Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Юли, 2023 20:50 4 698 122

Сблъсъкът на руските опозиционери с българските почитатели на Путин

  • българия-
  • украйна-
  • русия-
  • бежанци

Българският съд раздели семейството, което търси политическо убежище

Сблъсъкът на руските опозиционери с българските почитатели на Путин - 1
Снимка: БГНЕС

Руснаци, търсещи политическа закрила у нас, хора които бягат от режима на Путин, се срещат с почитателите на Путин у нас. И тези хора, мечтаещи за диктатура не са в кварталната кръчма, a в държавната администрация.

Историята е за руско семейство, което бяга от Русия след 24 февруари 2022 г. Поводът да се продължи тази история днес е абсурдно решение на българския съд да раздели семейството. Но по-интересното е разказът на тези хора за срещата им с българските власти, държавни, съдебни служители, които подкрепят Путин, уточнява bTV. Срещата на един руснак, който познава Русия и е бил принуден да избяга от нея с един българин, който не е ходил в Русия, но вярва, че Путин иска да върне социализма и брани православието от покварата на Западната цивилизация е доста интересна. Още по-интересно е, че хора, които са открити почитатели на диктатурата, здравата ръка и авторитарната държава са държавни служители.

Още новини от Украйна

Семейство Маргарита и Владимир Шурупови и по-големият им син са в двора на бежанския център в Овча купел в София. Руските граждани повече от година опитват да получат политическо убежище у нас. Маргарита е независим журналист, чието издание е затворено и забранено в родината ѝ, след началото на войната на Русия срещу Украйна миналата година.

На входа на рушащата се, мрачна потънала в боклуци сграда на държавната институция ги посрещат портрет на Тодор Живков и пазача Стефан. Снимката на българския комунистически диктатор е част от актуален календар за 2023 г, с възхвала за диктатурата и против демокрацията.

„При Тодор Живков ходим три пъти на море, сега не можем да отидем ни един път.“, каза пазачът Стефан.

Маргарита Шурупова споделя, че част от служителите в Държавната агенция за бежанците имат подобни възгледи като на Стефан и са почитатели на руския президент Владимир Путин. Да търсиш спасение от Путин при негови почитатели е деликатна ситуация

„В решенията на ДАБ има толкова странни решение, например решение за отказ на бежанец Жмульов беше изказване, че Русия е демократична държава. И че човешки права се съблюдават в Русия и няма проблем противници на Путин да живеят спокойно и даже те цитираха като източници изказване на Путин и Шойгу“, каза Маргарита Шурупова.

Маргарита и Владимир се чувстват много добре сред българите, но са изненадани от представата, която част от нашите сънародници имат за родината им.

„Някаква част от политически сили тук подкрепят путинската фашистка политика и според мен това е заплаха за България. И някои от тези сили намират място в сърцето на избиратели. Според мен това е опасно, защото България е недалече от Русия. Аз мисля, че ние сме истински русофили, защото ние не искаме Русия да бъде фашистка държава, не искаме тази престъпна война, не искам хора да убиват братски народ. Ние сме сега врагове на държавата, но не мисля, че ние сме врагове на нашата страна“, посочи тя.

Маргарита и Владимир Шурупови са семейство от град Томск в Русия.

Сцената и музиката са само тяхно хоби. Владимир е хирург, кардиолог в държавната болница в Томск. Тя е преподавател по биология в Томския държавен университет. Маргарита Шурупова е и влиятелен журналист.

Преди година се запознахме с тях във варненското село Бенковски. Там ни разказаха как са се озовали в България.

„Сайтът ни беше блокиран на 4 март. По закона за "фейковете". Причината е, че, според властите, ние не показваме събитията в Украйна достоверно. Например говорихме с украинци, които са под обстрел, които се крият от бомбите в мазета и хора, които разказват какво се случва. Показахме, че жилищни квартали в Украйна са под обстрел", разказва Маргарита Шурупова.

В България Маргарита продължава проекта си „Очевидци на 24 февруари“. Вече повече от година тя и съпругът ѝ очакват от българската държава политическо убежище, но вместо това наскоро те получават удар от държавата. Тъй като семейството влиза у нас с чешка виза се налага българският съд да реши в България или в Чехия да кандидатстват за убежище. Един съдебен състав решава да остави Маргарита и едното дете в България, а друг състав, при идентичен казус, решава обратното - праща Владимир и другото дете в Чехия.

Семейството изживява истински кошмар след това решение. Те вече са започнали адаптация, децата ходят училище. Година по-късно с тях говорим на български език.

„Това беше ужасно за нас, защото мъжът ми е лекар, висококвалифициран и инвазивен кардиолог, една година той работи не по специалност, а като строител и за него това беше много трудна година“, сподели Маргарита.

Владимир вече е научил български и е намерил работа в областта на медицината и имал надежда за нов живот в нашата страна.

„Аз имам работа по медицинска специалност, но като технически специалист, благодаря, че имам такава работа. Аз имам надежда, че в бъдеще време мога да работя като лекар. Когато легализирам всички медицински документи“, каза Владимир.

„Може би това беше политика на България да принуди всички бежанци да напуснат България, може би, но когато виждам статистика по руснаци, почти всички хора получават откази тук“, каза Маргарита.

Директорът на Агенцията по бежанците Мариана Тошева ни разказва, че институцията няма да допусне раздяла на семейството и процедурата ще бъде разгледана отново.

„Съдебната практика се различава по отношение на различните членовете на семейството, което е извън прерогативите на ДАБ. Не мога да коментирам тези различни решения. С оглед на най-добрия интерес на децата и на семейството, до момента не е изпълнено и се правят постъпления да се разгледат молбите на всички членове на семейството тук в България, за да не се стигне до разделянето“, каза тя.

Общо около милион руснаци са избягали от родината си след началото на войната. 224 от тях са поискали закрила в България. Повечето получават откази.

Справката, с която в момента работи агенцията по бежанците, е изготвена на 15 юни тази година, след идването на редовния проевропейски кабинет на власт. В нея Русия е посочена като авторитарна държава, в която опозицията е елиминирана, но са отбелязани и рисковете от политиката на Руската федерация да инфилтрира свои агенти във вражески държави, за каквато Русия смята и България.

За предоставянето на статут на всеки чужденец последна дума има и ДАНС. Това прави както решенията на ДАБ, така и положението на хора като Маргарита и Владимир много деликатни – те са бегълци и врагове на режима в Русия, но същевременно са подозирани по презумпция във всички европейски страни заради агресивната политиката на своята родина.

„Нашата държава е диктатура и много опасна агресивна държава. Тя носи заплаха и опасност не само за Украйна“, каза Маргарита.

Семейство Шурупови чака своя статут и мечтае за нов и свободен живот в България. „Аз съм биолог по образование, аз съм доктор биология, може би, ако ще знам български по-добре, мога да намеря работа като преподавател. Като доктор в университета, но това са мечти“, посочи тя.

Владимир Шурупов вече има предложение да работи като хирург в болница в Русе. Ако получат бежански статут, семейството обмисля да започне нов живот в дунавския град.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сталин

    96 14 Отговор
    Бенджамин Франклин -един от основателите на САЩ дава следното определение за демокрацията .

    "Democracy is agreement about rules between well-armed gentlemen"
    "Демокрацията - това е съглашение за правилата между независими и добре въоръжени мъже "

    Къде са нашите политически нищожества да ни обяснят пак какво е демокрация и има ли такова нещо в България.
  • 3 Майнатавифакти

    128 22 Отговор
    Няма да бъде вашата пропаганда

    Коментиран от #115

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 !!!?

    62 28 Отговор
    Почитател на Путин !!!?

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да бе

    5 18 Отговор

    До коментар #4 от "А бе":

    Чугун
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мимч

    101 31 Отговор
    Ами при Путин ще търсим спасение ,при кого други,като тук извергите се освобождават от съда....

    Коментиран от #25, #54, #117

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Зеленски - развинтена матрьошка съм

    54 13 Отговор
    Наште ги е страх руснаците да не са шпиони.
    Нямам нищо против руснаци, а и украинци - в крайна сметка по-добре те, отколкото разни фала.фели...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 провинциалист

    15 73 Отговор
    Откога у нас има почитатели на Путин?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Добре, че сте хумористична медия

    91 14 Отговор
    Но все някой бройлер ще клъвне на съчиненията ви 😁

    Коментиран от #81

  • 20 Така така

    93 19 Отговор
    Все едно дойче веле е писало статията същият стил. Не може всички да са демократи и врагове на Путин не е възможно и никога бяма да бъде. Мир на душата на Тодор Живков голям Човек и разумен ръководител
  • 21 Професор

    30 92 Отговор
    Да граничиш с Русия е все едно да живееш в къща и да имаш ограда зад която живее голямо "бразилско" семейство с много деца. Не можеш да пуснеш децата на улицата защото техните ще набият твоето. Постоянно висок шум, музика, голи батковци с татуировки ще заглеждат жена ти през оградата. Ще пукат гумите на автомобила пред дома ти. Няма да имаш спокоен живот. Затова трябва или да си купиш къща другаде или да имаш висока ограда и картечница.

    Коментиран от #26, #29, #79

  • 22 Стига с тоя ПУТИН!

    84 22 Отговор
    Дайте ни хилядите последователи на зеленото шмъркало! Защо го прикривате и все за Путин пишете?????Сравно ли е да се говори за украински клоун? Или не му вярвате? Моля за отговор на тази системна пропагандаторска политика.

    Коментиран от #118

  • 23 Лицемери

    82 13 Отговор
    Много ми харесва названието независим журналист на заплата. Колко е независим?

    Коментиран от #76

  • 24 БОЦ - ко

    17 33 Отговор
    Комунисти в правосъдната система,
    Държавата умира, глътка въздух не поема,
    Дела, във полза на престъпници,
    От "другарите" - РОДООТСТЪПНИЦИ....
  • 25 Да бе

    9 15 Отговор

    До коментар #12 от "Мимч":

    Освобождават ги фенове на путин
  • 26 глупости пишеш,

    67 20 Отговор

    До коментар #21 от "Професор":

    "професоре"! Колко време си живял в Русия? И къде чалгата, убийствата, дрогата и т.н. са по-силни - в кравария, окраината или???? Или си нает на ангария да пишеш срещу Русия за каквото се сетиш?Отговори!

    Коментиран от #34

  • 27 Някой

    59 14 Отговор
    Обикновено бягащите от Русия са престъпници. Я финансови престъпления, я нещо друго.
    Сега е лесно да се направиш на жертва.
  • 28 Дааа

    8 26 Отговор

    До коментар #13 от "А преди това":

    Също кат в Расията
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Да ходят

    28 8 Отговор
    В Украйна и Русия там да си правят магариите.
  • 32 Агата Кристи

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост от Силистра":

    А ти знаеш ли какво е "стожер", или си с 3 промила кайсиева ???
  • 33 Перо

    44 12 Отговор
    Такива руснаци съм виждал много в чужбина, вкл. от гр. Томск. Пишат се репресирани по политически, религиозни и джендърски причини, а всъщност са едни боклуци, много от тях криминални, които си мислят, че като плюят правителството, в чужбина ще завалят пари от небето и само тях чакат! Навик от соца! Ами те са от Томск /Сибир/ и искат да се махнат, независимо къде, предимно по климатични причини! Даже КГБ използваше емиграцията от този град, да вкара шпиони в САЩ, които бяха разменени за Скрипал и други, през 2010 г. Емиграцията от този град е масово явление! Къде е Путин и правителството, къде е Сибир? Не е трябвало въобще на тези хора да се приемат документи за политическо убежище! Копенхагенските критерии изискват политическите емигранти да получават закрила, в първата, най-близка, гранична държава с ЕС, а не да избират място за постоянно пребиваване, по тяхно усмотрение!
  • 34 Професор

    25 52 Отговор

    До коментар #26 от "глупости пишеш,":

    Мен изобщо не ме интересува Русия. Нека си живеят там по техния начин. Не ме бърка. Но да не си пъхат носа в чужди държави. Да не нападат други съседни страни. Русия е велика, огромна. Но не всички сме длъжни да живеем в руски свят. Който обича Русия, иска да не живее под управление на джендъри и прогнили капиталисти и смята, че животът в Русия е по добър веднага да отиде в руското посолство. Да кандидатства за руско гражданство. Кеф ти Москва, кеф ти Санк Петербург, кеф ти Мурманск, Сибир, Якутия. Абе това е огромна страна. Отиваш и живееш там. Аз нямам толкова голям избор. Но не харесвам Путин. Не съм длъжен да го харесвам. Може би това е мой недостатък. Не искам да живея в Русия и не ме интересува Русия. Това може да е прекрасна страна но аз понеже съм мазохист не желая в Русия. Не искам руский мир. Аз не разбирам почитателите на Русия. Добре, обичайте си я но не ни я натрапвайте. Не ни я защитавайте. Щом обичате Русия тя е огромна. Ами заминавайте.

    Коментиран от #38, #56, #62

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Уса

    38 8 Отговор
    Руснаци с украински знамена.Затова американците не правят разлика между украинци и руснаци за тях всички са руснаци.Преди време носих украински документи за апостил в секретариата и при въпроса на служителката "За коя държава" им казвам изрично да отбележат,че са за Украйна.Писаха Русия и след кратка разправия ми казват "За нас няма значение същото е".Върви се разправяй

    Коментиран от #48

  • 37 хммм

    31 7 Отговор
    Защо наричате украинците – руснаци?!?
  • 38 Пловдив

    5 31 Отговор

    До коментар #34 от "Професор":

    Абе ,и аз това им обяснявам,но не разбират...много чугунени кратуни са...,или просто ги е страх да отидат да живеят там ,което е по-вероятно!

    Коментиран от #44

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    11 36 Отговор

    До коментар #40 от "🇺🇸🇬🇧🇮🇱🇺🇦🏳️‍🌈🚾🚮":

    Защото психопата Путин вече за десети път каза, че се е провалило.
  • 46 Голяма боза

    47 8 Отговор
    Да търсиш истината, не те прави почитател на Путин! Аман от тъпотиите ви и вменяването на думички като диктатор, демокрация и не знам си какво още! Нито Путин е диктатор, нито ние живеем в демокрация!

    Коментиран от #83

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Перо

    39 7 Отговор

    До коментар #36 от "Уса":

    Ами Украйна е киевска Рус, прави са! Не става с едно i, на латинеца, да промениш езика и писмеността! Северномакедонска работа! ООН не трябваше да признава такива измислени държави, които никога не са имали отделна етническа нация и държава!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ПАЗАЧЪТ стефан

    1 15 Отговор
    ЕКЗИТПОЛА НА
    третата политическа „сила”...
  • 51 Още от около

    29 5 Отговор
    Руските либераст-соросоиди са най-отвратителните още от царско време.
  • 52 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    43 8 Отговор
    Има разлика между българите, които искат да запазят уважението и обичта си към своя освободител и руския народ и българи, подкрепящи Путин и войната. Зомбираните ни медии представят първите, като путинисти, щото така им е удобно. Най-вероятно думите на Шурупова са интерпретирани от автора така, че уж е казала, че всички служители на администрацията са путинисти. Продажните ни политици водят тотална война срещу всичко руско. Всичко руско трябва да бъде заличено. Сега се опитват да изгонят ЛукОйл нацяло. Опитват се да изтрият националния ни празник 3 Март. За да не се споменава повече името на нашия освободител. Първо ще изберат 24 май, след години ще премахнат нацяло 3 Март, въобще като някакъв празник. Най-срамното е, че всичко това се диктува от САЩ!

    Коментиран от #58

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Тее

    6 30 Отговор

    До коментар #34 от "Професор":

    Не обичат расия те незнаят руски никога не са ходили там ,те обичат мутрата господаря те са велики срещу слаби възрастни и жени ,иначе циврят като момиченца

    Коментиран от #67

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Не си ппофесор

    34 6 Отговор

    До коментар #34 от "Професор":

    а тъпанар, ад икам да жинея в България,но н такана, в коята не ни втълпяват омраза към теди които са ни освободили 2 пъти и не да ни казва държава, която е с 250 годишна история при това бомбардирала и убивала наши цивилни хопа и най - вече деца българчета с бомби играчки, което говори за геноцид. За това тъпи ми професоре си заври доводите там дет слътце не те огрява. И куфара и в кравартика през Мехико и бодливата ограда.

    Коментиран от #92, #94

  • 63 лапни

    8 2 Отговор

    До коментар #60 от "Европеец":

    материала от Фон-ката Файнова....
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ЧИТАТЕЛ

    7 32 Отговор
    Русофилите са хора,които мразят собствената си държава в името на Русия

    Коментиран от #68

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Не не си

    8 7 Отговор

    До коментар #66 от "ЧИТАТЕЛ":

    читател а чукча.
  • 69 Ругателството

    13 6 Отговор
    Към родината им ми намирисва че е нещо като опит да се внедрят като шпиони у нас
    Чак такава омраза не може да има към своята Родина който и да е

    Коментиран от #99

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 ЧИТАТЕЛ

    7 25 Отговор
    другарю Путин,колкото и да се надяваш на това,че победителите не ги съдят,накрая пак ще го отнесеш.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Да заминават

    27 6 Отговор
    Тия млади украинци на снимката, защо не са на фронта? Много е лесно на държавна издръжка на морето да развяваш флагчета разни и да викаш слава. Като са толкова загрижени за родината си, да ходят там в окопите да громят руснаците, не да ни досаждат тука и да ни вменяват чужда вина. Разправят мисирките и контранаступа вървял добре, тамън ще се изживеят победители. Да заминават! Зеленски ги чака!
  • 76 Ами много колега,

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "Лицемери":

    нищо не зависи от него дори написаното от него не е негово.
  • 77 Украинците вън

    24 6 Отговор
    Нарушават нашите закони, а сега разиграват митинги и нарушават обществения ред.
    Защо не са арестувани за хулиганство!
    И да им се забрани да си развяват парцала!
    Тия мъжища какво правят тук? Я на фронта, а не да си изпръдват по плажа!

    Коментиран от #82

  • 78 ЧИТАТЕЛ

    3 8 Отговор

    До коментар #73 от "ХАХАХА":

    Ако искаш да те разберат се изразявай по-разбираемо.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Бих добавил

    20 3 Отговор

    До коментар #19 от "Добре, че сте хумористична медия":

    освен хумористична и лъжлива и силно зависима медия.
  • 82 Зеления наркоман

    19 3 Отговор

    До коментар #77 от "Украинците вън":

    да идва и да си ги отнася за фронта и без това арвията им е изчерпана.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Опорка

    20 3 Отговор
    Евтина и доста малоумна пропаганда.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Така де

    6 26 Отговор

    До коментар #62 от "Не си ппофесор":

    България трябва да е с великите и богати САЩ, а не с най-мизерната държава Русия!

    Коментиран от #93

  • 93 България

    19 2 Отговор

    До коментар #92 от "Така де":

    трябва да е с национален интерес, а не нечия подлога! Без него, дали ще е Русия, САЩ или Парагвай, все ще е ползвана и продавана!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 ХАХАХА

    7 3 Отговор

    До коментар #89 от "Путлер":

    По "целиването3 са спец всички кръстоносци ,наследниците на които управляват като кукли на конци ЕСЕС .Добре са ги образовали тези с червените одежди и шапоте на главата .
  • 96 Бисмарк

    7 1 Отговор
    Държавите нямат приятели, а само интереси.
  • 97 Българин

    11 3 Отговор
    Още по-интересно е, че хора, които са открити почитатели на диктатурата, здравата ръка и авторитарната държава са електората на ДБ, има и доста радикални фашизоидни психопати, Глиги например

    Коментиран от #100

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Нашийник

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "Ругателството":

    Може. 240 бр. Има ги и поименно. А колко още има по бюрата... докъм милион спокойно могат да го докарат.
  • 100 ХАХАХА

    7 3 Отговор

    До коментар #97 от "Българин":

    ХАХАХА! Нещо за него информация ? или вече е прислуга на Бандера!
  • 101 Путриот

    4 17 Отговор
    Много ми хареса Шойгу .
    Седи като някакво чучело , а
    Кимчо си бърбори на корейски с някакъв дядо.
    Шойгу като някакъв Гаврош,дошъл да проси и никой не му обръща внимание .
    Иначе ако слушаш нашите Ръсодебили , Кимчо бил приятел на Рашкирия.

    Направо се подигра с Еленовъда .
    Показа им на тия Кремълски идиоти ,че вече никой не ги бръсне за жълти копейки .
    .
  • 102 Историята помни

    5 13 Отговор

    До коментар #98 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Великите българи какво мислят за Асвабадителите .

    Гледали са реално на нещата .
    Не са били руски подлоги , не са били и руски предатели .

    Знае ли си какво зло е Русия ?
  • 103 Тонев

    18 4 Отговор
    95% от населението на Крим са руснаци. Та ме става много ясно киевските фашисти кого точно ще освобождават.
  • 104 Мдаа

    6 2 Отговор
    Горките хорица, какъв "късмет" .. !
  • 105 мдааа ... ти да видиш

    11 4 Отговор
    И като бегат от Русия що не са в Украйна там 90% мразят Путин и Русия, а са са се лепнали да цоцат от бедна България където 90% са за Русия и Путин!!!
    Айде у лево... с предатели не се занимаваме!!!

    Коментиран от #108

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Факрус

    1 7 Отговор

    До коментар #105 от "мдааа ... ти да видиш":

    Боклу. к русоробски, кой те излъга за тези измишльотини? Значи 90 процента българи ще напуснат жилищата си и ще чакат 20 години за панелка? Ще слязат от западните автомобили и ще чакат 10 години за лада? Дали някой ще си остави частният бизнес и да отиде в Кремиковци да работи?
  • 109 Очистване

    6 3 Отговор
    Руснаците са се прочистили от отрепките, но те идват при нас и какво да ги правим. Хора, които мразят собствената си родина и хвърлят кал по нея не заслужават уважение. Показвайте им пътя към западна Европа,

    Коментиран от #116

  • 110 хаха

    4 2 Отговор
    Тези жълто-сини байряци в момента са така търсени в Украйна, че цената им върви нагоре и не смогват да удовлетворят търсенето, за което са помолили Китай да помогне, тъй като цели поля за през два метра са забити знамената на... всеки един от стотиците хиляди пресни гробове на избитите нацисти.
    Гледката на горите от знамена е "величествена" и Зеленски с гордост се снима на този фон, но не го показват по обективни причини, с изключение на гафовете, които понякога стават.
  • 111 Българи

    4 2 Отговор
    Такива знамена с нацистки символи на тях трябва да бъдат изгаряни заедно с носещите ги нацисти.
  • 112 Верно ли ?

    3 2 Отговор
    И аз познавам един такъв руснак.Избягал от Русия,защото където работил крадял и след идването на Путин далаверата спряла.Много били вкарани в затвора и "нашият"се уплашил.Та за това е в България.Казва,че тук даже по-лесно се краде.
  • 113 Луд

    1 3 Отговор
    Това семейство живее на 3600 км от Москва в сибир . Някакви диви селяни. Нищо общо с останалия свят . Москва сигорно само на картичка са гледали. А пазача е пенсионер живял в за него едно много добро време , работа,семейство ,почивка ,апартамент не са фантазий а реалност. И как да Ви отговори че сега е мнооого по добре с 300 лв пенсий че вместо да почива заслужено работи за да прживява.
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Анонимен

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Майнатавифакти":

    И вашата няма да я бъде!
  • 116 Потърпевш

    1 2 Отговор

    До коментар #109 от "Очистване":

    Ще се очистиш при баба ми!
  • 117 Вили

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мимч":

    Ще търсиш спасение при Свети Петър...Да ,ама не...За глупостта спасение няма,запомни го.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Анонимен

    1 3 Отговор
    Отчайващо е да прочетеш коментарите.Почитателите на Путин в България са повече от събратята им в Русия.Нищо добро не чака тази държава.Жалко,защото тук по изключение има и хора,мислещи с главите си.
  • 120 Гостът

    3 0 Отговор
    Тия момченца с Украинските знамена директно в камиончета с по един калашник и на фронта.
  • 121 Бай Тъню Кочаня

    3 0 Отговор
    Имате ли представа колко точно такива случаи ще има из Европа и света, ако в България се забранят НПОтата?
    Колко много граннтаджии, като тези ще тръгнат по света и ще плюят по родината си, защото нищо друго не могат да вършат.
    Толкова много нищоправещи на глава от населението няма никъде по света...
  • 122 Перо

    0 0 Отговор
    Не народ, а...Жалко, че споделят мизерията и срамотията и свестни хора.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове