Last news in Fakti

5 Август, 2023 21:33 20 100 115

Заводът за бутилиране на минерална вода отровил рибата в Девин

  • девин-
  • река-
  • завод-
  • риба-
  • отрова

В продължение на поне три километра по течението на Девинска река всичката риба е убита

Заводът за бутилиране на минерална вода отровил рибата в Девин - 1
Снимка: smolyanpress.net

Екокатастрофа в Родопите, деца събират отровената мъртва риба от реката, а замърсителят е завод за бутилиране на минерална вода в гр. Девин.

"В продължение на поне три километра по течението на Девинска река всичката риба е убита, отровата на "Девин ЕАД" изби всичката жива риба. Децата от спортния клуб по риболов са вече в 8-и и 9-и клас, но събират отровената риба и плачат". Така коментира за "Фокус" подалият сигнала за екокатастрофата журналист, писател и главен секретар на Българската федерация по риболовни спортове Станил Йотов.

"В петък към 15ч. ми се обадиха със сигнала, РИОСВ веднага отиде да вземе проби, пуснаха становище, но междувременно всичката риба - от пъстърва до мряна измря в радиус от около три километра, а всеки ден между 30 и 40 ученици са там. Децата казаха, че една котка се докопала до отровената риба, изяла я и започнала да повръща, смятайте за каква силна отрова иде реч. "Девин" ЕАД са извадили някакво разрешително наскоро, но това е резултатът", разказа за медията ни той.

На една от снимките от екокатастрофата в Девин и изтравянето на всичката пъстърва по Девинска река е заснет Валери, ученик в девети клас на гимназия "Христо Ботев" в Девин. Състезава се с мъжете в националния шампионат по спинингов риболов на пъстърва. В петък цяла вечер е събирал умряла риба. Поне още 30-40 момчета като него ловят пъстърва в убитата река. "Айде сега, ако обичате, някой от Девин АД да отиде при него и останалите пи...ве, и да им каже, че хубавият и емоционален риболов в Девин е приключил, и да си търсят друго занимание до края на ваканцията." Станил Йотов публикува и още кадри от екопоразията на Девинска река. "Всичко това са излюпени тази година пъстървички, унищожени от излятите в реката отрови" и пита: "Що за насилие над природата? Тровили наред... "Девин" ЕАД, ще спите ли спокойно тази вечер след поразията, която причинихте?"

"24 часа след унищожаването на всичката риба в градската част на Девинска река, в това число и пъстървата в обособената зона за спортен риболов "Хвани и пусни', нито една голяма телевизия не намери за нужно да покаже чудовищните размери на екокатастрофата. Защо ли? Хора ли трябва да се изтровят, за да обърнете внимание? Няма и извинение даже от отровителите. Накрая ще излезе, че е имало масово самоубийство на риби," коментира Йотов.

Темата с изтравянето на Девинска река за него опира до някакъв чудовищен абсурд: "Оказва се, че единият от двата завода за минерална вода имал разрешение от незнамсикой държавен орган да изхвърля в девинска река биологични отпадъци два пъти годишно. Само ще ви кажа, че по свидетелства на колеги риболовци, в реката е измряла не само рибата, а и т.нар. "бентос" - всякакви видове ручейници, мамарци и др, живеещи по дъното на реката. Не знам какво са изсипали вътре, обаче колегата ми разказа, че едно коте докопало една от събраните риби, изяло я и след малко почнало да повръща!!! Дано някой не се изкуши да си събира от умрялата риба за пържене", алармира главният секретар на Българската федерация по риболовни спортове.

"Фокус" потърси за коментар и кмета на гр. Девин Здравко Иванов. Той съобщи за среща с контролните органи и фирмите за бутилиране на вода, насрочена за понеделник и обясни, че преди около две години съвместно с федерацията са направили спортен клуб за децата с режим "Хвани-пусни". Това е коствало 8-9 години борба, за да запалят малките. "Струваше ни много съвместни усилия да запалим децата, да излязат навън, да не седят на телефоните вкъщи, а да отидат на реката. Поне два пъти в годината провеждаме риболовни състезания за улов на пърстърва, децата се запалиха, взимайки пример от големите на батковите местните клубове по спортен риболов "Девин" и "Михалково", научиха тънкостите на улова на пъстърва, това е спорт на принципа "Хвани-пусни". Децата стриктно и на момента ни сигнализират, когато някой си позволи да сложи риба в раницата. И да, категорично, неминуемо им повлия вида на умрялата риба по цялото течение на реката в рамките на града. Разочаровани са, питат защо, търсят утеха и питат какво правим сега," каза за "Фокус" кметът на гр. Девин Здравко Иванов.

"Както още в петък "Фокус" ви съобщи РИОСВ - Смолян отиде на проверка и изпрати прессъобщение до медиите с фактологията до момента, в което се казва: "Незабавно са предприети мерки за преустановяване на нерегламентираното заустване, като за допускането му срещу "Девин“ ЕАД ще бъдат наложени административно-наказателни мерки".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 правят безплатни милиони

    184 3 Отговор
    от водата и се отблагодаряват, коя партия е тая вода ?

    Коментиран от #16, #49

  • 2 Да си

    125 3 Отговор
    пият водата !
  • 3 С пийте

    229 3 Отговор
    Девинска вода до тук бях

    Коментиран от #18

  • 4 Сандо

    181 5 Отговор
    Този завод не беше ли на Доган?Или поне имаше някаква пряка връзка с ДПС?И моля не трийте въпросите,те са само въпроси.

    Коментиран от #9, #11, #24, #34, #43, #52, #66

  • 5 обективен

    205 0 Отговор
    5 лв 10 л. Девин !!! Благодаря , никога повече такава вода !!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    194 2 Отговор
    Бойкот на Девин
  • 8 🇧🇬🇪🇺💯

    88 1 Отговор
    На снимката, “балканка”, балканска пъстърва.
  • 9 ние ва

    97 20 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Американците са, крадат водата и нищо не плащат.

    Коментиран от #31

  • 10 Просто Киро ни унищожава!

    107 28 Отговор
    КРАВАРСКИТЕ ГАДОВЕ ОТРОВИХА ТЕКАТА! БОЙКОТ НА КРАВАР ИТЕ И СЪД!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 12343211

    125 0 Отговор
    Не знам за рибата, ама ще купувам ли водата?!
  • 13 Ддд

    154 0 Отговор
    Завода дс заплати за почисване и зарибяване на реката .За един рибар само една въдица повече е солена глобата с тия направо отрова пуснали .Това е чист тероризъм
  • 14 Гербаджийски феодал

    34 10 Отговор
    Дрееми матряла да д.ха.
  • 15 Позорно!

    192 2 Отговор
    Девин са рекламодател на телевизийте, познайте дали, ще бъде отразен този екогеноцид! Да не говорим, как пироните на Сглобката ДПС седят зад тази фирма!
    Който има съвест да пие вода "Девин", аз приключвам с тях! Само гражданска позиция и бойкот, ще ги оправи тия! Всеки да си реши за себе си, но за мен няма повече "Девин"!

    Коментиран от #90

  • 16 български лилав

    140 5 Отговор

    До коментар #1 от "правят безплатни милиони":

    Водата я бутилира чужда фирма, която е взела изворите на концесия. Всички извори с минерална вода в България отдавна са дадени на чужди фирми ако не знаеш.
  • 17 Мунчо

    112 3 Отговор
    Хак да ви е водата Девин, пийте си я
  • 18 ИзДънкан Маклауд

    163 0 Отговор

    До коментар #3 от "С пийте":

    За такова нещо в Азия ти конфискуват завода и собственика отива в пандиза до живот.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Чудно

    139 2 Отговор
    Защо един завод за минерална вода Девин използва отрова за производството на минерална вода. Нали поточната линия трябва да пълни бутилките само с вода. Дори и измиването на бутилките преди пълнени не трябва да е с вредни химикали.

    Коментиран от #38

  • 21 ясно

    75 2 Отговор

    До коментар #19 от "Девин":

    едни "белгийци" от гроб-дпс, схемата е във всичко
  • 22 Те затова забихме пилона

    52 7 Отговор
    111 метра.

    Коментиран от #84

  • 23 Българин

    101 4 Отговор
    Жалко за съсипаната природа и убитата риба. Девин са голям рекламодатели и спонсор затова никоя телевизия а и повечето сайтове си мълчат. Дано и от прокуратурата не се направят на разсеяни или "изгубят" доказателствата.
  • 24 РЕАЛИСТ

    44 8 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    За този завод се говореше, че е на Иван Костов. Така пишеше пи вестниците. До колко е истина, не знам.
  • 25 Д Н Е С е

    89 15 Отговор
    05.08.2023г . Двадесет и пет години от както почина БАЙ тошо от чиито постижения още се ГРАБИ . По негово време ни казваха ЧЕ при КАПИТАЛИЗАМЪТ няма милост към живота на хората . Ето рибата е измряла веднага , а какво сме пили ние хората всеки ден и кога ще мр.м ?

    Коментиран от #37

  • 26 Светлин Станков

    106 2 Отговор
    Така, Аз им купувам минералната вода, а те ми тровят природата! Няма да стане!!!

    Коментиран от #113

  • 27 мнение

    74 4 Отговор
    ако възстановят уличните чешми по градовете , няма да се кОпуват мин водички , съответно замърсяването ще отпадне
  • 28 ЖИВ СВИДЕТЕЛ

    49 11 Отговор
    ПРЕДИ ДА ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ ИДЕТЕ И ВИЖТЕ РЕКАТА КОЯТО МИРИШЕ НА ХЛОР ОТ БАСЕИНА КОИТО СЕ НАМИРА НАД ДЕВИН
  • 29 Цяла България

    74 12 Отговор
    е в лапите на западни мародери. Сега искат да ни вземат и децата с Истанбулската конвенция!
  • 30 От Девин

    88 0 Отговор
    не съм купувал вода никога. Еле пък като разбрах че са мафиотска фирма и мой колеги и познати престанаха да купуват. С джипа ходя до топъл минерален извор и пълня 200 литра инокс бъчве, като изстине, в бутилки по 20 литра. Тези отрови са от дезинфектанти, правете си сметка какво пиете. Честит сбор.
  • 31 да питам

    9 24 Отговор

    До коментар #9 от "ние ва":

    Кога твоите приатели ше върнат на пустите американци Студебейкърите на катюшите ?

    Коментиран от #82

  • 32 НИКО

    8 50 Отговор
    МНОГО КУХИ ЛЕИКИ КОИТО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЗАВОДА ЗА БУТИЛИРАНЕ НА ВОДА Е ВИНОВЕН

    Коментиран от #67

  • 33 Българин

    73 1 Отговор
    Спирам да купувам вода от тази марка !
  • 34 Калпазанин

    68 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Погледни етикета и виж коя компания я бутилира, затова по телевизията нищо няма да се чуе, погледни етикетите и на другите води и това не е компания а корпорация
  • 35 хмм

    68 2 Отговор
    Девинска река се влива в язовир Антон Иванов. А той не захранва ли Пловдив с вода?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Калпазанин

    32 7 Отговор

    До коментар #20 от "Чудно":

    Алооо тва са бутилки за еднократна употреба бря, или си мислиш че нови бутилки ги преплаквст и после ти наливат мин вода ли 😂😂😂😂

    Коментиран от #72

  • 39 Един капитан

    83 3 Отговор
    Решението е само едно - бойкот на всички продукти на фирмата, аз повече няма да купя нещо произведено от тях, ако фалират и затворят и реката ще е чиста.

    Коментиран от #47, #48

  • 40 Още ли си жив

    22 4 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    бе синьо деде? Се боклуците живеете по 100 години.
  • 41 мдаааа

    7 3 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Недей да го засягаш на тънката струна ...🤭
  • 42 Новият слоган "ДЕВИН изби рибата"

    44 1 Отговор
    Експерти на РИОСВ – Смолян и Регионалната лаборатория към ИАОС провериха сигнал за умряла риба и запенване на река Девинска в района на завод за бутилиране на минерална вода в града.
    Сигналът е постъпил днес, 4 август, около 15:30 часа, чрез телефон 112, като незабавно е сформиран екип от представители на РИОСВ, РЛ Смолян и община Девин. По време на обхода на реката е установено аварийно заустване на отпадъчни води в река Девинска. Причината е подмяна на помпи, в следствие на което отпадъчните води от дейността на предприятието не се изпомпват до канализационната мрежа на град Девин. Заустените отпадъчни води са от производствената дейност на предприятието и с битово-фекален характер – от поддържането на санитарно-хигиенните условия в помещенията.

    Коментиран от #68

  • 43 Санде ,

    35 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Я кажи КОЙ го създаде бай Ахмед , баце ?!

    Коментиран от #85

  • 44 Ъъъъ

    69 1 Отговор
    Българи, бойкотирайте водата. Никой да не купува минерална вода Девин, да е урок за останалите.

    Коментиран от #45

  • 45 Безобразие

    37 1 Отговор

    До коментар #44 от "Ъъъъ":

    boycottdevin
    Знаете ли, колко време е необходимо една балканка да порастне до мерна риба?
  • 46 Четох до тук

    9 7 Отговор
    "от пъстърва до мряна измря в радиус от около три километра" - ииии ми стана ясно.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Браво

    22 1 Отговор

    До коментар #39 от "Един капитан":

    Капитане, бойк-от до дупка.

    Коментиран от #51

  • 49 Девин

    27 4 Отговор

    До коментар #1 от "правят безплатни милиони":

    Е на Доган

    Коментиран от #54

  • 50 Бойкот

    27 2 Отговор
    На Девин
  • 51 !!!

    42 1 Отговор

    До коментар #48 от "Браво":

    Прегледах медиите и ми прави впечатление, как големи медии напр. БНР и др. съобщават накратко за случая и не пишат името на виновника за екокатастрофата Девин!? Колко услужливо са го пропуснали, а и не само те!
    Тези от Девин заради цинизма и наглостта си заслужават да им се случи, това което се случи напр. на BudLight в щатите, яко бойкот чрез социалките с видеа, мемета и постинги, защото това явно няма да спре?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Българин

    39 4 Отговор
    Затваряй незабавно завода до второ нареждане и му блокирай сметките, докато тече проверката. После проточете проверката няколко месеца, а може и 2-3 години...
  • 54 Запознат

    14 4 Отговор

    До коментар #49 от "Девин":

    Грешка, на Костов е.

    Коментиран от #75

  • 55 Морски

    41 1 Отговор
    Никога повече няма да си купя тази вода!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Адвокат

    41 0 Отговор
    Пращайте запитвания до трите национални телевизии.Аз ги питах, но мълчат .Питайте и вие да станем много.
  • 58 Боруна Лом

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "ейй":

    НЕЕЕ, ЩАСТ...Н ИК
  • 59 Мракобесник

    18 1 Отговор

    До коментар #56 от "Кплим и бесим на базата на една статия":

    Тя рибата сама реши да се натрови
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 радио dw

    15 3 Отговор
    Аз пък дочух че тази мин. вода била радиоактивна, преработвали и я бутилирали. До колко е вярно не знам.
  • 64 А50

    32 0 Отговор
    Прочетете в сайта им, тия били достигнали въглероден неутралитет. Е ако така ще го достигат всички за сметка на други отрови е.б.е.м им зелените тъпизми. Там ще научите и че е белгийска собственост
  • 65 Алооо

    26 0 Отговор
    Да затварят завода и съд и затвор за собственика му.
  • 66 Май го

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сандо":

    Продадоха на чужденци
  • 67 А кой

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "НИКО":

    Е виновен
  • 68 Банкянский

    11 1 Отговор

    До коментар #42 от "Новият слоган "ДЕВИН изби рибата"":

    Потвърдено от пчелите :D
  • 69 Бай Ганьо

    29 0 Отговор
    И сега ще ги глобят примерно 2000 лв, онези ще ги платят и ще си продължат по старому...
    Държавата ни е раздадена на такива - един ни продава водата, друг златото, дано не намерят петрол и газ, че съвсем ще ни разкатаят...
  • 70 Капитан Бойкот

    41 1 Отговор
    Господа моряци, знаете ли какво да правите?
    Разпространете тази статия навсякъде из мрежите, копирайте и текста.
    Марката Девин да стои по рафтовете!
    Действайте и да ги ударим, където ще ги заболи - по джоба!

    Коментиран от #74

  • 71 Уса

    22 1 Отговор
    Девинската минерална вода е на първо място по съдържание на флуор в 1л.вода.Четете бе хора на бутилките го пише и числото е на литър а не на цялото количество 10л.туба.Втората след нея е хисарската.Това означава,че са опасни при постоянна всекидневна употреба.Най добрата е Горна баня с 10 алкално число.За жалост повече не я внасят в сащ независимо от високата цена от 10$ за 8л

    Коментиран от #87

  • 72 Грета Тунберг

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Калпазанин":

    Как смееш?!
  • 73 Румен

    19 0 Отговор
    Съгласно българското правосъдие да се спре реката, и виновни няма да има.
  • 74 Минерал сувенир за цял живот

    30 1 Отговор

    До коментар #70 от "Капитан Бойкот":

    МИЛИ МАЛКИ ДЕЧИЦА! ЩЕ ВИ СЕ СТОРИ СТРАННО, НО ВМЕСТО ДА БОЙКОТИРАТЕ МАРКАТА "ДЕВИН", ПРОСТО СИ КУПЕТЕ КИБРИТЧЕТА И ДРАСНЕТЕ ПО ЕДНА КЛЕЧКА НА КЪЩАТА НА ДИРЕКТОРА И СОБСТВЕНИКА НА ЗАВОДА. КАЗВАМ ВИ ГО НЕ ЗАЩОТО ИСКАМ ДА ВИ НАПРАВЯ ПИРОМАНИ, А ЗАЩОТО ЛАКОМИЯТА И АЛЧНОСТТА НА ТЕЗИ ТИПОВЕ СТАВА ОПАСНА ЗА ВСИЧКИ ВАС, А И ЗА НАС!

    Коментиран от #86

  • 75 Ще, ще ....

    22 1 Отговор

    До коментар #54 от "Запознат":

    Да почерним живота на черния Иван Костов - сиганина
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 А дали е така

    10 5 Отговор
    От март 2022 г. „Девин“ е сред първите български компании, носител на престижния сертификат B Corp, който отличава компании, отговарящи на най-високите социални и екологични стандарти и поемащи дългосрочен ангажимент за положително въздействие върху обществото.
  • 78 дядото

    12 0 Отговор
    пореден случай на бездържавиего,хаоса и гнилоча в тази територия,отново сътворена от безхаберието на политици и управляващи.явно опазването на природната среда е задължение само на онези които не си плащат или не са от техния хор.и умни психолози тъпо се питат защо възпитаваме насилници и престъпници.
  • 79 оди пеш

    22 0 Отговор
    Нито една бутилка от Девин повече
  • 80 Русенец

    17 0 Отговор
    Административно-наказателни мерки? Какви? Да не е като на нашите, тук, които осмърдяват въздуха ни, а после ги глобяват, колкото изкарват за два дена работа? И наказанието остава само на хартия, понеже глобите може да изглеждат солени за обикновен човек, но за голяма фирма с много приходи са си просто ухапване от бълха. Колко пъти Ломът беше в цветовете на дъгата, а файда от мерките - йок? Родопските води са безценни за България. Да получиш разрешително, да изсипваш биологичен отпадък в тях е сериозна причина за разследване на инстанции, раздаващи разрешителни. Пак ли няма кой да се самосезира? Дори са ви сезирали, хората от Девин. Какво още чакате? Да се размият отровите, че да намалее концентрацията и да падне всичко в норми за протоколите ли?
  • 81 ОСМАНАГИЧ 🇹🇷

    14 0 Отговор
    🥳След разследването ще заяват ,че някой рибар който е изстудявал бутилка мастика или каса бира в реката ги е счупил. 🤑
  • 82 Русенец

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "да питам":

    Когато краварите върнат 122-та ракетни двигателя РД-180, на руснаците, с които си задвижваха ракетите по програмата Атлас, от 1990 г насам.
  • 83 ИВАН

    18 0 Отговор
    Хайде пийте сега чистата им вода ... колкото повече бизнес, толкова повече еко-катастрофи - това е бизнеса, мисли само за печалби, не и да опазва земята, която е и наша.
  • 84 Сандо

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Те затова забихме пилона":

    Само с пилони не става,но и това като за начало е добре.
  • 85 Сандо

    13 1 Отговор

    До коментар #43 от "Санде ,":

    Ще ти кажа - ДПС е узаконена като партия пад натиска на Англия и Турция.Има интервюта с тогавашния министър-председател,намери ги в интернет.А ако намекваш за Луканов например,то си прав,но вината му за ДПС е просто един щрих към вината му към България като държава.

    Коментиран от #95

  • 86 Сандо

    11 2 Отговор

    До коментар #74 от "Минерал сувенир за цял живот":

    Ти не си ли разбрал,че живееш в Капитализъм?И че движещи сили на капитализма са егоизма и алчността?Преди 33 години това искахте - ето това и получихме.А преди това ви организираха маскарада "Капитализаъм с човешко лице" който трая докато стадото се хвана на въдицата.А ето сега виждате истинското лице на капитализма,и го виждаме не само тук,виждат го и на Запад,виждат го и В Русия например.Това е положението.

    Коментиран от #89

  • 87 Калпазанин

    7 1 Отговор

    До коментар #71 от "Уса":

    Водата каквато и да е трябва да се сменя приятел, имам предвид да не се пие една и съща продължително време
  • 88 Браво

    7 0 Отговор
    само така трябва да се действа, вече да им се спретне един хубав протест и да спрем да купуваме тази марка вода за две години инъче сега ще се измъкнат само със някаква си мизерна глоба която бълха ги ухапала.

    Коментиран от #91

  • 89 Една студена вода

    10 0 Отговор

    До коментар #86 от "Сандо":

    Капитализмът е едно, липсата на държава (съответно и на всякакъв държавен контрол) е друго...Държавата трябва да накара капиталиста да прави нещата, както трябва, а не както си иска.Ако има нарушение - огромна глоба за щетите и ако трябва закриване на кочината( предприятието). Някои казват -" ето ви капитализъм, нали това искахте". Кой ти е искал такова нещо?!

    Коментиран от #93, #96

  • 90 Бойкот

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "Позорно!":

    БОЙКОТ НА МИНЕРАЛНА ВОДА ДЕВИН !
  • 91 Не е истина

    11 0 Отговор

    До коментар #88 от "Браво":

    За всяка тъпотия която се случва в държавата, народа трябва да протестира и да вдига врява, за да си свършат работата управляващите.Иначе не виждат проблем и всичко точно.Трябва да ги буташ и да им даваш зор като на неопитен работник който не знае какво да прави.Дано не се обидят младите работници от това сравнение! С желание всяка работа се научава и нещата влизат в релси, но управниците много добре знаят какво трябва да се прави, но се правят че не знаят...

    Коментиран от #94

  • 92 Вълк единак

    18 0 Отговор
    Минерална вода Девин! щом рибата измира смятай ква вода пием.
  • 93 Русенец

    5 0 Отговор

    До коментар #89 от "Една студена вода":

    А какво става, когато държавникът е и капиталист?
  • 94 Русенец

    5 0 Отговор

    До коментар #91 от "Не е истина":

    Сравнението ти е много добро и точно на място. Държавниците ни са хем аджамии (неопитни), хем са нагли, хем лукави, хем много хлъзгави. Такива служители само яко порицание ги вкарва в пътя. Е, да, ама от 19ч почва поредното риалити шоу и на никой не му се занимава с въпросите за утрешния ден.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 факт

    6 0 Отговор

    До коментар #89 от "Една студена вода":

    Принципно си прав, но капитализмът се развива и в един момент става по-силен от държавата. Тогава капиталистите започнат да си назначават държавниците, Пример за това е т.нар. демократични САЩ. Корпорациите управляват, понякога дори чрез мумии, които не знаят къде се намират. Те са недосегаеми, защото държат банките, бизнеса с горива, с елекричество, с болници, с аптеки... Те назначават съдиите, съдебните заседали, прокурорите, полицаите, управляват чрез продажни политици други малки държави, приватизират и ограбват ресурсите им и нито здравето на хората ги интересува, нито животът на рибите. Всичко е пари. Искахме капитализъм и той дойде, оголил хищните си зъби ни убива всеки ден по най-различни извратени начини. Този само е един от тях.

    Коментиран от #101, #102

  • 97 въпрос

    12 0 Отговор
    Странно, Девин само бутилират изворна, минерална и газирана вода. Пластмасовите бутилки не се произвеждат от тях, тогава какви са тези отрови във водата и за какво разрешение да се изхвърлят биологични отпадъци става въпрос? При бутилиране на вода не би трябвало да има каквито и да било биологични отпадъци. Някой знае ли за какво става дума?
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Феникс

    1 0 Отговор
    Абе пак има бизнес интереси и тези хубавци правят антиреклама, както със историческият парк! Грантовете правят чудеса :)
  • 100 ганю

    5 0 Отговор
    Прост народ слаба държава без национален празник
    юрдеци
    Ловете си отровна риба и пийте отровна вода
    Това е една мръсна уйдурма
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Йкднск

    1 2 Отговор

    До коментар #96 от "факт":

    А комунизма какво е?
  • 103 Никой

    3 0 Отговор
    Бойкот на мин. вода Девин . Да си я пият собствениците. Не стига ,че я продават съз златни минерали за 4.69 лв.
  • 104 Исторически парк

    3 1 Отговор
    Девин е собственост на кока кола в момента.. нормално!
  • 105 Непознат

    3 0 Отговор
    Като мине заяка баира пътища много!Ами що се чудите бре ора то много учени много нещо ЗАТВАРЯИТЕ ГИ ТИЯ ФАЛШИВИ МИНЕРАЛНИ ВОДИ
  • 106 Именно

    4 0 Отговор
    Егати и "минералната" вода!
  • 107 Тинтява

    2 0 Отговор
    "Девин" е на "Спадел", една австрийска или белгийска не помня семейна фирма с пазар в Франция, Италия, Германия... Тука изкарват луди парици от гола водица.
  • 108 Перо

    7 0 Отговор
    Заводът за минерална вода Девин е на Метрополията! Чакам с нетърпение иезуитското и слугинажно поведение на Регионалното министерство!
  • 109 Общество от роби

    5 0 Отговор
    Защо по новините не казват нищо? Каква е тази цензура срещу отровата
  • 110 ОБЕКТИВЕН

    2 0 Отговор
    КЪДЕ СА ЗЕЛЕНИТЕ БОКЛУЦИ В ПАРЛАМЕНТА И КМЕТСТВОТО,КОИТО СЕ РАЗДВИЖВАТ САМО КОГАТО СЕ НАРУШАВАТ ЕВРОГЕЙСКИТЕ ЦЕНОСТИ И НЯКОЙ ИЗКА ДА РАЗВЕЕ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ ,АКО Е НЕЩО В ЕКОЛОГИЧЕН УЩЪРБ НА ПРИРОДАТА И ХОРАТА НЕ ГИ КАСАЕ !
    САМО ПРИ ПАРА СКАЧАТ ПУМИАРИТЕ ДОЛНИ!
  • 111 Яяяяяя

    1 0 Отговор
    Ами такава и вода пием. Това са пластмасовите бутилки. Пий народе бутилирана вода, че е по чиста. Индустрия за милиарди, като фармацията. Лъжа и измама. Май шараните са по умни от хората. Умряха бързо, а не в агония като нас, хората. Тровят ни бавно, но ежедневно.
  • 112 ганю

    0 0 Отговор
    представете си каква е водата девин
    ами отровна и стотинка няма да им платя за нея
    ама че боклуци явно собствениците са тъпи мутри
  • 113 ганю

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Светлин Станков":

    не си разбрал мафията ти трови водата за да
    си купуваш минерална вода и в италия е така
    горят италиански боклуци в централите за да сте болни
    и за да умирате по качествено
    ето ви "демокрация" ала сицилиана
  • 114 ганю

    1 0 Отговор
    ЕРП-тата ,водите, енергото,рудодобива,горите- всички европейски и чужди боклуци
    трябва да се изгонят дето тровят и ограбват националното богатство и
    народа български.да се одържави защото засяга националната сигурност.
    концесионерите прекъсване на договорите шута отзад и да се махат.
  • 115 От Варна

    0 0 Отговор
    Мисля, че през лятото имаше същият инцидент. Нищо не се коментираше за понесена отговорност. От тогава не купувам вода с марката “ Девин”. Така ще бъде, когато контролните органи са независими само по документи. И когато се правят всякакви гадости в името на “ голямата печалба” !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове