Last news in Fakti

8 Август, 2023 07:17 3 655 31

"Спешната" проверка на скандалните изявления на юрисконсулта на СДВР за малтретираното от полицаи момиче се точи 15 дни

  • сдвр-
  • проверка

Какво точно проверяват от МВР не е ясно, след като думите на Деляна Иванова са документирани и те категорично показват неприемлива позиция за служител на ведомството

"Спешната" проверка на скандалните изявления на юрисконсулта на СДВР за малтретираното от полицаи момиче се точи 15 дни - 1

Вече повече от две седмици СДВР не може да приключи "спешната проверка", започнала след грозните обиди на юрисконсулта на ведомството спрямо момичето, което осъди вътрешното министерство за това, че беше малтретирана от полицаи по време на антиправителствените протести през лятото на 2020 г. От пресцентъра на СДВР съобщиха за "Сега", че ще обявят резултатите, когато приключи проверката.

Още не е установено дали юрисконсултът Деляна Иванова е нарушила Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация. Според нея Административният съд в София неправилно присъжда неимуществени вреди на Цветелина Цветкова в размер 40 000 лв. заради действията на полицията спрямо нея по време на летния протест преди три години.

"Да ходиш облечена по този начин на нерегламентиран протест и да твърдиш, че не си разсъблечена, е недостойно за един млад човек. Позорно е за един млад човек да се възползва от облеклото си, за да получи парични средства под формата на обезщетение. Мен просто ме е срам подобни лица да са част от младото поколение на България, че и да служат за пример", пише юрисконсултът Иванова.

Тя претендира, че съдът трябва да разгледа хипотезата на закона, според която, ако увреждането е причинено поради изключителна вина на пострадалия, обезщетение не се дължи. Не е ясно обаче каква е вината на пострадалата. Дали че е облечена провокативно, или че е била на протест, защото нито едно от двете обстоятелства не дава право на полицаите да извършат доказано незаконен арест, или пък да се гаврят със задържания, бил той и чисто гол.

"Да хвърляш пиротехника, павета, бутилки с урина срещу органите на реда и след това да се изкарваш "света вода ненапита и жертва" само и само да получиш някакви пари, е най-малкото нагло и недостойно поведение", пише още в жалбата на юрисконсултът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Ставри

    52 4 Отговор
    Тия които са на власт с кокала между зъбите , никога няма да разберат обикновения човек . Колкото и Софиянци ще разберат хората от провинцията .

    Коментиран от #4, #12

  • 2 Да ви

    68 5 Отговор
    имам юристкосултката позорна , на едно ниво с Мултака !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Айде айде

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "бай Ставри":

    Те па са едни Софиянции... нали повече от половината. Население на София са от привинцията

    Коментиран от #13, #15

  • 5 ВСЕКИ ЗНАЕ КОЛКО ТЕЖИ ЕДНО

    47 4 Отговор
    ПАВЕ. ТВА МОМИЧЕ ТРУДНО ЩЕ ГО ПРЕМИСТИ КААААААМО ЛИ ДА ЗАМЯРГА НЯКОГО С ТЯХ. И ТО НЯКОЛКО ПЪТИ. ЮРИСТКАТА Е ЯСНА КАТО БЯЛ ДЕН
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Тити

    53 3 Отговор
    Значи излиза че вече има дрескод за дай те бият на протестите ченгедщджийницата във България неспира.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тежкия крак

    3 3 Отговор
    Днеска съм изключително неревен и ви препоръчвам да не се занимавате с мен!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 И всички селяне

    17 13 Отговор

    До коментар #4 от "Айде айде":

    в София гласуват за ппдб! Заради тях се закрива държавата!
  • 14 Някой знае ли

    39 2 Отговор
    Защо всички неприятни са в ГЕРБ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пламен

    49 2 Отговор
    Студентите бяха бити по заповед на Тиквата. Всички видяхме брадатите полицаи от Делта Гард.
  • 17 Директор Кандев

    30 0 Отговор
    На ОД Благоевград ДВЕ години се чуди как да СКРИЕ началника на полицията в Банско ОТКРАДНАЛ - 6 700 лева чрез уж положен извънреден труд

    Коментиран от #26

  • 18 Чочо

    36 2 Отговор
    А, защо циганите,като бият полицията с колове ,железни пръти,мотики и правете не реагират,както реагираха срещу тези младежи?
    Само срещу тях ли са "безмилостни",а срещу циганите проявяват страх......от БХК!!!
  • 19 Втора седмица

    23 1 Отговор
    В Благоевград не започва проверка за бит гражданин в РУП Разлог със СЧУПЕН нос е първо е бит в МБАЛ Разлог
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Варненец":

    Вярно е,интересно е днеска къде се губи,още няма включвания от него
  • 22 резервист

    21 0 Отговор
    Право охранителните и правораздавателните органи трябва да се състоят от хора с доказани високи морални качества, заради естеството на работата им. Действията на полицаите в конкретния случай нямат нищо общо с правото и служебните им задължения, което и беше доказано в съда. Така че въпросната госпожа да си наляга парцалите, да си свива устата и да отива на село да пасе патките!
  • 23 Злати Минкова

    1 22 Отговор
    Хвърлят пиратки, яйца, домати, мърсотии по полицаите, после се пишат невинни. Аз имам способности и виждам съвсем ясно в бъдещето, че по-голямата част от тези хора, ще влязат в затвора за пререкания, кражби и дори убийства.
  • 24 Това е

    19 0 Отговор
    От край време само тъпите и мързеливи хора стават милиционери.
  • 25 Гост

    19 0 Отговор
    МВР е подразделение на Мафията
  • 26 Шопо

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "Директор Кандев":

    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
  • 27 Демократ

    11 1 Отговор
    Жалко,че всички виждат, че тези хора които не знаят какво значи "морал" са с власт в ръцете. Те нямат никакви човешки ценности,а са сложени в служби,които решават съдбата ни. Каква съдба ще имаме,докато търпим това? Освен това що за общество е българското,когато има хора,които се възхищават на ужаса в Украйна,защото се извършва от любимия им Путин и са готови да се бият срещу България,ако Путин им нареди,според привърженик на Копейкин??
  • 28 Раев

    13 0 Отговор
    Има още жалби срещу тази служителка,но от МВР ги крият.
  • 29 иметтто

    12 0 Отговор
    В МВР, прокуратура и съд проверките не трябва да се извършват от техни хора. Проверките трябва да са отвън.
    Как така проверяват себе си?!
  • 30 проверките

    1 3 Отговор
    са за преувеличена вина. Аз като прочетох на делеана жалбата и се опулих. съдята , като я прочете едвали ще и се зарадва на делеана. съдът се е пройзнесъл. ако си е показвала срамотиите - не е затова делото. да си ги показва и делеана. оня с павето го оправдаха. ще има пак протести и ще се види - агитки, пяни. Те си ги съдят. Преди години беше срещу гешев и бойко. единия стана политик, а другия сега ни ръководи. В жалбите си хората пишат каквото искат . Що да се проверяват , а адвокатка ако не знае закона , кой . Агитките и протестърите не са ок .
  • 31 Абе

    2 0 Отговор
    Момичето си беше облечено нормално даже скучно дънки и тениска. Тая адвокатка е за глоба поне 5 хиляди и уволнение
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове