Last news in Fakti

1 Август, 2023 09:56 2 860 39

Кузман Илиев: Кебапчето от 2 лв. няма да стане 80 ст.

  • кузман илиев-
  • цени-
  • дефлация

По думите му дефлация при крайните стоки и услуги почти няма да видим

Кузман Илиев: Кебапчето от 2 лв. няма да стане 80 ст. - 1

Данните за дефлацията са месец за месец и не се усещат от хората. Кебапчето от 2 лева няма да стане 80 стотинки. Това каза икономистът Кузман Илиев в ефира на Нова телевизия попитан защо при положение, че няколко месеца вече се отчита дефлация, хората не го усещат по джоба си.

По думите му дефлация при крайните стоки и услуги почти няма да видим. "Там, където наистина има дефлация, тоест спад при цените наистина - това е при производствените блага. При промишлеността. Това е следствие от един много опасен феномен – на затихваща икономика”, обясни Илиев.

„Ако една стока се е покачила с 30-40% и сега се понижи с 2-3%, то е нормално да не се усети от хората. Голямата част от стоките са по-скъпи, отколкото преди 2 години", заяви от своя страна Лъчезар Богданов.

Той заяви, че действително имаме няколко месеца на задържане и спад в някои продукти и стоки. По думите му това частично е сезонно. Богданов обясни, че инвестициите са и потребление.

"Свиването на инвестициите свива и потреблението. Това вече се вижда в по-развитите икономики на еврозоната. Радостната новина е, че през последното тримесечие е избегната рецесията, но всъщност данните са много близо до нулата – общо взето това показва стагнацията в развитите европейски страни”, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    15 14 Отговор
    а за 2 евро на квадрат копейката си купува имоти около къщата му

    Коментиран от #4

  • 2 Последния Софиянец

    11 3 Отговор
    Ще стане 2 евро.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фен на Копейкин шч.ики.llll

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън дрън та пляс":

    Копей.кин е стаби.лен мага.ре да му го..пак няма да се помр.ъдне и да върне къщите
  • 5 провинциалист

    20 1 Отговор
    Т.е. дефлацията е ала-бала. Утре казвам на шефа ми, че вече работя по-ефективно, но той няма да го усети с по-голяма производителност от моя страна. Но пък ще си искам увеличение на заплатата.
  • 6 честен ционист

    26 0 Отговор
    В столовата на НС, зената за тройка кебапчета е 33 стотинки и всички боцат задружно по време на обедната почивка.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния Софиянец

    17 1 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    И са от истинско месо.Не взимат готова кайма а мелят месо.
  • 9 Мишел

    5 5 Отговор
    При задалата се световна икономическа криза по вероятно да стане 800 или 8000 лв.
  • 10 Среднощен ездач

    16 10 Отговор
    ЕС ни ограби,народът тъне в мизерия.
    Асен Василев,Бойко Борисов забогатяват,а народът тъне в глад и мизерия.Това ни донесе ЕС

    Коментиран от #38

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чочо

    7 0 Отговор
    Това е ясно.
    Но трудовите възнаграждения????
    Все след инфлацията вървят,а "кебапчетата",преди!
  • 13 дядото

    4 3 Отговор
    това е ясно,но защо доходите не порастват от 800 на 2000 лв.както примерно кебапчето
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 1 Отговор
    Инфлацията е порочен, банков, изкуствено създаден финансов инструмент. Ясно е, че инфлацията се прави от банките, не е от пазара...
    НЕ Е НОРМАЛНО, ПРИ НЕПРЕКЪСНАТОТО ПОВИШАВАНЕ НА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА И ЕФЕКТИВНОСТТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО, ЦЕНИТЕ ДА РАСТАТ.
    Заради натиска от инфлация е презапасяването с храни и хранителни ресурси и последващото им изхвърляне на сметищата, както и презапасяването със суровини и дълготрайни активи, а също и баснословното инвестиране във всякакви щуротии от абстракционистки картини до гащите на Жозефина и коса от Наполеон.
    Време е за оздравителна ДЕФЛАЦИЯ.
    Дефлацията ще вкара банките в правия път........Време е за оздравителна ДЕФЛАЦИЯ. Дефлацията е ЕСТЕСТВЕН икономически процес, докато "Инфлацията" е порочен, банков, изкуствено създаден финансов инструмент за ограбване на населението.

    Коментиран от #21

  • 15 Голям зор

    5 2 Отговор
    Кузмане не ми пречи цената не желаете и не искате да се вдигнат доходите на хората,в Европа минималната ставка е 11евро на час,яяяя кажи нещо а

    Коментиран от #27

  • 16 Пешо Кръчмаря

    11 0 Отговор
    Обратното,и сега има практика сред кръчмарите да купуват "себапчета", пълни със соя, бои, обрезки и всякакви боклуци, които струват 30-40ст., а после в ресторанта ги продават по 3- 3,50, дори 4 лв. лв.Така доста кръчмари направиха пари, построиха си палати в Банкя, Драгалевци, Бояна.Имат хора навсякъде- НАП, Агенция по храните, санитарен контрол, милицията и ги защитават, крадат от нас и същевременно ни тровят.Кръчмарите са хора на власта, лакоми, нагли, прости, но хитгри и коварни. И доносници.
  • 17 Българин

    7 0 Отговор
    Кузмане, кузманееее, кебапчето си го правя сам, от чисто месо и ми излиза под 80ст. Спрат ли хората да купуват, тези боклуци ще паднат до реалната им себестойност от 50ст
  • 18 Бай Тошо

    8 1 Отговор
    Добрите времена от 20 ст кебапчето и 50ст бензина отминаха!
  • 19 Ми ко пък...

    3 1 Отговор
    Еми кат няма да стане 80стинки вмирисаното кебапче, па еж те си го ...а аз ше наблегам на бопЪ и зелИ и ше произвеждам фосгень, ей тъй да въй яд че повдигам глобалното затъмнение и Утопление.!
  • 20 Кебапчиев

    5 1 Отговор
    Кебапчета специално, имаше при бай Тошо- от месо, съобразно БДС.Сега няма БДС, няма контрол, "свободно пазарно стопанство" , или иначе казано пещерен капитализъм. Затова кръчмарите забогатяха, един кръчмар прост като гъдулка си направи палат в Банкя от 1200 кв.м. И пак гласува за комунистите, а стана "капиталист" по Костово време.
  • 21 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Инфлацията е инструмент на държавата, не на банките!!! Инфлацията е печатане на пари без покритие или с други думи косвен данък. Ако на държавата и трябват пари тя или вдига данъците или печата пари. Работника или взима по-малка заплата и си купива 2 марули и три чушки или взима същата заплата с която отново си купува 2 марули и 3 чушки. В първият вариант хората се озлобяват и бутат правителството, във вторият правителството обвинява банките, кишата, гришата и световното положение за зулумите си. Привнесената от вън инфлация е благодарение на световната валута Долар и САЩ. Те правят същото но в световен мащаб и данъка им го плащат цял свят. Та за това е настоящата война

    Коментиран от #33

  • 22 Урюрвкос

    2 0 Отговор
    в кебапчето от 2 лв. няма да има месо и за 8 ст
  • 23 12...34

    2 3 Отговор
    Там където има работодател от старите комунисти заплати не се вдигат и кебапчето е скъпо.
  • 24 Така с овцете

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Лост":

    Биват стригани.
  • 25 гост

    1 6 Отговор
    Не е нужно Кузманчо , изобщо !! На кой продаваш тия простотии ?? Минималната заплата е вече близо 800 лева , скоро ще стане 1000 , средната гони 3 бона , безработицата е отрицателна , НЯМА човек който иска да работи да е без работа !! Какви 80 стотинки , какво 5 лева !! Кога беше 80 стотинки минималната заплата беше 300 лева , разлика правиш ли или ни правиш на будали ?? Икономист е твърде висока титла за тебе , ходи в Кремъл да ти плащат заплата , не че и сега не ти я плащат от там !!

    Коментиран от #29

  • 26 Ммм...да

    2 3 Отговор
    На козела му е мъчно за парламента,защото там плюскаше евтини кебапчета и кюфтаци.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сеирджия

    2 1 Отговор
    Аз го купувам на 69 ст. от магазин (без гаранция за качество) или на около 1 лв. директно от кланицата, чисто месо гарантирано. Къде са тези скъпи кебапчета по 2 лв., на морето ли? На повече от 1 лв. няма как да го купя, съжалявам.
  • 29 Яяяяяя

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Може ли да ми намериш работа където да получавам средна заплата ( 3000)

    Коментиран от #30

  • 30 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Яяяяяя":

    Мога да ти намеря и на два пъти по 3 000 , ама трябва да разбираш от програмиране и да знаеш поне 2 езика , ако ще единия да е любимия ти руски !!! Има обявени над 10 000 (ХИЛЯДИ ) такива , дори в бюрото по труда !! Дори 18 годишни пикли с един език взимат 2500-3000 в кол центровете , дето говорят глупости общо взето с чужденци без работа !! Ама виж за чугунени комунисти със Сталин татуиран на челото само копане и то яко за минимална заплата , сори , хахахах !!
  • 31 двату лева

    0 0 Отговор
    Не знам, според мен по-голям е проблемът с депутатските кибапчита-мибапчита - по 50 ст, а горките с такива ниски заплати са у парламата...
  • 32 политкУ ректну евро кИбапчИ

    0 0 Отговор
    Ако стане 20 евро, ко прайм?
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Пишеш се Българин,а мислиш като абориген...Банката в съвременния свят не е под контрол на правителството, а от тук и печатането на пари. Така, че държавата не прави инфлацията....Копи-пейст: ..........Хитлeр oткaзвa дa игрae пo cвиркaтa нa Рoкфeлeр/Рoтшилд и eднo oт първитe нeщa, кoитo прaви e дa oпрaви кoрумпирaнaтa, бaзирaнa нa дългoвe финaнcoвa cиcтeмa. Тoвa cтaнaлo, чрeз eмитирaнe нa coбcтвeни пaри. Нoвитe пaри нe били oбeзпeчeни cъc злaтo или другa чуждa вaлутa, тъй кaтo вcичкo тoвa билo в ръцeтe нa cвeтoвнитe бaнкeри, a били oбeзпeчeни c трудa нa caмитe нeмци. Прaвитeлcтвoтo плaщaлo нa рaбoтницитe cъc ceртификaти, a c тях рaбoтницитe плaщaли зa другитe cтoки и уcлуги, кaтo пo тoзи нaчин ce cъздaвaли и дoпълнитeлни рaбoтни мecтa. В oтгoвoр нa нoвaтa бaнкoвa cиcтeмa нa Гeрмaния, eврeйcкoтo cвeтoвнo гocпoдcтвo oбявявa вoйнa нa Гeрмaния чрeз бoйкoт нa гeрмaнcки cтoки.
  • 34 Нас евроатлантизма роди ни

    2 0 Отговор
    Направете ддс на ресторантьорите 5%и тогава кебапчето може да поевтинее... Или пък да стане 20 лв? Кой знае. Инфлация, дефлация-дефекация, помощи за Украйна, евромевро тралалаценности. ДемокрацияИзмамация, тука има тука нема, Чоко, Боко, Киро, Атанас и аз..
    Краставейшън на таркалейшън🥒🥒🥒
  • 35 Толуп Трети

    1 0 Отговор
    Свободата или салама ?
  • 36 Празник в Колонията

    1 0 Отговор
    Деня на кебапчето
    - национален празник на бг територията
  • 37 Скоро в ЕС

    3 0 Отговор
    Кебапчето от хлебарки и скакалци на Урсула ще е по евтино с 5 ст.
  • 38 Ес нидерландия

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Среднощен ездач":

    Така е не от ЕС а от безакълни които не искат евро
  • 39 нено

    1 0 Отговор
    Приятна изненада е г-н Кузман Илиев -експерт с десни убеждения, но в последно време не се харесва на десните-бесни, но печели симпатии от център до ляво ориентирани хора! Той е човек високо еродиран, с познания за историята, прозрял истината на заблудата и лъжата за дясната политика! Чуйте неговото мнение за въвеждането на еврото, е няма да го чуете по БНР, БНТ, и медиите на американските и западни продажници!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове