Last news in Fakti

31 Юли, 2023 14:04 4 675 91

Прокуратурата внесе искане за постоянно задържане на 26-годишния Георги Николаев Георгиев

  • прокуратура-
  • задържане под стража

Повдигнатото обвинение по отношение на обвиняемия е за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от една до шест години

Прокуратурата внесе искане за постоянно задържане на 26-годишния Георги Николаев Георгиев  - 1

Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за постоянно задържане на 26-годишния Георги Николаев Георгиев за отправени закани за убийство спрямо 18-годишно момиче, съобщи БНТ.

Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М., като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение. Престъплението е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр.ал. 1 вр. чл. 26 от НК.

По делото се извършват активни действия по разследването - разпитани са свидетели и са събрани писмени доказателства, назначени са експертизи. Наблюдаващият прокурор е постановил и мярка "забрана на лицето да напуска територията на България". По делото са събрани достатъчно данни и доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това качество /разпити на свидетели, извлечения от електронна комуникация между пострадалата и обвиняемия, назначена е психолого-психиатрична експертиза с обект на изследване пострадалата жена, която ще бъде изготвена до 10 дни/.

Самото деяние се отличава с изключително висока степен на обществена опасност. Доказателствата по делото сочат и че обвиняемият е с трайно изградени престъпни навици. Престъпното деяние от своя страна се характеризира с изключителна висока степен на обществена опасност, досежно упоритостта и изключителната дързост при извършването му, предвид спецификата, механизма и начина му на извършване, наличието на данни, че непосредствено след извършване на престъплението, предмет на настоящото наказателно производство /на следващия ден/, Г.Г. е пристъпил към реално изпълнение на отправените към пострадалата закани, като на 26.06.2023 г. ѝ е нанесъл множество порезни рани по цялото тяло с макетен нож. Налице са и данни, че при този случай на пострадалата са били причинени по особено мъчителен начин и с особена жестокост множество травматични увреждания.

След извършеното посегателство срещу пострадалата тя е била настанена в отделение по Неврохирургия към УМБАЛ – „Проф. д-р Ст. Киркович“ - Стара Загора, тъй като на процесната дата и място при нанесения ѝ побой от страна на обвиняемия, тя е получила и сътресение на мозъка, което според свидетелските показания е било съпроводено с пълна загуба на съзнанието, като преди това на пострадалата ѝ е била оказана и животоспасяваща спешна медицинска интервенция, с оглед спиране на обилното им кървене.

Повдигнатото обвинение по отношение на обвиняемия е за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от една до шест години.

От изисканото и приложено по делото свидетелство за съдимост е видно, че обвиняемият е осъждан за умишлено престъпление от общ характер, като му е било наложено наказание – пробация. Наказанието е в сила от 30.01.2023 г. Това осъждане не е оказало своята възпитателна и превантивна роля, така наречената индивидуална превенция, като по време на изтърпяване на наложеното му наказание за престъпление по чл.131, ал.1 т.12 вр чл.130, ал.1 от НК е извършил процесното деяние и след като е бил освободен от наказателна отговорност по чл. 78 а от НК, досежно извършено от него престъпление чл.131, ал.1 т.12 вр. чл.130, ал.1 от НК по административно производство по описа на Военен съд – Пловдив.

От доказателствата по делото може да се направи и обоснован извод, че обвиняемият проявява константни престъпни навици да извършва престъпления срещу телесната неприкосновеност спрямо различни физически лица, които обстоятелства също го характеризират като личност с изключително висока степен на обществена опасност.

От друга страна от приложените по делото докладни записки, се установява, че Г.Г. е направил опит да се укрие от органите по разледването, като същият е напуснал известните по делото адреси и едва на следващия ден е бил установен от органите на МВР. Останалите от значение за вида на мярката за неотклонение обстоятелства - наличието на постоянна адресна регистрация, семейно положение и др. – съпоставени с изложеното по-горе не променят извода за съществуването на реалната опасност по смисъла на закона.

Г.Г. е привлечен като обвиняем и по досъдебно производство за престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс - за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора е причинил средна телесна повреда на Д.М., на 18 г. По делото са извършени и се извършват множество действия по разследването.

Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи заседание по искането на прокуратрата.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Прокуратурата

    69 2 Отговор
    Сега твърди едно а на първото дело има писмено доказателство как прокурора е против да се препотвърди мярката и иска да бъде изменена. Един вид адвокатства на престъпника. Защо ..? Има ли журналисти които да зададат този въпрос на прокуратурата в Ст.Загора

    Коментиран от #80

  • 3 По снимката се вижда

    68 3 Отговор
    Типичен бг дебил.

    Коментиран от #22

  • 4 Последния Софиянец

    14 57 Отговор
    Този случай е преди повече от месец.Раздухва се сега за да прокарат Истанбулската конвенция.

    Коментиран от #9, #24, #60, #64, #89

  • 5 А вече

    54 1 Отговор
    месец и половина трябваше да е в ареста , тая бестия !
  • 6 Арестувайте и съдебната "експертиза"

    75 3 Отговор
    Взели са подкуп.
  • 7 След

    51 2 Отговор
    Дъжд качулка. Ха добро утро! Благодарим на медиите и соц.мрежи!
  • 8 Съдийката

    61 0 Отговор
    защо не е взела под внимание - рецидив?

    Коментиран от #82

  • 9 честен ционист

    12 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Твойта кръчма ще я направят на ЛГБТКЮ сборен пункт.
  • 10 Доротея

    6 29 Отговор
    Този казус вече никого не интересува! Дайте за контраофанзивата!

    Коментиран от #15, #34

  • 11 Наказателен кодекс

    47 3 Отговор
    Какво??? От една до 6 години за тоя изверг??? Ама тия до кога ще се подиграват на всички нас???? Най-лошото е, че търпим всички, от голия охльов Денков до уж бая яката и нацепена Батка в Бургас
  • 12 Съдийката ,

    54 2 Отговор
    отсъдила че 400 прорезни жестоки рани , счупен нос и други инквизиции са драскотина , ще продължава ли и занапред да съди така "справедливо" ?

    Коментиран от #16, #21

  • 13 Тони

    43 0 Отговор
    Сега защото има обществен натиск съд и прокуратура се правят на много работливи но накрая ще го пуснат с условна присъда .
  • 14 Русофилчето на снимката

    29 9 Отговор
    го закърши!

    Коментиран от #20

  • 15 Делю Хайдутин

    8 18 Отговор

    До коментар #10 от "Доротея":

    Руската армия е освободила още три села.

    Коментиран от #72

  • 16 Хахаха

    4 28 Отговор

    До коментар #12 от "Съдийката ,":

    Може и да не знаеш, но съдиите не са медицински лица:) Съдебната експертиза, в която пише каква е телесната повреда е написана от лекар.
    п.п. Накрая само да не се окаже, че е загубила съзнание заради употреба на наркотици:)

    Коментиран от #19, #49, #67, #81

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 6 години са малко

    28 6 Отговор
    За тоя садист от Възраждане 6 години са малко!

    Коментиран от #25

  • 19 теб да нарежат

    20 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Нека те нарежат теб да видиш!
  • 20 123

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "Русофилчето на снимката":

    Ще стане съкилийник на краварофилчето Дерменджиев, но пък ще излезе преди него, все пак не е убил две момичета.
  • 21 Сарс

    29 2 Отговор

    До коментар #12 от "Съдийката ,":

    О онзи който беше написал в социалните мрежи че Тагарев ще изпита на гърба си " народната любов" го опандизиха за закана за убийство. Това се казва върховенство на закона. За писане във фейсбук, затвор а за клане, свобода. Има нещо много сбъркано в тази държава.
  • 22 Типичен патриот от Възраждане

    20 10 Отговор

    До коментар #3 от "По снимката се вижда":

    Тоя садист е активист на Възраждане!

    Коментиран от #37, #38, #40, #41, #77

  • 23 епа

    4 1 Отговор
    нали съда е отсъдил. това какво е, решение за един публичен случай, а за непубличните?
  • 24 патето Яки

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Наточи ножа за пиците да те накълцаме в чест на стамбулската конвенция, как тази конвенция ще уплаши търтейката съдия - никак.
  • 25 Сарс

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "6 години са малко":

    Как разбра че е от възраждане?

    Коментиран от #42

  • 26 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    27 1 Отговор
    А кога ще арестуват СЪДИЙКАТА, която пусна разбойника на свобода, като КОРУМПИРАНО ГРЕШНО Е РЕШИЛА, ЧЕ ПОВРЕДАТА БИЛА ЛЕКА . Не е лека, а е най-малко средна телесна повреда . Също така е лъжа, че лекарите били давали заключения дали една контузия по смисъла на Закона ( НК ) била лека, средна или тежка телесна повреда. Лекарите само описват причинените контузии , а вече ПРАВНАТА квалификация - дали описаната от лекар контузия е тежка , лека или средна телесна повреда я прави съдийката .

    129, ал. 2 НК .Телесната повреда е средна, ако е причинено: счупване на челюст или избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето или говоренето; ОБЕЗОБРАЗЯВАНЕ НА ЛИЦЕТО ИЛИ НА ДРУГИ ЧАСТИ ОТ ТЯЛОТО; ПОСТОЯННО РАЗСТРОЙСТВО НА ЗДРАВЕТО, неопасно за живота, или разстройство на здравето, временно опасно за живота; наранявания, които проникват в черепната, гръдната и коремната кухина.
    В случая момичето е напълно обезобразено , като също така има и тежко и опасно за живота й разстройство на (психическото) й здраве - изпаднала е в депресия, а това е много страшно , така стигат и до самоубийства или нелечими психо-болести

    Коментиран от #61

  • 27 Съдийката я

    32 3 Отговор
    Гледахме тази сутрин по бтв тя е дебилна и изцяло хвърляше вината върху лекаря издал експертизата за състоянието на момичето.Съдийката може да бъде подредена като съучастник.

    Коментиран от #35, #45

  • 28 Провинция

    25 1 Отговор
    Прокуратурата.... Тя, прокуратурата до сега един месец спа! След много сериозния обществен натиск, изведнъж намери за какво да постанови задържане. Смях просто! Значи, за опит за убийство, счупен нос, прорезни дълбоки разрези с нож - го пуснаха. Сега, за заплахи за убийство, го задържат! Абе, каква е тази неадекватна съдебна система, кайви са тези ненормални закони????
  • 29 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    21 1 Отговор
    Все ще е така, докато у нас продължават да съдят не 12 съдебни заседатели, а от никого неизбирани, вечни, несменяеми, имунизирани, недосегаеми, корумпирани съдии .
    Чувството за справедливост , логиката и морала - кое e правилно и неправилно ги има всеки един некриминален човек . ТАКА, ЧЕ СЪД САМО ОТ 12-ТЕ БРОЯ СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ, а не от професионално-корумпирани съдии е ИМЕННО ПРЯКОТО НАРОДО-ВЛАСТИЕ В СЪДЕБНАТА ЧАСТ ОТ НАРОДНАТА ВЛАСТ. Така няма как да подкупиш целия народ . Не само в САЩ съдят само съдебни заседатели, а в още много на брой бели държави - Канада, Франция, Германия , Швейцария, Швеция, Норвегия, Дания, Ирландия , Австрия, Англия, Нова Зеландия, Австралия и други и всички те са на години преди нас в своето развитие . И там в затворите влизат и бедни, и богати , а у нас само клети кокошкари .

    Коментиран от #33, #70

  • 30 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    22 0 Отговор
    Безкрайно е количеството на съдийки и прокурори бандити . Само за една седмица лъснаха нови трима от тях- апелативният прокурор на Варна, който бил искал рушвети от куцо, кьораво и сакато, софийската съдийка Красимира Желева, треснала се кьор-кютук пияна, с 2,5 промила, в микробус с пътници и заканвала се и на тях и на полицаите, и старо-загорската съдийка - пуснала от ареста изверга, който обезобрази момичето .

    Тези бандити са най-нагли, най-опасни и най-вредни , защото са вечни, несменяеми, недосегаеми, имунизирани против наказателни преследвания и от никого неизбирани . Народът не ги избира, сами себе си се избират за такива, чрез въртележката наречена Висш Съдебен Съвет, чиито членове се избират от същите тези съдийки и прокурори.

    На техния бандитизъм се крепи съществуването на настоящата ни държава на държавно-организирания бандитизъм .
  • 31 Анкета

    4 10 Отговор
    Следващото гадже на татуираната със силиконови устни Дебора ще е:
    "+": охранител с БМВ
    "-": неин съученик с колело

    Коментиран от #48

  • 32 Селянин

    1 4 Отговор
    След 1г е на свобода самурайчето
  • 33 Сарс

    21 1 Отговор

    До коментар #29 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Тази съдийка е била на хероин когато е отсъдила. Била е направена животоспасяваща операция. Така казват от болницата. Имало опасност за живота на момичето от кръвозагуба а онази съдийка ще казва че щом няма счупен зъб значи няма страшно. Лека телесна е.

    Коментиран от #50

  • 34 ДО ДОРОДУХА

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Доротея":

    ТОЗИ СЛУЧАЙ ЩЕ НИ ИНТЕРЕСУВА ДОКРАЙ ,ДОРОДУХО ,АКО ЩЕ И ОЩЕ ЕДНА ГОДИНА АКО НЕ ТИ Е ЯСНО!
  • 35 Интересно е

    20 2 Отговор

    До коментар #27 от "Съдийката я":

    Стъдебният лекар защо се крие. Защо никой не го пита нищо? Защо остава в страни, при положение, че именно той е човекът, видял момичето непосредствено след случая. Той е този, който трябва да обясни на всички, какво, аджеба означава лека телесна повреда, и трябваше ли момичето да почине, за да се квалификацира деянието като средно или тежко.
  • 36 Гешево Сарафовата

    13 0 Отговор
    Прокуратура работа няма да свърши защото трябват нови хора а тези прокурори които от години мишкуватда си ходят.
  • 37 патето Яки

    1 8 Отговор

    До коментар #22 от "Типичен патриот от Възраждане":

    Това е патриот менте от Дъ-Бъ като тъхния вожд е брадясъл, скинар който бие сигани в дискотеката..
  • 38 Българин

    8 6 Отговор

    До коментар #22 от "Типичен патриот от Възраждане":

    Видяхме ги активистите на ПП и ДБ - Емили тротинетката и двамата маймуняци, с които разхождаха момчето на каишка, видяхме го и убиеца Дерменджиев. За новите изпрани идоли на ПП и ДБ Боко и Шиши да говорим ли?
  • 39 Сега от страх

    9 0 Отговор
    Почнаха аз не бях той беше като в детската градина
  • 40 Мнение

    11 7 Отговор

    До коментар #22 от "Типичен патриот от Възраждане":

    Как стигна до тоя извод???
    Възраждане ли управляваха до сега, та тоя да е техен продукт???
    Нима Тиквуций, ППДБ и ДПС не управляват в момента?!
    А кой управляваше България докато тоя касапин растеше волно на свобода?! Не бе ли евроатлантикът Тиквун и Костов, а не управляват ли и сега същите съсипници на България?!

    Защо на вас жълтопаветната платена клика, винаги инакомислещите са ви виновни?!
    Страх ви е ,че ще има възмездие, когато пробългарска партия като Възраждане, застане начело на властта ли?!
    С право ви е страх!!!
  • 41 Сори ама

    8 6 Отговор

    До коментар #22 от "Типичен патриот от Възраждане":

    вече писаха, че е член на ДБ!

    Коментиран от #43, #44

  • 42 ТЪП ВЪПРОС

    10 12 Отговор

    До коментар #25 от "Сарс":

    ЧЕ ТО СЕ ВИЖДА ОТ МАРС. ТЕЯ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ СА КАТО КЛОНИРАНИ.ТИ ДА НЕ СИ ПОМИСЛИ КАТО ГО ВИДЯ ЧЕ Е ОТ ОРДЕНА НА МАЙКА ТЕРЕЗА.

    Коментиран от #46, #55

  • 43 страхливци

    10 10 Отговор

    До коментар #41 от "Сори ама":

    СОРИ АМА Е ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ ! ИМА СИ ГО ДОКОМЕНТИРАНО,НО ПРОФИЛА МУ СИГУРНО Е ИЗТРИТ! АБЕ ВИЕ ОТ ВЪЗРАЖДАНЕ ЩО СЕ ОТРИЧАТЕ ОТ ВАШИТЕ?

    Коментиран от #52

  • 44 Реалност

    3 4 Отговор

    До коментар #41 от "Сори ама":

    Чакам всеки момент Ристьо да се откаже от него, както направи с Даниел, по известен като Емили с тротинетката.

    Коментиран от #47

  • 45 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "Съдийката я":

    По същото това лекарско описание на раните, то първата съдебна инстанция-Районният съд Стара Загора беше решила , че тези рани и психическото състояние на състоянието представляват средна телесна повреда . Ама втората инстанция, втората "умница" - Окръжната съдийка , като по-умна решила по същите тези факти, че на момичето била причинена лека телесна повреда .
  • 46 Мнение

    2 3 Отговор

    До коментар #42 от "ТЪП ВЪПРОС":

    За Възраждане не знам, но ти и задните части на Мъртън сто процента сте зашити и сте в симбиоза!
    Той като се напъне, ти драскаш!
  • 47 тц тц

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Реалност":

    Не е сигурно, той Ристьо и от Доган се отказа, а сега са първи дружки:)
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 дори да е заради наркотици

    15 3 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Ако е загубила съзнание заради наркотици, е още по-отвратително. Значи този изверг е рязал съвсем безпомощен човек, вместо да му се притече на помощ. И що за нечовешка наслада е изпитвал, докато я е наранявал, защото след първия удар, предизвикан от нещо си, той не се е поколебал да продължи, въпреки, че тя е в безсъзнание. Дори напротив - удрял, рязал, скубал, намерил машинка, за да я обръсне зверски......е какво да си помисля друго, освен, че е изпитвал върховна наслада от цялата кървава ситуация. И някой прецени, че този човек е нормален ?!!! Срам.
    Как не се намериха по-бабаити от него, които да му покажат колко боли, когато те режат с ножче.

    Коментиран от #51

  • 50 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    17 2 Отговор

    До коментар #33 от "Сарс":

    Корумпирана и нагла комунистическа мръсница е тази така наречена окръжна съдийка ! До една са превъртели от рушвети и поквара . Нищо човешко не им е присъщо .
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мнение

    7 7 Отговор

    До коментар #43 от "страхливци":

    Сори ама със спуснати от Козяк 16 опорки, далеч в убеждаването на читателите, няма да стигнеш!!!

    От космоса се вижда, че въпросният касапин е върл привърженик на мутреенето (с мускули и политически чадър, такива се чувстват "безсмъртни"), което поведение бе разпространено от мутра номер 1 на републиката (дори след снимки, записи и извънбрачно дете от мис бикини, пак си е във властта), а накрая "чегъртачите" ("промяната") му пристанаха като булки, на ротационен принцип!!!

    Т.е. горното е доказателство, че мутрите в България са с политически чадър от Козяк 16!!!
    Следователно с такива "партньори" като фащ, врагове не са ни нужни!!!

    Коментиран от #66

  • 53 Румен Американеца

    16 1 Отговор
    А къде е мизерният, жалък, отвратителен, презрян, гаден, гнусен,смрадлив висш съдебен съвет??? Няма ли отрепките Магдалинчев, Кузманов, Чапкънова и другите нищожества да вземат отношение?
  • 54 Тцтц

    6 1 Отговор
    Закона трябва да се пренапише изцяло! Не е нормално всеки път обществото да се намесва, а с с останалите хиляда случая на уж "лека телесна", какво правим...
  • 55 Сарс

    10 2 Отговор

    До коментар #42 от "ТЪП ВЪПРОС":

    Него не го знам от кой орден е, но като ти чета писаниците ми приличаш на отявлен привърженик на ДБ. Демократите които отхвърлят демокрацията. И между другото, статията е за онова човекоподобно, което трябваше да е на електрическият стол. Това си е чист садизъм. И осъждан преди това 2-пъти. Мястото му не е сред обществото.
  • 56 Кой съдия ще се произнася този път?

    12 1 Отговор
    Пак тази същата ли? С червената коса и обички Сваровски?
  • 57 Читател

    7 3 Отговор
    Не политизирайте това криминално деяние,дано го вкарат в затвора за дълго време и да е булка боклука му с боклук
  • 58 Яяяяя

    11 1 Отговор
    Абе дайте малко Крумово закони. Всички съдии, дето го освободиха по една година в пандиза, а на тия да му цепнат 400 пъти топките с макетно ножче. Бас държа, че после и бичетата и съдиите много, ама много ще внимават какво правят.
  • 59 Важна опорка от Козяк

    6 7 Отговор
    Николаев е от Възраждане! Ама няма доказателства. Има ама са ги изтрили от фейса. А и с тези татуировки, няма как да не е.

    Коментиран от #73

  • 60 Я кротко!

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Попитай защо в полицейския бюлетин за юни, тази "случка" НЕ е упомената! Пък после включвай конвенции!!! Истанбулска, Одринска и т.н. Що толкова те е страх от конвенцията?
  • 61 Потребител

    11 2 Отговор

    До коментар #26 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Съдийката е получила 15 хиляди лв от бащата на татуирания психопат, затова го е пуснала, това е цената за оневиняването му. А що се отнася до съдебна медицина, не знам какви са тия лекари в Стара Загора, при това има и университенска база в този град, че да определят като лека - телесната повреда след 400 и повече порезни рани, като момичето е имало и комоцио - мозъчно сътресение, обилна кръвозагуба и реална опасност за живота, плюс фрактурата на носа, при която също има оток и хематоми, оттук следва да се назначи лекарска комисия и нова експертиза!

    Коментиран от #78

  • 62 отфффрраддд

    4 0 Отговор
    Изтезанието престъпление ли е?
  • 63 ЯШУА

    8 0 Отговор
    НИЕ НЯМАМЕ ЗАКОНИ ,КОИТО ДА НИ ЗАЩИТАВАТ ,МАФИОТСКА КОРУМПИРАНА СИСТЕМА! ОТ умрял писмо!
  • 64 Може и да е от година,

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    но нито една медия не му даде публичност. Защо? А и АКО българските институции съд, прокуратура, полиция си вършеха работата, за която получават доста парички, изобщо нямаше и да споменаваме Истанбулската конвенция. За да я споменаваме, видно е, че гореспоменатите институции НЕ се припознават с доверието на хората!!! И както всички бяхме против, след всичкото беззаконие на самата държава в лицето на гореписаните, ако се пусне референдум, няма да ме учуди вече да е променено мнението на обществото. Хора, като този Рамбо с макетното ножче, ще ни докарат конвенцията!
  • 65 ЯШУА

    9 1 Отговор
    САМО КАТО МУ ВИДИШ МУТРАТА И РАЗБИРАШ КАКВО Е ! ПО ЛИЦАТА ИМ Е ИЗПИСАНО ,ЧЕ ТОВА НЕ СА ХОРА!
  • 66 отфффрраддд

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Мнение":

    Опорките били спуснати от Козяк ли? А ти с опорките на Сталин и СССР къде си тръгнал?
  • 67 Да, дрогирала се е,

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    изгубила е съзнание и се е самозаклала с макетното ножче, което предвидливо преди дрогирането е сложила до себе си. Ти да не си холивудски сценарист, бе?
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хост

    10 1 Отговор
    Егати смешниците ( прокуратурата ) !! Четох днес какво е казала и въпросната съдийка СРАМ !!! Без обществен отзвук тия дали щяха да потулат леко леко въпросния съдист щото това си е атеистична проява
  • 70 И най-вече

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    съдии, "водени от вътрешната си убеденост"! Странно, но моята вътрешна убеденост ме убеждава, че на съдии водещи дела "по своята вътрешна убеденост" НЕ може да им се вярва!
  • 71 ЗА ПРИМЕР! ТАКА ТРЯБВА!

    5 1 Отговор
    И ПРЕЗИДЕНТА ИМАШЕ ЛЮБОВНИЦА НА ДВЕ ДЛЪЖНОСТИ АМА НЕ Я НАРЯЗА, А САМО Я ОБЛИЗВАЛ.
  • 72 Ботев не го е потвърдил!

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Делю Хайдутин":

    Следователно, може да е само слух!
  • 73 Не ми трябва нито Козяк,

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Важна опорка от Козяк":

    нито мАсква, за да се сетя гьонът от кои е!
  • 74 инж. Ганчо Илков

    8 0 Отговор
    Значи, най-сетне Прокуратурата е открила текст в Закона за да се самосезира, но преди всичко под натиска на Обществеността. За всяко престъпно деяние ли трябва да се постъпва по този начин. Ще се потърси ли професионална отговорност от Съдебно Медицинските експертни органи оценяващи физическите и психични поражения на пострадалите? Ще се променят ли изискванията към съдиите постановяващи съдебните решения.
    Обществеността е сила, но възмущението и трябва да изостря вниманието към корупционната и преминаваща с лека ръка на подобни ситуации среда на право защитните институции. Садистът се сетил, че има жена и дете. Моли за снизхождение. Садистичните му действия красноречиво говорят за отношението му към Семейството. Никакви снизхождение не трябва да се допускат!
  • 75 отфффрраддд

    4 0 Отговор
    Изтезанието не е ли престъпление?
  • 76 оня с коня

    5 0 Отговор
    На ръката на обвиняемия е татуирана репликата "Свобода или смърт".Може ли да се очаква че ако бъде пратен в Затвора ще има опити за Самоубийство до успешен край?А ако пък няма подобни опити значи ли че Татуировката няма нищо общо с Моралната убеденост на Лицето в съдържанието й,а е САМО ЗА КРАСОТА?Ако пък наистина тоя Индивид е Фен на "Възраждане" говори ли това КРАСНОРЕЧИВО за ФАЛШИВОТО "Верую" на всички членове на Партията,вземайки пример от Лидера й Костадинов?
  • 77 Заралия

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Типичен патриот от Възраждане":

    Познавам го от мой познат , пролетта даваха пари по махалите от името на един наш общински съветник ,който е от ГЕРБ.
  • 78 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    5 0 Отговор

    До коментар #61 от "Потребител":

    Горе-долу толко е размерът на рушвета за по-дребни престъпници, за да ги пускат - 15 - 30 000 лева . Във Върховния Касационен съд обаче тарифата е в проценти . 25 % да ти опраскат и разорят противника, но не по-малко от 500 000 евро в търговската колегия, която гледа голямите дела и не -по-малко от 30 000 евра в гражданската колегия . А в наказателната колегия , голямите престъпници от властта са на абонамент . Варешки, Стойковци, кметове и прочие ги влачат с години, по сто пъти връщат делата, докато изтече давността . Виж сега, а за лекарското заключение, какво съм писал на съдийката :

    Ама другарко окръжна комунистическа съдийке, не се оправдавай с лекаря, НАЛИ ПО СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЛЕКАРСКИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ, ТО ПЪРВАТА СЪДЕБНА ИНСТАНЦИЯ - РАЙОННИЯТ СЪД БЕШЕ РЕШИЛ, ЧЕ НА МОМИЧЕТО Е ПРИЧИНЕНА СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА, ама ти като по-умна реши , повредата била лека . Може ли да си покажеш дипломата с колко си завършила и в кой кучи университет си учила криво .
    С колко си завършила? С 3.00 - като цяло стадо върховни комунистически съдийки , които станаха търговски съдийки, ама без да са учили търговско право , защото такова не се учеше по времето на комунизма . Та и ти си като тях . Наглостта е присъща на простите хора .

    Коментиран от #85

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Прав си . Много въпроси.

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Прокуратурата":

    Основния въпрос е ?
    Защо получава пълна защита ?

    Какво са написали лекарите ?
    Какво са написали останалите в протокола ?
    Всичко е ясно като бял ден.
    Не е ясно обаче , защо аджеба получава такава солидна защита отвсякъде.

    Коментиран от #83

  • 81 ФАКТИ

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Просите си сигнал до ГДБОП ли ,как може да допускате такива коментари
  • 82 Тъпан

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Съдийката":

    Няма правосъдие няма справедливост. Тоя садист- рецивидист наряза момичето като парцал за влачене на черга и го грози от 1 до 6 години.Това е планирано престъпление със закана за убииство тоест ПРЕДУМИШЛЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ което (за щастие) не е завършило със смърта на пострадалото момиче.
    Ако беше дъщеря на някой прокурор или съдия щяхте да тълкувате законите в най строгата им част.
  • 83 Верно бе

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Прав си . Много въпроси.":

    Тя е на 18 години.
    Ходили са 3 години.
    Значи са били заедно от когато тя е била на 15 години.
    Малко непълнолетна.
    С дали е имало консумация на връзката.
    Питайте момичето.
    Това май малко бе е много законно.

    Коментиран от #84

  • 84 Въпрос

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "Верно бе":

    А че тоя тупан се е занимавал с 15 годишни
    Или пак жертвата е виновна
  • 85 Да дааа

    4 0 Отговор

    До коментар #78 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Така е ако беше интелигентна образована сидийка нямаше да се излага и дава такива глупави изявлени пред журналистите .Можеше да не стига да скандал ако беше отсъдила спаведливо като човек и най вече като майка на пострадало момиче.
  • 86 Почват протести

    0 0 Отговор
    Ще видим какво ще напишат журналистите по медийте.
  • 87 Българка

    0 0 Отговор
    Гордея се с богатството на езика
    и геройството на достойни мъже в нашата история.
    Но ме е срам от някой от законите които имаме и от хората които ги създават.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ти си последен по информираност

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Законът за борба с домашното насилие вече го приеха. На 7.08. на извънредната сесия ще приемат и поправките. Бъди спокоен, твоята хомодружинка няма да я закачат.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Мамуля

    0 0 Отговор
    Вълк в овча кожа бум
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове