Last news in Fakti

10 Август, 2023 16:24 1 972 36

Александър Христов: Оттеглянето на Вежди Рашидов от политиката е пречистващо за обществото

  • александър христов-
  • вежди рашидов-
  • оттегляне

Дали политиците не са подготвени или не уцелват подходящия начин на говорене, няма значение. Ако човек е толкова време в тази среда би трябвало да знае какво ще му коства подобно изказване

Александър Христов: Оттеглянето на Вежди Рашидов от политиката е пречистващо за обществото - 1

Оттеглянето на Вежди Рашидов от политиката е много пречистващо за обществото, защото така ще се смъкне градусът на общественото напрежение.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria комуникационният експерт доц. Александър Христов.

Дали политиците не са подготвени или не уцелват подходящия начин на говорене, няма значение. Ако човек е толкова време в тази среда би трябвало да знае какво ще му коства подобно изказване.

Основният комуникационен проблем е недооценката на тези публични личности какво става в обществото и как всяка една дума може да резонира в това свръхнапрегнато общество.

Трябва да има изявление и от Никола Минчев и Росица Кирова – да дадат разяснение какво точно се е случило, имаше усмивки, не се знае с какво са свързани. И двамата попадат в контекста на огромно обществено недоволство и това обществено напрежение трябва да го лекуваме. Хубаво беше че се предприеха бързи мерки.

Има някакви промени, позитивни, полезни са за това да смъкнат градуса на обществено напрежение. Спирането на агресията, не само в интимните отношения, има я и на пътя, тези дейности дали ще имат дългосрочен ефект зависи от това каква превенция ще има. Но това е дълъг процес. Но тези краткосрочнои хапчета ще имат ефект.

В немската преса коментираха, че има дълбоко сбъркано в нашата страна, която позволява политичи да говорят и изповядват подобно насилие.

То и приказките на Братя Грим са звучали нормално в даден момент, но сега ни се струва, че изобилстват от насилие. Обществата еволюират, някои хора от нашето общество не разбират, че връзките във взаимоотношенията се развиват и ние трябва да вървим с това развитие.

В последните 20 години начинът на говорене се опрости и профанизира в политиката, но това е световна тенденция и хора които говорят просташки, се издигат на повърхността. В момента, в който върнем дебата с размяна на идеи, сблъсък на позиции, аргументи и зачитане на идеите на другия, нещата ще тръгнат в добра посока.

В британския парламент се разменят остри реплики, но подобно нещо не можем да чуем, защото там имат определени граници. Иначе има политици като Тръмп и Берлускони, не отстъпват на говоренето на Вежди Рашидов. Но те са по-шлифовани.

Изказването на Борисов за Караянчева нямаше последствия, защото имиджът ѝ е различен и затова реакцията беше различна. Когато хората се ползват с обществено доверие, реакцията е ужасна. Когато не се ползват с такова доверие – реакцията е минимална. Виждаме и в случая с Тото и Тити Папазов – отнесе го Тото. Защо? Защото Тити си го знаем, че е такъв и сме очаквали от него това като публична личност.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сталин

    32 0 Отговор
    "Толерантността ще достигне такова ниво ,че на интелигентните хора ще им се забрани да мислят,за да не обиждат малоумниците."

    -Фьодор Михайлович Достоевски
  • 3 Харвардските шарлатани

    26 2 Отговор
    В политиката няма място за хора които казват истината.
  • 4 Псевдоним

    26 3 Отговор
    Нищо пречистващо не виждам в отстраняването на един безобиден дърдорко. Хората с истински девиантно поведение все още са си в пленарна зала и творят глупости на килограм.
  • 5 Последния Софиянец

    22 1 Отговор
    А видинската ПКП и Минчев дето се хилеха няма ли да подадат оставка?
  • 6 Българка

    10 11 Отговор
    Оттеглянето на мултака олт политиката е само една малка крачка в правилна посока, но крайно недостатъчна. Обществото очаква цялата върхушка на ГЕРБ и ДПС да бъдат разследвани, съдени, осъдени и върнат ограбените десетки милиарди. В това число е и Веждата.

    Коментиран от #10

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    27 1 Отговор
    Най-впечатляващи бяха думите на Деница ( Сачева) след втория разговор " Обади ми се Галя от американското посолство, да пита какво ще правим с Вежди ( Рашидов) и да ме предупреди , че те наблюдават случая!"
  • 8 горски

    23 0 Отговор
    За вулгарни дрънканици те гонят от арламента.За предателски изказвания и шпионска дейност ала бала,те правят министър....Да Ви гега и политиката и държавата....
  • 9 Българин

    5 1 Отговор
    Една птичка пролет не прави!
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    "Мултак номер едно на републиката"
    не се оттегли , ИЗРИТАХА ГО
    ОТсополствоТО
    заради думите му., че зад Океана направили един режисьор на маймуна ❗❗❗
  • 11 Искрен

    6 6 Отговор
    Загубихме велик политик.
  • 12 мултака е

    6 10 Отговор
    Б О К Л У К
  • 13 Винкело

    10 2 Отговор
    Щото тез, дето ви бъркат у задницовете намалях с още един, нали?
  • 14 Пунчо

    17 0 Отговор
    Така и не разбрах, защо трябва да има разлика между това дали някой е претрепал приятелката си в къщи или непозната на улицата.
  • 15 Изумен

    10 2 Отговор
    Тоя пък кой е и от къде изникна?
  • 16 Сарай номер 2

    5 1 Отговор
    Обединен с зайчарника.
  • 17 Сандо

    5 0 Отговор
    Е,вече обществото ни е изкъпано,като с Ариел.Макар че за обработка на вредните елементи е по добре да се употребяват колове като ония,които покойния професор Божидар Димитров беше открил в погребения.
  • 18 оня с коня

    8 4 Отговор
    На тоя ОРЕДЕН Пишман политолог ще обясня по най-разбираем начин:След някой и друг месец ще дайде ВРЕМЕ ЗА РОТАЦИЯ,ще Поеме Властта ГЕРБ и бат Бойко ще звънне на Рашидов с Думите -"Аре идвай си вече в Парламента,стига си мързелувал" !А може и Министър някакъв да го направи - това е БОРИСОВ и Възможностите му са НЕОГРАНИЧЕНИ...
  • 19 Георги

    7 0 Отговор
    Важно е да угаждаме на чужди посолства и чужди страни като САЩ и Русия това се иска от България и нашето мнение няма значение
  • 20 На умряло куче пиарче

    9 0 Отговор
    "Експерте", какво се набива на прост човек или на ПКП? Ама не смееш - май гювечът ти ще секне?! Тиквата изобилства с подобни простотии
    Не съм ти чел дори пасквила, защото си ми ясен отвсякъде!
  • 21 Когато

    9 0 Отговор
    Говориш истината никъде не те искат особено в парламента
  • 22 Любо

    7 0 Отговор
    В политиката трябва да лъжеш и да се подмазваш иначе ритник
  • 23 Вежди

    11 0 Отговор
    Говореше за случая с Харви Уайнстийн но явно не уцели място и времето за това
  • 24 А батето футболист

    7 0 Отговор
    Се скри като мишка
  • 25 Цончо

    7 0 Отговор
    Истината боли
  • 26 мисирка

    4 4 Отговор
    Абе момче, преди Веждичката - пияница и гьотферен, трябваше "новия Индже" по думите му, а той е Боко Тиквата да изчезне завинаги от БЪЛГАРСКИЯ НЕБОСКЛОН.
  • 27 Мултака

    4 2 Отговор
    Веждито ще има време да издяла паметник на простотията сега: той прегърнат с патрона си и една ПКП, гледаща ги с грейнала усмивка.
  • 28 анонимен

    2 5 Отговор
    Добре е , че мултак №1 се оттегля - това е добре за всички.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 дедо

    2 1 Отговор
    гнусен нечестен нагаждач до тук не е мюсюлманин помаците са добри хоа гачели ша е чифутин
  • 31 Фибата

    2 1 Отговор
    Ако имиджът на Караянчева е кофти и нямало съответна обществена реакция, каква ли беше реакцията от записа с няколкото часа откровения на Киро, Кокорчо и компания, м? Нулева, Христов! Точно като имиджа им!
  • 32 Истината!!!

    1 1 Отговор
    Изгонването на Рашидов ще пречисти и ГЕРБ от бо.клу.ци.
  • 33 Миш маш

    2 1 Отговор
    Малка, но важна победа на гражданското общество в България, което през последните две десетилетия беше натикано в ъгъла от чудовищната корупция, мутрочалгарщина и рашистко влияние. Простаци нямат място в народното събрание, нито сексисти.
  • 34 Ох ли

    2 0 Отговор
    Русоджендърите умират от кеф за отстраняването на Веждичката който каза една истина с която всички мъже и жени са наясно без обратно ориентираните
  • 35 007

    2 0 Отговор
    Много са нещата, за които държавници, администратори, политици е добре да изчезнат до живот от управлението на държавата. Колко се дрогират или добре почерпани в парламента, в държавната администрация, включително полицията. Ако купираме Американските закони, такива няма да получат държавна работа до живот, а лекари и учители могат да полежат и в затвора.
  • 36 Хигиенист

    0 0 Отговор
    Трябва хигиена на парламентарно ниво .Хубаво ще бъде да последват примера му Боцко, Делян, Бичето, Дуловската, от ДПС Делянчо, човека с малките очилца Ментата, от ИТН хаджията , и цялото Израждане
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове