Last news in Fakti

23 Юли, 2023 12:12 27 783 102

Как и кой бетонира един от най-красивите плажове по Черноморието?

  • черноморие-
  • плаж-
  • бетон

Въпросите защо българите вече не летуват масово у нас, както беше преди години, имат повече от един отговор

Как и кой бетонира един от най-красивите плажове по Черноморието?  - 1

Защо един от най-красивите плажове по българското Черноморие изглежда различно от преди години? Бетониран ли е в действителност плаж „ Робинзон“, който се намира между "Свети Влас" и курорта „Елените“? От кого и кое го е наложило? И спазени ли са всички законови процедури това да се случи? На тези въпроси търси отговор разследване на bTV.

Плажът „Робинзон“ днес или онова,което е останало от него. Намира се между курортите "Свети Влас" и „Елените“. Фотографии и сателитни снимки на мястото показват как е изглеждал през годините. От кадрите ясно се вижда, че голяма част от плажната ивица, която преди е изглеждала така сега е бетонирана. Имотите и комплекса, които се намират непосредствено до плажа „Робинзон“ - на първа линия, са собственост на бизнесмена и общински съветник от Несебър - Венелин Ташев. Преди няколко години купува комплекса заедно с ресторант „Робинзон“, който е на плажа и е носил неговото име.

По това време той, с решение на Общински съвет, купува още 416 квадратни метра земя на първа линия на плажа от община Несебър, като част от парцел, в който след сделката с "Мултигруп" става съсобственик с общината.

В един общ парцел са останали, защото "Мултигруп" не искат да плащат. Винаги са били незаконни. Не са си го узаконили. Аз понеже съм съвестен гражданин и решавам да си го платя. Пускам молба до общината. В общия парцел са 3416 квадрата, от които 3000 са мои 416 са на общината, допълва Ташев.

Тези 416 квадрата, за които казвате, тях на каква цена ги взехте?1 пита журналистът.

На нормалната цена от 100 лева без ДДС, отговаря Ташев.

Това ли е нормалната цена за закупуване на земя на първа линия на морето? Правим справка за сравнение и откриваме, че тази цена е поне наполовина по-ниска от цените на имотите, които се продават на първа линия по българското Черноморие.

Имаше ли други купувачи?, продължават въпросите към собственика.

Няма как да има. Аз имам общ парцел, аз имам три декара. Аз съм големият собственик там, разбирате ли? И понеже са на първа линия, имам право на 7 метра, направих една помощна сграда. Понеже хотелът е голям, ресторантът не ми стига за българите, които пият ракия и нещата да стават. Новото, което е единственото ново, което аз съм направил, е тази постройка- ресторанта с бара отгоре. Първо съборих съществуващ ресторант, който беше от 6 -та или 64-та година… „Робинзон“ е това. Ресторант „Робинзон“, който дори не знаех, че можех да го работя и 160 години незаконно. Съборих ресторанта, направих нов проект и възстанових ресторанта. Това е, разказа Ташев.

От кадрите ни обаче се вижда, че не е само това. Освен нов ресторант, има и нов бетон. Поставен е в площта на плажа, която е край ресторанта. За сравнение: показваме ви снимки как изглеждала площта край стария ресторант преди и сега около новия. Зад стария ресторант е имало и гора. Сега такава няма.

Кой ви даде разрешение да го бетонирате това място и да изсечете гората?

Мястото съм си го закупил така, то няма бетонирано място, всичко е с разрешение. Няма нещо, което да не е с разрешение. Едното е път, през който трябва да отида да се обслужва медицински център, който е в самата кула, каза Ташев.

Добре, а бетонът на самия плаж?

Няма бетон на плажа стига. Аз ви казвам това нещо е бетонирано от 2002 г. или от 2000 г. дори, обясни Ташев.

Има хора, които знаят „Робинзон“ как е изглеждал?

Кои са тия хора? Дайте ги тези хора да ми кажат!, попита Ташев.

Местните хора твърдят, че бетонът не е от времето на "Мултигруп", а от няколко години.

„Бетонът си е бетон. По-късно, по-късно е. Не е по времето на "Мултигруп". По-късно е бетонът. Преди нямаше такова нещо. Нямаше бетон и си имаше пясък. Хубав беше плажа, ама жалко. Само, където са скалите не е бетонирано, там е както си беше. То даже повече пясък имаше, отколкото сега. Имаше смокини, диви череши. Уникален бряг, уникален пясък. Това беше златно място“, разказват местни жители.

Не трябва ли да има разрешение за строеж да се бетонира тази част?

Надолу на земята, и до 2 метра, ако вдигаш подпорна стена или това, не се иска разрешение, каза Ташев.

Така ли е наистина? Направихме справка в закона за устройство на територията (ЗУТ). Става ясно, че разрешение за строеж на подпорни стени не се изисква, ако те са с височина до 1,2 метра, и когато не са елемент на транспортни обекти. От кадрите ни се вижда, че въпросната стена на места е над 1,2 метра. Самият Ташев твърди, че това е път.

Път или подпорна стена е бетонирал Ташев? И има ли необходимите разрешителни за това? Отговори на тези и други въпроси потърсихме от община Несебър. Вече близо месец отговор от там нямаме. Попитахме също: Издавани ли са разрешения или предписания за отсичане на дървета на дружество свързано с Венелин Ташев в близост до плаж Робинзон. Ако са издавани, какви и кога? За колко дървета? И спазени ли са тези разрешения?

В разрешителните, които ни показват Ташев и служителите му преброяваме изсичане на около 15 дървета, а те твърдят, че там в голямата си част било храсти. Така ли е в действителност всеки може да прецени от сателитните снимки назад във времето.

От справка в информационната мрежа за защитените имоти виждаме, че въпросните парцели, собственост на Венелин Ташев се намират и в защитена зона. Дейности, в която се извършват, ако е допустимо, само със специално становище или разрешение от Министерството на околната среда и водите. От кадрите ни ясно се вижда, че в единия от имотите е променена цялата структура. Изсечени са изцяло храстите и дърветата, като на тяхно място в момента има изкопи и път.

В отговор до медията ни от Министерството на околната среда и водите поясняват, че имотите не попадат в защитени територии, но потвърждават, че обектите се намират в защитена зона по "Натура 2000" за опазване на дивите птици. Въпреки това обаче, са издадени разрешения за извършване на различни строителни дейности от РИОСВ-Бургас. За законността на строежите от Министерството ни препращат към община Несебър.

То не е гора, то беше дере там. Там цялото е такива малки дръвчета, храсти и бурени, казват служители на Ташев.

От кадрите се вижда, че не само всички дървета са изсечени, ами и въпросното дере го няма, защото е изкопано.

А тази пречиствателна станция, и тя ли е заварено положение?

И тя е заварено положение. И много хубаво, че е заварено положение, че с крадени пари са я направили много хубава.

Въпросната пречиствателната станция на комплекса се намира над изкоп, за който разбираме, че е район - свлачище. Разбираме също, че общественият път към плажа е затворен с портал.

Аз имам двама човека, които там по цял ден гледат, руснаци и украинци да не влизат, защото те влизат. Те са нахални хора. Влизат горе по ресторанта да ядат и да пият. Има портал, няма как да няма портал. На моето си място нали, в моята си земя, аз да не си го оправя… И като намерите нещо какво ще се случи?, каза Ташев.

Ами зависи какво ще намерим. Вие казвате, че няма какво да намерим.

Добре, ако намерите нещо какво ще се случи?, попита той.

По нататък да го мислят институциите. На ход са институциите.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 86 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ

    133 13 Отговор
    Как кой?

    Коментиран от #57, #58, #82

  • 2 Хаха

    60 127 Отговор
    Руските слуги в България.Как кой?

    Коментиран от #4

  • 3 Мдам

    213 18 Отговор
    Бетонираха го тези, които извършиха преврата на 10 ноември 1989-та година.
  • 4 Боки беше пръв

    64 69 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Руски слуга.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ШАРЛАТАНИН

    155 4 Отговор
    Държава със затихващи функции.

    Коментиран от #42

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Те гърците са прости

    181 21 Отговор
    да строят на стотици метри от плажовете, макар да имат няколко стотин пъти на българската плажна ивица! Кой строи там, да не е баба ми? Същите крадци, които ни управляват. Мафиотската бухалка ГРОБ, ДуПеСе, ДайБългария и ПроститеПенчовци.

    Коментиран от #20

  • 9 Адам Хилтън

    129 6 Отговор
    Българското правителство всеки път: "Кой ми с-р-а у гащите?"
  • 10 Механик

    23 119 Отговор
    Всички се оплакват че е застроено, но хотелите са пълни и заведенията. Значи има хора които не искат да се връщат в каменната ера

    Коментиран от #16, #41, #79, #96

  • 11 костов

    136 6 Отговор
    сокола как си направи пристанище и сараие ЗАКОНО ЛИЕЕЕЕ
  • 12 дааа

    162 7 Отговор
    Хили се дъртия комунист мазен и вика е какво ще стане.Знае ,че може да си прави каквото си поиска ,да унищожава българската природа и вместо да го утрепат с камъни ,тоя е местен тарикат.Ама виновни са тия ,които продължават да ходят да им пълнят джобовете на такива.
  • 13 Селянията, да се покажеш

    103 3 Отговор
    Гледали ли сте, как българинът спира пред вратата на магазина, ако може и на стълбите ще се качи с колата? Ще кажеш, за да не носи всичката стока, която ще изкупи... Не, то е за едни цигари само.
  • 14 Българка

    173 0 Отговор
    Питам защо не са ревизирани като физически лица от НАП всички мастити общинари съдии, министри, политици, прокурори и всички на властови и ключови позиции през последните години? Защо НАП репресира и попилява с проверки и ревизии малките фирми и техните собственици, а не прави истински, реални, а не показни за препиране ревизии на властимащите? За какво плащаме заплати на толкова праворазследващи, правораздаващи и проверяващи чантаджии? Или може би трябва първо да започнем от проверяващите?

    Коментиран от #29

  • 15 Гочо

    123 4 Отговор
    Нагъл....до безбожие..Но да се върнат институциите във времето и всички по веригата които са разрешили тази свинщина,да си получат заслуженото...Тогава Брюксел няма да ни дърпа за ушите...
  • 16 Скорпи

    28 47 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Никой не иска да се връща в каменната ера стига....всичко да е направено законно....
  • 17 ЦСКА София

    180 1 Отговор

    До коментар #5 от "На море":

    98-ма година ходих на този плаж.Един приятел на нашите,който заживя в Несебър ми го показа...наистина беше чудно кътче и си имаше голям, див плаж.
    Иначе гледах одеве предаването с въпросният собственик.Много нагло и лъжливо животно.

    Коментиран от #31

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хахахаха

    13 76 Отговор
    Вижте сега, не че съм за бетонирането на плажовете, но да кажа, че ако няма хотели, Ганьо си забива палатката и се ре навсякъде. Не мисля, че е по-добра гледка. Достатъчно е да видим къмпинг плажовете, за да предпочетем бетонирането.

    Коментиран от #52

  • 20 Хаха

    62 21 Отговор

    До коментар #8 от "Те гърците са прости":

    Всичко почна от Червените Крадци умнико.
    .

    Коментиран от #25, #66

  • 21 изгубени инвестиции

    91 0 Отговор
    Умът ми не побира тази глупост.
    Да дадеш милиони левове, за да изгради нещо, което няма бъдеще. Колко привлекателно щеше да е нашето крайбрежие, ако инвеститорите бяха по-скромни и по-мъдри. Но аз не страдам за техните загуби. Боли ме, че днес българските плажове, не са любима дестинация, дори на най-големите патриоти. Да не говорим за чужденците.
  • 22 бетон метон

    39 1 Отговор
    цървули ще продава и морето на кубик дурета....
  • 23 Серсемин

    55 5 Отговор
    Абе аз нали от доста време ви казвам, да се бетонира цялото лайноморие за да спре с проблемите. Като почнеме да циментираме всичко под ред и икономиката ще тръгне. Ще има работа за циментовите заводи, за енергетиката, за транспорта, за строителите, за всички. Работниците ще напълнят хотелите и ресторантите. Дори проститутките ще ги заболят краката от работа - изтръпване от държане на горе. Така всички доволни докато трае циментирането. После може и планинските курорти да циментираме.
  • 24 Абсурдистан

    75 2 Отговор
    Няма толкова абсурдна държава, като нашата. Човек де пита що за същества я населяват. Поне аз не знам друг да се отнася толкова вандалски с природните си красоти. Чел съм за Испания, но там са се поучили и са сринали бетона.

    Коментиран от #32

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Александър

    36 0 Отговор
    Е да, нищо няма да стане,ама все някога ще дойде видов ден...
  • 27 Ееххх

    17 39 Отговор
    Навремето квартал Младост в София беше чудно място. Просторни пасища с изглед към планините, вакли овце блеят, а овчарите им свирят на кавал... После някой изрод го бетонира. Трябва да се разрушат всички бетони и да се върнем в пещерите. Ама ако може първо да разрушат чуждите, после на комшиите, и чак тогава моят.
  • 28 Сега Ли

    68 2 Отговор
    Защото в българския туризъм трайно се настани тарикат балкантуриста. Алкохолизирания евтин европеец години наред е предпочитан гост, сивия сектор в този бранш е 90% - дрога , мръсотия и алкохол- това се предлага в Бг. Планините изсечени- трънак и каманак. Бракичното езеро с гръмкото име Черно море е смъдливата отходна дупка на Европа. Услугата е скъпа ,мръсна и тъпа . Няма кой и стотинка да даде за това, но все още се намират тарикатлъци- помощи от тук- от там , намаляване на данъците, игрички с бежанци и стъкмистика за пред държавата.
  • 29 Кой

    8 26 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Му пука , какво питаш ! Бедняците сте диваци , и това е !
  • 30 Сталин

    61 4 Отговор
    Вандализма в България е национален спорт,всичко е бетонирано,няма трева,няма дървета няма,цветя няма въздух само кал и мръсотия.Всички тези бетонни коптори трябва да се изравнят със земята и техните собственици мутропитеци да бъдат обесени като екотерористи

    Коментиран от #34

  • 31 На море

    31 5 Отговор

    До коментар #17 от "ЦСКА София":

    Не знам за кой собственик става дума. Наистина има доста нагли селяци. Колкото до плажа: ами то и в Несебър имаше огромни дюни, но вече ги няма - станаха гора и храсталаци и останаки от соц. бунгала
  • 32 за испания

    33 1 Отговор

    До коментар #24 от "Абсурдистан":

    от 1983г почнаха и разбиха 45% хотели за туризма?!...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Братушки

    31 27 Отговор
    Всичко направено през комунизма от нашите родители си го взеха като бащиния руските подлоги. Хората работиха тоя дето духа и въпреки всичко пак гласуват за тях

    Коментиран от #61

  • 36 истина е

    60 1 Отговор
    Ето такива бизнесмени трябваше до сега да са отстреляни каро чакали ,защото всичко хубаво унищожиха в името на парите !!

    Коментиран от #44

  • 37 Завист

    17 40 Отговор
    Бетонирал го е собственикът, след като си е извадил надлежно всички разрешителни. Ако има нещо незаконно, търсете контролните институции, а не този, който го е бетонирал. И стига сте ламтели и завиждали за чуждите имоти, гледайте си вашите.

    Коментиран от #49

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Призив!

    37 6 Отговор
    До всички радетели за "едновремешното" Черноморие и всички противници на бетона: В момента има страшно много обекти по морето, които се продават от съдия изпълнител. Почвайте да дарявате средства и да натискате властта да ги откупи за дребни суми и да направи паркове и градинки на тяхно място!... и аз ще даря
  • 40 Ами да

    45 1 Отговор
    Наглостта и кражбите на мутрите от властта нямат граници! Така е, защото им го позволяваме!
  • 41 Ти си

    38 6 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Неандерталеца неискал да се връща в каменната ера и затова живее в 50 квадрата панелка с още 6 души оставил къща от 200 квадрата и 2 декара двор - бетона е прогрес .....
  • 42 Булгар

    54 1 Отговор

    До коментар #6 от "ШАРЛАТАНИН":

    Ако бяхме на три морета, щяхме да бетонираме и тях. Изтървахме ги. Що бетон щеше да се лее там! Икономиката щеше да цъфти!
  • 43 Опааа

    41 6 Отговор
    Никога на Кафявото море! Бетон,мръсно,пържоли по 400.00лв.! Никога в БГ! Спекула и измами!

    Коментиран от #51

  • 44 Говори Гошо

    43 0 Отговор

    До коментар #36 от "истина е":

    Тези чакали живеят ден за ден, все едно няма да има утре, утре няма да има държава, планета и т.н. Гледа да му е кеф през мижавият му живот, и не се замисля, че така държава силна и стабилна не може да има, Ко ще и да притежаваш цялото крайбрежие
  • 45 Заре

    45 1 Отговор
    Алчността бетонира всичко.
  • 46 Ган Йо

    34 2 Отговор
    Гъбарите го бетонираха приятелю, гъбарите - тези, от които нищо не зависи и които нищо не ги засяга. Гъби в главата и гъби в душата - това е бае ви ганя гъбаря
  • 47 За протокола

    34 0 Отговор
    Едно време на Робинзона се ходеше само с лодка. Имаше дневни екскурзии от Слънчев бряг и ставаше голям купон...
  • 48 Дрън дрън та пляс

    24 4 Отговор
    некое мазно герберче
  • 49 000013

    46 3 Отговор

    До коментар #37 от "Завист":

    Не точно така колега , не е завист а бяс от крещяшта несправедливост и мерене с двоен аршин . Имам 15 декара гора и сега да взема да я изсека и да бетонирам оголеното пространство ли защото е мое ?
  • 50 Скапана

    34 2 Отговор
    Нация сме… Тоя си е измекяр отвсякъде, ама овреме се е ориентарал
  • 51 Злогош

    11 18 Отговор

    До коментар #43 от "Опааа":

    Стига и ти с тия пържоли бе и кафявото море . Оди си рупай лютеницата и сиренето на бяло море щом нети ареста тук .

    Коментиран от #53

  • 52 Някой

    34 3 Отговор

    До коментар #19 от "Хахахаха":

    Я па тоя!
    От години си наемам за 2-3 седмици бунгало с каравана на юг от Китен - на "Якото място" или още по-добре - на къмпинг "Юг". Едно от последните небетонирани кътчета. Разкошно е! А който иска да се препича на цимента пред хотела - може.... Разни вкусове, разни идеали.

    Коментиран от #64, #84, #93

  • 53 Бок Лук

    9 0 Отговор

    До коментар #51 от "Злогош":

    Ама аз съм там бе брат. Вие хотелиерите се оплаквате, не аз
  • 54 Да дойдат

    42 1 Отговор
    Багерите и БТР-те
    Всичко да се срине до пясъка, който алчните престъпници ни отнеха!
    Искаме си небето, искаме си дъгата, искаме си пясъка и морето!
  • 55 Всичко Мара втасала

    22 8 Отговор
    Обаче ние ще си сменяна националния празник!
  • 56 Укр

    20 11 Отговор
    Украйна загуби и тази война!
  • 57 Калпазанин

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    Путин, кой друг може да е
  • 58 Тклхгф

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ":

    Тоя......таш.ко,,,,, каквато му фамилията, такава му и муцун.ата- лилавее, такъв му и умств. капацитет - нулев... Ама знае - трябва да има келепир! Гербаджийче недо.....
    И като е обетонясал всичко красиво и го съсипал, на какво и на кого се надява да му плаща за грозотата, която е натворил?!?!
    А Парадайз бийч беше хубаво място. Беше, преди варварите ....
  • 59 Свети Влас е руска губерния

    10 14 Отговор
    Какво не ви е ясно?

    Коментиран от #70

  • 60 Другият един

    36 2 Отговор
    Слънчев бряг от прекрасен сенчес курорт със скамейки за отдих се превърна в един алкохолен рай нагрят от всякъде като акомулираща печка поради липса на въздух и разтителност Там са уредени само политически връзка ри да имат хотели и каквото Ви дойде на умът Случаен човек собственик няма Но то в цялата ни държава случая с апетитните имоти е такъв и на никой вече не прави впечатление Знае се че старите първи са новите днешни и нищо не се е променило
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гост

    25 1 Отговор

    До коментар #33 от "На море":

    трябва да стане като в Испания...да дойдат големите багери и морското крайбрежие да заприлича на крайбрежие...явно имаш глаукома...

    Коментиран от #73

  • 63 НЯКОЙ

    30 0 Отговор
    Мошеници убиват природата на България, защото им позволяват тези, които ползват властта не да създават, а да унищожават! Трябва да има осъдени от едните и от другите, за да се възцари ред! И тогава може би българите ще се върнат на българското море!

    Коментиран от #67

  • 64 Бат Жоро

    18 2 Отговор

    До коментар #52 от "Някой":

    Прав си, и аз съм редовен посетител на къмпиг Юг. Децата там се чувстват свободни. Плажът е празен и по цял ден се плискат в морето. Дано и там да не излеят бетон.

    Коментиран от #83, #85

  • 65 От чужбина

    29 1 Отговор
    Продължавайте да циментирате и се чудете ЗАЩО българите ходят в Гърция и Турция на море. Ами ВИЕ, дето циментирате, идете на море в Гърция и Турция и вижте как и какво правят там! НЕ забравяйте, че работите в конкурентна среда и НИКОЙ не може да ме задължи да посетя вашия циментов хотел, плаж или ресторант с високите ви цени. Всеки сезон се опитвате да дерете кожи като за последно, но забравяте, че и следващата година трябва да ви дойдат туристи. Е, аз ще дойда ли отново ако се чувствам прецакан? Преди време ходех в Поморие, "новата" част, защото плажа е към бургаския залив и няма вълни. Отлично е за деца. Последния път обаче получих някакви обриви от "чистата" вода. Отделно там където са наслагани каменните заграждения във водата забелязах изхвърлени строителни отпадъци, на плажа. Е, аз сред строителните ви отпадъци ли да си изкарам почивката??? Айде голямо мерси и вече НЕ ходя там.
  • 66 Хехехе

    16 3 Отговор

    До коментар #20 от "Хаха":

    Да де, червените крадци, наведени дълбоко към либерастите от запад и напътствани от тях.
  • 67 От чужбина

    30 1 Отговор

    До коментар #63 от "НЯКОЙ":

    Ти видя ли осъден политик в България? От ЕС също това са забелязали, ама нашите политици се правят на ударени! Румънците гръмнаха Чеушеску през 89-та. Така политиците им да си имат едно на ум!!! Преди няколко години вкараха няколко политици в затвора. После парламента им се опита да ги амнистира и румънците излязоха на протест пред парламента. Ей за това Румъния, която през 89-та година беше по-бедна от България, сега е значително по-напред.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Местен

    3 19 Отговор
    Сигурен съм, че от коментиращите няма нито един местен. Абсолютно поръчков и нагласен репортаж, заблуждаващ и насочващ, който и факти разпространява без да провери фактологията (надявам се заради сензацията а не по причини заради които бтв го прави). Истината е съвсем друга. И всички местни я знаем.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 дойче зеленски

    9 11 Отговор
    Украинските подлоги бетонираха цялата държава, алчни евроатлантически отпадъци!
  • 72 Цвун цванг

    14 3 Отговор
    Той целият хотел е подпорна стена проектът е като на онази подпорна стена която прави съпругът на Захариева от ГЕРБ.Може и там да погледнат
  • 73 На море

    2 11 Отговор

    До коментар #62 от "Гост":

    Много ти разбира празната чутура какво има в Испания, чул недочул... Чукча не обича чете, обича говори/пише

    Коментиран от #89, #90

  • 74 ФАКТ

    5 22 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ИМА ЕДНА МНОГО ИСТИНСКА И ДОСТОВЕРНА ПОГОВОРКА..."БЪЛГАРИНА МРАЗИ ВСЯКА ДАЛАВЕРА В КОЯТО НЕ УЧАСТВА ЛИЧНО"...ИЛИ КАЗАНО ПО ДРУГ НАЧИН..ВСИЧКИ КОИТО ПИШАТ ТУК КАК ЕДИ КОЙ СИ БИЛ ВИНОВЕН....И ЧЕ ВСИЧКО Е НЕЗАКОННО И С ПОДКРЕПАТА НА ЕДИ КОЯ СИ ПАРТИЯ ИЛИ ЕДИ КОЙ СИ ЧОВЕК..ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОРА..,,НЯМАХА ДА ИМАТ НИЩО ПРОТИВ АКО ТЕ ЛИЧНО СА БИЛИ НА МЯСТОТО НА ТОЗИ ТАШЕВ...РАЗБИРА СЕ ТЪЙ КАТО НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е НА НЕГОВО МЯСТО И НЕ МОГАТ ДА СИ ПЪЛНЯТ ДЖОБЧЕТАТА С МИЛИОНЧЕТА..ТЕ СЕГА СЕ ИЗЯЖДАТ ОТ ВЪТРЕ ЧЕ НА НЯКОЙ НЯКЪДЕ МУ СЕ Е ОТВОРИЛО ВЪЗМОЖНОСТ ДА ОТКАРДНЕ НЕЩО КОЕТО ДА ГО НАПРАВИ БОГАТ.!..И ПРОБЛЕМА НЕ Е ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ РАЗБИРАШ ЛИ ИМА МНОГО СЪВЕСТНИ ГРАЖДАНИ ДЕТО МИСЛЯТ ДОБРОТО ЗА ПЛАЖА РОБИНЗОН КОЙТО НИКОЙ НЕ ГО ЗНАЕ КЪДЕ Е ..ПРОБЛЕМА Е ЗАВИСТТА НА ХОРАТА ЧЕ ДРУГ СЕ ТЪПЧЕ С КИНТИ..А НЕ САМИТЕ ТЕ....ПОД "ТЕ" ИМАМ ПРЕДВИД ВСИЧКИ КОИТО ТУК ПИШАТ ЧЕ ТАМ СЕ Е ИЗВЪРШИЛО НЕЩО НЕРЕДНО...НО МОЖЕ ДА СТЕ УБЕДЕНИ ЧЕ АКО ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ СЕ Е ОТВОРИЛА НА ВСЕКИ ОТ ВАС..ЩЕШЕ ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ МАКСИМАЛНО ОТ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ ТОЧНО КАКТО ГО Е НАПРАВИЛ ВЪПРОСНИЯ ТАШЕВ...ТАКА ЧЕ АЙДЕ "МИЛИ СЪВЕСТНИ" ГРАЖДАНИ СПРЕТЕ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА МНОГО МОРАЛНИ..ВСИЧКИ СТЕ "МОРАЛИСТИ" ДО МОМЕНТА В КОЙТО ЗЛАТНОТО ПИЛЕНЦЕ НЕ КАЦНЕ НА ВАШЕТО РАМО..ТОГАВА ДА ВИДИТЕ КАК МОРАЛА МНОГО БЪРЗО ИЗЧЕЗВА :)

    Коментиран от #80, #91

  • 75 Там всичко е руско

    10 6 Отговор
    и беше бетонирано от тях, бившият плаж ТАЛЯНА с прекрасна плажна ивица го унищожиха руските терористи !
  • 76 пацо

    10 0 Отговор
    То да е само там с мед да ги почерпиш,а на Константин и Елена нептун изплува от едната страна от другата друга идиотия и се образувало блато за юрдечки
  • 77 МГанчев

    11 1 Отговор
    Путин, Путин !
    Той беше, в пълно нарушение на .... ценности !
    Нали така !
    После си помислете защо хосим та почивка при съседите!
    Това тещо в Гърция и в Турция е НЕДОПУСТИМО И НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ !
  • 78 Перо

    23 0 Отговор
    Трябва да има смъртно наказание за общинари и държавни корумпета, както и закон за държавна реституция!
  • 79 Перо

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    Искат, не искат за тях каменната ера ще стане чукане на камъни в кариерите!
  • 80 13675

    9 1 Отговор

    До коментар #74 от "ФАКТ":

    Да, но за да ти се отвори възможност да вземеш парцели на ПЪРВА ЛИНИЯ НА МОРЕТО трябва да платиш, да имаш гръб (някой на висок пост) така че ало 74 не се прави на улав всички знаем как става
  • 81 Йори

    11 0 Отговор
    Там е разрешено бетонирането, това да не е Рожен и българското знаме. Само на Рожен е забранено...
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 БОЛИ МЕ ФАРА

    14 3 Отговор
    Всички, които бетонираха плажните ивици по черноморието си ходят на море в чужбина. Сложили са управители на хотели и ресторанти и само си смятат печалбата. Персонална на мизерни заплати, а обслужването кръгла нула.
    Затова и аз започвам като тях-Турция, Гърция, а защо не и Бали и Занзибар. Тук да ходят мазохистите. Да ги бръснат на сухо и да им се подиграват месните тарикати........
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Как кой? Свой!

    6 1 Отговор
    Танковете не дойдоха навреме. Бетонирахме. Дойдоха след десетилетия, но под друго знаме, за да пазят бетона. Сега ако не дойдат и багерите, ще си ядете ....
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Гост

    6 2 Отговор

    До коментар #73 от "На море":

    Трябва да разрешат в неделя да има свободно коментари без цензура...вмъкнах една точна дума но голямата гъба ме забърса...Та...1983 год. в Испания започва голямото събаряне...около 45 процента от заястроеното е съборено и сега има място за всеки...Образовай се....ама не в кръчмата...сърбят ме ръцете ама няма как...
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Дфдфдф

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "Някой":

    Якото място приключи .... Оказало се незаконно, преди няколко дни писаха тука.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 какъв плаж бил там???

    2 3 Отговор
    че то там имамо ли е плаж ? колкото пъти съм ходил на там винаги е било няква мижава грозна и пуста плажна ивичка а сега изведнъж стана най-красивия плаж?!?!? вие чувсте ли се когато лъжете или просто карате по инерция и парите ви тласкат посоката на инерцията…

    Коментиран от #98

  • 96 напълно те подлрепям

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Механик":

    не смятам че за да има хубав курорт не трябва да има хотели ?!?!? дори обратното трябва да се обособят курорти с хотели и курорти само с бунгала и къмпинги така ще може всеки да си ходи където му харесва без да се оплаква от околната си среда (което не е обичайно за българина) но все пак нека НЕбългарите комплексари от едно голямо село до сърбия да си ходят по византийските плажове и плюят по българия за тях малко ми е жал но какво да се прави неможеш да помагах на хора които неискат помощ…
  • 97 ЗЕЙФОД БИЛБРОКС

    2 0 Отговор
    Този образ Ташков , не е единствен и неповторим. Пълно е с Ташевци!
  • 98 Виктор

    3 0 Отговор

    До коментар #95 от "какъв плаж бил там???":

    Въпрос на вкус баце . За тебе гора може да е градския парк с алеите и капанчетата , за други това е планината и дивата природа . Същото е и с плаха .
  • 99 ????

    2 0 Отговор
    Пари за бетониране/незаконно/ на черноморието има,но да излеете малко бетон за основи на къщите в Каравелово и другото село нямате.Хората колко време нямат къщи къде да живеят,след наводнението на селата им.СРАМОТА,морето да ви залее и хотелите и плажовете...хаир да не видите ненаситници крадливи.
  • 100 Крум

    1 0 Отговор
    ВЪСТАНИЕ! Срещу всички тези добри сънародници. Това трябва да се случи тогава те ще емигрират на някъде, а не нормалното и образовано население на България.
  • 101 триКози

    1 0 Отговор
    Еее... Можеше повече. Гледам доста оголено е. Някой нещо не се ли сеща за заменки, докато държавата спи?
  • 102 1234425

    3 0 Отговор
    Взривяване за сметка на тоя нагъл и безскрупулен несебърски тулуп! От тук са все един същи клонирани гадове. Трепаха едни-двама мести олигарси, ама са малко. Ей тоя си го заслужава като ония първите и никак няма да ми е жал за него, ако се чуе нещо такова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове