Last news in Fakti

1 Август, 2023 20:25 15 446 33

Борислав Сандов: Две директорки на РИОС, осмелили се да затворят ТЕЦ-ове на Ковачки, са уволнени

  • риосв-
  • уволнения-
  • ковачки

Има косвени доказателства за чадър над бизнеса на Христо Ковачки, смята бившият министър на околната среда

Борислав Сандов: Две директорки на РИОС, осмелили се да затворят ТЕЦ-ове на Ковачки, са уволнени - 1

Служебното правителство отстрани без мотиви директора на РИОС-Хасково. Сега виждаме отстраняването на директора на РИОС-Стара Загора по същия начин. За мен това е симптоматично. Разбира се, може да е поредица от случайности, но някак си в България това рядко се случва. Това каза бившият министър на околната среда и водите в кабинета "Петков“ Борислав Сандов пред "Фокус“.

Досегашната директорка на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Стара Загора Диана Искрева е освободена от поста си със заповед на ресорния министър от 31 юли без мотиви, отбеляза той. Бившият министър в кабинета "Петков“ призова Министерството на околната среда и водите да оповести мотивите за освобождаването на директора на РИОС-Стара Загора, за да се разсеят съмненията за натиск от трети страни.

"Директорите на регионални инспекции по околна среда не следва да са политически лица. Те трябва да са професионалисти, добри администратори и мениджъри и да познават материята. Това е изключително важно. Трябва да има деполитизация на такъв тип териториални регионални структури, особено тези, които са свързани с контрола върху определени дейности, касаещи околната среда и здравето на хората“, подчерта Борислав Сандов.

Според него причините за освобождаването на Диана Искрева се крият в затварянето на ТЕЦ "Брикел“. "Двата ТЕЦ-а, които са свързани с бизнесмена Ковачки – "Марица“ 3 и "Брикел“, които бяха затворени по мое време, са затворени със заповеди на регионалните инспекции. Двете директорки на регионалните дирекции се осмелиха да изпълнят закона и да прибегнат до мерки, свързани с принудително затваряне на тези централи, макар съдът да отмени частично заповедите. Тези заповеди в момента се разглеждат от съда, за да бъдат потвърдени и да бъдат действително затворени тези изключително замърсяващи предприятия в този регион“, обясни Сандов.

Според него има косвени доказателства за чадър над бизнеса на Христо Ковачки. Той припомни, че преди четири месеца Европейската прокуратура проведе мащабни следствени действия във всички предприятия, свързани с Христо Ковачки, и това само по себе си е "червена лампичка“. "Когато видим бивш директор на РИОС-Стара Загора да става директор "Екология“ на ТЕЦ "Брикел“, също говори за вероятни зависимости в миналото. Публична тайна за всички български граждани е, че хора като Христо Ковачки имат такъв чадър на най-високо ниво, иначе не можем да си обясним по друг начин всички тези последствия“, коментира Борислав Сандов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    85 6 Отговор
    Ами човека си плаща милиони на таткото за пелети, които ги няма.
  • 2 Бонев

    66 10 Отговор
    В държавата на сглобките така се случват нещата, другарю зеленист.
  • 3 Някой от тълпата

    66 9 Отговор
    Първата е уволнена по времето на Бойко,
    втората е уволнена по времето на Киро-Христо.

    Пак гласувайте за тях!

    Коментиран от #4

  • 4 1111

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "Някой от тълпата":

    Чакай, чакай! Забрави третия тенор! Значи имаме рецидив!
  • 5 Борислав Сандов

    44 20 Отговор
    Но американските тецове ще ги браня с гол дирник ако трябва!!!
  • 6 Българин

    54 9 Отговор
    Българския народ призова бившият министър в кабинета "Петков“ да оповести мотивите да не обели и дума за американския ТЕЦ, за да се разсеят съмненията за натиск от американското посолство!

    Коментиран от #32

  • 7 ха ха ха аха ха

    49 3 Отговор
    В червения свинарник е така. Червените прасета най-недосегаемите прасета.
  • 8 Гост

    43 5 Отговор
    Демек нищо не зависи от вас "промяната". Всичко продължава да зависи от дуаня, бацеее
  • 9 Боклуците на Боклука

    40 4 Отговор
    Всички Депутати от Парламента в затвора,само така ще се оправим.
  • 10 преди да затвориш тец

    36 4 Отговор
    трябва да си осигурил друга работа на хората, а тоя ковачки е марионетка на други изроди
  • 11 Миризлив пор

    30 6 Отговор
    Баш па този загроби идеята за магистрала към гръцко! Просто обяви ОВОС за Струма за изтекъл, много народ загуби живота си там, много си загубиха и колите! И сега търси кой друг освен него е виновен!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 йхнкхйких

    17 11 Отговор
    Сандов на площада и с камъни както правят в арабския свят !
  • 14 Хи хи

    18 11 Отговор
    И правилно са ги освободили , некомпетентни са ! Съдът каза същото .Ковачки има пари и може да води дела, но ако се случи на някой малоимотен човечец , тия директорки ще го закопаят .В случая Сандов се оказа най некомпетентен и подведе директорките .
  • 15 абъвъгъзъ

    16 1 Отговор
    той Ковачки е ясен - Железен орел-3 е, но вярно ли е че в Мини Марица Изток е имало опит за дворцов преврат ?
  • 16 Истината

    23 5 Отговор
    ДОБРО УТРО БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!СПИТЕ ЛИ!!

    Коментиран от #20

  • 17 12...34

    16 0 Отговор
    До Ковачки,развържи торбата,половината на пътя е направен до Мальовица финансирай другата част,благотворително стига сме си трошили колите.
  • 18 Срам

    31 3 Отговор
    Това е истината.
    България е окупирана държава.
    А вие само отразявате.
    Обективно разбира се
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 напротив

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Истината":

    Наблюдаваме ви!👁️
  • 21 хе хе

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "Аман от тъпанари!":

    Не само се сеща, ами и знае.
  • 22 Трифон зарезан

    27 1 Отговор
    Корупцията е навсякъде в България .
  • 23 Евро прокуратура

    35 1 Отговор
    Ясно е, че Ковачки си плаща малко ли ДДС точи това е най-големият дедесар на България заграбил е хижа Мальовица затворил е пътят с бариера и взима такса по ,който минават хората държавен път прави си какво си иска до кога ще го търпим!!!

    Коментиран от #30

  • 24 Зеленски

    30 3 Отговор
    Ковачки престани да тровиш народа и да крадеш от Държавата и да точиш ДДС,знаем къде живееш в кв.Симеоново ще дойдем от цялата страна и ще ти съборим къщичката от Итонг и смешната охрана ,където имаш няма да те спаси страхувай се мишка....
  • 25 Тома

    5 8 Отговор
    Така е при промяната
  • 26 Плевен

    6 3 Отговор
    Тоя трябва да се скрие в дън земя не можа да махнеш коромпирания зам.министър от Плевен Пешо Димитров но сега много знаеш.
  • 27 Гроздан

    6 1 Отговор
    Че нали вие сте на власт, кого питате. Кой ми сrа в гащите?
  • 28 Май това е лъжа,

    6 0 Отговор
    защото тия покровителстват него и Иван Ангелов с който се прегръщат и със синовете му, а негово предприятие замърсява въздуха в 15километров диаметър !
  • 29 Рундьо Хвърчилков

    2 3 Отговор
    А руските ТЕЦ-ове ако трябва и с гол дирник ще ги браня.
  • 30 Че кой му е дал да го затвори.

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Евро прокуратура":

    Карсън на покрива , защо не го арестува - него за това своеволие. Или пък му го е дал за да си прави пиар, а те да смучат подкупи. Няма невинни в тая работа. Иначе е така, като почнете да търсите сметка от политиците у тях пред домовете им тогава може да има справедливост. До тогава не се надявайте. Совите не са това което са!

    Коментиран от #33

  • 31 Гост

    1 0 Отговор
    Ковачки е само за пред хората,иначе Първанов е шефа и собственик и дърпа конците
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 На кой

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Че кой му е дал да го затвори.":

    На кой политик ще търсите отговорност, на Пеевски с Възраждане и Радев с БСП на Бойко Борисов и Герб,идва времето,когато ще им лепнат по един Магнитски за Доган и Бойко Борисов, тогава всимки ще се разкрещят , В Европа не важи,а уж сме партньори в НАТО и САЩ, май вай све комунисти ченгета и доносници, всички русофили
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове