Last news in Fakti

24 Юли, 2023 11:27 3 170 53

Андрей Райчев: Радев играе остро. Отговаряше на шамар с шамар, сега отговаря с два на шамар

  • андрей райчев-
  • румен радев-
  • шамар

"В българския народ тече вътрешно разцепление. Хората вече не могат да си говорят. Особено украинският въпрос просто побъркващо ги противопоставя - нещо, което в никакъв случай не трябва да допускаме, но така или иначе потече", коментира социологът

Андрей Райчев: Радев играе остро. Отговаряше на шамар с шамар, сега отговаря с два на шамар  - 1
Снимка: Нова телевизия

"Радев играе остро. Той смята, че много добре управлява държавата, в това време противниците му го дразнят самоцелно и се хвърлят срещу него. Той се стараеше да отговаря с шамар на шамар, а сега отговаря с два на шамар". Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев. Той се безпокои от това, че тече най-лошото:

"В българския народ тече вътрешно разцепление. Хората вече не могат да си говорят. Особено украинският въпрос просто побъркващо ги противопоставя - нещо, което в никакъв случай не трябва да допускаме, но така или иначе потече".

Измести се въпросът за промените в Конституцията и съдебната реформа, смята социологът:

"Не чувам нито една реакция или обсъждане на този дълго време надигащ се въпрос - сега ще променим Конституцията и ще оправим съдебната система. Отново чуваме, че нещо казват, не е много ясно какво. 3 теми въвеждат. Ограничават правата на президента и на служебните правителства. Това е много спорен въпрос. Въвеждат съвършено неочаквано темата за националния празник - тази тема е достатъчна, за да унищожи всеки дебат. Тя фокусира в себе си купища поддебати и те всички са свързани с нашата история. Когато се разправяме за миналото, спорът е много дълъг и крайно неуспешен - и двете страни завършват спора с убеждението, че са прави. Изобщо не разбирам защо такива опитни хора вкараха такива подправки в тази супа. Слагат такива подправки, че ние не усещаме вкуса на супата. България слезе от релсите на дискусията, която имаше - за съда и неговата независимост, прокурора, за контрола върху него и т.н., и минаваме на класическа тема, която един път вече сме минали през 90-те години".

За 30 години България няколко пъти изпада в положение, близко до кризисното, подчерта Райчев и добави, че тези служебни правителства няколко пъти са ни вадили от "реална каша".

Според него проблемът е персонификацията - прави се закон за човека, което е голяма грешка.

"Какъв е смисълът да обсъждаме тези въпроси, когато се бяхме събрали да обсъждаме въпроса за съдебната реформа, който наистина е труден", попита той.

Правителството е родено от революцията през 2020 г., припомни социологът и добави още - ПП бяха обединителите, но те излязоха от тази роля и минаха в ролята на една от партиите:

"Те заприличват на ДБ, но намаляват. Естественият им размер е под 15. В това време протекоха други процеси и Борисов беше мотивиран да им даде властта. Те не са я взели, на тях им е дадена властта. Като ти дадат властта, ти си пуснат под наем, ти не си собственик на апартамента. Те се държат като наематели в момента. Те стават по-нервни, озлобяват. Те са наематели и разбират, че за 3 минути той може да я вземе обратно властта. Реално Борисов държи властта, като им е дал те да са на сцената, но във всеки момент може да щракне с пръсти и те да изчезнат".

Сериозна опозиция няма, в тази роля е натикан президентът, смята Андрей Райчев:

"Борисов беше главният му противник. Тези двама генерали си мериха силата. Борисов добре се изтегли от бойното поле. Остави други да се бият с президента. Борисов изчаква. Това, което му се случва вече, е розов сън. Такова нещо той не е мечтаел. Той управлява - не той, но без негово съгласие нищо не става. В неговия сън има още един розов епизод - ако ПП-ДБ станат по-малки от "Възраждане", а ГЕРБ останат на първо място. /.../ "Възраждане" предлага на България още един преход. Не съм сигурен, че българският народ иска да влиза в преход. Последното, което ни трябва, е още един преход. Там ще се случи розов сън - защото изведнъж той ще се окаже спасител на нацията, т.е. обединител".

Андрей Райчев прогнозира:

"Ще им се предлага все по-голяма сделка на наемателите, защото ти държиш с ръка бушона и спираш тока, когато поискаш, за минути. От това идва тяхната нервност, защото тeхният живот не зависи от тях. А кога Борисов ще ги прекрати, е въпрос на интереси".

ДПС трябва да е официално част от властта, категоричен бе той и добави мнението си:

"ДПС със сигурност не е под командата на Анкара и не се ислямизира. Имат си своите кусури. Нищо различно от българските политици не правят - същото ниво на корупция съзирам. Ако с това си плащаме етническия мир и нормалните отношения с Турция, тази цена си струва".

Украинската война не е свършила, отбеляза още социологът. Според него до края на годината тя ще "паркира":

"Ние не трябва да допуснем и минимално съмнение, че ние сме съюзници на НАТО. Страшно лошо е, ако ние се окажем "троянския кон" и последиците ще са фатални. От друга страна не трябва да допуснем разцепление на българския народ. Проблемът не е до нашия елит, а до това той да успее да ни прокара и няколко месеца да спечели, надявам се до края на годината. Временна е ситуацията и не заради България".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Механик

    24 43 Отговор
    Радев очаква Русия да победи Украйна, НАТО и обединеният Запад. След, което да стане втори Лукашенко в един бъдещ съюз с Путин. Ще си промени и фамилията на Радевенко. Но докато Батя е известен като "картофеният фюрер" Мунчо ще е известен като "каунь фюрера".

    Коментиран от #12

  • 4 Мишо Шамара

    24 9 Отговор
    Правилно! Аз съм само музикант,той е президент,ако трябва - и три шамара!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Червен

    24 29 Отговор
    по-червен, най-червен, Андрей Райчев. Срааам! А Радев е още по-голям срам.

    Коментиран от #9

  • 7 Дрън, дрън ... съветски чугун

    18 18 Отговор
    Новите noлюции на червения другар.
    Никога нищо не се е оказвало вярно в анализите на Райчев, кольо, вацев ...
  • 8 Ама

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Радев направи на":

    друг път.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Реалист

    14 29 Отговор
    Малко им остана на съветските наемници и национални предатели .

    След августовският пуч в Русия от 1991 г. в опит за отстраняване на Михаил Горбачов минават 4 месеца до разпада, до сгромолясването на СССР.
    Колко ще издържи РФ след авантюрата на Пригожин, като се има впредвид, че СССР беше в пъти по мощен от РФ ?
    3 месеца ? 29 дена минаха. Тик-так, тик-так ...

    Коментиран от #15, #19

  • 11 комично

    35 4 Отговор
    Сред българите няма разцепление. Около 70 % смятат, че всички сте маскари.
  • 12 А ти ще си известен

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Като убит от Господа
  • 13 "Всякога проклета русия" по Раковски

    20 20 Отговор
    Признанието на зам.шефа на руската Дума, че руснаците пребиваващи в България ще бъдат използвани като повод за агресия на Русия срещу страната ни, не трябва да остава само с декларативни реакции. Българските власти трябва спешно да вземат мерки. Една от първите мерки е да се преразгледа статута на сънародниците на Путин у нас. Голяма част от руснаците пребивават в България на фиктивното основание "търговско представителство". При положение, че повече от година почти няма търговия между ЕС и Русия, е нормално разрешенията издадени на това основание да бъдат прекратени, а гражданите на РФ да бъдат изведени от България. Не е нормално при липса на всякаква търговия с Русия, у нас да пребивават десетки/стотици хиляди руски търговски представители. Понеже още дълго време няма да има търговия между двете страни-да се премахне възможността за пребиваване на това основание. Има още много други мерки, които трябва да вземе българската държава, за да се защити от планираната руска агресия, за която си призна в ефира зам.председателят на руската Дума Пьотр Толстой.

    Коментиран от #17, #25

  • 14 ТаУмВзе

    21 13 Отговор
    Къф радеф бе калъф, Последна Национална Катастрофа е! Са и във Война с Русия че ни набутат.

    Коментиран от #28

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Аман от боксьори

    7 13 Отговор
    Абе комуняга слез на земята
    Винаги идва някой с по-голям шамар и ти намества главата добре

    Коментиран от #20

  • 17 Ха ха ха

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от ""Всякога проклета русия" по Раковски":

    Масонът Раковски в сговор със Сърбия.
    Слага феса помако и в Анадола
  • 18 инж. Ганчо Илков

    11 18 Отговор
    Що се отнася до Конституцията, да си припомним, че настоящата, е трета след 1944 година. И трите (Димитровска, Живковска и Настоящата) са утвърдени с мнозинството на БКП/БСП). Президента Радев, изключителен Русофил (персонално напълно отговарящ на разработения от генерал Решетников и предложен от Корнелия) със действията си перфектно отговаря на заложените му Инструкции. Радев, Корнелия и Костадинов-това са опорите на Путин в България.
  • 19 ха ха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Реалист":

    Реалисте, клепоухият е циркаджия, напразно си се въодушевил. Там промените са неизбежни, но няма да се случат както ти очакваш.
  • 20 При теб идва комунист

    1 8 Отговор

    До коментар #16 от "Аман от боксьори":

    и ти го нацепва в джуките

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Трай бе клоун

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "При теб идва комунист":

    Сигурен ли си че точно така ще стане
  • 23 Здраве желаем

    15 8 Отговор
    Дай му на тъпия фатмак да виси на пилона да вдига знамето че някой измислил начин как да продава повече кебапчета и на всички трябва да им пука
    АЙДЕ САМО ДА НЕ МЕ ЗАНИМАВАТЕ
    шамари дал..руската тоалетна хартия
  • 24 Бамбука

    9 4 Отговор
    Платени лакардии на един доказан лизач.
  • 25 Азим

    8 8 Отговор

    До коментар #13 от ""Всякога проклета русия" по Раковски":

    А вие знете ли, че хора от ”Азов” свободно и демонстративно се разхождат из София?

    Коментиран от #31, #45

  • 26 инж. Ганчо Илков

    4 5 Отговор
    Що се отнася до Конституцията, да си припомним, че настоящата, е трета след 1944 година. И трите (Димитровска, Живковска и Настоящата) са утвърдени с мнозинството на БКП/БСП). Президента Радев, изключителен Русофил (персонално напълно отговарящ на разработения от генерал Решетников и предложен от Корнелия) със действията си перфектно отговаря на заложените му Инструкции. Радев, Корнелия и Костадинов-това са опорите на Путин в България.
  • 27 инж. Ганчо Илков

    7 2 Отговор
    Що се отнася до Конституцията, да си припомним, че настоящата, е трета след 1944 година. И трите (Димитровска, Живковска и Настоящата) са утвърдени с мнозинството на БКП/БСП). Президента Радев, изключителен Русофил (персонално напълно отговарящ на разработения от генерал Решетников и предложен от Корнелия) със действията си перфектно отговаря на заложените му Инструкции. Радев, Корнелия и Костадинов-това са опорите на Путин в България.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 канибал

    10 2 Отговор
    и ти си едни псевдо анализатор. я кажи какви кинти вадиш от голф игрището ти? мистър 1 милион за анализ...........смешник
  • 31 Прокопий

    10 8 Отговор

    До коментар #25 от "Азим":

    А ти знаеш ли, че Пътлер, резидента и копейката са рептили!?! От сигурен източник го зная, един съсед на Йотова!
  • 32 !!!?

    17 7 Отговор
    Радев реплика на изтекъл съветски модел - сам се шамаросва !!!?

  • 33 изкуствен интелект

    12 15 Отговор
    браво на радев. за първи път имаме достоен президинт с визия.

    Коментиран от #43

  • 34 Умен по цялата глава

    13 0 Отговор
    От както А.Райчев стана от Заклет комунист трето поколение - Заклет капиталист първо поколение с участието си в изграждането на голф игрището Блек сий Рама се е променил много.Разсъждава като Инвеститор,който не иска да изгуби парите си.Руснаците не играят голф.А голфърите с многото пари не отиват където има Руснаци , Бомби и военни. Режими...Браво,Райчев!! Доказваш,че наистина Битието формира Съзнанието!!!
  • 35 Данъкоплатец

    11 8 Отговор
    Всъщност, Борисов не може да изгони наемателите, защото от посолството са му стиснали торбките. Това правителство ще остане в историята като най-марионетно и българофобско. Хубавото е, че няма да просъществува дълго.
  • 36 Шляхтич

    12 10 Отговор
    Румен Радев е един посредствен хасковски селтак.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 резидента е

    9 10 Отговор
    Б О К Л У К
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Българин

    10 4 Отговор
    Андрей Райчев е винаги на първа линия, когато трябва да се защитават комунисти, путиниски, ДСари, фашисти и други подобни отрепки.
  • 41 НЯКОЙ

    5 0 Отговор
    В момента нещата у нас са като един възел, в който всички с власт са се впримчили. Какво ще разсече този възел, дали г-н Райчев знае? И ако няма и най-малка представа, защо ни занимава със своите ненужни съждения?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Прокопий

    7 3 Отговор

    До коментар #33 от "изкуствен интелект":

    Само, ако си руснак - ако си българин, знаеш, че резидентът е и предател и позор за пагона на Спайча!
  • 44 оня с коня

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "Дфдфдф":

    Хубо отбелязваш че ГЕРБ не са пускали Властта и държат на Каишка ПП,ама КЪДЕ БЕШЕ когато тука някакви се изпотрепваха да скандират "Никога повече ГЕРБ" , "Борисов при бай Ставри",ГЕРБ при НДСВ" и т.н. и защо не ги нарече "Долни лъжци"?А може би и Ти лично си им пригласял,пък сега обръщаш Палачинката щото лъсва Простащината на подобни Антигерберски крясъци и Изцепки?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Казуар

    4 5 Отговор
    Другарю Райчев, Радев слезе на нивото на обикновен русофил.
  • 47 Груйчо

    1 5 Отговор
    Андрей Райчев и Румен Овчаров са водачите на платените петоколеници и руските мекерета!
    Нинова и Мунчо без текст написан от Москва трудно говорят.Може би Копейкин им разпечатва и дешифрира депешите от Путин?!
  • 48 НЕ ШАМАР, ЮМРУК ТРЯБВА

    5 2 Отговор
    Радев много възпитано се държи с национални предатели. НАТО не ни е приятел а ВРАГ. Не ни мислят доброто нито в Брюксел, нито във Вашингтон. За тях ние сме аборигени от ТАМ НЯКЪДЕ, Роми, натрапници, сервитьори на морето... и миньори на злато, което КОПАЕМ ЗА ТЯХ, ГОСПОДАРИТЕ
  • 49 Артилерист

    2 1 Отговор
    До сега смятах Райчев за нагаждач, но в случая той много ме изненада. До последните три абзаца той е абсолютно прав. Това за антагонистичното разделение на обществото, за зарязването на съдебната реформа и правенето на закон заради/против президента, за абсолютно измислената смяна--вероятно заради турското ДПС, вижте Райчев как ИМ СЕ МАЗНИ към края-на националния празник (и как са го измислили-24 май, за да задушат празника на ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА и да не СЕ БЕЗПОКОИ ПРОСТАЩИНАТА). Според мен метафората на Райчев със собственика на квартирата/Борисов и временните й наематели/Подмяната, е много сполучлива. Мутрата Борисов и шайката му са окончателно изяснени крадци, но Подмяната тотално се изметнаха, че са им алтернатива/противници. Подмяната се ОКАЗАХА ПО-ЛОШИ-ТЕ ЗАГЪРБИХА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ, НЕДВУСМИСЛЕНО ПРИЗНАВАТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЗА НАШИ НЕПОСРЕДСВЕНИ РЪКОВОДИТЕЛИ/ПОСОЛСТВОТО И ДИРЕКТНО НИ ВКАРВАТ ВЪВ ВОЙНАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ В УКРАЙНА. В момента България изглежда закрепостена от американците и НАТОто им, но при смяна на атлантическата ни власт ситуацията бързо може да се промени и световната неатлантическа част може да подкрепи нашата независимост и да не се допусне Виденовия погром...

    Коментиран от #50

  • 50 Казуар

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Артилерист":

    Пропусна да напишеш да живее Възраждане.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 хммм

    3 1 Отговор
    Радев яде шамари....... ще яде и шу тове..
  • 53 Анонимен

    0 0 Отговор
    1920. Нищо общо със сега. Де да бе, но не е. Сега щяхме да сме като Гърция. Бяхме цял квартал къщи от беломорието, на улицата се събираха и си споделяха за Гърция, а днес всичко е не това, което бе. 1923 в града е имало дюкянчета иоколо 100,200 къщи. Сами сме вече. Тракийците измряха. А селяните никога не са ги обичали. В поделението приемат 18 годишни, но кои, не българи християни, няма родени през тия над 30 г и които са родени, са болни и не стават за поделението и меверето. От крадене на политиците на едро не помислиха за народа. И прави са турците, лато ви псуват. Сега крадат на едро и имат много имоти, а другите, и кво лошо ни бе казват те при социализма псувайки азис сергей и там другите феодали турци българи помаци. Горе се краде и надолу тяхните си хора. Райчев говори колкото да не заспи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол