Last news in Fakti

1 Август, 2023 19:25 3 518 15

Автомобилът, с който е превозен трупа на Димитър Малинов, е на семейството на близнаците

  • близнаци-
  • цалапица-
  • прокуратура

Да превозиш и зариеш тялото на жертвата заедно с убиеца не е укривателство, а съучастие в тежкото престъпление - в това са убедени хората в Цалапица

Автомобилът, с който е превозен трупа на Димитър Малинов, е на семейството на близнаците - 1

Очаква се прокуратурата в Пловдив да поиска постоянното задържане на двамата братя близнаци, които бяха арестувани във връзка с бруталното убийство на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица. И тази вечер в селото ще има протест с настояване близнаците да бъдат обвинени като съучастници в тежкото престъпление, а не само като укриватели.

Днес от Окръжната прокуратура потвърдиха за БНТ, че автомобилът, заснет на камерите в нощта на убийството, е именно на семейството на близнаците.

Утре прокуратурата ще внесе в съда искане за най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража спрямо близнаците Валентин и Борислав Динкови. Хората в Цалапица настояват те да бъдат привлечени като съучастници, тъй като в момента са обвинени в укривателство. Единият брат е превозил тялото на Димитър, другият е осигурил кирка и лопата за заравянето му. След това единият от близнаците е откарал заподозрения за убийството в дома му. Адвокатът на Валентин и Борислав настоява пред съда, че нито един от двамата не е участвал в убийството.

Да превозиш и зариеш тялото на жертвата заедно с убиеца не е укривателство, а съучастие в тежкото престъпление - в това са убедени хората в Цалапица, които настояват за прозрачно разследване и адекватни присъди.

"Не може близнаците да са участвали и да не са съучастници, това е недопустимо, няма никаква справедливост, заровили са човек, трябва да има справедливо наказание, както за убиеца, така и за тях".

"Моето виждане е, че са съучастници в това престъпление. Смъртната присъда я няма, доживотна присъда без право на замяна", каза Недялко Малинов, баща на Димитър.

От прокуратурата обясниха, че според събраните до момента доказателства всички действия на близнаците са извършени след самото убийство на Димитър и без предварителна уговорка с основния заподозрян. Затова досъдебното производство за укривателство спрямо Валентин и Борислав Динкови се гледа под надзора на районната прокуратура, а за убийството - от окръжната.

"При всяка промяна на обстоятелствата и на фактите, които ние установим по делото, разбира се, че ще бъдат предявени и други обвинения, стига да имаме такива доказателства. Към момента категорично няма такива, няма данни за участие на друго лице в това престъпление", каза Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

От прокуратурата потвърдиха, че колата, която камерите в селото снимаха в нощта на убийството да преминава със загасени фарове, е на семейството на близнаците. А майката на убития Димитър е убедена, че точно някой от двамата братя се е обадил последен на сина ѝ във фаталната нощ. Те били приятели от години.

"Синът ми наричаше дори единия от близнаците "брат". През деня са били заедно, помагал му е да си свърши работата и вечерта е изкаран от къщи от него, за да бъде убит, изобщо не е подозирал какво го очаква", казва Атанаска Бакалова, майка на Димитър.

Основният обвиняем за убийството, 30-годишният Рангел Бизюрев, все още е в неизвестност и се издирва с европейска заповед за арест.

"Официално от властите не сме уведомени същият да е открит, респективно задържан, за да бъде привлечен към наказателна отговорност с идването му при нас. Той в момента е привлечен задочно", поясни окръжният прокурор.

От прокуратурата казаха още, че нямат данни замесените в убийството да са участвали в група за разпространение на наркотици, както се говори в селото.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    21 2 Отговор
    Ще си Купят Условна бре, спокойно!

    Коментиран от #5

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 0 Отговор
    изроди психопати
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    но Бог Съдбата Провидението са Неподкупни и за убиецът и за насилниците и за убийците побойниците изнасилвачите
    Господ Бавя Но Никога
    Не Забравя
  • 6 ФЕЙК

    19 2 Отговор
    Мили хора от Цалапица, не ходите ли по морето ? Не знаете ли, че чадърите са срещу заплащане, а на този "плаж" срещу който протестирате ПЛАЩАНЕТО Е МНОГО ЯКО !
  • 7 Реалист

    6 10 Отговор
    Избивайте се по-бързо,каеайте по-силно пийте и се дрогирайте повече:) че по скоро да стане турски вилает българия:)
  • 8 родител

    20 0 Отговор
    Поне пет години минимум трябва да лежат и нито ден по малко, за да им дойде акъла в кратуните , защото ако ги пуснат ,те ще убиват хора !
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    Дори Тити Папазов Преди Години и е постригал Приятелката си Пред Тото в Ютуб Тити и Тото се Хилеха
    Инфото еот
    Новините На Нова ТВ
    от 19 Часът Тази Вечер
    ПСИХОПАТИ
  • 10 Спецназ

    9 2 Отговор
    Щом не е за:
    1. С.иганка или

    2. По пиянка с брадвите,

    значи е

    3. За наркота 100 на 100.

    Плюс това, ако е едно от първите две-
    то не укриват тялото и не заличават нищо, просто си допиват.
  • 11 Румен

    14 0 Отговор
    И тримата 30 години затвор плюс кръвнина плюс отнемане на колата
  • 12 "Всякога проклета русия" по Раковски

    10 2 Отговор
    Рашисти и копейки са навсякъде в държавните структури

    Случайност⁉ Адвокат Станимир Методиев Ченалов е бил един от двамата защитници на първа инстанция на обвинения в садизъм и обезобразил момиче. Той го е представлявал при повдигането на обвинението.
    ❗Старозагорският наказателен адвокат е брат на скандалната бивша съдийка Румяна Ченалова, пуснала преди години убиеца от “Соло” Илиян Тодоров, който избяга и се укриваше години! Тя също се оправдаваше тогава с експертизи и чужди грешки, но ВКС отмени решението ѝ и осъди убиеца. Ченалова нашумя и със случая Белведере - ГнилиЯбълки в съдебната система, попадна и в записите Яневагейт. Ченалова беше и кандидат за депутат от Възраждане.
    ‼ Съпругата на адвокат Станимир Ченалов е също съдия - Яница Събчева Събева-Ченалова, командирована от Сливен първо в АдмС Стара Загора, а от 01.07.2023 г. в Апелативен съд Бургас - Наказателно отделение. Точно на нея се пада върнатата за преразглеждане на апелативно ниво 4-годишна ефективна присъда на Веселин Марешки. Делото ще се гледа наново в Бургас защото всички 24 апелативни съдии във Варна са си направили отвод.
  • 13 МИРИЗЛИВАТА КРАВА

    6 5 Отговор
    Тези пубертети ,ако имате казарма /сега е развъдник на Триполови благодарение на ПП и ГЕРБ,едва ли ще се мислят че са непобедимите .А в зандана обичат млади запечатани / не обработени сукалчета. А да им е честито.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Костя копейкин

    1 0 Отговор
    Убиеца е наш върл привърженик,ще му наемем още адвокати,ще го изкараме невинен .. Момчето само се е самоубил и заровило ..Това ще бъде нашата версия...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове