Last news in Fakti

26 Юли, 2023 05:40 1 130 23

Вили Лилков: Заявката ми е да обединя десните избиратели

  • вили лилков-
  • избори-
  • софия-
  • кмет

Имам подкрепата от доста малки партии, заяви кандидатът за кмет на столицата

Вили Лилков: Заявката ми е да обединя десните избиратели - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Проф. Вили Лилков влиза в битката за София, среща подкрепата на доста малки десни партии.

"Заявката ми е да обединя десните избиратели, в момента са доста разколебани. Имам подкрепата от доста малки партии - КОД, БЗНС, Съюза на репресираните, Български демократичен форум, НДСВ. Отправил съм апел и към СДС, тъй като много седесари в лично качество ме подкрепят. Оптимист съм за целта, която съм си поставил", заяви проф. Вили Лилков в студиото на "Денят ON AIR".

Той беше категоричен пред Bulgaria ON AIR, че не е водил разговори с ГЕРБ, също така е убеден, че СДС на местно ниво ще реши коя кандидатура да подкрепи за кметските избори.

"Всяка областна или градска организация взима решение - коалицията с ГЕРБ не ги задължава навсякъде да взимат коалиционни решения. Не съм водил разговори с г-н Борисов. Това са слухове. Времето ще покаже", уточни гостът.

Проф. Лилков заяви, че не е имал намерение да участва в битката за София, докато не е видял номинацията на ПП-ДБ.

"С г-н Терзиев ще се срещнем на експертното поле. Не искам да коментирам личността му, притеснява ме това, че две сериозни формации предлагат човек без опит в местното управление, оставям настрани проблема с произхода му", заяви проф. Лилков.

Желанието му е София да остане "синя". Според него от 1989 г. натрупаната икономическа власт се трансформира в политическа, а номенклатурата вкарва свои наследници през партии, които заявяват, че са десни.

"Политическите партии стават все по-толерантни и пропускливи - важно е да не се подмени дебатът за София - ние не искаме да забравим червените куфарчета, синя София реагира и сини политици застават зад моята кандидатура", категоричен беше кандидатът за кмет.

Един от проблемите, с които ще се бори, ако стане кмет, е презастрояването на София. Готов е да организира листа на общински съветници, ще предложи и листа на районни кметове. Проф. Лилков е готов да създаде "черен списък" на фирми, които многократно правят ремонт на ремонта. За решаването на проблема с детските градини ще поиска законодателни промени, с които да се облекчи изглаждането на нови забавачки.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиквето 🎃

    27 6 Отговор
    Абе,щом си човек на Васил Симов и слуга на Цветелина Бориславова, ще те правиме кмет,нема ядове.И академик ще те праим.Нашите фирми трябва да продължат да изсмукват столична община.
  • 2 Безпристрастен

    17 7 Отговор
    Дано през есента,поне веднъж столичани проявим разум и трезва преценка при изборите на СО за кмет и общински съвети.Но същото важи и за районните администрации.Този,или терзията е едно и също.Огледални образи на фъндък мома,но още по брутални.Припомнете си," доброто" което направи Стефчо- усмихнатия като кмет? И той беше от същото политическо котило.Подари халите за шепа левчета,на дългоноско,който сега е препродаде на чужда верига.Печалба в хиляди проценти.За столичани- незвъзвратна загуба на култова сграда в Топ център завинаги в ръцете на чужда държава.БТК,Летище, закрити детски градини( над 84 сгради) превърнати в офиси,търговски обекти,хиляди терени между блоковете,който изведнъж в днешно време се оказаха частни.Тези ще довършат окончателно столицата.Няма да остане празен метър незастроен от нови частници.Ще заобикаляте центъра,през три села,защото ще бъде достъпен само за богаташите.Ще бутнат паметника, а след това ще нацвъкат ( техни хора) ресторанти,атракциони) а вие ще се кефите,че са го срутили.Синя зона-24/7 включително комплексите.Паркинг- 150-200 лв такса.И така нататък

    Коментиран от #13

  • 3 Факт

    28 4 Отговор
    Лилков, обясни как, аджеба, можеше да се учи в СССР и как още повече ядрена физика в Дубна без съгласие на КГБ/ДС. Лаеш срещу Терзиев за дядо му, ама ти самия си се отъркал в тия служби.
  • 4 нннн

    24 5 Отговор
    Ама, разбира се, че не е приказвал с ГЕРБ! Даже не познава Борисов. И Фъндъкова не познава. Абсолютно независим кандидат е. Повярвахме му... Както и на Терзиев вярваме, че не познава родителите си.
    .

    Коментиран от #6

  • 5 един

    21 2 Отговор
    Менте демократи не могат да обединяват!Продължавай да се подмазваш на Бойко белким си заслужиш заплатата!
  • 6 един

    6 12 Отговор

    До коментар #4 от "нннн":

    Кога Терзиев каза,че не си познава родителите?Или си съчиняваш измислици рано сутринта!Каза, че не одобравя това което са вършили ДС преди 89-та,но човека не се е отрекъл от родителите си!За ДС не са работили само дядото и бащата на Терзиев,а вероятно хиляди бивши комунисти!

    Коментиран от #20

  • 7 Просто човек

    16 7 Отговор
    Напротив, разединяваш десните гласове... откажи се навреме!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 комунистче

    6 4 Отговор
    много хубава снимка сте дали, от неговата младост, в момента се разпада този, дърт, но доста нахален, сигурно има сто болести, не може да бъде ефективен като кмет на града, тук трябва младост, сила, динамика, енергия, ще има още един заспал мандат, и още едни четири години загубени
  • 10 Реалист

    9 4 Отговор
    За кмет на кв. Факултета става
  • 11 Апартейд

    5 3 Отговор
    Абс Ман.г@л
  • 12 Мухльо

    4 5 Отговор
    Мухльо
  • 13 Пристрастен

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Безпристрастен":

    Що не си седиш на село?
  • 14 Напредък

    5 2 Отговор
    Заявката е обединение на десните избиратели с леви резби !
  • 15 Иванчо

    2 2 Отговор
    Мекере
  • 16 Градил Илия килия...

    8 2 Отговор
    Срещу кого ще обединиш десните бе, пияндурник! Срещу левите! А левите ще се обединят срещу десните! И всичко в името на лапането от данъците на софиянци. МАХАЙТЕ се всички!
  • 17 Дедо

    5 2 Отговор
    Кмета .....Вили
    Трагедия
  • 18 миш

    5 1 Отговор
    Тоя,пие ли вода?На село викат пие и за умрелите.А,КЪРКАЧ ЛИ Е?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 нннн

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Образно се изразих. Добре, де. Родителите си познава, но не признава делата им. Не признава и къде е роден и най- важното - чий гражданин е по рождение и сега. Това е строго пазена тайна на жълт.пaвeтниците.
  • 21 Демократ

    2 1 Отговор
    Политиката на разделение се прилага много успешно в България и е повече от ясно,че сценария се пише от ченгеджийницата. Затова се въртим в кръг 33 години.Ченгетата държат властта ,парите и контрола и не допускат никаква свобода в избора чрез честни избори и те спускат т.н.водачи. В момента гледаме поредния театър с Васил Терзиев, с който искат да ни докажат че само те и потомството им може да е на ръководни постове. С това действие карат талантливите, умни и предприемчиви българи да търсят щастието си по света и така остават единствените владетели, което е пълна трагедия за България. Задават ли си въпроса хората защо ченгетата и потомците им се изучават в САЩ И ЕС, а схемата на управление е на бандитска Русия?
  • 22 Мнение

    1 1 Отговор
    Къде ще ни води тоя с лексика от времето на социализма - синя София и пр. глупости. Политически пещерняк на преклонна възраст иска да ни хвърли отново в демкратично безумие.
  • 23 смях

    1 2 Отговор
    Ти не си десен бе Вилков... ти си национал-социалист!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове