Last news in Fakti

3 Август, 2023 15:13 6 849 8

Бойко Атанасов: Прокурорската колегия на ВСС и главният прокурор на практика саботират Лаура Кьовеши

  • прокуратура-
  • кьовеши-
  • главен прокурор

Европейската прокуратура е създадена, европейските делегирани прокурори са назначени преди няколко години, но резултати отсъстват, казва следователят

Бойко Атанасов: Прокурорската колегия на ВСС и главният прокурор на практика саботират Лаура Кьовеши - 1

Прокурорската колегия на ВСС откри пета поредна процедура в опит да запълни свободните места за европейски делегирани прокурори в България. Търсят се 7 души, които да запълнят квотата от 15 прокурори.

"Прокурорската колегия не е заложила никакви критерии. Тя не допуска професионалисти, които да разследват ефикасно такива престъпления. Няма никакво желание на магистратите да участват, защото добрите професионалисти бяха отказани. Виждаме кандидати от районните прокуратури, хора, които току що са назначени с пресни знания", коментира пред БНР следователят Бойко Атанасов.

Според него прокурорската колегия на ВСС пречи на Европейската прокуратура да заработи. По думите му няма критерии за това какви професионалисти да се изпратят:

"Сега голяма част от кандидатите са в районна прокуратура. Има само един прокурор от градска прокуратура. Отсъстват кандидати от окръжните прокуратури, от хора, които са работили по тежки икономически дела. Човек, който е разследвал обикновени кражби на дамски обувки, на бижута или вафли, няма как тепърва с пресните си знания от университета или от семинари, няма как да очакваме да се разкрият и противодейства на тежки икономически престъпления".

"Процедурата е такава, че прокурорската колегия на ВСС и главният прокурор преценяват кого да допуснат, да пресеят да стигне до европейската прокуратура и да бъде одобрен от Лаура Кьовеши. Аз няколко пъти съм се явявал на подобен конкурс, но прокурорската колегия на ВСС, главният прокурор Иван Гешев, преди това Цацаров са хората, от които е зависило кого ще допуснат до Лаура Кьовеши. Свидетели сме, че последните няколко години прокурорската колегия допускаше хора, които не искаха да работят, голяма част от тях напуснаха веднага след това. Това е вид саботаж на работата на прокуратурата. Този въпрос трябва да бъде зададен на сегашният и.д. главен прокурор, на неговите заместници и на прокурорската колегия", категоричен бе Бойко Атанасов. По думите му честни и почтени прокурори са получили отказ, а са изпратени просто едни хора, които са запълнили бройката и след това веднага са напуснали.

Бях подложен на системен тормоз, да бъда наказан и да бъда принуден да напусна системата, но аз все още съм в прокуратурата, подчерта той и добави:

"Искам докато съм тук, прокуратурата да започне да работи с европейската прокуратура и да започне да преследва корупцията. Тежките икономически престъпления, кражбите на средства от бюджета и на държавата, и на европейския не се преследват особено, няма никакви резултати. Европейската прокуратура е създадена, европейските делегирани прокурори са назначени преди няколко години, но резултати отсъстват".

Бойко Атанасов е категоричен, че Европейската прокуратура дължи ясна отчетност:

"Българският парламент също може да викне Лаура Кьовеши, за да даде отчет за това какво се случва. От 2000 г. нямаме подобно действие на парламента. ВСС е с изтекъл мандат. Инспекторатът е с изтекъл мандат. Това е дирижиран хаос. Европейската прокуратура действа по правилата за България, които се определят от политическата конюнктура и затова сме в тази безпътица".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гнездо на престъпници

    34 0 Отговор
    е нашата прокуратура и съд
  • 2 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    26 0 Отговор
    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българският народ не участва в изборите за съдии. Народ и да няма, съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има, защото те сами себе си се назначават за съдии.

    Този терор върху народа и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа, си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .

    Така това е власт СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА , власт непроизтичаща от народа, защото народ и да няма , съдии и съдилища, както виждате, продължава да има, защо те си се размножават без участието на народа в тяхното развъждане .

    Освен, че съществува независимо от народа (непроизтичаща от народа) , тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма - съдии има, а е власт НАД НАРОДА.

    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ НЕПРОИЗТИЧАЩА ОТ НАРОДА, ВЛАСТ СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА И НАД НАРОДА .
  • 3 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    16 0 Отговор
    КАКВА Е СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА ПОВЕЧЕТО БЕЛИ НАРОДИ ?

    Знаете ли на колко години в САЩ стават съдийки ? Чак като навършат 46 години, за да преценят хората дали от кандидата за съдия става нещо, извън държавната копаня в живота му до 46 години , или не . И могат да са съдии не повече от около 16 години по тяхната точкова система , като при това нямат имунитети против наказателно преследване и често арестуват там и съдии .

    А у нас на 23 години, още не написали и един договор в живота си, с купени дипломи от кучи университет - „напред съдийството е слънце“ , съдията беше моя татко комунист, съдия ще стана и аз . И татковият ВСС, чиито членове се избират от татко и другите съдии като татко, мен за съдийка , несменяема и недосегаема ще ме назначат само на 23 години и такава ще си бъда аз до пенсия , до гроб , а вие духайте супата .

    Който мрази САЩ, нека си ги мрази, ама ако са направили нещо, което работи добре, я компютри, я леки коли, я съдебна система, абе взимай доброто, загуба от това няма .

    Най-големия САЩо-мразец Кост . Костадинов, предлагаше като в САЩ и у нас Главният Прокурор да е министъра на правосъдието, т.е. и той не се свени да препоръчва нещо от САЩ, което счита, че работи добре .
  • 4 Фен"

    12 0 Отговор
    Това говори много лошо за нас, че наистина мафията си има държава. А репликите на Джовани Фалконе се цитираха от Гешев да се прави на интересен. Но деня на страшния съд предстои. Честито на печелившите скоро ще ги избират, чрез жребий, който изтегли късата клечка без значение кой къде и как се скатава.
  • 5 Мафиотски струпвания виждам

    13 1 Отговор
    И не само аз ги виждам а цяла Европа знае отлично какво се случва в България
  • 6 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    11 2 Отговор
    Братя и сестри от много-окрадения български народ .

    Преди дни, след като повдигнах въпроса за наказателната отговорност на старо-загорската съдийка за неизпълнението на служебните й задължения да цени всички доказателства по делото с обезобразеното момиче , написах :

    „колко празноглава и корумпирана трябва да е една съдийка, за да не може да направи елементарния ЛОГИЧЕСКИ извод , че от такива гаври и издевателства е много вероятно (90 % от всички такива случаи), жертвата да е получила тежко и /или необратимо психическо разстройство, разстройство на съзнанието и на интелекта, че даже може вече да е отключила тежка депресия (завършваща често със самоубийства) или други необратими и нелечими психически заболявания – шизофрения, циклофрения , параноя и др.. , при които е инвалидизиран до гроб .“

    След което цели стада адвокати и съдии, започнаха масирана кампания да ни убеждават, че в закона нямало наказание за увреждане на психичното здраве , което е нова гьонсуратска лъжа , защото това не е вярно, а напротив, увреждането на психическото здраве е определено като най-тежкото престъпление „тежка телесна повреда“ :

    Чл. 128, ал. 2 НК . Телесната повреда е тежка, ако е причинено: ПРОДЪЛЖИТЕЛНО РАЗСТРОЙСТВО НА СЪЗНАНИЕТО;

    Е, разстройството на съзнанието ( и на интелекта) , е увреда именно на ПСИХИЧЕСКОТО ЗДРАВЕ и представлява по смисъла на закона „ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА“ .

    Какви примитивни, но зли създания, ни съдят и защитават .
  • 7 Хахаха

    10 5 Отговор
    Лаура Кьовеши се оказа един надут балон, надут от ЕС и НАТО !!!!!!!!!!! ПОЛИТИЧЕСКИ ИНСТРУМЕНТ !!!!!!!! Кой ще разследва престъпленията на ЕК - Урсула фон Пфайзер, Борел, Лагард..... ВЗЕМАТ СЕ ПРЕСТЪПНИ РЕШЕНИЯ ОТ ХОРА, КОИТО СА НАЗНАЧЕНИ ОТ МАФИЯ
  • 8 Ала бала

    11 0 Отговор
    Най добре на Бойко да му дадете диплома за юрист със стара дата,фраснете му стаж и го направете прокурор.Изпратете го в Европейската прокуратура като врял и кипял във всякакви схеми и престъпления.Като помощници Шиши -конституцията,Осмото джудже Сарафов и още един двама послушни неграмотници.Дал Бог в изобилие такива в прокуратурата.И Евро прокуратурата ще запаботи на пълни обороти с тези идиоти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове