това няма да сте вие! съжалявам, но това е дереджето!

    Коментиран от #149

  • 137 Ценител

    11 0 Отговор

    До коментар #123 от "Въпрос":

    Във вивенда една пържола рибайрол от блекангъс е 80 лева за 400 грама. Не казвам, че е било такова месото. Никъде не съм прочел какво е, никой не е казвал.

    Коментиран от #179

  • 138 Четете бе, хора! Четете!

    21 0 Отговор
    КАК В ПРЕЗ МИНАЛИЯ ВЕК В ЩАТИТЕ НЕДОВОЛНИТЕ КЛИЕНТИ СА СИ ОТМЪЩАВАЛИ НА ГЛУПАВО АЛЧНИ СОБСТВЕНИЦИ НА РЕСТОРАНТИ: ВЗИМАЛИ ОТ ДРОГЕРИИТЕ ПИЛЮЛИ (КАПСУЛИ) С РИБЕНО МАСЛО И С ПОДМЕТКА ГИ СМАЧКВАЛИ ПО ПОДА. ОТНАЧАЛО НИЩО НЕ СЕ УСЕЩАЛО, НО СЛЕД ВРЕМЕ В РЕСТОРАНТА ЗАПОЧВАЛО ДА МИРИШЕ НА РАЗВАЛЕНА РИБА И СОБСТВЕНИКЪТ СЕ Е ДОСЕЩАЛ, ЧЕ СЕ Е ОЛЯЛ! СЛЕДВАЛО СВАЛЯНЕ НА ЦЕНИТЕ, ЗА ДА СЕ СПАСИ КЛИЕНТЕЛАТА! AVANTI VARNA!

    Коментиран от #185

  • 139 Гутьо

    18 0 Отговор
    Сядам в барче на Созопол и поръчвам бира халба и порция луканка за 6 лева .Носи ми чинийка с няколко нарязани къса с дебелина на косъм които нямат и 10 грама но е порция .Следователно 6 лева 10 грама 100 грама 60 лева кило 600 лева или една нормална пенсия е Порция луканка .
  • 140 Вие пък, т. нар. "ценители"...

    23 0 Отговор

    До коментар #115 от "Ценител":

    Само и само да изпъкнете в очите на слепите, и да си начешете егото, сте готови да дадете маса пари за, примерно молекулярна кухня от типа пяна от корем на кит, само защото струва майка си и баща си, и се предлага в ултра скъп ресторант. Не ви правя сметка на парите, но добре би било понякога да се лишите от подобни безмислени глезотии, и да нахраните сираци, социално слаби....
  • 141 Приблизителен отговор

    10 0 Отговор

    До коментар #123 от "Въпрос":

    Това е от живо животно.Къпано в джакузи.Има Специален климатик за него и специална храна.Абе много неща.

    Коментиран от #164

  • 142 и що рИвете,

    6 7 Отговор
    че те в долнопробните кръчми ви продават кебапчето по 43 лв килото, дето не знаете от какво е каймата и колко месо има в нея, ама кебабчето си го хапвате и не мърморите!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Хасковски каунь

    10 1 Отговор

    До коментар #123 от "Въпрос":

    Надценката е 3,5 пъти по-голяма от цената на дребно. Нооо, при цацата тя е 9 пъти по-голяма.
    Смятай бе човек.

    Коментиран от #156

  • 145 Шеф Гогов

    32 0 Отговор
    Колеги, срамувам се от вас.Алчни и жалки сте.На Южното Черноморие съм. Не може една бутилка минерална вода от 1,5 л. дистрибутора а ви я достави пред ресторанта за 0,61 лв,да я пренесе и сервитьора после да я продава за 4,80 лв. НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЯМА ПЕЧАЛБА 800%, Ресторантите са полу празни, догодина ще бъдат празни
    В Гърция, Турция е по-евтино и много по-добро обслужване, а на пазара се появява и Албания. Мислете, за 3 години искате да станете милионери, 2 месеца да работи ресторанта ви и цяла година да живеете с тази печалба

    Коментиран от #159, #165, #330

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Даеаааа!

    6 0 Отговор

    До коментар #132 от "Съдия":

    Алооо! Съдията! Да не би да си бил ученик на Янка Такева! ГанЬо, а не Ганйо

    Коментиран от #160

  • 148 Кен Еф

    6 4 Отговор
    Казусът има просто и лесно решение. Вдигате двата пръста високо горе и с енергични подскоци мантрувате "кой не скача е червен". Повтаряте процедурата докато цените паднат или ви дойде акълът ганиовски

    Коментиран от #166

  • 149 Напротив, напротив

    4 0 Отговор

    До коментар #136 от "точно този":

    Точно обратното ще се случи!
  • 150 Наблюдавай

    17 0 Отговор
    Хайде хайде кой знае колко години е била замразена на минус 20 градуса тази крава.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Нова

    19 0 Отговор
    Вместо да потулят гафа, гракнали да изкарат замразено преди 20 години незнамсикъде и кога месо деликатес! Аз купувам само охладени стейкове от млади животни 8 до 12 месечни. Размразените меса, пробутвани за охладени се познават като ги натиснеш с пръст остава дупка. Свежото сурово месо възстановява повърхността си след натиск.

    Коментиран от #158

  • 153 абе,

    4 14 Отговор
    някой насила ли ви вкарва в кръчмите, че рИвете?!?
  • 154 Модерните кожодери

    19 0 Отговор
    А после, ащо са ви празни долнопробните заведения. Ей за това, щото няма толкова богати балъци, за да ви пълнят гушите. Радвам се, че хората малко по малко виждат, какви сте и колко ви струват услугите.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Личи, че си каун

    6 0 Отговор

    До коментар #144 от "Хасковски каунь":

    Ако знам цената, бих сметнал. Но понеже не я знам, попитах. Чети ти!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 купуваш,

    1 1 Отговор

    До коментар #152 от "Нова":

    Ама за тука?!? Кофти е като лекуваш комплекси!
  • 159 Хасковски каунь

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "Шеф Гогов":

    Чети предишния 144 коментар
  • 160 Ами...

    2 0 Отговор

    До коментар #147 от "Даеаааа!":

    С трети клас толкова, все пак и това е нещо....
  • 161 ежко

    23 0 Отговор
    Нещо логиката издиша.Ако клиентите ви са доволни и резервират и поръчват, то какви точно "вреди" са ви нанесени?Информацията подвеждаща ли е?Сметката фалшива ли е?КЗК няма ли право да проверява както по сигнал,така и без сигнал?От проверките ли ви е страх?
    Ах сифон!
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 нда, рекла лисицата:

    0 7 Отговор
    Гроздето е кисело!
  • 164 Харалампи

    11 0 Отговор

    До коментар #141 от "Приблизителен отговор":

    Това теле да не е хранено с глухарчета
  • 165 какви 4.80лв

    14 0 Отговор

    До коментар #145 от "Шеф Гогов":

    В Поморие 1.5лт вода е 7 кинта.
  • 166 Българско чадо

    6 4 Отговор

    До коментар #148 от "Кен Еф":

    А, не се притеснявай, теб не могат те излъга, ти си ТАРИКАТ.

    Само кебапчета тройки с пържени картофи и яко АйрЯна.

    Закуска за шампиони и малко гюбеци. Те занимават с как му беше името на тва риби Яй ли беше какво там. ...
  • 167 Много умно!

    2 0 Отговор

    До коментар #129 от "вместо да питаш":

    Няма що! Ами, аз и без твоя безполезен съвет, правя точно така.
  • 168 Кожодери яжте си скапаните и скъпи мандж

    15 0 Отговор
    манджи, като не знаете да уважавате клиентите си празни ще стоите! Прексалено сте алчни и некадърни пък после се чудите защо почиваме в чужбина, там срещу цената има качество!
  • 169 гост

    9 1 Отговор
    Боклуци нещасни
  • 170 Янки Зафир

    15 2 Отговор
    Живея в САЩ. Стейка идва винаги калибриран, около 500гр, гарнитура по избор и всичко е средно 25 долара, според вида месо. Японско Коби го презират, защото топ американското е в пъти по-добро. Въяреки това, японската крава върви около 150 за 500гр и тези, които я предлагат са сигурно 10 заведения в цялата държава. Те, във някаква си Варна имали 10 заведения с пържоли за 300 лева бройката!?

    Коментиран от #173, #176, #180

  • 171 Кака Мара

    12 0 Отговор
    Тази статия и обслужващият персонал във фейса имат един и същ почерк на изказ. хахах За обръщаш пържоли се учело с години. Айде моля ви се стига мутренски извращения.Ще тормозят клиентите си загубеняци.
  • 172 Само че...

    9 0 Отговор

    До коментар #124 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За мешана скара, драги, цената ми е обявена за порция. Освен това, мешаната скара не струва колкото пенсията на майка ми, затова сравнението ти е неадекватно . И за какви артикули говориш, при положение, че цената при тези ултра мега скъпи стекове, е за 100 грама от стека, няма други артикули.

    Коментиран от #228

  • 173 Ценител

    2 6 Отговор

    До коментар #170 от "Янки Зафир":

    "Японско Коби го презират, защото топ американското е в пъти по-добро."

    Айде пак глу пости и комплексарщини. :)

    Абе, не можете ли да си представите мнението без да правите някакви смешни изказвания?

    "Топ американското" не е Кобе и няма и да бъде, щото Кобе е просто географския район където се гледат телета от определена порода с най-високо внимание.

    Коментиран от #190

  • 174 7373727272

    7 0 Отговор
    Яката ги лепвайте всички търговци,изнагляват тотално като няма силна власт.
  • 175 Една бира

    1 0 Отговор
    Масово се поръча.
  • 176 бат Янки

    11 0 Отговор

    До коментар #170 от "Янки Зафир":

    Нали знаеш че у нас дърта крава се предлага кото телешко, а истинското телешко за японско такова.
  • 177 Гост

    20 1 Отговор
    Днес във Фантастико, 300 или 350 грама, не помня, всичките стекове калибрирани, цена = 22 лева, или около 60 - 70 лева килото, и това на дребно! Вие нали не сте си помислили, че пържолите във Варна са доставени от Тексас със Еър Америка, пилотирани от Спайдърмен! Чиста проба измама е това, която е насочена към богаташи, и поради това си върви! Ама тоя път, греда….

    Коментиран от #186

  • 178 Кради Кради

    20 0 Отговор
    Този ресторант и готвачите в него да не се намират на френската ривиера че 3 пържоли да струват 600лв? Малко е прекалил този който е писал това и му препоръчвам да си пие хапчетата по честичко!

    Коментиран от #191

  • 179 Мдааа!

    13 1 Отговор

    До коментар #137 от "Ценител":

    Тя и Айшето на Женски пазар пише на черешите: "Онокални чореши от Лус Анжелос", ама няма клиенти😏
  • 180 А, така, Янки

    17 1 Отговор

    До коментар #170 от "Янки Зафир":

    Кажи им го на големите умници тук, дето големи кулинари, гастрономи и ценители на храната се пишат! Било нормално да струва толкова една пържола!?!? Айде, моля, моля. Ако ще от изчезващ вид бронтозавър да е, няма как да струва толкова. Такива тарикатлъци само в България ги има
  • 181 Русофил

    13 0 Отговор

    До коментар #98 от "Гуньо Простиа":

    Щом е перачница може всичко, но осветяването в съда
    е вредно. Как ще докажат в съда, че не са сервирали обикновена
    пържола за 5 лева.

    Коментиран от #189

  • 182 Гошо

    11 0 Отговор
    Ще го съдят но как ще докажат че са продали точно това количество месо което е написано на касовата бележка
  • 183 До клиента

    16 0 Отговор
    Остави ги да се набутат с дело срещу теб. При положение, че контролен орган е казал, че има нарушение, съдът няма да отсъди друго! Та като платят и съдебните разноски, ще се научат изродите ресторантьори. А тоя Алибегов е толкова противен и нахален. Опитал се бил клиента да навреди на ресторанта... Боже, прибери си вересиите
  • 184 Месото е

    13 0 Отговор
    От девствена крава.
  • 185 7373277272

    0 4 Отговор

    До коментар #138 от "Четете бе, хора! Четете!":

    А ве не ме занимавай с тая Анерика е !
  • 186 Абсолютно!!!!!!

    12 0 Отговор

    До коментар #177 от "Гост":

    Голяяяяма греда при това. Не стига, че са нелоялни, ами и нагло поведение демонстрират с тази декларация. И тон, видите ли държат!
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Аре бегай ве Алибегов

    16 0 Отговор
    Доста нагло изявление, хаха! Все пак клиента трябва да е прав, но това е Алибегия!
    Цената на такива продукти трябва да е на килограм (както е в Европа) и тогава, който и да е като види напр. 400 лв/кг и ще знае! Коректно е и ако поръча да му измерят продукта и да му кажат, колко, ще струва, както е напр. с рибите в Гърция, но не тук казват така: "Ресторантьорският бранш не може да носи отговорност за липсата на образование и култура на хранене у някои клиенти. Имаме достатъчно служители, които могат да отговорят на въпросите на нашите клиенти, стига те да имат нужния интелект, за да попитат."
    Вие питали ли сте нещо български сервитьор еле па собственик? 😅
  • 189 Сериозен ли си

    8 0 Отговор

    До коментар #181 от "Русофил":

    Амчи то убиеца на Милен Цветков, пиян дрогиран още не е в затвора ти една фактура за месо няма да измислят.
  • 190 Янки Зафир

    7 0 Отговор

    До коментар #173 от "Ценител":

    Топ американското носи емблема USDA. За 23 години съм изял доста и мога да ти кажа от първа ръка, че американските и аржентинските говеда са най-вкусни. Джапанките може да им пускат Моцарт, но месото е изкуствено и неестествено само като го погледнеш. Освен това го приготвят грешно - винаги на електрически ламарини. Защо коментираш без да си опитвал нито едното, нито другото?

    Коментиран от #202, #235

  • 191 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #178 от "Кради Кради":

    С очите си съм виждал на Кроазет в Кан,долнище на женски бански,500франка преди........80години....Всяка дупка в кан е категоризирана.... със някакви звезди....Пясъчната им ивица трябва да я откриеш с телескоп....Навсякъде е .......Дране!

    Коментиран от #195

  • 192 Ценител

    4 6 Отговор
    Аз съм решил повече да не ходя по скъпи ресторанти, а да изчакам някой от многобройните експерти пишещи тук да отвори ресторант и да ми продава сготвени стекове рибай от блек ангъс на 35 лева за 300-400 грама, както твърдят, че е нормално.

    Само ще ви замоля да обявите предварително къде ще е ресторанта първо тук, за да имаме време да посетим поне по веднъж преди да фалирате (което ще е максимум за седмица две)

    Коментиран от #213, #214

  • 193 за европа

    5 1 Отговор
    В Нидерландия се намира и Богомил Рангелов – участник в петия сезон на „Hell’s Kitchen”. Той работи в ресторант в град Алсмер и всеки ден борави с рибай стек.
    Цената на един телешки рибай стек е на грамаж. Продава се на 150 или 200 грама съответно цената е 25 евро за 150 и 27,50 за 200 грама.
  • 194 сърпи чук

    17 0 Отговор
    През годините имаше случай на "такса престой", 11 лв бутилка мин. вода, такси "барбарони", доплащаш за удължител за да може да включиш климатика в контакта, сега и закани за съд?!Тия откровени кaпути удариха ново дъно.Затова по нашето лaйнoмориe не съм стъпвал 20+ години, а хората масово се изнасят лятото по турция и гърция.Накрая нито клиенти, нито работна ръка им пожелавам на търгашите, и бавен и мъчителен фалит.
  • 195 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #191 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    някъде 1980-1984г
  • 196 Гогорой

    14 0 Отговор
    Тъпанари вие не разбрахте ли ,че успяхте да изгоните туристите както от морето така и от планината.Ще дойде ден сами да си ядете скъпите буламачи който предлагате.
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Малката муха

    19 0 Отговор

    До коментар #24 от "А бе...":

    Е то е ясно защо - да излъжеш клиента. Ресторанта съвсем спокойно можеше да напише 150лв за порция от 450гр. Но тогава няма да има шарани на кукичката. А който търси точно такива пържоли - той ще си ги поръча на 150лв. Тия от ресторанта, като си ги поръча клиента тия 3 порции, дали са го питали по колко грама да са пържолите? Не вярвам. Интересно какво ще е обвинението към клиента в съдебният иск - "обвиняемият не беше доволен от цената на стоката и изрази публично мнението си, в Демократична България (Демократична да се запише с главна буква)!"
  • 200 Механик

    16 0 Отговор
    МАлеееее! Аз не знам дали КЗП има готвачи, ама в "браншовия" съюз на "кръчмарите и механджиите" съм сигурен че няма.
    От изявлението им личи, че те не само нищо не разбират, ами изпитват ментален дефицит и/или страдат от беден речников запас, което е равносилно на първото.
    Веднага след купешките треминчета " Rare, Medium Rare, Medium, Medium Welldone и Well-done"(сложени там за да ни накарат да помислим, че имаме работа "компетентни хора", следва огромна глупост. Според която, в зависимост от това колко добре искате да ви е изпечен стека, избирате такъв с различна дебелина. Не, господа и дами "браншовици"! Това не е вярно. Степента на изпичане на стека се определя от температурата достигната в средата на най дебелата част от него. Ако си купите (тук и аз ще ползвам купешка дума) "meat thermometer", на български: "говарски термометър", ще забележите на скалата му различни сектори обазначени именно с ония горните купешки думи. И във всеки от тия сектори ще видите съответната трепература, която достигната в средата на месото определе степента на изпичането му.
    И горната им глупост е запечатена с още по-голяма. Според браншовиците "А това е така, защото при по-дългата термична обработка, се губи и по-голямо количество от живото месо."
    Къде се губи това месо бе? В космоса ли излита? И защо го наричате живо месо? Ами това дето е изпечено, то мъртво ли е?
    Лично аз само до там стигнах и повече не мисля да чета.
    Да, и искрено се дразня, че ни управляват хора
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Ценител

    4 2 Отговор

    До коментар #190 от "Янки Зафир":

    Аз месото не го гледам, ами го ям, и съм ял и едното и другото в доволно големи количества (въпреки че японско 5А уагю съм ял доста по-рядко по обясними причини).

    Да ти кажа, ми е все тая дали мислиш, че японците приготвят уагюто "грешно". Това е също толкова грешно колкото и да кажа обратното за американско Тексас барбекю. Това са две различни концепции на готвене, които са напаснати към съответните вкусове и няма "правилно" и "грешно" (стига разбира се да не обезобразяваш продукта).

    Колкото до емблемите, уагюто носи баркода, та можеш да го проследиш до конкретното животно. Предполагам, че това бие "емблемата на УСДА" като "ексклузивност".

    Коментиран от #216

  • 203 Устатата

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "садсаадс":

    ти позната да беше отишла в кварталната кръчма да яде и да слуша
    Води ме в някоя квартална кръчма (манталитета, който описваш съответства на текста).
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 От оня свят

    4 3 Отговор
    Няма лошо НО! Но "ШЕФ" се нарича ГЛАВЕНА ГОТВАЧ на Запад, който е гей, а това, че вече всички джендъри се наричат така е нормално за новите "ценности" по света, които са отличителната страна, по която трябва да се познават сатанистите, които го завладяват, и които отдавна са в България с новите ценности, с които зомбират българите.
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 уви ФАКТ

    3 8 Отговор

    До коментар #130 от "Ами сега?":

    Не разбра ли - че това заведение е за богати, в Лондон има - да - и гостилници за бедни. Нито пържолата е скъпа. .. Баровците в България вече не са работещите в чужбина и тези от СОМАТ, а са милионерите политици и с фирми от държавни поръчки. За средната класа само ол-инклузив в Турция и на село в Гърция, работещи в българия да ходят под асмичката на село, пък тези работещи в чужбина. Свиквайте. България никога няма да стане като САЩ, те ще станат като нас. Със умната икономика по Кейнс отдавна свършиха, но още дояждат. Ходете в Китай, Путин и той следва фашизмът - дясното.

    Коментиран от #211

  • 208 Крава

    2 0 Отговор
    Произволно избрано меню от американски ресторант за стейк. Можете да четете, нали?

  • 209 Гошо

    11 0 Отговор

    До коментар #61 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Добра логика, но не в правилната посока. Точно 50мл уиски е еквивалента на една порция пържола. И нека да сме наясно, че 100гр пържоли няма. А една бутилка уиски е като да си поръчаш цяло печено прасенце. И ако направим аналогия с уискито, в менюто все едно да пише: 50мл за 20лв, ама ние ще ви сипим колкото решим, като започнем от 150мл, а вие ще си го платите.

    Коментиран от #218

  • 210 Бай Ставри

    11 0 Отговор
    Едно време имаше девис който гласеше че клиента е винаги прав а сега тези пишман ресторантьори казват че мутрата е прав
  • 211 Хонол

    5 0 Отговор

    До коментар #207 от "уви ФАКТ":

    Много сериозно бъркаш богати клиенти с ахмаци и парвенюта така характерни за тези географски ширини. Богат клиент няма да припари в такова селско заведение, в някакъв си град Варна, в територия, която трудно може да се намери на картата на света. За теб, виждам, е върха на сладоледа. Облизвай се!
  • 212 ПСР

    6 0 Отговор
    Припцип-клиентът винаги е виновен!
  • 213 Колко да е скъп

    13 0 Отговор

    До коментар #192 от "Ценител":

    Правят разноси по домовете, ти да си чувал за елитен ресторант с разнос. Разгледах им цените, нормални като за Варна, просто са използвали този тарикатлък с това скъпо месо и игра с грамажът а и са видели че клиента е с доста злато по него, леко простоват без да го обиждам и са решили да го прескембичат. Работата е че чак от браншовата им организация и всички пишман наши "шефове" скочиха да се оправдават и заплашват. Няма да могат да го осъдят, той е споделил една касова бележка с цени а те са онлайн достъпни.

    Коментиран от #219

  • 214 Др Колев

    11 1 Отговор

    До коментар #192 от "Ценител":

    Отворко, спри да спамиш. Такава порция Black Angus навсякъде по света върви около 53 долара или около 80 лева. Ходи във Варна и яж замразена ямболска крава за 300 лева бройката и бъди щастлив!
  • 215 Троян

    1 0 Отговор
    Все пак може да се напише 6000 долара килото. Който не може да чете и да пише, откъде нъде се прави на баровец? Има грамадни неизследвани територии във Аляска. То квичането нама смисъл. Те византийците бягат остовити си во ганчж се вре там.
  • 216 Янки Зафир

    2 3 Отговор

    До коментар #202 от "Ценител":

    Да, USDA е стандарт за ексклузивност бе, момко. Ела тук в Тексас и се опитай да направиш стейк на електрическа скара и ще разбереш има ли или няма грешен начин за приготвяне на говеждо и колко бързо лети .45 калибър. Философ от Люлин! Наспамил си целия форум с аматьорски концепции.

    Коментиран от #222

  • 217 Човек обичащ да си плаща за качество

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Работи повече Изкарвай повече и почни да си позволяваш качествени неща и тогава чак ще разбереш за какво става въпрос Ниското ниво не може да го осъзнае ,а само завижда на тези който са го постигнали
  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 Ценител

    2 4 Отговор

    До коментар #213 от "Колко да е скъп":

    Предположението ти за това как са решили, че ще обработват точно пък този клиент малко издиша, като се има предвид, че той това нещо си го е поръчал от менюто на ресторанта. Освен ако не казваш, че имат специални менюта за особено податливи клиенти и някак всички в тоя ресторант са квалифицирани психолози способни да преценят на кого да дадат такова "меню", но сам разбираш, че това е доста малко вероятно.

    Вече е ясно, че фактите са на страната на ресторанта, и според мен заради това е и тази реакция от страна на ресторантьорите.

    Оттам нататък какво ще стане зависи от това колко решени са някои хора да направят от тази муха слон.

    Коментиран от #223, #225

  • 220 Иван

    7 1 Отговор
    Факти, дайте имената на тия “ресторантьори”, които съдят клиент, за да не ходя в техните ресторанти. Наглеци.
  • 221 ЗАВЕДЕНИЕТО НЯМА ВИНА

    1 9 Отговор
    Има ценоразпис....тоя клиент или е неграмотен, или е сляп......и стига сте плакали по сайтовете.....

    Коментиран от #233

  • 222 Ценител

    3 3 Отговор

    До коментар #216 от "Янки Зафир":

    "Да, USDA е стандарт за ексклузивност бе, момко."

    Приятел, УСДА има няколко НИВА има УСДА Селект, Чойс, Прайм и т.н. и всички те са с различно качество. Най-евтините са по 10-15 долара, и нагоре може да отиде много.

    Това, за което говореше с такова презрение, е ниво А12 по тяхната класификация и А5 по японската и струва по 600-800 долара килцето.

    Иначе си станал голям каубой, но май поведението ти на теб съответства повече на Люлин. Аз лично предпочитам някои композитни играчки, от които човек не разбира откъде му е дошло. Айде със здраве.
  • 223 той това НЕЩО

    4 0 Отговор

    До коментар #219 от "Ценител":

    със 100грама порцията си го е поръчал..спор няма и е видял цената но му сервират цяла крава.

    Коментиран от #231

  • 224 С МИСЛЕНЕ ОТ СОЦА

    1 5 Отговор
    Как да си обясним че има и заведения за богати в БГ...както е по целия свят....или равенството и братството още е в проюитите ни мозъци....
  • 225 виждам че се

    4 1 Отговор

    До коментар #219 от "Ценител":

    Изживяваш като "шеф" или си собственик на заведение но това е долен номер.
  • 226 С ПРАЗНИ ДЖОБОВЕ

    3 4 Отговор
    Ша са прайм на баровци....като немаш пари, ручай шкембе в кварталната шкембеджийница.
  • 227 Обективен

    6 0 Отговор

    До коментар #86 от "ХАРАКТЕРИСТИКИ НА BLACK ANGUS":

    В момента Рибай Стек от Аржентина зрял 30 дни струва в България... 80лв. килограма.
    Трябва да се има предвид, че има различни видове, които по качество и цена са в десетки пъти по високи от този предлаган, но това не е в България.

    Печалбата на този ресторант от порция от този стек излиза около 126 лева, като стека на тях им струва не повече от 37 лева за порция суров преди опичането.
  • 228 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 3 Отговор

    До коментар #172 от "Само че...":

    Явно драги още имаш проблем с мисловната дейност , думата артикули е само във връзка с мешаната скара ! А това , че мешаната скара е НА ПОРЦИЯ , не означава , че за кухнята няма грамажи ! Но нищо има време ще се научиш!
    А пенсията на майка ти , няма връзка с темата ! Щом нещо не е по джоба ти - или пропускаш височината, или си правиш кефа и се лишаваш от нещо друго ❗
  • 229 това може само в 10 заведения на Варна

    6 0 Отговор
    В останалите за тия пари може да си поръчаш рибар с тек.
  • 230 хаха

    2 0 Отговор
    На снимката горе виждате агнешки кокал на стойност 30 лева, като махнете кокала се оказва, че сте си купили месо за 70 лева килограма.
  • 231 Ценител

    0 2 Отговор

    До коментар #223 от "той това НЕЩО":

    Съмнявам се, че има човек, който не може да различи 100 грамов (то такова не може и да има) от 400 грамов стек, но може и да греша.

    В България като се стигне да си ги мерим и по-абсурдни неща съм чувал.

    Коментиран от #238

  • 232 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 233 ти тъп ли си?

    5 0 Отговор

    До коментар #221 от "ЗАВЕДЕНИЕТО НЯМА ВИНА":

    Казваш има цена ДА има, но има и грамаж той си поръчва 100гр. Ти в магазина като си поръчаш 250гр кашкавал 1.5кг ли ти дават...и после плащай! Но в магазина можеш да го оставиш, в заведението вече си го изял. Стига сте се правили на глупави.

    Коментиран от #236, #237, #240

  • 234 ИМА ЦЕНОРАЗПИС

    2 2 Отговор
    ЧЕТЕТЕ БРЕ.....ИЛИ СТЕ НЕГРАМОТНИ..
    ...
  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 АРЕ СТИГА БРЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #233 от "ти тъп ли си?":

    Щом не правиш разлика между 0,250 грама и 1,5 килограма......оди да учиш.....
  • 237 Ценител

    2 2 Отговор

    До коментар #233 от "ти тъп ли си?":

    "Ти в магазина като си поръчаш 250гр кашкавал 1.5кг ли ти дават..."

    Искаш да кажеш, че ти като отидеш в магазина и си поръчаш 250 грама, като ти дадат 1.5 кила и не забелязваш разликата и си отиваш на касата като се правиш на л у д и се опитваш да платиш цена като за 250 грама ли?

    Защото нещо такова трябва да се е случило в този случай, за да се реализира този вариант.

    Коментиран от #241

  • 238 Съмнявай се

    2 0 Отговор

    До коментар #231 от "Ценител":

    В каквото си искаш, затова си има часовници, теглилки, рулетки, километражи, оборотомери и тнт. Отделно храната е приготвена и сервирана, ядеш не ядеш ще си я платиш, нали така "шефче".

    Коментиран от #245

  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 ЧЕТИ БРЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #233 от "ти тъп ли си?":

    За 0.100 грама..100 лв...като си поръчаш 3броя по 0.200 грама...колко искаш да платиш.....хората са ти го написали....ама нали сме още с промити мозъци от соца.....

    Коментиран от #244

  • 241 Ако клиента

    2 0 Отговор

    До коментар #237 от "Ценител":

    Е невиждащ, как да забележи???

    Коментиран от #248, #252

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 МИЗЕРНИЦИ СМЕ

    1 1 Отговор
    Пък и доста неграмотни има между нас......все плачем как са ни прекарали и прецакали.....и ше си останем такива....
  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 Ценител

    2 4 Отговор

    До коментар #238 от "Съмнявай се":

    Има, да. Има също така и менюта, ценоразписи, цифрички и калкулатори (на смартфона, ако не си достатъчно смарт ти да сметнеш наум) да си ги ползвате като отдете на ресторант.

    И ще те разочаровам, нито съм "шеф", нито съм собственик на ресторант - просто някой, който харесва храната и ходи по ресторанти, и то по целия свят. И ми интересно да наблюдавам поредната итерация на "бунта на бедните", прикрита зад някакви измислени "аргументи".

    Ще ти го кажа и на теб: отвори един ресторант и продавай рибай блекангъс за 35 лева 300-400 грама, но пиши първо тук , да дойдем преди да си фалирал за седмица две.

    Коментиран от #251, #253, #256

  • 246 СТИГА БРЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #242 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    На всякъде пържолата е обявена с грамажа....такива са изискванията.....може и 0.100 грама пържола да си поръчаш.....къв ти е проблема

    Коментиран от #260

  • 247 как да няма

    2 1 Отговор

    До коментар #242 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Пържоли по 100гр ? След като са го написали в менюто си??

    Коментиран от #254

  • 248 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 4 Отговор

    До коментар #241 от "Ако клиента":

    "Кьорав карти не играе!"
    Има приятели, може да пита сервитьорите!
    ТоА се е направил на мАж, а после писка ❗
  • 249 НЕ Е ВАЖНО КОЛКО СИ ПОРЪЧАЛ

    2 2 Отговор

    До коментар #244 от "тъп комунист си":

    Дали 0,100, 0,200, 0,300 или кило пържоли....цената ти е дадена за 0,100 грама.....може да се прочете и осмисли....явно някои не могат.....
  • 250 ТРЕНД

    3 2 Отговор
    На всяка разфасовка в магазинът пише цена за 100 грама, но тя разфасовката е примерно 280 грама. Един домат можеш ли да го продадеш за грамаж или диня, така и пържолата. Готвачът я реже, или е нарязана и замразена, и е 340 грама, друга е 400 грама, съмнявам се да са му дали по 470 грама, щом са им таксували 1,4 килограма. Но примерно излиза, тоест излиза в неопределен грамаж, не ориз и захар да го докараш до точно тегло. Но измерителят е 35 лева на 100 грама, в случаят.
  • 251 лошо няма

    4 0 Отговор

    До коментар #245 от "Ценител":

    Да си гастроном, но ще ти хареса ли офертата Агнешки котлет 350гр цена 60лв а да ти сервирам 900гр за 150лв?

    Коментиран от #255

  • 252 Ценител

    1 2 Отговор

    До коментар #241 от "Ако клиента":

    И аз залагам на "невиждащ" но съвсем не по природа, ами щото така е решил, макар че в този случай не мисля че става дума за някакъв опит да си поръча много а да плати малко. Просто човека изобщо не е гледал менюто, а е видял рибай стек и направо си е поръчал. Разбирам, че не е било приятно да установи колко му е струвало, но съм сигурен, че месото му е харесало.
  • 253 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 254 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 2 Отговор

    До коментар #247 от "как да няма":

    Ти верно си ходил на курс за
    УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ НА НЕУМНИ❗❗❗
    На вратата на wc пише ЖЕНИ, ама там може да няма ЖЕНИ ❗
    На щанда пише
    "Дини по 2 лв за 1кг, ама няма дини точно по 1 кг ❗

    Ама явно и това няма как да го схванеш САМ ❗
  • 255 Ценител

    1 1 Отговор

    До коментар #251 от "лошо няма":

    Ами, ако някой ми сервира 900 грама месо СЪС СИГУРНОСТ ще го питам какво става. Още ПРЕДИ да съм го изял и да съм посикал сметката, както е станало в този случай.

    За мен е повече от ясно, че не е това, което се е случило.

    Според мен човека е погледнал отгоре отгоре менюто -видял е рибайстек, казал си е - е тва е хубаво месо, и си го е поръчал, без да задава много въпроси. Съответно те са му донесли стандартна порция за приготвянето на такъв тип стек.

    Коментиран от #259, #266

  • 256 Ходил си

    0 0 Отговор

    До коментар #245 от "Ценител":

    Кажи къде си ходил, то лесно да се каже, тука всичките професори от агрономи до мулеколярна физика.

    Коментиран от #261

  • 257 Ха ха ха

    6 0 Отговор
    Мошеници и пладнешки обирджии. А клиента наистина е абсолютно необразовано парвеню, нямащо никаква реална представа за собствената си простотия и неграмотност.
  • 258 Перо

    10 1 Отговор
    КЗП да провери от къде е купено това месо, какъв вид е и на каква цена? Вероятно е купено от Лидл или друга верига за 20-30 лв/кг., както и колко време е било замразено, размразено и охладено при тези цени! Чули селските мутри за скъпо и качествено месо и ще правят селски хитрини! Държавният регулатор трябва незабавно да върне ДДС на 20% и да въведе строг контрол! Тази дискриминация, от 9% ДДС, спрямо другите браншове не доведе до никакво намаление на цените и качествено обслужване в туризма!

    Коментиран от #264

  • 259 лошо няма

    1 0 Отговор

    До коментар #255 от "Ценител":

    Значи на мен трябва да ми стане ясно, но на шефчето не....хммм.
  • 260 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 1 Отговор

    До коментар #246 от "СТИГА БРЕ":

    Що не прочетеш коментарите до тук преди да си поръчаш 100 гр пържола❗
    И спорът е , че ИМА ОБЯВЕНИ ЯСНИ УСЛОВИЯ В МЕНЮТО , това че някой НЕ ЧЕТЕ , не е проблем на заведението❗ Не поставям и на коментар въпроса не може или не е искал да чете , а само е посочил картинката ❗
    Не коментирам и скъпо ли месото в заведението ❗
    Явно не търпите друго мнение в офиса ❗

    Коментиран от #267, #270

  • 261 Ценител

    0 1 Отговор

    До коментар #256 от "Ходил си":

    Ами, на доста места, но да кажем, че някои от по-известните Тур д Аржон в Париж, ресторанта на Пол Бокюз в Лион, Мугариц в Сан Себастиян, и понеже спомена молекулярно нещо си Тлъстатa Патка на Хестън Блументал, и Eл Були на Феран Адрия.
  • 262 цитирам и се присъединявам

    6 3 Отговор
    "Първо: разбрахме, че нито онзи, дето ги е ял, нито репортерите на всички национални ТВ медии правят разлика между пържола и стек. А тя разликата е голяма - като за начало - колкото между прасе и крава!
    Второ: разбрахме, че е достатъчно да надиплиш 20-левки в сметката - ама точно по 20 да са, за да се превърнеш в национална новина.
    Трето: разбрахме, че колкото и нечленоразделен да е онзи, дето ял пържолите, щото искал да се похвали, че няма проблем да ги плати, всички медии ще излъчат невнятната му реч.
    Четвърто: макар от самото видео да става ясно, че ресторантът и неговият мениджмънт напълно коректно са предоставили информация за цената и изрично са предупредили клиента, че става дума за цена на 100 гр. сурово месо, сега Комисия за защита на потребителите ще им прави проверка.
    Пето: Ако всеки пиян, който твърди, че е станал жертва на бърза помощ или на полицията; всеки бачкатор с няколко пачки в джоба, гордо платил вечерята си и записал плащането на видео; всеки манипулатор, който направи бум във ФБ с каква да е лична история може да се превърне в тиражирана многодневна национална новина, изобщо не бива да се чудим, че от трибуната на Народното събрание се лее най-примитивният език, някога използван в тази сграда. Нивото на новините е заложено още там - от високата трибуна.“

    Коментиран от #265

  • 263 марин милионерът

    1 1 Отговор
    Ядеш си на някоя пейка дюнерът и не мечтаеш да се правиш, да се пробваш, че можеш да платиш всяка сметка във всяко попаднало ти заведение. В капитализмът повечето се облизват навън, и ядат само парата на яденето. Пред скъпите витрини и подсмърчат, дори да са гост-работници нейде - с по високи доходи. Скоро бедните и работниците няма да си показват носът в градовете, само в бедонвилите ще лапат мухите.
  • 264 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 0 Отговор

    До коментар #258 от "Перо":

    Тук вече е друг проблем , дали обявеното е предоставеното ❗
    Ама той рИве за нещо което е обявено, а той не го е догледал и разбрал ❗
  • 265 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #262 от "цитирам и се присъединявам":

    Сто плюсчета ,
    ама баровците с кърпени гащи и чугунени кратуни нямат с какво да те разберат ❗❗❗
  • 266 лошо няма

    4 0 Отговор

    До коментар #255 от "Ценител":

    Кажи ми, моя работа ли е да мога да преценя визуално кое колко е... или на готвача или продавача на пазара? Доверявам се на сертифицираните теглилки и обявени цени. После ми влизаш с танцова стъпка че проблема бил мой, трябвало аз визуално да разбера и да ползувам телефон, колкулатор и може би изкуствен интелект за да разбера какво да платя....браво!

    Коментиран от #275

  • 267 Разбрахме

    1 0 Отговор

    До коментар #260 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Преди да ходим на ресторант да ЧЕТЕМ КОМЕНТАРИТЕ, благодаря за съвета.
  • 268 Анета

    0 2 Отговор
    Защото не погледнал,че цената е за 100 гр и гърмят всички медии...и те могат да бъдат заведени под съдебна отговорност...съвсем лоялно е написано в менюто,но той си мисли,че за цял стек 35 лв.........
  • 269 Азззззззз

    7 1 Отговор
    Ресторантьорите станаха нагли като украинците. Хайде да вземат да започнат да доказват колко грама е пържолата в чинията! След като ще плащам на грамаж, ще идват на масата със суровата пържола и ще я приготвят пред мен. Нещастници алчни
  • 270 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 99 процента

    0 2 Отговор
    от пишещите тук няма и да си помислят да влязат в подобен ресторант, ама нали трябва да си почешат комплексите!
  • 274 България

    8 0 Отговор
    Тези ресторантчета и шеф готвачи наглеят все повече! Вдигнете им ДДС на 20% + таван на допустимата надценка спрямо покупната цена на продуктите. Не те ще заплашват хората. Осъдете ги и за заплашителната статия спрямо клиентите. В цяла Европа цената на този стек е в пъти по-ниска.
  • 275 Ценител

    2 1 Отговор

    До коментар #266 от "лошо няма":

    Извинявай, но вече ми слагаш думи в устата.

    Аз само коментирах ХИПОТЕТИЧНИЯ сценарий, който ми представи и посочих, има ОЧЕВИДЕН начин да установиш, че нещо не е съвсем както трябва. И за това не трябва да си някакъв математик. Мисля, че възрастен човек с нормални представи осъзнава и регистрира разлика между 100 и 400 грама. Ако твърдиш, че човека е поръчал 100 грамов стек, явно, че е можел да установи разликата.

    Сега прочетох, че от асоциацията на ресторантьорите пишат, че човека изрично е бил предупреден, че става дума за цена на 100 грама месо. Не знам, дали е вярно, но ако е така направо убиват такава хипотеза.

    Проблема като клиент да се запознаеш с менюто Е твой. Мислиш ли, че ако има две Уискита в менют едно под друго и едното е Джони Уокър Черен етикет, а другото е Джони Уокър Син етикет, и си поръчаш "погрешка" второто, някой ще те "разбере", че не си видял, че цената му е 10 пъти по-висока и ще ти направи "отстъпка" за невниманието?

    Коментиран от #276

  • 276 Да да да

    1 0 Отговор

    До коментар #275 от "Ценител":

    Става дума за 100гр месо и той си е поръчал от менюто порция от 100гр но му сервират 400.

    Коментиран от #277, #281

  • 277 и как

    0 0 Отговор

    До коментар #276 от "Да да да":

    разбра какво точно си е поръчал

    Коментиран от #278, #279

  • 278 поръчал е

    1 0 Отговор

    До коментар #277 от "и как":

    Каквото е видял в МЕНЮТО а именно 100гр за 35лв понимайш
  • 279 Кажи ми

    0 0 Отговор

    До коментар #277 от "и как":

    какво работиш и ще ти направя асоциация за да ме разбереш
  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Ценител

    0 3 Отговор

    До коментар #276 от "Да да да":

    Първо това не е така: "от самото видео да става ясно, че ресторантът и неговият мениджмънт напълно коректно са предоставили информация за цената и изрично са предупредили клиента, че става дума за цена на 100 гр. сурово месо,"

    и

    Второ: "Мисля, че възрастен човек с нормални представи осъзнава и регистрира разлика между 100 и 400 грама. Ако твърдиш, че човека е поръчал 100 грамов стек, явно, че е можел да установи разликата. "

    Вече се повтаряме.

    Коментиран от #283, #285

  • 282 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 283 Да да да

    3 0 Отговор

    До коментар #281 от "Ценител":

    Той си е поръчал 100грама това казвам. Сега го обвиняваш защо си е поръчал само 100грама ли?

    Коментиран от #284

  • 284 Ценител

    0 1 Отговор

    До коментар #283 от "Да да да":

    "Той си е поръчал 100грама това казвам."

    По нищо не се разбира, че си е поръчал 100 грама: нито е реагирал по някакъв специален начин на уведомлението, след като му е обърнато внимание на това, нито след като му е сервирано ОЧЕВИДНО МНОГО ПО-ГОЛЯМО СТЕК е посочил на някого, че той е поръчал друго.

    От това си правя извода, че изобщо не е имало такова нещо, че си е поръчал САМО 100 грама. Камо ли пък ТРИМА души с един и същи "пропуск" да "забележат".

    Коментиран от #286, #287

  • 285 Да да да

    0 1 Отговор

    До коментар #281 от "Ценител":

    Не е бил гладен или е искал първо да види какво е това и си е поръчал 100грама. Тест нали така.

    Коментиран от #288

  • 286 Разбира се по

    1 0 Отговор

    До коментар #284 от "Ценител":

    Менюто с грамажите и цените, умнико.

    Коментиран от #291

  • 287 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 288 Ценител

    0 3 Отговор

    До коментар #285 от "Да да да":

    Ставате отчаяни, но хайде, от мен да мине.

    Нека ви обясня нещо: рибай СТЕК не може да се получи от "100 грама" месо.

    ЗАЩО?

    ЗАЩОТО ИМА ЕДНА ЕСТЕСТВЕНА МИНИМАЛНА ДЕБЕЛИНА.

    Кътовете (т.е. дебелината на срязаните парчета) е такава, защото РЕБРАТА (откъдето идва и част от името) са с такава ЕСТЕСТВЕНА дебелина, а СТЕКОВЕТЕ се режат ПАРАЛЕЛНИ ( а не изрязъци).

    Мисля че Манчев беше опитал да обясни, че от парчетата зависи и размера на стека, но не се беше задълбал и не знам колко им е станало ясно на хората.

    С други думи: АКО клиента ИЗРИЧНО не посочи, че иска само малка ЧАСТ от един рибай с ЕСТЕСТВНИ за животното от което са отрязани, размери, ще у се сервира точно такъв СТЕК, с ЕСТЕСТВЕНИ размери.

    Това е и една от разликите с ПЪРЖОЛА, която може да се направи от части на животното, които да се режат на абсолютно произволни парчета.

    Коментиран от #292

  • 289 Ценител

    1 1 Отговор

    До коментар #287 от "Никакъв ценител не си":

    Без епитети.

    Аналогията ти е погрешна, защото шопската салата не ти я продават "насипна" на грамаж колкото си поръчаш, а с това месо е точно такъв случая.

    Съвсем различни неща.

    Коментиран от #290

  • 290 Ка Вал

    0 0 Отговор

    До коментар #289 от "Ценител":

    Ти сигурно след де-фекация си флушираш цвинктера с Перие, да те копулирам у сноба издухан
  • 291 Ценител

    0 1 Отговор

    До коментар #286 от "Разбира се по":

    Дори да приемем, че е възможно да настъпи погрешка такова объркване, ако ти си поръчаш 100 грама ракия а ти донесат 400, ти ще кажеш ли нещо, или ще си я изпиеш и ще искаш да си платиш 100 грама?

    Заведението черпи?

    Коментиран от #296

  • 292 Бее Шматко проста

    1 0 Отговор

    До коментар #288 от "Ценител":

    И тия от организацията ти го написаха...порцийте били по 200,300,400 грама Ок. Що не написаха цените за тия грамажи. Па клиента да си избере грамажа на порция. Примерно 200гр за 70лв ...300гр за 120лв.А?

    Коментиран от #293

  • 293 Ценител

    1 1 Отговор

    До коментар #292 от "Бее Шматко проста":

    "Що не написаха цените за тия грамажи."

    Защото това е меню, а не екселска таблица.

    Що за въпрос?

    Коментиран от #299

  • 294 ганев

    11 1 Отговор

    До коментар #98 от "Гуньо Простиа":

    ДА ПРАВ СИ БЕШЕ НА ТИМ ГРУПИРОВКАТА.....ТОЕС ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА...СЕГА САМО ФАКТИ .. НА ВНИМАНИЕТО НА УМНИЦИТЕ ДЕТО ЗАЩИТАВАТ КРАДЦИТЕ И НАГЛИТЕ ДАЛАВЕРАДЖИЙ И ИСКАТ ДА БЪДАТ НА ТЯХНО МЯСТО.....ВЧЕРА 21 ОКОЛО 16.30 ПРОВЕРКАТА ПОКАЗА ЧРЕЗ ДОКУМЕНТИ ТОВАРИТЕЛНИЦА.....ЧЕ В РЕСТОРАНТА Е ИМАЛО САМО ТЕЛЕШКО ЗАКУПЕНО ОТ СЕВЕРОЗАПАДА...БЕРКОВИЦА ОТ ЛИЦЕНЗИРАНА КЛАННИЦА НА ЕДРО ПО 8 .60СТ НА КИЛОГРАМ .А ПОСЛЕ НА НАЙВНИЦИТЕ ДЕТО ИСКАТ ДА СЕ ПРАВЯТ НА БАРОВЦИ ПО 600 ЛВ.....ЕЕЕЙ МНОГО СА РАЗТРОПАНИ И МНОГО УМНИ СОБСТВЕНИЦИТЕ ХВАЛА......НОМЕРА НА МЕРЦЕДЕСА НА СОБСТВЕНИКА Е МАЙБАХ С 9696...ПРИ ТОЛКОВА НАЙВНИЦИ ДРУГАТА ГОДИНИ ЩЕ КАРА КОСМИЧЕСКА СОВАЛКА....ДА ВИ Е ЧЕСТИТО

    Коментиран от #297

  • 295 интересно

    4 0 Отговор
    Колко звезди има това заведение, където може да пушиш,да ходиш разпасан, с джапанки за два лева...,че е толкова скъпо . Интересно и на какви пари осигуряват сервитьорите и най вече готвача приготвящ такива скъпи специалитети и къде е учил и практикувал
  • 296 има разлика

    1 0 Отговор

    До коментар #291 от "Ценител":

    Имам пари за 100мл и си я поръчвам, ако оня се усети след като я изпия си е негов проблем...не разбирам на милилитри .Сега ще ме съдиш че ти си се объркал а аз не разбирам в милилитри ли?

    Коментиран от #300

  • 297 Ценител

    4 1 Отговор

    До коментар #294 от "ганев":

    Това е съвсем друг проблем, ако е вярно.

    Ако са продавали месо от един тип за нещо друго, това е подвеждане на потребителя.
  • 298 нда

    2 3 Отговор
    Аргументите взеха да липсват, започва се с епитетите! Комплекси, кво да правиш!
    Да взема да повторя?!?
    Ходете в ресторанти, които са по джоба ви! През комунизЪма, бяхме равни и в никой ресторант нямаше да ви изненадат! Когато избухна демокрацията и скачахме по площадите да няма комунизъм, ами капитализъм се получи това - вече има ресторанти за рокфелеровци и за гаврошовци! Разбрахте ли за какво ги ручахме жабетата?!?
    И последно - тарикат мъж не писка!

    Коментиран от #301

  • 299 От кое село си

    1 0 Отговор

    До коментар #293 от "Ценител":

    Какво е МЕНЮ и какво информира ТО клиента??

    Коментиран от #303

  • 300 Ценител

    0 2 Отговор

    До коментар #296 от "има разлика":

    "ако оня се усети след като я изпия си е негов проблем...не разбирам на милилитри"

    Ето тук стигнахме и разковничето на ВАШАТА позиция (повтарям ВАШАТА позиция не на оплакващия се, доколкото не е доказано, че го е "пропуснал умишлено), а тя е, че ако "другия се прецака" това си е "за негова сметка".

    Като оставим настрана, че такава наивност всъщност няма да ви помогне, ако се стигне до това съд да решава дали да платите, става И смешно, че се пенявите за "некоректно отношение", но ти току що си призна, че си говот да се държиш некоректно. Тогава в пенявенето ти няма никакъв "етичен" момент. Просто бунта на "прекараните от живота".

    Коментиран от #305, #319

  • 301 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 302 Анонимен

    2 0 Отговор
    В ресторантите явно има нова измама. Досега в никой такъв не видях подобна практика. Храних се в доста ресторанти, в няколко държави, и подобно нещо не помня. Порцията се определя от кухнята. Грамаж има само в магазина или уличните павилиони.

    Коментиран от #304, #306

  • 303 Ценител

    0 2 Отговор

    До коментар #299 от "От кое село си":

    Менюто дава информация за предлагания избор от ястия, цените им и евентуално допълнителна информация като алергени и така нататък, което, доколкото разбирам, това меню е правило.
  • 304 Ценител

    0 3 Отговор

    До коментар #302 от "Анонимен":

    Това е категорично невярно. Това е установена практика на много места.

    Явно личния ти "опит" е сравнително скромен, особено по отношение на продукти от премиумния и ултра-преиумния сегмент.

    Коментиран от #307, #308

  • 305 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 306 прав си

    0 0 Отговор

    До коментар #302 от "Анонимен":

    B KFC и Mакдоналдс е така по целия свят!
  • 307 всички разбраха

    2 4 Отговор

    До коментар #304 от "Ценител":

    какъв Ценител си...само на шкембе-чорба.

    Коментиран от #313

  • 308 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 309 никой

    5 0 Отговор
    Всички защитници на ресторантьорите тук са платени тролове на алибегов.
  • 310 Елитни в ограбването на клиентите си

    4 0 Отговор
    Mафията отвръща на удара ? Като клиенти ще кажем че в българските ресторанти почти винаги което е на менюто не е крайната цена ? Уж копират от запада но само асортимента , но не и ценообразуването в българските ресторанти е мафиотско защото собствениците са мафиоти . Собствениците изискват от готвачите да правят тези измами и сервитъорите и барманите участват в схемата да се измами клиента и да не стъпи пак ! Резултатът е над 1 милион българи избират чужбина за почивка защото те са мамени много пъти и нещят да чуят за специалните ви елитни ресторанти . Елитни в ограбването на клиентите си ? Защо ограбвате клиентите си ? Защото не плащате реални данъци а нещо минимално ? Елитните ви ресторанти работят в сивата зона или в безаконие . Това е ваш избор .
  • 311 Погледнах как е в Щатите

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Ами сега?":

    Oт Крийкстон Фармс 16 унции NATURAL PRIME BONELESS RIBEYE STEAKS струва 185 долара. Това са 450 грама.

    Коментиран от #316

  • 312 Зевс

    0 0 Отговор
    Ща прати мълния на ресторанта за справедлив коментаторки гняв. Тогава истината ще се види - на морето са катастрофи, давене, жеги, наркотици, егоизъм и лоши работи
  • 313 Ти разбираш ли от шкембе?

    0 1 Отговор

    До коментар #307 от "всички разбраха":

    Да ме консултираш за нещо около Созопол?

    Коментиран от #318

  • 314 Гост от Силистра

    2 0 Отговор
    Съгласен ! Можете да покажете на КЗП и црвула менютата нa стек хаусите на JW Marriott ..например Букурещ ..
  • 315 и защо ще му търсите отговорност

    1 0 Отговор
    Смятам, че този човек, може и да се е забавлявал, но подсказа на хората, как ги подвеждат и заблуждават в ресторантите. Когато аз си поръчвам нещо за хапване, може и да гледам цената, но не ми идва на ум да проверя това стандартна порция ли е, или 1/3 от порцията. Тази нова практика е лудост. Отиваш на ресторант и трябва да мислиш и разсъждава, колко е голяма пържолата. Нали има стандарт. Този номер са го изплагиатствали от пазарите, където на плодовете и зеленчуците има огромни табели с някаква допустима цена, а с малки букви и цифри пише - за 100 гр. И как никой от Защита на потребителите не се намеси и да въведе цена на порция, цена на килограм, цена на крайна услуга и пр. Такава непочтеност, такова обирджийство, че се чудя как допуснахме алчността да пусне корени навсякъде.?

    Коментиран от #317

  • 316 Ценител

    0 0 Отговор

    До коментар #311 от "Погледнах как е в Щатите":

    Не мисля, че те са искали да разберат каква е истината за нещата.

    Явно са тук за друго, затова по подразбиране се предполага, че "ресторантьорите са виновни".

    Смешно е, особено като се има предвид, че си признават, че не биха имали никакви скрупули да се възползват от грешка на някой ресторант и да го "ударят".
  • 317 Ценител

    0 0 Отговор

    До коментар #315 от "и защо ще му търсите отговорност":

    "Тази нова практика е лудост."

    Това не е "нова практика" а е утвърдено нещо при предлагането на ултра-премиумни продукти.

    Защо просто не приемете, че е нещо ново за някои от вас, направете си изводите за вас и продължете.

    Коментиран от #320, #322

  • 318 С другарки

    0 0 Отговор

    До коментар #313 от "Ти разбираш ли от шкембе?":

    Минали под Дъгата не се занимавам....оставям те на последния софианец...оно е мойстор.
  • 319 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 320 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 321 Развеселен

    3 0 Отговор
    Четох го до момента в който обвиниха клиентите в липса на интелект!
    Много голяма грешка!!
  • 322 Ей уи умрял

    0 0 Отговор

    До коментар #317 от "Ценител":

    Знаеш ли аз на каква практика съм научен?

    Коментиран от #324, #325

  • 323 Ценител

    0 0 Отговор

    До коментар #320 от "защото":

    Отивай да избиваш комплекси в шекмбеджийницата, скъсан.

    Опита ти да се държиш цивилизовано се провали.

    Коментиран от #326

  • 324 Само

    0 0 Отговор

    До коментар #322 от "Ей уи умрял":

    На бикини и смазочни матриали ще станеш.
  • 325 Ценител

    0 0 Отговор

    До коментар #322 от "Ей уи умрял":

    Колко люто и оцет с чесън да слагаш в шкембето?

    Макар че такива като теб и хубаво шкембе не знаят какво е.

    Коментиран от #327

  • 326 Да да да

    0 0 Отговор

    До коментар #323 от "Ценител":

    Ще те цивилизовам аз тебе...ще те ашладисам само да те пипна мързел долен.
  • 327 Ей уи умрял

    0 1 Отговор

    До коментар #325 от "Ценител":

    Но знам колко надълбоко да го ти го туря...без да те боли.
  • 328 Хасковски каунь

    0 0 Отговор
    За Българина само Бахур, Кървавица и Офчи курбань
  • 329 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 330 за какви 2 месеца

    2 0 Отговор

    До коментар #145 от "Шеф Гогов":

    говориш човек имах един авер от Варна казваше ден година храни. Още избиват загубените пари от понзитата за сметка на нас...
  • 331 Емо

    2 6 Отговор
    Ако има някой, който да се нахранил и заситил от една обикновена порция на някакво готвено ядене в български ресторант, да сложи плюсче, ако тези, които след изяждане на една порция са пак гладни - да сложат минусче. Първото минусче е от мен.
  • 332 Месото била качествена храна???

    0 0 Отговор
    Аре, беги, беги.
  • 333 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 334 Наистина основният въпрос е?

    3 0 Отговор
    В ЧИИ ИНТЕРЕСИ РАБОТЯТ ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ?!....И крайният отговор е - в интерес на силните на деня и на техните икономически, политически и всякакши други лобита.Ето и тази сутрин в предването Денят започва с водещ Георги Любенов се завихри една масирана атака и неистов вой как всичко било цветя и рози, ма клиентите били неграмотни, неплатежоспособни, не рабирали какво „качество„ им се предлага за смешни пари от порядъка на 490 лева за три пържолки, дето не били пържолки според шеф ПетроФФФ, дето има резарвации за 2024 предплатени на 40 процента!Как по света имало меса и за 2000 евра килото и т.н и т.н.Сега оства да съдят човека, не стига че си е платил като поп ами и отговорност ще му търсят!Такъв цирк може да има само в България и такива действия са отговор и на въпроса защо в България не идват платежоспособни туристи.Няма и да дойдат, а ако аз бях на мястото на този човек никога повече няма да стъпя ш Български ресторант!
  • 335 Сечко

    2 0 Отговор
    Бихте ли ме насочили къде мога да пусна снимки от кулинарното си преживяване в ресторанта на г-н Алибегов на 22 април тази година? Ходих при Рафи на ул. Шипка 9 в София. Моето ястие svinski karenca (гарнитурата беше ориз) беше със стъкло колкото монета от 2 лева. Почти го преглътнах - не го забелязах, защото беше забит в ориза отдолу. Няколко дни след това се обадих на г-н Алибегов и той има снимка от това "блюдо". Също и виното на чаша - все едно някой беше измил бъчвите. Свинските пържоли имаха вкус на подметка на нечия обувка.
    Посетих и други "реномирани" ресторанти в София по време на престоя си - безвкусна храна, храната не беше подредена и нямаше сравнение със снимките от менюто.
    С неотдавнашния спор за цените на ястията в ресторантите - това е като вика на крадците - хванете крадците. Стига толкова.
  • 336 778

    2 0 Отговор
    Българското черноморие и гурме ресторанти, че дори и НОРМАЛНИ РЕСТОРАНТИ в едно изречение не могат да стоят! Но това ми дава идея да подам оплакване до КЗП за 2 неща:
    - че филиалите на банките по нашето черноморие обменят валутата на различна и по-ниска цена от останалите им филиали в страната
    - че в Несебър навсякъде (с изключение само 2 магазинчета, където пазаруват местните) цената на бутилирана вода и колата е 3 лв от години!
  • 337 778

    3 0 Отговор
    Приемам такава цена на пържоли само ако е от бг депутат!!!
  • 338 Христина

    0 1 Отговор
    Да му проверат какво работи в Нидерландия дали доходите му съответстват на стндарта на живот къщата му дали има разрешение за строеж защото всички цигани строят незаноно
  • 339 Емо

    2 0 Отговор
    Ако е истина това твърдение, че клиента се е опитал да навреди на заведението, то ще трябва да се докаже. Там нещата ще зациклят. Анализи на месото трябва да се правят, експертизи да се плащат. Всичко по веригата ще лъсне, т.е. ще замирише на гадно от мръсните номера на ресторантьорите. Блек ангъса да не са го заклали в задния двор на ресторанта?
  • 340 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове