Last news in Fakti

5 Август, 2023 20:04 2 040 22

Хора от цялата страна на национален протест в Цалапица

  • протест-
  • убийство-
  • димитър малинов-
  • цалапица

Намерението на протестиращите е да блокират републиканския път, който минава през селото

Хора от цялата страна на национален протест в Цалапица - 1

Протест в пловдивското село Цалапица. Напрежението там избухна преди седмица след убийството на млад мъж. Местните хора обвиняват полицията в забавяне на разследването, последваха и смени на полицейски шефове.

Намерението на протестиращите е да блокират републиканския път, който минава през селото и свързва АМ "Тракия" с Родопите. След това ще тръгнат на протестно шествие по улиците на селото. На място присъстват полицаи и жандармерия, съобщи Нова тв.

С много мъка и гняв близки, приятели и жители на Цалапица изпратиха жестоко убития 24-годишен Димитър Малинов. Те не одобряват заповедта на вътрешния министър, с която от вчера временно от поста е отстранен началникът на РПУ- Стамболийски Ангел Керпиев.

"Този човек трябва да бъде директно уволнен от структурата на МВР. И да му се търсят последствия и отговорност за всичкото това. Да се разследват стари неща, за които са подавани жалби от Цалапица в районното и които са били връщани", каза Пенка Дзивкова.

Според чичото на убитото момче Пейчо Малинов временното задържане не устройва близките. И допълва, че стачките ще продължат, ако трябва, с по-голяма сила.

Чуха се и искания за законодателни промени - тези, които спомагат извършването на убийства, да бъдат определяни не като помагачи, а като съучастници.

"Искам те да изгният в затвора. Това не е укривателство. Това си е чисто убийство, планирано, предумишлено", споделя Таня Трингова.

"Съучастници няма. тук има трима убийци. Пълна промяна трябва да има и да се надяваме вече, че няма да има майки с плачещ очи и с тъжащи сърца, и роднини и всички. Това е категорично, пълна промяна в Наказателния кодекс и справедливост", заяви Петранка Георгиева.

Участници в тазвечерния протест сигнализираха, че е имало опити за сплашване.

"Почнахме да се организираме от отбора на „Ботев“ Пловдив феновете да се съберем да дойдем да подкрепим протеста, мирно. Започнаха да ни пращат снимки, че ако бъдем видяни на протеста, ще ни арестуват", заяви Костадин Калапатиров.

Близнаците, арестувани за укривателство, все още не са заявили дали ще обжалват мерките си. Основният заподозрян все още се издирва в Германия. Недоволните жители на Цалапица възнамеряват да отидат в София, за да се включат в протеста за обезобразеното момиче от Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ууу

    26 3 Отговор
    Сглобката, сглобката, сглобката.... "Рибата се вмирсва откъм главата"!
  • 2 Сатана Z

    11 4 Отговор
    “Недоволните жители на Цалапица възнамеряват да отидат в София, за да се включат в протеста за обезобразеното момиче от Стара Загора.“

    Те тука е заровено кучето.
  • 3 Последния Софиянец

    16 1 Отговор
    Браво!
  • 4 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    20 1 Отговор
    СЪДИЙСКАТА ВЛАСТ Е НЕЛИГИТИМНА И ТЕРОРИСТИЧНА .

    Българският народ не участва в изборите за съдии. Народ и да няма, съдии ще има . Ако няма народ, то и депутати , министри, кметове , общински съветници и президенти не може да има, защото няма кой да ги избира, но съдии ще има, защото те сами себе си се назначават за съдии.

    Този терор върху народа и тази измама бе направена така . Съдиите се назначават за съдии от съдийската колегия на ВСС . Тя се състои от 12 човека, двама от които са главатарите на двете върховни съдилища и още пет се избират от самите съдии . Така общо съдиите избрани от съдии за членове на тази колегия са общо 7- т.е. повече от половината . Така те и без другите пет члена, които се избират от Народното събрание, което пък се избира само от 25% от народа, си назначават новите съдии, коите са техни щерки и внуци .

    Така това е власт СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА , власт непроизтичаща от народа, защото народ и да няма , съдии и съдилища, както виждате, продължава да има, защо те си се размножават без участието на народа в тяхното развъждане .

    Освен, че съществува независимо от народа (непроизтичаща от народа) , тя не е власт в името на народа, защото народ и да няма - съдии има, а е власт НАД НАРОДА.

    Е, та точно това е съвременното определение на терора - ВЛАСТ НЕПРОИЗТИЧАЩА ОТ НАРОДА, ВЛАСТ СЪЩЕСТВУВАЩА НЕЗАВИСИМО ОТ НАРОДА И НАД НАРОДА .
  • 5 дядо поп

    20 3 Отговор
    Интересно какви ли изненади ни готвят управляващите с тези вече повече от седмица шестващи новини , като убийството в Цалапица и насилието в Стара Загора.

    Коментиран от #8

  • 6 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    12 1 Отговор
    Съдът е главата и центъра на престъпността и главен унищожител на правовата държава . Това са врагове №1 на народа, на морала, на закона.

    Четете „тухлата“ ми „ВСИЧКО ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАНИЯ БАНДИТИЗЪМ !“ 674 стр. A 4 .В нея съм написал, че :

    „Най-тежките, абсолютните престъпления против МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО, ПРОТИВ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА на съдийките бандитки са създаването и прилагането на ПРОТИВОРЕЧИВИТЕ съдебни практики.„

    Върховните съдийки нарочно прилагат закона едновременно по 14 различни начина (по всеки един правeн въпрос има по 14 върховни съдебни практики) – за свои, за чужди, за бедни, за богати и така надолу под тези върховни бандити става напълно УМИШЛЕН правен хаос, всеки съдия се позовава на една от угодните му за конкретния случай практика от тези цели 14 .

    А ПРИЛАГАНЕТО НА ЕДИН ЗАКОН ПО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДИН НАЧИН ОЗНАЧАВА, ЧЕ ЗАКОН, СЪД И ПРАВОВА ДЪРЖАВА НЯМА, А ИМА ЕДНА СИСТЕМА НА ДЪРЖАВНО-ОРГАНИЗИРАН БАНДИТИЗЪМ .


    След като с Новата Комунистическа Конституция от 91 г., комунистическите съдии станаха от никого НЕизбирани, НАРОДЪТ не ги избира, сами себе си се избират за съдии , чрез въртележката ВСС, вечни, несменяеми, недосегаеми, имунизирани против наказателни преследвания , то СЪДЪТ стана главата и центъра на държавно-организирания бандитизъм и комунизмът бързо бе реставриран, и нито един крупен комунистически крадец не влезна в затвора .
  • 7 дядото

    16 1 Отговор
    нещата много не стават.прокурори и съдии на фона на мизерията вземат безбожни заплати от нашия гръб.срещу тях трябва да работят,а не пак ние с протести да ги подсещаме.за 30 години тази държава съвсем прогни и все по-зле става.защо и докога.
  • 8 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "дядо поп":

    Готвят ти засилване на терора и репресиите , отвличайки ни така вниманието ,силите и енергията от грабежа, които осъществяват над българския народ
  • 9 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    13 1 Отговор
    Безкрайно е количеството на съдийки и прокурори бандити . Само за една седмица лъснаха нови ПЕТИМА от тях - апелативен прокурор, който бил искал рушвети от куцо, кьораво и сакато, софийската съдийка, треснала се кьор-кютук пияна, с 2,5 промила, в микробус с пътници и заканвала се и на тях и на полицаите, прокурорка, осуетявала разследвания, търговищки съдия, взел подкуп по наказателно дело и и съдийката - пуснала от ареста изверга .

    Малко по-назад бяха и двете гнили съдийски ябълки Ченалова и Янева и една пазарджишка съдийка , която се обеси, осъдена за пияно шофиране , по това време и двама прокурори бяха разкарани от СГП, един пък биш прокурорски шеф, Кържев ли беше, осъден на една година затвор, един е в затвора и сега, изобщо като карам така малко назад, стигам до едни 20 броя престъпници от тези среди .

    АМИ ТО ТАКА ИЗЛИЗА, ЧЕ ПРЕСТЪПНОСТТА СРЕД СЪДИИТЕ И ПРОКУРОРИТЕ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМА, ОТКОЛКОТО СРЕД НЕСЪДИЙСКИТЕ СРЕДИ . Шест - седем хиляди престъпници има в затворите, това прави един на около хиляда , сред обикновените , несъдийските граждани .

    А съдийките и прокурорите са общо някъде около 4000 броя (2250 съдии и 1750 прокурори) .

    Като има 20 броя престъпници сред тях, това означава , че ЕДИН НА ДВЕСТА Е ПРЕСТЪПНИК - пет пъти повече, отколкото сред несъдийските граждани
  • 10 Никога няма да ми свърши огъня

    10 1 Отговор
    "Те стоят и ни се смеят. Щото отдавна са си купили половината полиция. И не само полицията. Прокуратурата, съда- цялата държава е на мафията.,, Под Прикритие
  • 11 Да, бе

    13 1 Отговор
    Само мястото на протеста е сбъркано, че в пустата София е заровено кучето, или по-точно там трябва да се заровят кучетата дето ни докараха до тук.
  • 12 Ами елате

    7 2 Отговор
    И в Поморие, в Бургас за бития французин ...и действия след 7 дни,когато се писа за случая.
    И нищо...
    Натиск трябва върху администраторите за да се раздвижват нещата
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    10 1 Отговор
    Протестите трябва да са срещу неработещите институции и полицаи, следователи, прокурори и съдии не само да бъдат премествани, от една длъжност на друга или уволнявани, но и ДА ИМ СЕ ТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕ ИЛИ УМИШЛЕНО ПРОВАЛЯНЕ НА ДЕЛАТА!
  • 19 Аз не разбрах

    3 2 Отговор
    за какво протестират. Няма никакви конкретни и обосновани искания. Протестират за разнообрази и защото имат право. Елате ни вижте колко сме активни и съпричастни.
  • 20 Българин

    2 1 Отговор
    Защо в Цалапица? Да не би да пренареждат жълтите павета отново и пред парламента да е затворено?
  • 21 Така и не разбрал

    2 0 Отговор
    ЗАЩО Е УБИТ ТОЯ МИТКО?
    КОЙ ИДВА ОТ ГЕРМАНИЯ С ДВУПОСОЧЕН БИЛЕТ,ОРГАНИЗИРА,НАЕМА ПОМОЩНИЦИ,УБИВА И ЗАРАВЯ?!?!
    МОТИВА НЕ МИ Е ЯСЕН?!?!
    НЕЩО ДРУГО СЕ ПРЕМЪЛЧАВА!
  • 22 Диди

    0 0 Отговор
    Под давление и натиск на психопатите ни "съюзници" от Брюксел, наказателната ни система се гаври с жертвите на насилие...
    Това трябва да е ясно на всички.
    НК и НПК и промените по тях са правени под въздействие на една плеяда от НПО - та, включително БХК, които не искат да има справедливо възмездие за престъпниците....
    Всъщност, те и някои адвокати направиха и законодателно сковаха това безобразие... Така иска либерална Европа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове