Last news in Fakti

12 Август, 2023 09:41 1 478 15

Ще има ли някога у нас регистър на бракониерите?

  • бракониери-
  • регистър-
  • държава

"Ние ще обмислим този вариант и в най-кратки срокове такъв списък да бъде създаден. Той ще бъде публичен, за да се знае кои са бракониерите и тези ловци, които нарушават законите. Те съответно няма да бъдат включвани в ловните дружинки", подчерта зам.-министърът на земеделието Мирослав Маринов

Ще има ли някога у нас регистър на бракониерите? - 1
Снимка: Нова телевизия

"Борбата с бракониерството е наша основна дейност. Това се доказва от заловените бракониери от служителите на регионалните ни дирекции по горите. Правим всичко възможно да увеличим активността и резултата от тази наша дейност”. Това коментира в ефира на „Събуди се” зам.-министърът на земеделието Мирослав Маринов в отговор на въпрос какво прави властта в борбата с бракониерите.

Маринов коментира и случай от преди три години, при който двама мъже са били задържани за незаконен лов в Монтанско, но срещу тях няма предприети наказателни действия. „Смятам, че доста успешно се справяме с бракониерството. В конкретния случай горската власт е констатирала на място случая. Участвали са и служители на МВР в констатацията. И тъй като сме имали съмнения за престъпление, сме го предали на прокуратурата. Държавното обвинение обаче е излязло с постановление, че прекратява наказателното производство. Ние обаче не сме съгласни с това решение и сме го обжалвали”, посочи зам.-министър Маринов.

Той подчерта, че регистър на бракониерите може да бъде създаден. "Ние ще обмислим този вариант и в най-кратки срокове такъв списък да бъде създаден. Той ще бъде публичен, за да се знае кои са бракониерите и тези ловци, които нарушават законите. Те съответно няма да бъдат включвани в ловните дружинки", подчерта зам.-министърът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 имаджин

    4 1 Отговор
    ТВЪРДО НЬЕ!
  • 2 да де

    8 1 Отговор
    Хехе, горските какви са ?
  • 3 Пловдив 1912

    15 2 Отговор
    У нас , ако изобщо България е у нас , вече нищо няма да има ...след 100 години ще има тук -там някой българин ! Края идва и който не вижда е слепец...

    Коментиран от #5

  • 4 Гост

    11 1 Отговор
    Еми не, няма да има. Кочината се разпада и всеки си прави квот си знае, особено мутри, тарикати и депутати
  • 5 Бай Оня Дедовия

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пловдив 1912":

    Прав сте господине. Държава няма от 1989. Има само територия контролирана от нашите задокеански партньори.
  • 6 ПИТАШ

    9 0 Отговор
    ГОСПОДИН МАРИНОВ КАКВО ПРЕДПРИЕХТЕ СРЕЩУ НИКОЛАЙ ПЕЕВ ЕЛКОВ ОТ ЯМБОЛ ОРГАНИЗАТОР ПО ЛОВА КОЙТО БЕ ЗАЛОВЕН ДА БРАКОНЕРСТВА КРАЙ С.ДРАМА.
  • 7 Сандо

    10 0 Отговор
    Недейте така,че в тоя регистър ще влезе половината ни елит!

    Коментиран от #8

  • 8 Няма няма

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сандо":

    Само гащници ще са.
  • 9 Повечето

    10 0 Отговор
    са известни и горските не ги закачат !
  • 10 Исторически парк

    9 0 Отговор
    Как ще има като самият лидер на най-голямата партия бойко българоубиеца е бракониер.. то тогава и той трябва да бъде в списъка..

    Коментиран от #11

  • 11 И след

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Исторически парк":

    това девойки на повикване !
  • 12 добре запознат с ловците

    4 1 Отговор
    А дали министърът знае истината, че 70% от ловджиите са бракониери, които ходят да ловуват извън сезона, в дни когато групата не ловува, за да убиват елени, сърни и дивеч, който не трябва да бъде убиват?
    Ако се обискират къщи на ловджии внезапно и по всяко време, ще се намира доста дивечово месо от всякакъв вид, във фризери, складове, във вид на наденици и всякакви деликатеси в промишлени количества.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 ДО ЗАПОЗНАТИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "добре запознат с ловците":

    БОЯ ЛИ СИ ПРОСИШ ИЛИ СИ ОТ ПРОСТО КИРОВИТЕ А УМНИЯ
  • 14 Деций

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "добре запознат с ловците":

    Само дето не можеш да докажеш,кое какво е.Отделно някой купуват от стопанства,половин елен,лопатар или нещо за което имат официален документ.Хаде върви и кажи кое какво е и от кога?Не го ли хванеш на място с животно,или да го пренася,или разпознаваеми части,нищо не можеш да направиш!Време е да се погледнат първопричините които предразполагат това да се случва.Едни убиват за храна, други за кеф,трети за трофей,може и комбинация от поводи.

    Коментиран от #15

  • 15 Деций

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Деций":

    И по този повод,да ти кажа,че не може с лека ръка ,да казваш кой е бракониери и кой не Това може да го каже само българският Съд.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол